Fugalaau

Heather

O le heather masani o se faʻalauiloaina o le ola o le aiga o le heather. Laʻau mananaia ma le le lelei. Asiasi i Saute o loʻo taʻua o le nofoaga na fanau mai ai Hatema, talu mai le mea na amata ai ona salalau. Pine ma vao tuufaatasi, paʻu ma vaomatua e mumu ai nofoaga ia e masani ona maua ai vao vao i le natura. O le tele o fuʻa o loʻo fatuina se vao o le heather o loʻo ufiufiina i laʻau laiti o laʻau ma eseese lanu meamata. Ae o nisi ituaiga o heather e lanu mumu, apamemea, samasama, ma le siliva-hina.

O fugalaau fugalaau e aofia ai le 6-30 fugalaau e aoina mai i le faʻalaʻau o le lilac, lanu piniki, lanu viole, lanu paʻepaʻe poʻo le samasama.

I lalo o le natura masani, o le faʻaleleia o laau e masani lava ona tupu i fatu. I mataupu o aʻafiaga o lālā, o le vao o le heather e mafai ona i ai le maualuga o le 3 pe sili atu mita. O le umi o le soifua o Heather e oʻo mai i le 30 i le 50 tausaga, ae mo le taimi muamua e fuga mai na o le lima ona tausaga.

O Heather o se fale lelei tele o le meli e paʻuina e pi, lapisi, pulumu ma isi iniseti.

O fea ma o afea e totō ai Hate?

Na maua e Heather lona tele o le faaaogaina i le laufanua o paka o le taulaga, togafiti o fale ma togalaau aina. O lenei laau toto e pipii faʻatasi ma laau uumi ma le tele o coniferous, faʻapea foʻi ma ferns, faʻatoʻaga vao ma laau maualalo. I luga o togalaau aina ma togalaau togafiti, e foliga matagofie lava Heather i fugalaau ma pusa teuteu. Pe a tupu se laau i luga o le eleele, e naʻo le palapala e naʻo le tele o le susu e manaʻomia e tausia ai le ola masani. O lenei meatotino o laau e taʻua o le "maʻoti o le tino." E tupu lelei foi Heather i le fale e pei o se fale e fai ai le fale, mo se faataitaiga faataitaiga o le "wintering heather" ma le "tina faasee."

Soga eleele

E matua tupu aʻe Heather i eleele oona. Afai e tatau ai, e mafai ona faaitiitia le elemene o le eleele e ala i le faaopoopo o le peat ma le sulfur i le eleele pe faaopoopo le acid citric, acetic acid poo le oxalic acid i le vai mo le fausiaina. E sili atu le leaga o Heather, ma e mafai foi ona oti pe afai e ola i luga o eleele ma alalaʻau e faʻaaogaina i le tele o mea. O le eleele ua saunia mai le peat, oneone, otaota ma le palapala i le fua faatatau lenei e lelei mo le totoina o nei laau toto i le fua faatatau lenei: 3: 1: 1: 1. E sili atu le ave o le eleele i lalo o laau ola mai le lima senitimita le loloto. E fautuaina foi e faaopoopo se isi pe tusa ma le 80 kalama o le sulfur i se paluga faapena.

E faʻapefea ona saunia se nofoaga mo le tulaueleele

E sili ona lelei mo le totoina o le sunnyny sunny place i luga o se laufanua laugatasi poo se mea laititi. Muamua lava, o le pito i luga o le 'eleʻele e aveesea mai le saite, ona tatau lea ona faʻapipiʻi ma sasaa le saite ua saunia, ma faʻafefea ai le paluga o le pini vine. Mo se pakete vai, 100 kalama o le 6% vinika ua lava. A maeʻa lena, taoto le eleele ua saunia.

E tatau ona maitauina o le vao vao e sili atu le leaga i nofoaga e teuteu lelei, ona o le leai o ni musika faigofie e nonofo faatasi ma i latou i symbiosis. O le mycelium filamenti o nei sigi e fesoasoani i le aʻa o le heather e aveese mai ai meaʻai e manaʻomia mai le eleele vaivai.

Lafoaina o leisi i le avanoa

E le aʻafia Heta i se nofoaga fou, o lona uiga e le manaʻomia le toe totoina o le togavao. Ma mo le mafuaʻaga lava e tasi, mo se taimi umi, e sili atu pe a le fuafuaina le 'upega tafaʻilagi.

E mafai ona e faʻapipiʻi le laau i auala nei:

  • Faʻaaogaina o aʻa.
  • Totoina o toga.
  • Faʻasolosolo faʻasolosolo apical.
  • I le vaevaeina o le rhizomes.

Faʻamasinoga e ala i faamasinoga

Mo lenei auala, e tatau ona e eli se tamai pu latalata i le togavao. Filifili se lala talafeagai ma faasaoloto mai laulaau, ma tuu ai i le pito i luga. Lili le paranesi ma faʻapipiʻi i totonu o le lua lona vaega e saoloto mai laʻau faʻatasi ai ma le fesoasoani a se lauulu e faia mai se uaea. Ma o le vaega o le paranesi o loʻo i luga aʻe o le eleele e faʻateteleina ma le faʻaeteete i le pito i luga ma faʻapipiʻi i se pine na pipii i le palapala. A maeʻa, e tatau ona sasaa le vai i totonu o le lua ma faʻafefete i le eleele. A maeʻa, e mafai ona vavaeina le paranesi mai le vao vao. Ma o le tausaga a sau, eli ma totō i se isi nofoaga.

Ua maua e Heather le gafatia e toe gaosia e ala i taʻiala ma tutoʻatasi i le i ai o lala ua paʻu. Afai e te fufuluina nei lala i le palapala, o le tausaga e sosoo ai e mafai ona eli ma totoina se mea totō totō i se nofoaga ua saunia.

Totoina faʻamaʻi

Mo lenei auala o le fausiaina i le faaiuga o le taumafanafana, ia tipi ese lala o le heather. E tatau ona maitauina e le tatau ona i ai ni pupu fuʻa. Faʻafefiloi vaega e tolu o peat i totonu o se fagu mo le totoina i le tasi vaega o le oneone. Totoga o togalaau i le eleele ua saunia, faʻafefe faʻafefe i le taimi lava e tasi. E faalua i le masina, e fautuaina le faaopoopo ole urea ma minerale i le vai mo le fausiaina o seleselega ua totoina. O le vevela sili ona lelei mo le teuina o se mea e le sili atu i le 18 tikeri.

Totoina o toga

O le totoina o laau totō ile laufanua e sili ona lelei e totō i le tautotogo, ae mafai ona faia lenei mea i le tautoulu. E fautuaina e faʻatau sau vine i fale tausimai faapitoa, pe a faʻatau atu i ni pusa faapitoa. Mo le faatauina mai o fatu, o aʻa uma e aoina i totonu o se faaputuga, o lea la pe a totoina aʻa uma e tatau ona faʻamautu lelei. Afai e le amanaʻia lenei mea, ona mate lea o le laau i le lumanaʻi.

Ua totoina Heta i se lautele, ae o le shallow holes. Muamua, sasaa vai i totonu o le pu sauni, ona tuu lea o le fatu ma tanumia i le tulaga o loʻo i ai le ua.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻamautuina le palapala ma faʻaleleia le palapala. Ona fautuaina ai lea e ufiufi le palapala ile fatuina ma le sawdust, peat, ma atonu foi i ni paʻu o laau coniferous.

Ina ia mafai ona faʻateʻaina le pata ona o le tele o le susu, e tatau ona faʻapipiʻi vaivai i eleele palapala. Ina ia faia lenei mea, o le pito i lalo o le lua mo le totoina e tatau ona ufiufi i ni iliili, piliki paʻu pe iliili mo 2-3 cm.

Fausiaina o le Rhizome

E sili ona lelei lenei mea i le faaiuga o Aukuso. Muamua, o le togavao ua vaʻaia lelei mai le eleele. I le taimi lava e tasi, o mea uma e tuai ona tuai o le a aveesea, ona aʻafia ai lea o aʻa i ni vaega. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa o loʻo i luga o vaega taʻitasi valavala. Laʻau vavalalata ma lala ua totoina ese ma ua faʻafeinu lelei. A maeʻa lenei, o le eleele e aʻafia ai aʻa ua totōina e tatau ona ufiufi i le selu, paʻu poʻo le meaʻai vaʻai.

E mafai ona tupu le fatu mai fatu, ae o se faagasologa uumi ma sili ona galue, o le mea lea, o le tele o faifaatoaga e faatauina mai ni meaʻai totogo.

O le tausiga a Heather fafo

Ina ia mautinoa le tausiga lelei o le laau ma ia le aofia ai le leaga o lona tuputupu aʻe ma faʻamaʻi, e fautuaina ia faʻaaogaina faʻalauteleina faʻalautele i le tausaga mo le fafagaina o le tama.

Ina ia faatumauina le foliga mai o le togalaau i se tulaga lelei, ma ia puipuia le faaleagaina o eleele, e tatau ona faamamaina pea le togalaau vao.

Mo le togavao ia mafiafia ma sili atu ona matagofie, i le taufaʻaiuiuga o le tautotogo po o le tautotogo, seia oʻo ina foliga mai, e tatau ona faʻapipiʻi ona lala i le 5 cm. aua le foliga matagofie.

E matua faigata lava Heather i gutu malulu. O le mea lea, ina ia puipuia le tafeina o le suavai ma le maluluina o le laau, e tatau ona tupu i luga o eleele suamalie.

Maʻi ma meaʻai

O le faateleina o le manogi o le eleele ma le ea e fesoasoani i le faatoilaloina o vao o le heather i le leva o le paʻu, o se maʻi afaina. O le faʻamaʻi e aliali mai i le mea moni o le laau e pa'ū lauulu, o loʻo faʻaalia i luga o le ogalaau ma le tipi. Laititi, o le tele o talavou, taoto i lalo ma maliu. Ina ia togafitia le laau atoa, o lala uma e afaina i le paʻu o le paʻu ua vavae, ma o le togavao e tatau ona faʻaaluina i le 1% o le vai o le sulfate copper. E tolu togafitiga e tatau ona faia i le 10 aso o vavao. Mo le puipuia, e fautuaina e faia togafitiga i le faaiuga o le autumn ma le amataga o le tautotogo.

I le tulaga o le maʻi o le Heather ma le paʻu palapala, o laulaʻau ma lala o le laau toto e lilofia i laʻau ma le lauulu uliuli, e mafua ai ona mago. Faʻatasi ai ma le paʻu o le paʻu, ua fautuaina e sosolo i vailaau faʻasaina o loʻo i ai le filo poʻo le 'apamemea. Mo se faʻataʻitaʻiga, Topaz, Fundazol, Bayleton, Topsin, ma isi.

O vao vao e seasea ona aʻafia i siama. Ae afai o loʻo tupu pea lenei mea, ona faʻaleagaina lea o fugalaau ma aʻa. Ina ia le aofia ai le salalau o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona eliina ma susunuina ia vao.

E taua le matauina o le i ai o vai paʻu i totonu o le palapala, o le tele o mea faʻalaʻau ma mea faʻapitoa e mafai ona mafua ai le faʻamaʻiina o faʻamaʻi ma faʻapogai ai le uilaina o lala laiti ma le suʻesuʻeina o laulaau. Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu le filifilia o se nofoaga talafeagai mo le totoina o seisi i isi mea.

Fua, fuaina o suavai mai laulaau o le laau, o le mea sili ona taua o vao vao. O le faʻaaogaina o le pest, o se fasimoli solution ma le faʻaopoopoga o iniseti i totonu, faatasi ai ma le tele o ituaiga o gaioiga, e faʻaaogaina.