O le togalaau

Tiarella toto Toto ma tausi i le laufanua Vaʻaia ma ituaiga o ata ma le igoa Toe faia

Tiarella ituaiga ma ata o ata ma le igoa Tiarella cordifolia 'Sherry Kitto'

Tiarella - o se laau faʻapitoa - o le aiga e sili ona vavalalata o le faʻamalolo. I le faaiuga o Me o le a fuga mai i se ie puipui e teuteu ai pito o le togalaau. E fetaui lelei lava i totonu o le kamupani o se fale talimalo, ferns, astilbe. E talafeagai mo le teuteuina o pito i autafa o togalaau, teuteuina o nofoaga e latalata ile fale o le faatoʻaga.

E i ai ni nai laau o loʻo sauniuni e faʻaoga i le paolo, ma o le vao o le tiarella e sili atu le matagofie i le matua, sili atu ona iloa i totonu tonu o ia nofoaga. E manaia ona o le maualuga o lona lalelei, ola umi ma le tumau. Ma o le faigofie o le fausiaina o se mea taua tele mo le tele o fai togalaau.

Faʻamatalaga o tiarella ma ata

Tiarella i le ata o ata photo mixborder

Tiarella (Tiarella) - o se lau laau e lafoaʻi, o lau lau lanu mumu po o le apamemea i le taumalulu. Faʻatasi i le aiga Saxifrage. O laʻau laʻau e lima-lobedi ei ai se faʻatusatusaga mataʻina. I le tau mafanafana, e fuga mai ai le lauulu o fugalaau fugalaau laiti. O lenei mea o se fale mautu, televave le tuputupu ae, laau le lelei mo le fatuina o se ufiufi palapala eleele i totonu o le mafiafia o poloka o fale.

O fugalaau e foliga mai o tamaʻi laiti - o le mea lea o le igoa. E sau mai vao vao o Amerika i sasaʻe Amerika. O iina, o nei laau totō e fai ma faʻataʻavale pea taamilo poʻo puipui taʻitasi i lalo o le ufitia o le vaomatua o le togavao.

Tuputupu ma tausia le tiarella

Tiarella e le lelei i tulaga ma e le o faigata ona alu, e foliga mai o le malulu o le lamala ma le malulu, e tumau le teuteuina e oo lava i le taumalulu.

I se paolo malulu, e aunoa ma se avanoa i le susunuina o ave o le la, e lagona e ia le toʻa ma vave ona tuputupu ae - masani ona tupu ae nai lo se mutia.

Manaʻomia le vao vao tarrella susu ma le malu o le paolo, pei o soʻo se vaomatua. Ae o ituaiga manogi lelei ma fesuisuiaʻi e tatau ona lava le susulu o le la ina ia mafai ai e le matagofie ona faaalia atoatoa lo latou matagofie.

Totoina tiarella pe a uma ona faʻatau

Landing tiarella i le avanoa

  • A o le totoina, e tumu vaieli i meaola ma le faapalaga, tuu le laau i vaitaimi pe a ma le 25 cm.
  • A maeʻa ona totō, latou te mataʻituina le susu o le palapala, puipui laau laiti mai le susulu o le la, vela ma vevela ile taimi.
  • Tiaralala e faʻaleleia lelei i le eleele eleelea ma le susu ma se mea faʻafefete ma le le mautonu, e aunoa ma le faʻavaivaia o vai.

A maeʻa ona totōina, e lelei le vai, ona matua susu ai lea o le eleele. I luga e mafai ona e mulumuluina le eleele ma le humus layer of 4-5 cm.

O se auala lelei tele lea e taofia ai le susu i le eleele, puipuia ai le faʻavaeina o le eleele ma faia ai se microclimate lelei i le lalolagi, e lelei mo le atinaʻeina o meaola laiti aoga. O lenei mea o le a faʻasaoina ai le faʻaleleiina o le eleele, lea e taua tele mo laau totō i le vaitau o aʻafiaga.

Le a ma le auala e fafaga ai tarrella

Tiarella i le mamanu o se fugalaau fugalaau

Manaomia le faʻavasegaina o fugalaau i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe ma pe a maeʻa. O fualaʻau faʻapitoa matūsini e sili ona lelei pe a uma ona faʻavaivai, muamua faʻamalosi i vai. O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa poʻo le laei pito i luga luga o laʻau faʻatasi ai ma faʻamalolo mo le fugalaau e atoatoa. E lelei le tali a le laau i le faʻasusu. E mafai ona e faʻaaoga vao vao, moa fasipolo po o manulele manu.

Aʻo leʻi fugaina, e mafai ona e faʻaaogaina le kulimi masani, o le autu o le eletise. O se filifiliga lelei o le nitroamophoska, lea o le a avea ma se punavai e le gata o le gaʻo, ae ia tuʻuina atu ai foʻi le fualaʻau e tatau ai mo le faʻatauina o fugalaau. Faʻaaogaina o le faʻatoʻaga - se sipuni tele ma se mauga e 10 lita o vai. E tatau ona lava le fofo mo le fausiaina o le 1 sq. M. nofoaga.

Winter Tiarella Shelter

  • A o lei amataina le taumalulu, e tatau ona e faʻaeteete ma le faaeteete le pito i lalo o le vao ma le peat poʻo le mulumulu i le aʻa i aʻa ma lau paʻu.
  • O talavou ma talu ai nei na faʻavasegaina laau totō e faatulaga ai ni malutaga fou mai mea e le o lalagaina, lea o le a fesoasoani e aloese ai mai le leiloloa o na vailaau e le o aʻafia.
  • Mulch e le o faanatinati e faʻamamā i le tautotogo ina ia aua nei faʻamagoina vaega e leai ni mea o le rhizome.

Vaʻaia tiarella i le vaevaeina o le vao

Tiarella i le togalaau togalaau

Tialanila ua faʻalauteleina e ala i le vaevaeina o vao vao i vaitausaga uma 3-4. O taunuʻuga aupito sili ona maua pe a vaeluaina ao le i fugaina: aʻo leʻi amataina le malulu o le tau, o nei vao e matua tutoʻatasi ma lelei le taumalulu.

  • O togavao ua lelei ona totoina ua vaeluaina i ni vaega eseese ma se fua o le tuputupu ae, lea e mauaʻa i totonu o se elemene mimiti e mafai ona faaopoopo i ai le peat.
  • Mo le faʻaleleia atili, e mafai ona e faʻaogaina le tipi ma soʻo - e faigofie ona maua ma ola i le taumafanafana uma i totonu o se paolo. E tatau ona latou gauai faapitoa i le taimi muamua o le taumalulu, faatulagaina o se malutaga malu.

Totoina fatu o le tiarella ile laufanua

O le isi auala e faʻaleleia ai e fatu, ae i lenei tulaga e leai se mautinoa i le toe faia o uiga matua, e le mafai e le seedling ona taofia uiga masani pe afai o le tina e totoina.

  • E lūlū fatu i le eleele ma le amataga o aso mafanafana, i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila.
  • O fatu e laʻitiiti, e faʻafefiloi pe a lulu i oneone.
  • O le loloto o le faapipii i se mea itiiti e mafai, 1-2 cm.
  • Fafasi i se fasi manifinifi o oneone, ufiufi i le afifi palasiti seia oʻo ina tupu.
  • A oʻo mai le toto, e aveeseina le ata ina ia aua neʻi faʻafefeteina le totogo.
  • E tatau ona veleina fatu laau toto ina ia latou le faʻaloloa: tuu se mamao o le 5 cm i le va o laau.
  • Latou te taumafai e faʻamautu le palapala i se setete susu - o le auala lea e vave ona tupu ai fatu.

A ola le laau, e mafai ona totoina i se nofoaga tumau ma se mamao e 25-30 cm.

Growing tiarella mai fatu e totō i le fale

Tiarella fatu photo

O fualaau e faigofie ona maua e ala i le lūlūina o fatu i le taufaʻaiuga o Fepuari - amataga o Mati. Saunia ni koneteina ma le palapala mo fualaau totō. E tatau ona i ai alavai faʻavaivai ina ia le gaosia le palapala ma pala.

  • Latou te taumafai e lūlū fatu laiti e seasea lava ona mafai, e mafai ona e fufuluina i luga o le eleele, lolomi i luga o lou alofilima ma sasaa se fasi vaega o oneone i luga.
  • Faʻalūlū lemu, e mafai ona sosolo mai le pamu moli.
  • Ufiufi ma se ato poʻo le fusifusi ata e fatu ai se fale kati. O aso uma latou te felelei ai.
  • A totogo fatu, ona aveese lea o le ato.

Tiarella mai le fatu photo pueina i le fale

  • A oʻo mai 2-3-4 laʻau moni, o loʻo totō lelei laau i ni ipu eseese, fesoasoani ia i latou lava i se tui poʻo se naifi malosi, se nifo. O aʻa laititi e itiiti le leaga ma o le sisiva e tutupu faatasi ai ma se faaputuga eleele ile aʻa.
  • Vai faʻamalosi fatu laau ina ia le pala le aʻa.
  • Afai e vevela le tau, ona ave lea o fualaau aina fafo ma faamaʻa.
  • Totoina i le eleele i se malulu tumau tumau e aunoa ma le po.

Suiga

O le manaʻoga mo le faʻaaogāina e tulaʻi mai e fesootaʻi ma le faʻaalia masani o le vaega pito i lalo o le vao, lea e aʻafia ai le faigata o le taumalulu o le laau. I le taimi o lenei taotoga, o le togavao ua tanumia i le ua.

A uma ona tupu le fatu, e masani lava ona tupu le totoina o le tagata lava ia, o lea e aoga ai le talepeina o laau mamago pe afai e le toe manaʻomia le faalauteleina o le ie puipui. O le laau e tatau ona faatapulaa i le tuputupu ae: e mafai ona taofia ai tuaoi le mama, pe mafai foi ona e tuuina atu i se isi itu mo le faatoilaloina.

Maʻi ma meaʻai

Tiarella i le faʻataʻitaʻiga ata ata o fugalaau i le togalaau

  • Tiarella e puipuia i le osofaʻiga o meaola faalafua eseese ma o loʻo i ai se faʻavaivai i nisi o vao. O le mea lea, e leai se manaʻoga e faʻaaoga vailaau.
  • Tuusaunoaga e mafai ona faʻavaivaia faʻataʻitaʻiga poʻo mea ua totoina i totonu o le pogisa, nofoaga susu. O ia togalaau e mafai ona osofaʻia e slugs, lea e tatau ona aoina faʻatasi. E mafai ona e fufuluina o laʻau i tafatafa o vao - o le a faʻafefe ese ai slugs.

O se lagisi o fugalaau e feteʻenaʻi ma le lanu o le ararald o loʻo tosina mai ai le mafaufau o tagata e sili ona le fiafia mai mai mea mamao! O le tele o laʻau e fai ai le tetrella e tatau ai i nofoaga malulu. Talu ai ona o lona le mautonu, vave ona tuputupu ae, faigofie ona totoina laau, e mafai ona faaaoga e faatumu ai avanoa avanoa i soo se tulimanu o le togalaau. Ua amata ona ola ola mama pe a uma ona foliga mai o tiare i totonu ia i latou, e matagofie i foliga e le masani ai.

O lenei laau telefaceted ma o gatasi o le a maua se nofoaga talafeagai i soo se togalaau. Ma mo le taumafanafana o tagata e le asiasi soo atu i latou nofoaga, o le tiarella o se mea moni lava. Le itiiti ifo o le gauai atu, ma i le tali - o le matagofie o le lane e fuga ma susulu lauusiusi lea o le a le tuua ai se tasi e le amanaia.

Ituaiga o tiarella ma igoa ma ata

I le faʻatoʻaga o faʻatoʻaga, e tele ituaiga o meaola ua tupu.

Tiarella hearty Tiarella cordifolia

Tiarella hearty Tiarella cordifolia totoina ma tausi photo i le togalaau

E oo i le 20 cm le maualuga, e pei o ni fugalaau papaʻe po o fugalaau. E televave le alualu i luma ma le tuputupu aʻe. E iloga i le matagofie o ona laʻau - matagofie, pisi lauulu, i luga o petioles. Latou maeʻa maeʻa le taumalulu, na o le masina o Me, ma e vave ona sui i latou. A maeʻaeʻa, ona lafo ese lea e le papaʻi le tele o togitogi fetolofi, lea ua faia i le gasologa o le vaitau ma ua mauaʻa i totō taʻitasi.

I le gasologa o le vaitau, e mafai e le tasi laau ona fausia pe a ma le 20 ni mea fou. E vave ona faʻatoʻilalo le avanoa avanoa avanoa, e mafua ai ona ufiufi tele. E i ai le tele o ituaiga mea eseese e faʻafeiloaʻiina ma le 'apamemea po o le lanu viole, faʻatasi ai ma le faʻamalosi poʻo le veins. Faʻaaoga moni mo le faʻatauina o kapeta i lalo o laau ma laau.

Tiarella Verry Tiarella wherryi

Tiarella Verry Tiarella wherryi ata i le togalaau

Maualuluga e oo i le 30 cm, e fuga mai ia Iuni ia Setema i fugalaau lanu piniki. Busu e le pisa, ma tuputupu ae vaivai. E itiiti le faʻasao i le malulu malulu, e manaʻomia se malutaga faaopoopo. O ona laupepa e sili atu ona teuteu, e le masani ai ma lelei ona valiina, ia i ai se mamanu eseese i le ogatotonu o le laulau.

Tiarella multi-sheeted Tiarella polyphyiia

Tiarella multifoliate Tiarella polyphyiia ata fugalaau

E i ai ni fugalaau fugalaau e fuga le kulimi-kulimi fugalaau e oo atu i le 50 cm. O lenei meaola e le faigata, e manaʻomia ni mea faapitoa e teuina i le taumalulu.

Tiarella trefoil Tiarella trifoliata

Tiarella trefoil Tiarella trifoliata tuputupu ae ma tausi photo fugalaau

E i ai lona uiga faʻamaoni ma malosi, e taʻua o le tuaa o le tele o ituaiga o nei aso. O laau suamalie ma laau ua vaneina e ola vave i eleele vaovao vao, o fugalaau fugalaau e aoina mai ai sultanas e le mafaamatalaina. O le fatuina o le tagata lava ia o le elemene.

Tiarella lau laʻau Tiarella unofoliata

Tiarella fualaau lauulu Tiarella unofoliata photo fugalaau

Vaʻavaʻai vaaiga i lapoa tetele. Ua manuia le tuputupu ae o faifaatoaga amateur i le tele o itulagi o lo tatou atunuu. Faʻataʻitaʻia i tulaga leaga, togalaau faʻasaina.

Eseese o tiarella ma ata ma igoa

Tiarella Tiarella Pink Skyrocket Pink Skyrocket photo

O le igoa o le lanu piniki viliva Tiarella Pink Skyrocket e tautala mo ia lava: o fugalaau e pei o roko piniki, ua sauni e tafiesea. O lenei ao puaʻa e foliga mai e sili atu le malamalama pe'ā agi i le matagi. O laʻau paʻepaʻe i le ogatotonu o loʻo i ai se lanu violū e salalau i totonu o vevela tutotonu.

Tiarella heronswood mist heronswood mist photo

Ole lanu eseese o le heronswood o le heronswood mist is wonderful for its color colored leaves: i luga o se lanu lanumeamata, o le tele o vela lanu paʻepaʻe e mafai ona iloa, lea e foliga mai ua paʻepaʻe foliga, toetoe lava a manaia.

Tiarella jeepers creepers jeepers creepers photo i totonu o le togalaau

O le isi ituaiga o laʻau teuteu o le Tiarella e tilotilo ai nifo o loʻo felelei ma laʻau lanu meamata o lanu lanumeamata lanumoana, valiina i le ogatotonu ma velanisi eleelea uliuli. Fausia se taʻavale matagofie i le paolo o laau.

Ata photo a Tiarella Tiarella cordifolia 'Octoraro'

O le lalelei matagofie o le Tiarella cordifolia 'O Octoraro' e iloga i fugalaau e pei o ni fugalaau lanu paʻepaʻe i se pito i lalo o lanu lanumeamata lanumoana e pipiʻi i lanu violē.

Tiarella faʻapipiʻi appalachian ata ala

O se laʻau lelei e maua mai i le eleele o le a avea ma ala savali Tiarella appalachian. O fugalaau fugalaau e aoina i ni mea laiti, o laulaau e lanuina foʻi i vela vavalaʻau lanu violē.

Tiarella ituaiga ma photo Tiarella 'Crow Feather'

O se lalelei matagofie o puao lanu piniki o le Tiarella 'Crow Feather' ituaiga eseese i luga o gafa maualuga e maofa i lona malamalama mama. O se kapeta mafiafia o laulaau ma vela pogisa e atagia lelei ai fugalaau.

Tiarella Sugar ma le totoina o mea totō ma le tausiga o ata i le togalaau

Tiarella Sugar ma mea manogi e ofoofogia, e tusa lava pe e te totoina i se isi laau. O lanu lanu matagofie, vevela e pei o le lapisi, o le afa e valiina i vela vevela vevela. O fugalaau lanumoana-piniki e foliga mai e felafolafoaʻi se kapeta lanumeamata.

Tiarella neon moli moli vaalele ma le vaaiga i fafo i le togalaau

O le isi mea e maua ai le moli o le lanu moli, o lona lanu moni e foliga mai o moli uila. Vaʻavaʻai i lalo o le paolo o laau ma avea o se talaaga mo laau uumi.