Fugalaau

Brahikoma

O le fugalaau e tele ma matagofie. Talu mai le tautotogo o le tautotogo, ua uma ona valiina le fale o le matou taumafanafana i lanu eseese: mamalu, aganuu, ma, ioe, annuals. Faatasi ai ma le mea mulimuli o lena tautotogo o le mea sili lea ona faigata, ae o taumafanafana uma latou te fuga mai ma fuga mai ma matagofie. Nemesia, snapdragon, venidium, lobelia, godetu, marigolds, gypsophila, zinnia, alissum, lavater, petunia, dimorphotheca, marigolds, ageratum, Iberis, asters ... E foliga mai o le taimi e taofi ai. Ae o taumafanafana uma ei ai se mea fou i le aiga o aʻu tausaga. O le tausaga na teʻa, o se faʻataʻitaʻiga. Na ou iloa atu se faalavelave i se taga o le Blue Star fatu ma filifili ai e faʻailoa se tagata ese.

Brahikoma. © Forest & Kim Starr

Lauina o fatu i le eleele malamalama i le amataga o Aperila, sina sipuni i le oneone oneone. I le vaiaso mulimuli ane, na tupu mai ai pine. Faʻamamaina ma le faaeteete i se vai lanu piniki mumu o le potassium. O iinei na oo mai ai le muamua palani lau, le lona lua, o le laau e pei o le tumu ma ona lau lauusiusi lauusiusi. I le amataga o Me, na ia sasaa atu tamaiti i ni ipu se tasi, o ni nai fasipepa taitasi. Na foliga mai o le laau e gafatia le gasegase e aunoa ma se tiga. Seʻi oʻo i le ogatotonu o Iuni, sa ola ai Brahikoma i totonu o se falemalama tomato. I le taimi o le totoina i le laufanua eleele, o nisi laau toto na afua mai ma ua fuga foi i fugalaau lanumoana-lanumoana ma se lanu samasama susulu. O le gasegase sa lelei ona faapalepale, ma e le pine ae fuga mai ma rabatka e le mafaamatalaina: vave vave ona tutupu laau, ma liliu atu i ni laau suamalie, ua ufitia atoa i fugalaau matagofie. I le tulaga o isi, o isi na faaalia mai o le a fuga; o le brahikoma na fiafia ia i matou e vaʻaia seia oʻo i le faaiuga o Aokuso, e oʻo lava i aso timuga ma timuga.

O Brahikoma o se laufanua matagofie tuaoi. E fuga i tafatafa o le vanu o le lionmine Tom Tamb, Carnival Nemesis ma le Mantle o le Tupu, Star Rain ma le Flickering Star phlox, meaʻai, verbena, marigolds ma le viola. Ma o le fugalaau, lea o loʻo ola ai le ti o le paʻepaʻe i le pito i tua o le gypsophila paʻepaʻe, o le brachycoma na maua ai se faʻaaliga faapitoa.

Brahikoma. © tuchodi

O lenei laau matagofie o le malamalama ma le vevela. E oʻo atu i le tele o le teuteuga i luga o eleele mama. I se la o le la susulu e manaʻomia ai le faʻafefe faʻafefe ma vave faʻafuaseʻi, fuga umi ma sili atu i le malulu. Tame a brahikim ma e le afaina oe!

Brachicoma (lat. Brachyscome) o se genus o laau totō o le aiga aster, poʻo Compositae. O le tele lava o faʻaumatiaga i Ausetalia, ma o nisi e mai Niu Sila ma New Guinea.

Na lomia e Henri Cassini le igoa Brachyscome i le 1816, o le igoa na amata mai le upu Eleni upu brachys ("short") ma mea ("lauulu").

O Brahikomes o tausaga taʻitasi taʻitasi ma laau laʻau ma laau iti. O laulaau e atoatoa pe vavae ese, faatulaga i le isi faasologa. Inflorescences - ato, faʻapitoa pe faʻaputuina i le gaioiga faʻapitoa. O fuga fugalaau e paʻepaʻe, lanu moana, lilac po o le piniki, e i totonu o le 1-2 laina; pulupulu - laʻititi, samasama po o le lanu uliuli. O le fua o se paʻu e pei o se tina ma se pupuʻu puupuu.

Brachyscome (Brachyscome) na maua le lauiloa tele e pei o le faʻaleleia o laau teuteu mo fugalaau fugalaau. O le sili ona tautaua o le sili atu ma le 40 ituaiga mo fugalaau fugalaau Rusia o Brachikoma Iberisolica - Brachyscome iberidifolia