O le togalaau

Laʻau Radish - faʻatoʻaga, ituaiga faʻalauiloa

O se tasi o uluai fualaau faisua o fualaau faisua o se vave faasūsū maualuga ma le le lelei. E mafai foi e se fai togalaau ona totoina se seleselega lelei o le susulu, ona o uiga o le susulu, lea e sili ona fiafia i nofoaga e lelei le mafanafana i le la ma e saoloto mai le kiona ma eleele lafulemu.

Radisa - tafaʻi taʻitasi pe lua o vaomatua mai le ituaiga o Radish o le Cabbage family. Faʻavasega faʻamatalaga - o se faʻalapotopotoga o ituaiga ituaiga Lauina o le radish (Raphanus sativus).

Radisa. © ksparkle

Vaega o le olaola matala

O le vevela e faʻaleagaina, ae o loʻo tuʻuina atu ai le maualuga o manaoga i le faʻamalamalamaina. O aʻa e sili ona lelei e faia ile 10-12 itula. Afai o le aso e umi, e totoina e laau toto, aʻa o le a le tupu pe liliu mai foi e le mafai ona mafai. Faʻatasi ma le paʻu o le susu ma le vevela - o le aafiaga e tutusa lava. A o tuputupu aʻe i le paolo, o le aʻa o le aʻa e leai se aoga.

Faatasi ai ma nei foliga i le mafaufau, e lūlūina radishes i le amataga o le tautotogo, pe a sili atu le lelei o le ao, pe i le afa lona lua o le taumafanafana.

I le vaeluaga o le taimi o le totoina, latou te ufiufi ai mea mai le 8 i le afiafi i le 8 o le taeao. O le vevela e malulu, o ona fatu e fuga i le + 2 ... 3 ° C, ma o loʻo ola pea fatu ile -5 ° C.

O i latou e muamua atu o kukama, kapisi, pateta. O vaega faapitoa mo le susulu e masani ona le tofiaina, ua totoina i totonu o greenhouses i le amataga o Aperila i luma o tamato, pepa, kukama ma le isalaʻelu; tatala le eleele i le ogatotonu o laʻau e totoina i le ogatotonu o Aperila - amataga o Me ao le toe totoina laau o kukama ma tuai le kāpeti.

O le laisa e faʻaaogaina foʻi e pei o se mea e sili ona lelei. Mo le faʻaaogaina o le autumn, e totoina ai radishes i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso. E taua le aua nei faʻafefeina fualaʻau, o le mamao i le va o laau e le tatau ona itiiti ifo i le 5 cm, i le va o laina o le 20 cm.

E le faigata le tausia o faʻamalama, e aofia ai le fausiaina ma, pe a tatau ai, faʻasusuina o fatu ma fafie mai le pu. Afai o le eleele e lafulemu, e le faʻaaogaina fomaʻi ma e le faʻaaogaina le faʻamalosi.

Radisa. © Jane Starz

O ituaiga eseese o le radisa

Radish Wurzburg-59 E tosina atu ai i le lelei lelei le umi o aʻafiaga o le aʻa ma le mamafa o le 17 g. O le pulupulu e pala, suamalie, paʻepaʻe, tioata. Fautuaina mo togavao i fafo. Faʻafeagai ma se faʻalavelave o faʻamaʻi. Vaitaimi o le seleselega o togalaau e 30 aso. Gaosia o le 2 kilokalama ma le 1 m2.

Radish Mokhovsky Faʻatauaina mo le vave matua (mai i le 19 i le 32 aso, e fuafua i le tuputupu ae o tulaga), lelei le tofoina o fua aʻa ma o latou tulaga maualuga e tausia. O fualaau toto e tetele (e oo atu i le 45 g), o le aano o le aano, suamalie, paʻepaʻe sinasina. Le lanu o le aʻa o le lanu samasama. E lelei tele le vailaʻau mo fanua tatala ma puipuia. Tetee atu i faʻamaʻi. Gaosia o le 1.3 kilokalama ma le 1 m2.

Radish Sachs eseʻese eseʻese mumu mumu ma se aʻa o le vine vine (10-20 g) o le manogi suamalie. Ripens i le 25-30 aso talu ona tulaʻi mai tipu. O le pulupulu e sinasina pe sinasina-lanu piniki. Saxony o loʻo faʻaalia e le matua matua o aʻa ma aʻa. Fautuaina mo nofoaga tatala ma puipuia. Gaioiga e oo atu i le 1.4 kilokalama i le 1 m2.

Laisa ice ice Radish Red Giant Radish Mokhovsky. © Valentina Kokoreva

Laisa ice ice o loʻo i ai se fualaau paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe. Lisi le matua mo le avanoa e tatala ai laufanua ma greenhouses. Ripens i le 35-40 aso i le maea ai o le totoina mai o tipu. O le umi o le aʻa o le fatu e 15 cm.

Radish Red Giant e ese mai i le tele (e oo atu i le 80 g) fua o le aʻa o le aluga o le maualuga. O le umi o le aʻa o le fatu e 12-13 cm, o le lanu i fafo o le lanu mumu. I le faaopoopo atu i le maualuga o le gaosiga (e oʻo atu i le 3.5 kilokalama i le 1 m2), o le variva e faʻatauina mo le umi o le teuina o aʻa aʻa - mo 3-4 masina. O le ituaiga o vaeluagalemu, mai le germination i le seleseleina 35 aso. Fautuaina mo nofoaga tatala. O le vailaʻau e puipuia mai le lamala.

Radish Spotlights talisapaia mo le lelei o le tofoina o aʻa laau ma le tetee atu i le tafu. O le amataga o le togi ma le puipuia o eleele. Mai vine e selesele 24 aso. O le mamafa o fua o le aʻa e oo atu i le 50 g. O le tino e paʻepaʻe, semi-tioata, o le lanu i fafo o le lanu mumu. O le vailaʻau e faʻasaga i le pa'ū o le sua e aʻa i aʻa. Gaosi oloa gaosi 1.6 kilokalama ma le 1 m2.