O le togalaau

O le togalaau a Igor Lyadov o se vavega e mafaia mo tagata uma

O le umi e faʻaaogaina ai le eleele mo le totoina o faatoaga, o le itiiti lea o le lelei. O lau laau e paʻu, e tusa lava po o le a le tele o taumafaiga e teu i ai, ma pe o le a le mea latou te puleaina e le faamalieina ai le lelei poʻo le tele.

Igor Lyadov, o loʻo nofo i Sasaʻe Sasae o le atunuʻu, na feagai ma le faafitauli e tasi, e pei o le tele o fai togalaau o loʻo faʻaalu ni nai aso i le fale taumafanafana. I le masani ai i le feagai ai ma se matāua o le gaosia i le vaalele o loʻo galue ai, e leʻi amata galue ai Lyadov ma telefoni feaveaʻi, ae na filifili e faia taumafaiga uma e toe faʻaleleia le fualaina i le eleele ma ausia ai le maualuga o le gaosiga i tau maualalo. E mafai ona malamalama lenei mea - a uma, o le tagata nofo i le mafanafana e mafai ona tuʻuina atu ona moega e sili ona fiafia i ai i le faaiuga o le vaiaso.

Technology Igor Lyadov

O le taunuuga o le matauina, suʻesuʻega o le poto masani o paaga mai fafo ma a latou lava galuega faatino i luga o le luasefulu mita fausaga sikuea na avea o se talafaamaumau faamaumauga ma le fausia o se togalaau atamai. O le tekinolosi ua foliga mai e matua faigofie lava ma i le taimi muamua na foliga tutusa ma le mea na fuafuaina e le American Jacob Mittlider i le faaiuga o le 20 seneturi.

Ae ui i lea, e le pei o le agronomist i fafo, o le na fautua mai e faʻaaogaina faʻaopoopoga minerale mo mea taumafa, o Igor Lyadov e sili ona fiafia i le totoga o meaola ma na atiina ae ai ni mea faʻapitoa a le tusitala e faʻavae i laʻau ma fuālaʻau masani: manulele ma manulele manu.

O le uiga taatele o galu e lua o le fausiaina lea o atigi pusa umi-e tumu i, faatasi ai ma isi mea, o toega o laau totõ na ola i latou. O le mea lea, e leai ni paluga otaota e le faʻaaogaina i luga o le 'upega tafaʻilagi, o mea uma o loʻo natia i tafatafa vavalalata ma amata vave ona aoga.

Vaega o vaʻaiga vavalalata:

  • O le lautele o moega e 60 - 100 cm, lea ua leva ona fautuaina e le uso o Amerika Lyadova.
  • O fuaitau e faʻatusatusa i le lautele ma tua, e 60 - 80 cm ma e mafai ona ufiufi i mea e faʻaofuofu, tui, oneone masani ma oneone. Afai e lūlūina le mutia i totonu o vavaega i le va o vaʻa, ona faʻapipiʻi lea i taimi uma.
  • O le nofoaga o moega e mai le itu i matu i le itu i saute.
  • Ae o pa o pusa i le togalaau a Lyadov e mafai ona faia i soo se mea e mafai ona maua: laupapa, ogalaau, paʻu, piliki poʻo poloka, e fuafua i le faia ma le gafatia o le fai togalaau.

Le aoga o togalaau atamai a Igor Lyadov

O le aoga tele o le metotia o le toeitiiti lava faaluaina le gaosi i luga o le nofoaga pe a faatusatusa i tekonolosi masani, pe a tutupu laau toto i luga o le moega i le palapala.

Ae ui i lea, o loʻo i ai isi tulaga lelei e aʻafia ai le faʻalauteleina o le gauai o tagata nofo i le taumafanafana i le aafiaga o Lyadov:

  • O pusa e umi, ma o latou tausiga e le tele se taimi.
  • O le togalaau matagofie a Igor Lyadov e faigofie lava ona faasūsūina ma tatalaina.
  • O le susu i totonu o le atigipusa e le faʻavaivai, ae le faʻaaluina i le faʻamamaina o vaega le talafeagai.
  • Leai se vevela galue malosi e manaʻomia, aemaise lava pe a faʻaleleia le palapala i lalo o laau totō.
  • Luga lelei o laufanua ma faʻaalia lelei.
  • Mai le pusa o le togalaau e le tupu ai meaʻai.
  • Lavea taimi ma taumafaiga i le eliina o le saite.
  • O le faʻaoʻoina o tulimanu e talafeagai i le loloto e na o le fitu pe sefulu centimita.
  • O le seleselega e le afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • O tausaga taʻitasi, e faigofie lava ona suia nofoaga o le totoina ma fuafua le vanu o loʻo manaʻomia i laau.
  • O le togalaau atamai a Igor Lyadov ona o le maualuga o moega e maua ai le mafutaga mafanafana o se avanoa moni e totoina ai laau muamua muamua.
  • Afai e te ufiufi le atigipusa i se ata tifaga pe tuu i ai ni paʻu lakapi, ona le mafai ai lea ona e faia ni taumafaiga faʻapitoa e te totoina fualaʻau i totonu o se fale e faia ile fale, ae sili atu le aoga.

O le moega e tusa ai ma le auala a Lyadov sa galue mo le tele o tausaga, ma le faʻaauau ona toe faʻaleleia ma le faʻaleleia lelei o meaʻai ma faʻaleleia lelei le fafagaina, o lona olaga tautua e faigata tele ona fuafuaina.

Pe a seleseleina le seleselega, o le tusitala o le manatu e fautuaina le totoina vave vave ona tulaʻi i le itu, ma o le a atili faatamaoaiga ai le palapala i totonu o le pusa. Pe a totoina, e le o toe manaʻomia le faaopoopo o le humus poʻo le fugalaau, aua, o le mea moni, o le moega lava ia o se ituaiga fale teu malu.

Aʻo manino mai, o le togalaau a Igor Lyadov e tele ona lelei, ae na o le tasi le toe foʻi. O le tau lenei o le galue, tupe ma le taimi i le tausaga muamua pe a fesuiaiga i se tekinolosi tulaga ese.

Fausiaina o se atigipusa

O le moega i totonu o le togalaau atamai a Igor Lyadov e fausia i le tautoulu ma faʻasaʻo saʻo mai le itu i matu i le itu i saute, ma mo la latou gaosiga e mafai ona e faʻaogaina ai mea e maua mai le paʻu ma laupapa e fai piliki poʻo poloka fale.

I le taimi aʻoga, lea na faʻatulagaina e Igor Lyadov ia lava, na ia faʻaaogaina ai ogalaau tuai, lea na fausia muamua ai le fale, ma laʻau laupapa. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻapotopotoina le atigipusa, e taua le filifilia o se nofoaga talafeagai ma faʻatulagaina.

Ona tumau lea o puipui o le moega i le lumanaʻi, e ono faʻalauteleina sina mea itiiti, faʻapipiʻi ile eleele, matauina le tulafono e le sili atu le 120 cm le lautele o le pusa.

O puipui e tatau ona tuʻituʻi faʻatasi pe feʻaluaʻi faʻatasi ina ia toe maua ai le malosi o le fausaga, ma o le pepa o loʻo taatia i le pito i lalo o le pusa e maua ai, lea o le a avea ma mea faʻalavelave i vao, vao vao.

A maeʻa le kati ona oʻo mai lea o se fasi manifinifi oneone.

Ma o le atigipusa o loʻo ufiufi i se laulau o otaota vao. Aua neʻi galo e uiga i le puipuia o le fausaga mai le susu ma faʻamaʻi. O le mea lea, o le tusitala o le tekinolosi ua fautuaina e fai le pusa laupapa faatasi ai ma se vailaau mataʻutia ma saogalemu mo le faaaogaina i fafo.

A maeʻa le vali, e mafai ona e faʻamalieina le moega ma sili atu ona suamalie ma laiti, otaota ma lau o fualaau faisua e seleseleina, mutia po o vaovao e vavae ese mai le mutia, e le aofia ai vao vao ma aʻa e mafai ona totogo. Manure ma humus, faʻapalapala faʻamalolo i luga ma faʻafefiloi ai le paluga kulimi i le fusi na saunia e tusa ma le faiga a le tusitala o Igor Lyadov. O le pito i luga, e tusa ma le 10 cm le mafiafia, i le pusa o le eleele masani.

E tatau ona maitauina i totonu o itu i mātū o le atigipusa e tatau ona sili atu ona maualuga, ma i le itu i saute e puipuia ai le vave vave o le susu, maualalo.

O ia moega e fesoasoani lelei i nofoaga e masani ona tafia ai le lolovai o nofoaga.

Ona o le lautele, e tusa ma le 30 cm, o le vaega o mea o totoe i le togalaau a Lyadov, o loo i ai se faagasologa faifai pea o le overheating, o lona uiga o le vevela i le loloto o le pusa e maualuga, ae le taua. Laʻau totogo vave ma amata ona fua mai.

Faʻatulagaina o se fale kesi e faʻavae i luga o se moega e tusa ai ma le metotia a Igor Lyadov

  1. E faʻapipiʻi pine i tafatafa o pito o le moega e faʻafeagai ma le isi i se mamao e le sili atu nai lo le mita.
  2. O pito o paʻu palasitika ua tuʻuina i luga o nei paʻu ina ia mafai ai e arcs ona aliali i luga o le moega.
  3. O le mamanu e ufiufi i se ata tifaga po o isi meafaitino, maua se mafana mafanafana ma ufiufi mo le vave ona totoina o se ituaiga o fualaʻau ma vine.

O le faʻaogaina o moega vavalalata na faʻaaogaina i le togalaau a Igor Lyadov e mafai ai ona e faʻalauteleina le vaitau o laau totō ma maua ai le maualuga o fua, e le o gauai atu i le tau ma foliga o le togalaau aina.

E taua tele le faʻamautinoa o le faʻaleleia o le ea ma le avanoa talafeagai, e totoina ai laau i luga o ia moega i totonu o se siaki siaki. O fualaʻau tetele, e pei o kāpeti po o le isalaʻelu, e totoina i ni laina se lua, ma mea laiti, e pei o susulu poʻo aniani, i le fa.

Faatoaga togalaau

O le tusitala o le auala e talitonu e mafai ona toe faʻaleleia le faʻaleleia o le faʻafefiloi i totonu o le atigipusa ae le o le fesoasoani o vailaau faʻasolosolo, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a le tagata lava ia sauniuni, lea e aofia ai le fefete ma le lactic acid. Sourdough mo le faʻafefiloi e mafai ona avea ma mash masani.

E lima laulau sipuni o suka ma se taga o le falaoa faʻatau falaoamata e ave mo le tolu lita o vai lelei. A maea le lua poʻo le tolu aso o le faʻamalosi, e mafai ona faaopoopo le vai i le malosi atoa, ae sili atu le teuina i le malulu ina ia le mate ai le sigi.

Fafagaina o fualaau mai Igor Lyadov

O fua uma ua fuafuaina mo le lua-lita le gafatia. E faʻafefiloi le kulimi mo le itiiti ifo i le vaiaso, ma pe a faʻaaogaina, e faalua ona fafagaina i le tulaga o le gaosiga o meaʻai, ma sili atu pe'ā faʻaaogaina le laʻau po o le meaʻai.

  1. Mo le muamua faʻafefiloi o le a e manaʻomia:
    • suauu o le efuefu;
    • afa pakete o manulele po o manulele manu;
    • se pakete o mea palau palapeti palamole po o lau paʻu;
    • suo o eleele eleʻele, humus pe pala palapopo;
    • suo o oneone mama;
    • tasi le lita o le susu susu po o le uila;
    • tolu lita o mash.
  2. Mo le faʻasalaga lona lua, e lua-vae tolu o le gafatia e tumu i vao po o mutia moa, e lua suo o le elefiti ua faʻapipiʻiina. O lenei e mafai ona e faʻatumu le faʻafefiloi i le vai ma tapuni le fagu i se ata. A maeʻa vaiaso e lua, ona sauni lea o le oloa, ae leʻi faʻaaogaina e faʻaalu i le 1 i le 10.
  3. O le paluga lona tolu e aofia ai le tolu o le paelo o le otaota poʻo le meaʻai, lea e sasaa mai i le vai mama ma faʻamalosia pea mo le lua vaiaso. O le faʻafefete i luga o le vao e fafagaina ile 1 i le 10, ma le faʻafefiloi ma le pusa i le ratio 1 to 20.

O aʻa o laau i totonu o le togalaau matagofie a Igor Lyadov e masani lava ona maua mea uma e tatau ai mo le tuputupu aʻe ma le fuaina, ma o le carbon dioxide e gaosia e siama e le faʻaumatia, ae vave ona alu i aʻa. O le vevela vevela e taʻalo foi i se vaega, lea e mafai ai ona maua le faʻamautinoaina vave o fua.

O le faʻatoagaina o laʻau, lea e lagolagoina e le Lyadov, e mafai ai ona e faʻagalo e uiga i mea faʻainisinia, faʻaalu le agavaʻa ma fiafia pea i fua lelei o au galuega, e aunoa ma le mafaufauina pe a uma ona ola, o le a le aoga le eleele ma e le o toe mamao.