Faatoaga

Mea e fai ai le moa chick-it-yourself

E mafai ona e faia se moa moa ma ou lava lima i le fale, aemaise lava talu ai soo se mea e talafeagai mo lona foafoaga: pusa palasitika, pakete, pipili PVC, plywood, suauu poʻo laupapa. O le mea lea, o le a sili atu le tau e itiiti ifo nai lo le maeʻa mai le faleoloa. I le faʻaopoopoga, i le taimi o lana faʻapotopotoga, e mafai ona e amanaʻia tulaga o le manulele (tele o le page), tausaga ma le numera.

Mea e fesoʻotai i ai: faʻapefea ona fai se manu manu i ou lava lima?

Ituaiga ituaiga fafaga ma manaoga mo i latou

E tusa ai ma le auala o le fafagaina o le fafaga ua vaevaeina i ituaiga nei:

  1. Pulu - faʻatusa se mea uumi mafolafola ma itu ma se upega poʻo se mea faʻafefete i le pito i luga, o lea o le a le mafai ai e moa ma moa ona faʻasese meaʻai.
  2. Bunker (otometi) - e aofia ai le tele o meaʻai, o meaʻai e ulufale i totonu o le fata e pei ona paʻuina e se manulele. I le taimi lava e tasi, o le fafagaina lava ia e laitiiti lona laititi ma se ufiufi ina ia le maua totonu le susu ma palapala.

O le ituaiga muamua o fata e mafai ona aofia ai le tele o pupuʻu, lea e mafai ai e oe ona faʻatumu fafaga eseese. O lenei ituaiga o faga fagaoa e masani lava ona faʻamautuina i fafo o le paaga ina ia faafaigofie ai ona auauna atu. E le gata i lea, o le mea e ono ono mafai e le manulele ona fufuluina ni meaʻai poʻo le aʻe i le pito i luga e faʻaumatia atoa. Fafaga i luga o le fola, puipui poʻo le faʻamalolo mai le taualuga. E pipii i luga o le puipui ma ni mea mama.

Ina ia fafaga le mutia, e sili atu le faʻaaogaina o fafie i le tulaga o ato na faia i lala ma upega.

O manaʻoga autu e tatau ona mataʻituina i le taimi o le faʻapotopotoga o tagata fafaga moa ma o latou lava lima:

  1. E tatau ona faia i se auala e le mafai ai e le manulele ona ae luga i luga o le fafaga pe tu i luga ae, a le o lea e le gata o lapisi ae o le a sasaa atu foi otaota i totonu o meaai.
  2. O le fufuluina ma le faʻapalapalaina o le fata e tatau ona faʻatino i le tasi i le 2 poʻo le 2 aso, aemaise lava pe a iai se toʻatele o tagata, o lona uiga e tatau ona faigofie ona mamā ma mama. O meaʻai mo le fafaga e sili atu le filifili mai palasitika poʻo uamea.
  3. O le tele o le fata e fuafua ina ia mafai ai e manulele taʻitasi ona faʻalatalata atu i ai, a leai o le a le maua e le au vaivai le tele o meaʻai. E oʻo i le 15 cm le lava mo le tagata matua, ma le 8 cm mo moa, afai o le fafaga e faia i le foliga o se liʻo, ona lava lea o le 2.5 cm i le ulu.

Ae e te leʻi faia se faga fagamanu i ou lava lima, e tatau ona e mafaufau pe o le a le ituaiga meaai e te fuafua e fafaga ai le manulele. Afai faʻagogo, mo se faʻataʻitaʻiga, saito, se faʻafefiloi faʻafefiloi poʻo mea faʻaopopo minerale, faʻapena mo le faʻapotopotoga e mafai ona e faʻaaoga toetoe lava o mea uma - fafie, palasitika poʻo le uamea. Mo paluga susu, e sili atu ona lelei le faia o palasitika po o mea uʻamea, talu ai e sili atu ona mama nai lo laupapa. E le gata i lea, e amata ona pala le laau ona o le tele o le susu.

Mea e faʻaaogaina e le tagata lava ia

O se tasi o auala sili ona faigofie e fai ai se faga faga moa ma ou lava lima o le toe faʻaleleia o se fagu palasitika. O loʻo faʻapipiʻiina le filali, mafai ona faʻamalosi foliga. I le mamao o le 8 cm mai le pito i lalo, o se pu e vaeluaina e mafai ai e moa ona 'ai saoloto mai ai. O le 'au i luga o le fagu o loʻo faʻaaogaina e avea o se matasele mo le tautau mai se upega poʻo se matau.

A e leʻi amata ona e faia se faga fagaina o mea faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga o se suauu e faia i laupapa, e tatau ona e fuafua muamua lona tele ma tusi ata tusi i luga o pepa.

Ina ia faia se fafaga faʻanatura, o le a e manaʻomia se pakete palasiti ma se au (faʻapitoa pe'ā uma ona fausia fale) ma se fafie. I le itu latalata i le pito i lalo i le taamilosaga atoa, o pu e tipi i le tutusa le mamao, lea o le a ala mai ai le fafaga.

A maeʻa lena, ona faʻapipiʻi lea o le pakete i luga o le falala ma faʻapipiʻi le tasi i le isi. O seleulu e tatau ona 10 cm le lautele atu nai lo le fagu. Nai lo lena, e mafai ona e faʻaaoga le pito i lalo mai le isi pakete. O lenei fafaga e tuʻuina i luga o le fola pe faʻasalo e le au. O le tapuni o le pakete o le a puipuia atoatoa ai meaai mai timuga ma otaota.

E mafai ona e faia se fafaga ma se meainu mo moa mai se paipa PVC ma le 15 cm le 15 cm. I le faʻaopoopoga i ai, o le ae manaomia ni 2 pulou ma se tee, e faia foi i le PVC. O le uumi o le paipa e mafai ona i ai, o le umi o le, o le tele o meaʻai o le a fetaui i ai. 2 vaega 20 cm ma le 10 cm le umi e vavae ese mai le paipa. O le vaega muamua o loʻo faʻatūina i luga o le tee, ma ua tapunia lona pito saoloto i se pusa. I luga o lenei vaega o le a tuʻuina le fafaga. O le pito sili ona umi o le paipa e fesoʻotaʻi atu i le isi pito o le tee, lea o le a avea ma salu. I luga o le paranesi o le tee, ua seti ai le 10 cm le umi, o le a fafaga ai moa.

O le vitio o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o se tagata e fai-it-yourself ma le inu pusa mo moa, na e faia mai oe PVC pipili.

O le kopi lona lua o le PVC paipa o le fagu o le fola lea. O le paipa 1 m le umi e tipiina i le 2 vaega - 40 cm ma le 60 cm I le mea puupuu, o pu (ma le lapoa e oʻo i le 7 cm) e vavae ese mai itu e lua i luga o le tasi afa o le paipa pe naʻo le ogatotonu. O nei mea, o le a 'ai e moa. E tasi le pito o le paipa e fesootai i le umi o le vaega (60 cm) e faʻaaoga ai se pilou, ma le isi pito e tapunia ma se pipi.

O le umi o vaega uma e mafai ona ese, e fuafua i le numera o moa ma le tele o le masini e manaʻomia. O pito uma o pu e tatau ona lamolemole, e aunoa ma ni manoa i luga, ina ia le afaina ai le manulele.