Meaai

Sauerkraut

Mid-Autumn - ua oʻo i le taimi e inu ai ... kapisi!

Cool Oketopa e manogi e pei o laʻau, paʻu o afi mumū ma meaʻai, crunchy, vitamin sauerkraut. Ma le auala e kuka ai lenei mea - o le ae maua nei.

Vaʻai ua mafai nei ona e faʻatau fualaau faisua fou poʻo fualaau faisua i soo se taimi o le tausaga, ma fualaau aina fafo ma salakeke e faʻatau atu i Korea i supermarkets - latou te le suia faigofie, ae o sauerkraut aoga! O ia o le taʻitaʻifaga o le taumalulu taumalulu i luga o le anotusi o le vaitamini C, lea atonu e le tumau i totonu o fualaau o le "palasitina" ma fualaau aina mai le faleisa.

Sauerkraut

Na e iloaina na oʻo lava i aloalii i le taimi o Kievan Rus na tuʻufaʻatasia poloka faapitoa i togalaau fualaʻau - kapisi - aemaise lava mo le tupuina o kāpeti mo le teuina? Ma na latou faia le mea saʻo - aua, i le faaopoopo atu i le acid ascorbic mo le puipuiga malosi, sauerkraut e maua ai le tino i le uʻamea - mo hemoglobin, potassium - mo le fatu, magnesium - mo ni aʻa malolosi!

Sauerkraut e lelei e le gata ia te ia lava - i se foliga o se salati suamalie ma le manogi suauu manogi. O se mea manogi lelei foi mo le tele o ipu: faatasi ai ma oe e mafai ona fufulu aano o manu, kuka borsch, fagu vailaau, strudel, pies, dumplings!

Meaʻai mo Sauerkraut:

Mo le 1 ulu tele o kapeti - 1 le kālati tele. O le Kapisi e toetoe lava a faʻasusu i totonu o se kamupani ma se kāloti, lea e maua ai le pulu ma le manogi.

Mo le 3-lita le gafatia - e tusa ma le 1,5 - 2 sipuni tele o le masima ma le 0.5 ipu suka.

Meaʻai mo Sauerkraut

O le masima mo le faʻamalosi e talafeagai naʻo le tele, maa, ma mautinoa - e le o le iodi! Mai i le masima, o le kapisi, pei o piko, e mama, o lea faʻaaoga ai le masima masani laulau.

Auala e filifili ai kāpeti mo le teu

O le tofo o le kapeti e aʻafia ai e le gata i le fua, ae faʻapea foi i le tele o isi mea: ituaiga, uiga lelei, ma e oʻo lava i le taimi na tipi ai le kapisi.

O le kapeti sili ona lelei mo le faʻamafanafanaina i le tautoulu - ituaiga o meaʻai ("Glory", "Meaalofa"), lea e vavaeina i le amataga o Oketopa. Mulimuli ane, e sili atu le talafeagai mo le teuina fou pe mo se "valaau lona lua" - kapisi faʻamalosi mo le Tausaga Fou.

Aua le matamuli i le maketi e mafaufau ma le totoa ma paʻi atu i le kapisi! Matou te manaʻomia le ulu sili ona paʻepaʻe ma le tele o kapeti. E mai i se sau sauga lea e liua i mea suamalie, maofa. A e kiliki i luga o le ulu, faʻalogoina se uila, pe o se mea e ola, malie, e le tatalaina? Mea e te manaʻomia!

Ia faʻamautinoa foi e le o le kisa pe pala. Afai e te vevela ma fufulu le kapeti - nai lo sauerkraut, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le pala. Ma afai ua uma ona faʻamamaina e se tasi ia laulaau pito i luga atu o oe - e mafai ona mafai ona faʻamaʻalo le kapisi. Sili atu le filifilia o le kapeti tele ma aveese le pito i luga o laʻau oe lava - o le a latou o mai.

O fea pusa e filifili ai?

Sauerkraut e mafai ona faia i le tioata, laupapa, mea faʻapipiʻi.

Ae i le palasitika ma le uamea - alumini, mea leaga - e le mafai!

E masani lava sauerkraut i totonu o fagu, o nisi taimi i paʻu, ae mafai i totonu o se vaʻa. O le mea autu o le faʻamaʻaloga o loʻo i totonu.

Fuga Sauerkraut

E lua auala e selesele ai kapisi: faʻagogo ma susu. I le tulaga muamua, o le kapisi e faʻamafu i le masima, i le lona lua - sasaa suamalie, mafanafana pe malulu. Ou te kuka i le ala lona lua.

Fufulu le kapisi ma aveese 2-3 laulaau pito i luga, aua le togi ese.

Fufulu ma fufuluina Karoti.

Toto taofi Grate carrot Faʻafefiloʻau kāpeti ma kāloti

Kipi le kapisi i se naifi po o se suʻi. Matou te taumafai e aua le tipiina mafiafia, ae e le o se mea manaia tele mo le kapisi e le o se mea vaivai, ae o se mea manaia.

Grate carrots i luga o se fatu lapopoa. I le auala, o kātiti kuka kuka na tuʻuina atu sauerkraut se fuʻa lanu piniki-moli. Ma afai e te tipi le kāloti i fasi vela, o le kāpeti o le a tumau paepae.

Saunia le suauu e ala i le soloia o le masima i le vai mafanafana.

Faʻafefiloi le kapisi ma kātiti ma le mamoe pipi i totonu o ipu mo le kukaina (i lenei tulaga, le pani), sasaa faʻasusu mafana ma faaopoopo vai malulu i luga o le fagu.

Saunia se piko mo sauerkraut

Ufiufi ma laʻau tipi ma tuʻu luga o le sauaina. E le fetaui mea faitino. E mafai ona e faʻaaogaina se maa mamafa (faʻamamaina mama!), Po o se laupapa laupapa, poʻo se ufiufi mai se pepa tioata, ma tuʻu se mea mamafa i luga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea e mafai ona faʻasaoina. Ma i lalo ole ipu o kapeti e manaʻomia ona e tuʻuina se pesini ina ia mafai ai e le suauu ona tafe i le faagasologa o le faʻamalosi.

Fafati le kapisi i totonu o le paʻu faʻasa

Matou te tuu le kapisi i se nofoaga mafanafana mo le 2 aso. O nisi taimi e le galo ia i tatou le togiina o le mea faigaluega ma se laau laau i le maualuga atoa, ina ia mafai ai ona gaosia le kesi na gaosia i le taimi o le faʻamalosi ma mafai ona tuʻuina atu le kapisi o se mea oona.

Ufiufi ufiufi ufiufi ma laʻau tipi i luga

A maeʻa le 2 aso, faʻasala le suka i se vaega itiiti o le suauu ma sasaa i le kapisi. O lo o matou faatalitali i se isi aso - ma o le meaʻai suamalie, crispy sauerkraut o le a saunia!

Faʻafaigofie le sauerkraut i lalo o sauaga

Mo le tofo ma le lanu

O luga o se tasi lea o fualaʻau masani mo sauerkraut, lea e mafai ona fesuisuiaʻi ma ituaiga uma o mea faʻaopopo i lou tofo.

Afai, i le faaopoopo atu i kāloti, faʻapipiʻi pepa - o le kāpeti o le a maua se tofo muamua ma se lanu piniki matagofie. E mafai ona e tuʻu ni piko poo ni pulou; faaopoopo fualaau suamalie po o vine - apu, plums; matua matagofie ma uluaʻi ma fugalaau.

I nai aso mulimuli ane, ua saunia sauerkraut

I le faaopoopo atu i le masima ma le suka, e mafai ona e kukaina le kapisi ma isi mea manogi: lanu uliuli po o meaola uma, paluga, laʻau faʻailoa. E fia ni faletua - tele naua fesuiaiga.

Faʻanoanoa lau kapisi ... ma faʻasoa le fua ma matou!