Fale taumafanafana

Totoga - sui o le aiga Kutrovy

O sui o le aiga o Kutrovy e aofia ai laau afu, laau, afu, ma fuga. Mo le tele o vaega, e taatele i vaega e iai le tau vevela. I le taimi talu ai nei, o le sua suamalie na natia e nei laau totō ua faʻaaogaina e avea o se mea faʻatau mo le gaosia o gaʻo. I luga o lenei itulau e mafai ona e vaʻai i ata ma saili igoa o sui o le aiga o Kutrovy e faʻaaoga i aganuu a le aiga.

Laʻau mai le aiga Kutra: adeniums ma pachypodiums

Tatou amata i se faʻamatalaga ma le ata o Kutrov e taʻua o le eletene ma le pachypodium.


Auʻaunaga (Adenium) ma pachypodium (Pachipodium) - lua ituaiga Aferika o le lera. O i latou nei o ni sui moni o le vaega o mea e ola ai laau. Ae o nisi o sui o nei genera ua i ai le faalauiloaina o le mafiafia i le faavae, o lala lapopoa ma o taimi e paʻu ai. Fugalaau e lima-lima, e aoina i nai mea laiti, papaʻe, piniki, mumu, samasama. I le natura, o nei sui o le aiga Kutrovy e mafai ona ausia se maualuga e 10 mita.

E le o se mea masani i le aganuu ma le faigata tele, ae o foliga masani ma foliga matagofie e masani ona tosina atu i ai. E taua tele o faataitaiga taitasi e fai ai se tagata, se "tupua" tulaga ese mai le faavae o le ogaumu ma lala.


Pachypodium - Se mea matagofie mo le fausiaina o talo. E mafai ona tatou fai atu o nei laau totō o nisi ia o mea sili ona lelei ma teuteu.

E manaʻomia e le eletise ma le pachypodiums se paluga o le eleele, ole tele o le la ma le vevela (i le taumalulu - e le laʻititi ifo i le 15 ° C), faʻamamaina atoatoa i le taumalulu. Latou te tuputupu ae tele lemu, ma faʻalautele i latou e fatu.

Sui o le aiga Cootric faʻataʻitaʻiina

Ceropegia (Ceropegia) - o le genus o laau mai le aiga o Kutrov e le masani ona iloa i totonu o faifaatoaga, faʻailogaina le silia ma le tasi ma le afa selau meaola, o le taimi nei o le aiga e tasi. O le epiphytic ma le aʻega o laau e sili ona taua i le va o le cropegia. O a latou laʻau lauolaola e eseese i foliga ma lanu.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o nei fugalaau Kutrov e laiti, e masani ona le maitauina:


O nei laau totō e matua le lelei, ae faʻatusatusa i le tele o isi suavai, latou te manaʻomia le faʻateleina o le suāvai. E na o ni nai tagata toalaiti o le ituaiga e malamalama i le suavai i le maualalo o le vevela.


Ceropegia - fale matagofie o fale e tatau ona tufatufa lautele. O le aʻei luga ma le matagofie o foliga e le faʻafefe, e puipuia i se malamalama maualalo, e mafai ona fautuaina e aofia i totonu o mea teuteu. Ia, o nei fugalaau matagofie mai ia i latou - Paina afi a Samoa!

Laʻau mai le aiga Kutra hoya

Hoyi (Noua) o loʻo sili atu ona lauiloa o le laulaau, i le aganuʻu ua tufatufa i lalo o le igoa "wax ivy". O nei mea laiti laiti, fetolofi poʻo le taina o laau totő ma laʻau paʻu pe paʻu. O fugalaau lima lima lima o le hoya e aoina i mea e le lelei, e manogi lelei ma teuteu i le pito i lalo o lau lanu lanumeamata. Hoya e le faʻaleagaina ma ola lelei i tulaga masani o potu. Latou te manaʻomia se faʻafefiloi o vai mama, vaiinu masani i le taimi o le tuputupu aʻe.

I le taumalulu, o nei laau totō mai le aiga o Kutrovy e sili ona tausia lelei i se nofoaga malulu ma malulu.

E le manaʻomia e Khoyam le tele o le la, e faigofie ona faʻalauteleina e ala i le vaʻaia. Talosaga faapitoa mo le tausiga o le Hoya: e le mafai ona vavaeina o latou gaʻo pe a uma ona fuga fugalaau, e pei ona faʻapipiʻi fou fou i luga o nei gafa. I le aganuu, o le tele o taimi e mafai ona e mauaina na o ni nai sui o lenei ituaiga, ae e foliga mai i le natura e tusa ma le selau ituaiga.


Le tele o mea masani Hoya N. Carnosa (carnose), lea, i le mea moni, ua taʻua o le "wax ivy." O le fuga o le ola o se mea, ma lala e oʻo i le 6 mita le umi ma le faʻafeagai o laʻau oval. E masani lava lanu lanumeamata, e oo atu i le 8 cm le umi, ae ui i lea, o fomu ma laʻau eseese e iai se lanu malamalama, lanu samasama po o le piniki i le ogatotonu e iloa i le aganuu. O fugalaau o lenei ituaiga o laau e mai le aiga Kutra e papaʻe ma le paleni piniki. I N. Bella (Bella), o laulaau e laiti - e oo i le 3 cm - ma tusi, o fugalaau e papaʻe, ma se manogi manogi.