Fugalaau

Penina Pearl mo le togalaau - anafalis

Ina ia avea lau togalaau ma se tulaga tulaga ese ma le manaia, e toatele fugalaau e ola aʻe anaphalis. Na latou alolofa ia te ia ona o ni mea vaivai e pei o le penina penisina, ona o lona le faaaloalo ma le faigofie o le tausiga. O se tagata vavalalata vavalalata ma lenei laau toto o le a fesoasoani e talisapaia.

Toaʻi foliga

Anafalis o se togalaau faʻatoʻaga. I le natura, e 35 ituaiga meaola. Peitai, i le totonugalemu o Lusia, o le pearl anaphalis e masani lava ona maua, lea e iloga i laumei paʻepaʻe papaʻe ma se nofoaga tutotonu samasama.

O le aʻa o le laau e ufiufi i lauulu paʻepaʻe i lona umi atoa. Latou te tuʻuina atu le anaphalis o se paolo e le masani ai. O lea o le igoa o lenei ituaiga o le penina. E oʻo atu i le 50 cm le tele o ituaiga meaola e oʻo i le 30 cm le maualuga e talisapaia faapitoa e le au fai togalaau.

I luga o le tumutumu o le laau mataʻutia i le taimi mafanafana, e aliali mai i luga o fugalaau ma fugalaau paʻepaʻe. E masani lava latou te le faʻaalia le manogi, ae o le gaioiga e tosina atu i le ato, lalaga mai laulaʻau matutu. I le ogatotonu o le faʻalavelave, o lanu samasama vaivai. Latou te tutu atu ma le agaalofa e uiga i se paʻepaʻe paʻepaʻe.

O Anafalis o laʻau ua laugatasia, le pito i luga o lala. I totonu, ua valiina i se lanu enaena, lea e mafua ai le fiafia.

O faʻamatalaga muamua i talafaʻasolopito o anaphalis e oʻo mai i le amataga o Iuni. Toe fuga fugalaau mulimuli ia Setema. Afai e te manaʻo e faamemelo i le teuteuga teuteu o le togalaau i le taumafanafana uma, ona avea lea o anafalis ma filifiliga sili.

O se vaega o lenei togalaau teuteu o le aʻa lea, lea e mafai ona vave fana. O tausaga taʻitasi e faʻaleleia ai le 30 cm. Faʻafetai i lenei mea, e le fefe le anaphalis laau i vao. O fai togalaau faʻapitoa e faʻaaogaina nei peni peniseni e puipui ai o latou nofoaga. Matagofie ma aoga.

Uluaʻi ituaiga o anaphalis

Mo le tele o tausaga, na paʻi atu ai le fualaau o fugalaau Rusia i le matagofie o le penisina o lenei togalaau. O ona fugalaau manaia o fugalaau laiti ma lapisi e tosoina ai le sili atu i le tasi augatupulaga.

I aso anamua, na faʻaaogaina anaphalis mo togafitiga faafomaʻi. E oo lava i aso nei, o se vaega o nisi fualaau faasaina. E ui lava i le natura e tele ituaiga o meaola o lenei laau, e le tele naua mea e faʻaleleia. O ituaiga nei e lauiloa:

  • penina;
  • tolu-vein;
  • Nepali
  • cystic.

O ata o anaphalis o loʻo tuʻuina atu i lalo fesoasoani e vaʻai i le laau i lona mamalu.

Anafalis Pearl na malaga atu i Rusia mai le itu i mātū o le konetineta o Amerika. E oʻo atu i le 40 cm le maualuga. O laʻau o le laau ma le tele o laina laina ua ufiufi i paʻepaʻe paepae paʻepaʻe ua lagona le suavai. Fugalaau, i le tulaga o ato, e aoina i mea e tutupu i le tumutumu pito sili ona mama. Latou te aofia ai fugalaau paʻepaʻe lanuʻeʻe, o loʻo i ai ni laina o laʻau matutu.

O lenei ituaiga e le fefe i le malulu o le tau, o lea e saogalemu ai le ola i le taumalulu.

Anafalis trehzhilkovy na alu ifo i totonu oa matou togalaau mai le maualuga o mauga Himalayan. I le masani ai i le ola i luga o eleele papa, e ola lelei lava i luga o le eleele lelei.

O lenei laʻau faʻapitoa e mafai ona ola e oʻo i le 50 cm. O lona aʻa e saʻo faʻatasi ma laʻau paʻu, lanu enaena. O lanu lanu paʻepaʻe ma se lanu siliva matagofie o loʻo i pusa peni luga o tumutumu o pou.

O le lauʻeleʻele o anaphalis o Nepalese o mauga maualuga o mauga lauiloa. E oʻo atu i le 30 cm. O laʻau o loʻo i aʻa e i ai se foliga lautele. O i latou i luga o laʻau - vavalalata i le pito i luga o se paepae paʻepaʻe.

Laʻau paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe e ola i foliga o palasi mai le 1 i le 15 fasi vaega. O Anaphalis Nepali e fuga i le faaiuga o le taumafanafana.

O meaola o le anaphalis e pei o le tele o meaola. E masani ona latou oʻo atu i le 1.5 cm le lautele. O le matagofie o lenei anaphalis e talisapaia. E seasea lava, o le mea lea ua manatu ai o se ituaiga tagata ese.

Toto ma tausia se matagofie o le penina

Talu ai o le anaphalis e faʻaaogaina e ola ai i tulaga ogaoga, e oʻo lava i se tagata fai togalaau e mafai ona tupu. Ma o le a ia teuteuina le togalaau fugalaau seia oʻo i le pau. Ma o fatugogogogo e mafai ona faʻaaogaina mo le teuteu o le fale.

Pe a totoina penina talifili ma tausi i ai, e taua le mafaufau i mea taua:

  • o lenei laau toto e manaia;
  • faʻasaʻo i le lamala;
  • alofa i nofoaga lalelei o le togalaau;
  • sili le fiafia ile palapala.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e le faigata tele tulafono faʻapipiʻi e tupu ai se lanu penina i lau lava togalaau.

A aʻafia se laau, e le tatau i se tagata ona inu tele. E mafai ona mafua ai le maliu o anaphalis, lea e matua faanoanoa.

E tolu auala e totō ai se laau: i le lūlūina o fatu, tipi ma vaeluaina le vao.

Lauina o fatu

O fua o Anaphalis e laiti tele, o lea e fefiloi ai i oneone paʻu aʻo lei luluina. Ona salalau atu lea ma le lemu i le eleele i totonu o pusa lapopoa, ae le o le saluina i luga o le eleele. O le isi laasaga o le ufiufi lea o le atigipusa i tioata ma felafoaʻi soo. A oʻo mai le laau, tuʻu i totonu o pusa poʻo ipu. Laʻau toto i Setema.

Laʻau

O le toe gaosia e faia mai le tautotogo o le tautotogo ia Setema. Ina ia faia lenei mea, ave ni mea e le sili atu nai lo le 10 cm, e vavae ese mai le 1 cm i lalo mai le fatugaʻo, ma le 2 cm le maualuga. Naʻo le pito i luga o laʻau e lua e totoe, o le isi mea ua vavae ese. Ua totoina laʻau i le oneone, ufiufi le atigipusa i tioata poʻo ata.

I le taumalulu, e tatau ona teu i totonu o se nofoaga malulu, puipuia mai le malulu.

I le tautotogo, pe a oʻo mai aʻa, latou te totō i luga o le nofoaga o le togalaau.

Bush division

O le auala e toe gaosia ai le anaphalis e ala i le vaevaeina o le vao e faia i le tautotogo po o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, latou te eliina se togavao, tipi i vaega, taumafai e taofi le aʻa ma le aʻa i totonu taitasi. A maeʻa lenei mea, e mafai ona totō le laau i le nofoaga sauniuni.

A aʻafia se laau i se fuafuaga a le tagata lava ia, e faigofie lava ona tausia. E i ai vao vao e latalata i ai, o lea e masani ai e le manaʻomia ona vela. E lelei le faʻafeiloaʻi o le lāmala, o lea e tatau ai ona e faʻavaveina. Ma ona e le fefe o ia i le kiona, e le mafai ona e nanaina o ia mo le taumalulu.

O le tausiga muamua mo anaphalis e aofia ai le paʻu o le paʻu. Ua faia i le aʻa, i luga o se tulaga ma le eleele. Ma le tasi taimi i le 5 tausaga uma e tatau ona faʻanatinatiina le vao.

O le laau e seasea maʻi pe aafia i meaola faalafua. O le mea lea, o le a toetoe lava o taimi uma e teuteuina ai le mea e nonofo ai le fale ma lona lauolaola vave.