Fugalaau

Tekinolosi taufaatoaga o peonies. Vaega 3: Tausiga

  • Faʻatauga o faʻatoʻaga o peonies Vaega 1: Filifilia ma saunia se nofoaga e toto ai
  • Tekinolosi taufaatoaga o peonies. Vaega 2: Faʻamasinoga
  • Tekinolosi taufaatoaga o peonies. Vaega 3: Tausiga

Faatasi ai ma sauniuniga lelei o le eleele i le totoina o lua po o pusi-o vaovao, e masani lava ona atinaʻe vao laiti i le lua tausaga muamua e aunoa ma le afifiina o fugalaau ma fualaʻau. Latou te manaʻomia na o le veleina masani, vavala ma faʻasusu. Vaʻaia ma le faaeteete le palapala ile laʻau: lata i le togavao i le loloto o le 5 - 7 cm, mamao mai le 20 - 25 cm mai le - i le 10-15 cm. Faʻasolosolo masani, e faʻapipiʻi le mulch layer i toetoe lava o eleele uma, e puipuia ai le susu mai le faʻavave mai i lalo o le palapala . E faʻamamaʻese le manaʻomia mo le faʻafefe i taimi uma i le timu. E le gata i lea, o le faʻateleina o le faʻaleagofieina o le puleaina o vao. E fautuaina le tatalaina o le eleele pe a uma timuga ma mamafa le faʻavaivai e puipuia ai le faʻaogaina o le pala.

Peony

I le tausaga muamua pe a uma ona totōina, o le vaega eleʻele o le laau e laʻititi ma e tasi pe lua mai le 15 i le 25 cm le maualuga. I lenei vaitau, o loʻo aʻafia ai le aʻa o le aʻa, ae vaivai pea le faʻamalosia o meaʻai (nitrogen - N, phosphorus - P, potassium - K) fuga aʻa ma mineral fertilizers. I lenei laasaga o le faʻavaeina o laau, e sili atu le aoga o laei e leai ni aʻa, lea e faʻafefe ai meaʻai ile laulaau. O le poto masani ua faaalia ai o se mea talafeagai le tauaveina o ni laei pito i luga o le laina pito i luga o le vaega lea ma se vaitaimi o le 10-15 aso:

  • o le pito i luga pito i luga o le 40-50 g o urea (urea) mo le 10 l o le vai i le taimi lava e amata ai le tupu aʻe o vaega eletise o laau;
  • le lua fafagaina -40 - 50 g Uurea faatasi ai ma le faaopoopoina o se laulau o elemene i le 10 lita o vai;
  • le tolu pito i luga o laʻei -2 papa o elemene i le 10 lita o vai.

Folie top dressing o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai se togalaau togalaau. E sili atu le manava i le afiafi. Ina ia lelei le susu o lau o le lau i le 10 l o fofo, faaopoopo se sipuni sipuni o le fufuluina o paʻu. I le taimi o le lona lua ma le tolu o fafagaina, e aoga tele le faʻaleleia o laau talavou i se vaifofo o le sodium humate e faʻaleleia ai le atinaʻe o aʻa. (5 g i le 10 l o le vai) poo le heteroauxin (2 pusa i le 10 l le vai). Afai o faila i luga o le vao i le lua tausaga talu ona totoina, ua aveesea ina ia le faʻaaluina e laau laau le tele o meaʻai i luga o fugalaau, ae faʻaauau pea ona atiaʻe le aʻa.

Peony

© apium

E oʻo i le tolu tausaga talu ona totō, faʻapupulaina le vao, maua ai le 10-15 gaʻo, amata ona fuga lelei. I le taimi nei, e manaʻomia le faʻaofuofu masani o aʻafiaga ma mineral fertilizers. I le vaitaimi o le tautotogo-taumafanafana, latou te faia ia le itiiti ifo ma le toatolu. I tulaga uma lava, o le vevelaina o vao ma meaʻai e le manaomia, o le mea lea, e taua le matauina o atigi ofu pito i luga ma le taimi o le faʻatinoga.

O pisinisi a le atunuʻu e maua ai le sili atu ma le 30 aitema o le vailaʻau oona, fuamasi, paluga ma fomaʻi faʻapitoa. E masani lava e fautuaina le faia o le sili ona lelei o le fugalaupapa e faʻavae i luga o le kalama o mea aoga i le vao o le tolu i le fitu tausaga. Mo laau toto ua sili atu i le fitu tausaga, o le fua o le fertilizing ua faateleina. O le gaioiga malosi o loʻo malamalama o le pasene o elemene autu (nitrogen, phosphorus ma le potassium) i totonu o lenei mea faʻaaogaina. I luga o pusa faʻalautele faʻatau atu i faleoloa, o lenei faʻamatalaga e masani lava ona tuʻuina mai. O le pasene o le gaioiga galue mo fomaʻi masani masani o loʻo tuʻuina atu i le Faʻaopoopoga 1.

O le faʻatulagaina o le aofaʻiga manaʻomia o se faʻamalo, pe afai o fautuaga e tuʻuina i le fua o le mea galue, e mafai ona faʻatino e tusa ai ma le faʻatulagaga nei:

N = 100D / E,

  • pe a o H o le aofaiga manaomia o le faʻala, i le kalama;
  • D - le aofaiga fautuaina o le elemene aʻo fafagaina, i le kalama o le mea galue malosi;
  • E - o mea o loʻo i totonu o lenei elemene i totonu o le faʻalaʻau (faʻaalia i luga o le afifi), i le pasene.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se tasi togavao e te manaʻomia e faʻaopoopo 15 g o le potassium i le mea gaʻo. O le faatoaga o le sulfate sulfate ma le mea o le potassium e 45%. Fai le faʻatusatusaga:

H = 100 X 15/45 = 33g.

O le mea lea, 33 g o le sulfate sulfate e tatau ona faaopoopo i le tasi vao.

Peony

Mo se atinaʻe lelei o vao peony ma maua mai fugalaau maualuga, amataga o le tautotogo o le nitrogen-potassium top dressing e taua tele: nitrogen 10-15 g, potassium 10 - 20 g mo le mea galue i le vao. Faʻamuʻu i luga o le kiona pe a vave ona alu, faʻafefete faataamilo i le vao pe tapuni i totonu o se togavao. O le faʻaaogaina o le faʻasusu i le suavai suamalie e maua ai aʻa. O le faʻalauteleina o fugalaʻau, taumafai e aua neʻi oʻo i luga o le rhizome o le vao.

O le laei lona lua pito i luga e faia i le taimi o le fugalaau: nitrogen 8-10 g, fuluʻi 15 - 20 g ma le potassium 10-15 g mo le mea galue i le vao. O le autu autu o le laei pito i luga lona lua o le maua lea o fugalaau lelei.

O le laei pito tolu pito i luga e faia i le lua vaiaso talu ona tupu. E aofia ai: moli--15 -20 g, potassium - 10-15 g mo le mea galue malosi. Fertilizing e faʻaolaina ai le faʻavaeina o laʻau tele o le faʻafouina, o le faʻaputuina o meaʻai i aʻa, ma maua ai le tele o vaomatua i le tausaga a sau. E fautuaina le faia o fomaʻi i le tulaga o se fofo - i le aofaiga atoa e le sili atu i le 60-70g o le faʻamalolo i le 10l vai. E masani lava, o le faʻamafanafanaina e tuʻufaʻatasia ma le fafaga. E mafai ona faʻaaoga fugalaʻau i le togavao aʻo leʻi faʻafeinu. Faʻaaogaina i nei fuaitau ma faʻasolosolo micronutrient fertilizing - tasi poʻo lua laulau i le 10 lita o le vai.

Peony

Peony bushes ei ai le tele o laʻau, o lea latou te fufulu ai le susu. E tasi i le valu i le sefulu aso latou te manaʻomia ai le tele o vaiinu - tolu pe fa pakete vai i le vao. E taua tele le faʻaleleia i le amataga o le taumafanafana, i le vaitau o le tuputupu ae malosi ma le fugalaau, i le afa lona lua o le taumafanafana (Iulai - amataga o Aokuso), e tatau ai i le taimi o le faʻafouina o le faafouina o gaosiga. A uma ona faʻamaʻa, ia fautuaina le vaʻaia o le eleele faʻataʻamilo i le vao ina ia faʻasao ai le susu.

Afai e le mafiafia le togalaau, e sili atu le suavai i totonu o le togavao ma se loloto o le 10-15 cm, e fuafua i le 20 - 25 cm mai le vao. Mo le mea tuai, vao ua televave, ua faateleina lenei mamao ina ia oo atu le vai i le sone o aʻa malolosi malolosi. E mafai ona faʻatinoina i totonu o togalaau i soʻo se taimi o le aso, ae e sili atu i le afiafi ma le po, pe a faʻapitoa le vaʻavaʻa ma o le tele o le vai e faʻafefiloi ile palapala. E mafai, i le saunia o le faʻaogaina o vao i le va o vao, tuu le pulumu i le va o laau i le po ma tatala le vai ina ia vaivai ai le vai ma e le faaleagaina ai aʻa.

O le taamilosaga mai le fafagaina o vai e sili atu ona tele, ma i taimi vevela - i aso uma. E sili atu le lelei le faʻaaogaina o le vai mai sprinklers, talu ai o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona tupu mai ona o le faʻaaoga. I le taimi o le fuga, e masani ona le taliaina lenei auala e faʻaleleia ai, talu mai le fugalaau fugalaau, faʻafefete i le eleele, faʻapipii i luga ia i latou, aemaise lava le lauiloa i vailaʻau eseese.

Peony

Ina ia maua fugalaau lapopoa pe a tuputupu ae mo le tipiina po o le faʻaaliga o ata, e tatau ai i lālā o le pito i tua o tamaiti aʻo latou oʻo atu i le tele o se pea. Afai e te alu ese mai le kuluga o le itu, ona faʻalauteleina lea o le vaitau fugalaau ma faʻalauteleina le teuteu o le vao.

I le fafagaina o pi peony i le 8-15 tausaga, o le aofaʻi o faʻamaʻi faʻamalosi e faʻaleleia pe a ma le tasi ma le afa taimi pe a faʻatusatusa i le vao. O le fafagaina fafaga o le moe, lea ua saunia e pei ona taua i lalo, e maua ai ni taunuuga sili ona lelei i lenei vaitau: o le mullein mullein e faguina i luga o le paʻu i le fua o le pakete e tasi mo le 10 pakete vai poʻo le manulele manu - tasi pakete mo le 20 pakete vai. 400-500 g o le superphosphate ua faaopoopo i le paluga ma tuu i totonu o le palu mo 10-12 aso mo le faʻamalosiina, pe a uma ona faʻaaogaina, faʻaitiitia faalua pe a faʻaaogāina (0.5 pakete o le paʻu i le 0.5 pakete vai). E fafagaina le paluga i le tasi - i le taimi o le tau - i totonu o le togavao 10-15 cm le loloto, faia faataamilo i le vao i se mamao e 20 - 25 cm, tafe o le tafe - tasi pakete o le paluga i le vao. E le taliaina le suavai i luga o le rhizome.

I le leai o ni fugalaʻau faʻasaina, e faigofie ona saunia i latou mai vao vao, pito i luga, ma le umukuka. Soʻo se koneteina e faʻatumu i le afa i lenei lapisi, tumu i le vai ma ufiufi i se tapuni (ina ia puipuia le salalau o le manogi manogi). Mo le fafagaina, o le taunuuga o le vai ua tuua e tu mo le lima i le fitu aso, faʻafefe i le vai i le fua faatatau o le 2 lita o le vai i le 10 lita o le vai, tutusa le tafe.

Peony

Mo le tele o ituaiga o hybride interspecific ma le peony officinalis, o le aso e gata ai le galue lelei i se nofoaga e tasi e le silia le 10-12 tausaga. O le tele o fugalaau fugalaau, e tusa ai ma a tatou matauga, e oo lava i le totoina lelei o laau i le mavae ai o le 15 tausaga, ua amata ona matutua, o latou fugalaau e popole, o fugalaau e tutupu mai laiti, e le mafai ona tatalaina, o le a faasolosolo malie lava. E mafua lenei mea ona o le le lava o meaʻai o le aʻa, lea e oʻo atu i le taimi nei i le loloto o le 1 m. O le mea lea, o le laʻei pito i luga o luga e le maua ai se taunuuga.

Toe faʻafoʻisia le lanu lanu o peonies o lenei vaitausaga e mafai ona faʻapenei. A maeʻa le fafaga muamua i luga o le kiona, pe a faʻafefiloi meaʻai i se loloto loloto faʻatasi ma vai faʻafefete, e fa ni vaʻaiga 30 i le 40 cm loloto e faʻataʻamilo i le vaomatua i le mamao 20 - 25 cm ma le vaomatua 120 mm le lautele. . I le tulaga lona lua, e manaʻomia tele le faʻavainuina o vai i vaieli ina ia faʻamavae faʻamaʻi ma oʻo atu i aʻa loloto. O le vaʻaia e le mafai ona poloka ile palapala, e mafai ona e tuʻuina ni vaega laiti o asbestos-paipa pipisi ma ni pu i totonu poʻo ni fusi vela vevela mai laau matamata.

O le laei pito i luga lona lua e faia i le vaitaimi o le fuga, e faavae i luga o le 25-30 g o le nitrogen, phosphorus ma le potassium e le mea galue malosi. O le tuufaatasiga o le laei pito i luga lona tolu e talitutusa ma le lona lua, e taitaia i le amataga o le fuga, aua o le vaitaimi lea e manaomia ai e le laau toto ni meaai taua. A maea le ola o pions, 15-20 g fuluʻi ma 10-12 g o le potassium e faaopoopo i paipa taitasi i le mea galue, ona faʻafeinu lea. O le faiga o lea mea na mafai ai e tusitala ona maua mai i fugalaau fugafulu fugafulu mai le vao i le 20 - 25 tausaga.

Peony

Ina ia mafua le amataina o le ola o peonies 12-15 aso muamua atu nai lo le mea na masani ai, na fautuaina ai e le failotu Moskov L. L. Sokolov e faʻaaoga se ata tifaga. Ina ia faia lenei mea, o se fasi fanua e 4 X4 m le lapoa, lea e aofia ai le 25 vao o peony, ua ufiufi i se ata tifaga i le amataga o le tautotogo i le amataga o Aperila, pe a uma le kiona. O le faleoloa o se mea faʻapitoa i puipui e 90 cm le maualuga, e oo atu i le 150 cm i luga o le tulimanu. I se tasi o puipui pito. ua faia se faitotoa, i le isi - o se faamalama o le ea.

O le ata tifaga i luga o le taualuga e mafai ona taʻavale agai i luga o le tumutumu, ma luga o puipui o le itu - afifi 30 cm i luga mo le faʻaleleia. O le fafagaina masani e masani lava. O se vaega o puipuiga e faasaga i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e matua aoga tele i tulaga o le maualuga ma le maualuga o le vevela, e taua tele. I le ao, o le vevela e le tatau ona sili atu i le 20 - 25 ° C. Aʻo malulu le tau, faʻagaoioi luga le ata mo le ea i le aso. Ma le mea mulimuli, e aveeseina i le po, e maua ai se mafanafana lelei. A o faagasolo lea vaitaimi, o loʻo ola lelei le vao piony, ma ua amata ona amataina.

I le tele o tulaga, o vao i le tolu tausaga ma le matua i le taimi o le vavao e manaʻomia ai le faʻatulagaina o lagolago. E taua tele lenei mea mo ituaiga mea e tele, e le maalofia, e oʻo lava i pu malolosi, amata ona faʻafefe i le palapala. E sili atu le malosi o nei mea i taimi o timuga ma matagi malolosi. O se taunuuga, o fugalaau e faʻaleagaina ma toesea a latou mea teuteu, ma le talafeagai mo faʻaaliga ma faʻatau.

E sili atu le tuʻu muamua o lagolago - fitu i le sefulu aso aʻo lei tupu. E sili atu ona faigofie le faia o liʻo ma le 50 -80 cm mai le telefoni e 4 mm le maualuga, e faʻatonu i luga o le tolu mita 1 mita le mamao mai le uaea tutusa.

Peony

Nai lo o se mama uamea, e mafai ona e faia ni paʻu palasitika ma le lautele o le 8-10 mm ma faʻapipiʻi i totonu o le faʻavaa i le pito i luga o le paʻu. O ia lagolago, valiina le lanu o laulaau, e toetoe lava a le vaaia ma e le faʻaitiitia ai le matagofie o le saite. O le lagolago e tatau ona maualuga i le 50 -70 cm mai le eleele.

E taua le filifilia o le lapoa o le mama e fuafua i le matua ma le tele o le vavao ina ia mafai ai ona maua fua i totonu. O lenei mea o le a aloese mai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi i luga o vao, ma faʻateleina le vaeluaina o fugalaau.

I le faaiuga o le fugalaau, e mafai ona aveese le lagolago, ma e le tipi ese fugalaau ua aveeseina ma se laau 10-15 cm le umi. O le a le faaitiitia ai le aofaiga o le lanumeamata lanumeamata o le vao, ae o le a faaleleia ai tuutuuga mo le atiina ae o aʻa ma le fausia o pulupulu faafouina.