O le togalaau

Ata ma le faʻamatalaga o ituaiga lauiloa o asparagus

O le mea autu o pi o asparagus o le leai lea o se paʻu palapala paʻu i totonu o le fale. O se puipuiga faʻafuasei o loʻo faia i fatu pi e pei o le fatuina o fatu ma e le faatagaina ai palu latou lava, e sili ona pele i gourmets o le lalolagi atoa mo le suamalie, tofo faapelepele, mea aoga ma mea masani o le talosaga, ia faʻaaoga i meaai.

Asparagus Peʻa: Lua Mamanu I lalo o le igoa e tasi

O fualaau suamalie suamalie, muamua na tofoina e tagata Europa i le 18 senituri, na faia mai ituaiga o le Phaseolus vulgaris e aumai mai le talafatai Amerika e tagata Spaniards ma Potukale. I seneturi ua tuanaʻi, o le tele o ituaiga o popo masani na fafagaina, e aofia ai i latou e le faia se paʻu palapala i totonu o le tauau. O ia togalaau e maua ai pini fualaʻau faʻalauteleina o se foliga uumi, lea e umi se taimi e puipuia ai le suamalie o laulaau.

E le gata i lea, o nei tagata faʻatoʻaga ma tagata o loʻo lagolagoina se soifua maloloina lelei ua ofoina atu e faʻataʻitaʻi ai le tele ma le manaia o ituaiga o asparagus mai le vaega Asia. O nei pi pi poo povi pusi, o ituaiga o ituaiga o loʻo tuʻuina i lalo o le igoa Vigna unguiculata.

O le tulaga ese o lenei ituaiga o pi e umi, pipi faataamilomilo i le vaega. Afai o pusa, pi o asparagus o totonu o le aiga, filifiliga a Europa po o Amerika, e le sili atu i le 40 cm le umi, ona lelei lea o le pi pi ma le tausiga lelei i le mita. Talu ai ona o foliga vaaia e le masani ai i Saina ma Sisifo, o ni pi e taʻua i nisi taimi o gata.

O aiga vavalalata e faʻatusalia i le ata o lenei ituaiga asparagus o ni pi nifo mai Initia, mung pi ma le tele o ituaiga meaola masani i Aferika, o le itulagi o Asia ma Sasaʻe Tutotonu. I le taimi lava e tasi, o pene asparagus o ituaiga uma e lua o laau taʻitasi taʻitasi, faʻaleleia e pei o vao po o le aʻeina o fomu ma tuʻuina atu e le gata o mea manogi suamalie, ae mafai foi ona 'ai, fualaʻau o ituaiga eseese ma lanu.

E le pei o ituaiga Amerika ituaiga vine o asparagus, lea e tatau ona gauai i togafitiga vevela, o pene o susu susu e mafai ona 'ai e aunoa ma le fefe. O fua ninii tinumini e aoga e le gata i mea masani masani, ae na totogo foi. Na pau lava le toe foi mai o lenei mea matagofie o le asparage pi o lona natura vevela lea, o le mea lea, i totonu o Rusia tutotonu, e masani lava ona vaaia le laau i greenhouses, lea e maua mai ai e fatu Asia ni fua o fatu ma fatu mo le luluina. Ina ia fetaui ma le mauaina mai o pepa Vigna, e mafai ona e:

  • filifili ituaiga o vao o asparagus, lea, e pei o se tulafono, ua iloa e vave atu nai lo le aʻeina o laau, ae o latou pi e sili ona puupuu;
  • tuʻuina atu le fiafia i vailaʻau Saina poʻo le faʻaogaina o fale ma hybrids, e sili atu nai lo ituaiga eseese a Iapani.

Talu ai nei, ua avea ma piʻamea i fatuga o Amerika filifilia. O ituaiga asparagus o popo masani e le faʻaitiitia le manaʻomia.

Faʻamatalaga ma ata o le ituaiga o ituaiga o vao o le asparagus Phaseolus vulgaris

O vailaau faʻaonapo nei ma fua o meaola o lenei ituaiga e faʻaalia i le agavaivai ma le maualuga o le suasusu o pulu, o latou foliga lanu paʻu ma le fua o fua o fua i ituaiga eseese o tau. Faatasi ai ma ituaiga eseese o loo i ai ni laau talatala ma vaovao. O pini e mafai ona i ai se lanu meamata, samasama, paepae, lanu violē ma le motusia. O le ituaiga o lanu ma fua eseese e ese mai ai asakagus.

Bean Asparagus Pei

Faʻasalalau, e aunoa ma se mea e mafai ona iloa atu i le pito i luga, o fatu pi na 'aina i le 50-75 aso, lea e faʻavasegaina ai ituaiga eseese o fatuga o asparagus e pei o le popo.

O le aganuu e fai ai se vao vao ma le maualuga e le sili atu ma le 40 cm. Mo lenei vine vine, e pei o le ata, o le pulupulu o le 13-16 cm le umi, lea e leai ai se palapala, o uiga ia. E oo atu i le 6 lanu paepae paʻepaʻe e masani lava ona maua i totonu o le pulu.

O le ituaiga e masani ona lauiloa i le au faifaatoaga fualaau Rusia, e lauiloa mo lona tetee atu i faamaʻi, gaosiga ma le aoga o le faaaogaina.

Asparagus Bean Variety Blue Lake

E le pei o le ituaiga muamua, o lenei vine asparagus e maualuga. O laau toto e oʻo atu i le maualuga ma le tasi mita ma le afa mita ma manaʻomia le faʻatulagaga o lagolago malosi. E amata le amataina pe a uma le 50-56 aso, o lea e vave tele le ituaiga. O pi e umi, lanu lanumeamata i le lanu ma e oo i le 16 cm le umi.

O fatu e laʻititi, lanu. E le o iai uma fiva i luga o laʻau, lea e fuafua ai le maualuga o le taumafa o le vine asparagus o loʻo faʻaalia i le ata. O laau toto e tupu tele, e puipuia i faʻamaʻi masani. Mo le tuputupu aʻe mausali ma le fuaina mai, e manaʻomia e le aganuu le faʻamautuina masani, meaʻai ma le tele o le malamalama.

Eseese lanu samasama o Asparagus Beans Sweet Courage

O le vave amataina o fualaau aina e maua ai se seleselega i le 41-56 aso i le maea ai o le germination ma faia ai ni pine 40-centimeter compact. O se uiga iloga o lenei pulu asparagus e paʻu i luga, e fai sina pupuu, ni keke pi ma se lanu samasama samasama. O le umi o sea ituaiga o le 12-16 cm.

Faamatalaga ma ituaiga ata o asparagus pi Neringa

O le seleselega mai le vao o le ituaiga o vine asparagus e mafai ona seleseleina pe a uma le 50-60 aso. E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o pipi asparagus e vaʻaia, lanu lanumeamata ma se umi o le 14 i le 16 cm. O laulaau e sogasoga, mafiafia, e aunoa ma se fasi pepa paʻu e gaoia ai le tofo o le oloa. Laʻau fua faʻatasi, o pini e talafeagai mo ituaiga uma o gaioiga. I aso nei, o tagata faʻatoʻa Rusia e ofoina atu le tele o ituaiga o vine asparagus. O le lelei o nei ituaiga ma hybrids o le fetuutuunai i tulaga i le lotoifale ma le avanoa.

Leai se mea e sili atu ona manaia ma taʻutaʻua, o togalaau faʻatoʻaga e maua i isi atunuu. O taʻitaʻi i le fausiaina i lenei itu o Amerika, Farani, Holani ma Italia.

Pencil Pod Black Wax Asparagus Bean Variety

E manaʻomia le 60 i le 65 aso e faʻataunuʻu ai pi a Italia. O taʻavale o fualaau faisua e maualuga pe tusa ma le 40 cm, e mamafa ma fua. O pulumu samasama lanu o se foliga uumi, e manaia, e iloga i uiga lelei tau pisinisi. Faʻaauau le taofi ma le uʻamea. I totonu o le pi o lenei ituaiga o vine asparagus o loo i ai e oʻo atu i le 6 paʻepaʻe uliuli, o le umi o le pipi e oʻo ile 15 cm.

Faʻamatalaga ma ata o mascotte asparagus pi

O le aoina o pi mai laau laiti o le Muscott eseese e faia i totonu o le 50-55 aso i le maea ai o le totoina o laau. A aunoa ma ni filo, e sili ona alofagia e Farani. O vao e matua tele lava le faʻamalosi e mafai ai ona ola i luga o se faamalama i totonu o le fale o le aai.

O le mea lea, o lenei vine asparagus o se tasi lea e sili ona fiafia i ai i lenei atunuu. Totoga lelei ma lelei le fua o le 15-senitimita le umi.

Purple Queen Asparagus Beans

O le faʻamasinoina e le ata, o lenei ituaiga o vine asparagus e taua saʻo lava o le "masiofo viole." E manino lelei ia pi, ma faafetai i le maualuga o fua mai laau toto e oo atu i le 60 cm le maualuga, e mafai ona e aoina uma se popo o meaʻai maloloina. I le taimi o kuka, o le lanu o laulaau e suia i le mafiafia, lanu meamata. O le tuputupu aʻe o le vaitau e oʻo atu i le 55 aso. E mafai e fatu ona ola e oʻo i le 20 cm.

American Asparagus Beans Kentucky Blue Pole

O se mea e sili ona fiafia i ai faifaatoaga Amerika, Kentucky Blue Pole, o le vine vine, e maua mai ai le maualuga o fualaau suamalie, sua lelei. O le tuputupu aʻe o le vaitau e oʻo atu i le 65 aso, lea e faʻatupuina ai se vaʻa tetele e maualuga lona tusa ma le 2.5 mita.

O le ituaiga o vine o asparagus e masani ona tutusa ma le Blue Lake. O fualaau aina e fua mai mo le umi ma le tele, e maua ai pi 20-centimita le umi.

Yellow Asparagus Beans Gold Mine

Pulu suamalie e pei o vine asparagus. O laau totoa e faʻasolosolo, malolosi, palu e faia i pulumu, lea e matua faʻatuputeleina ai le faʻatupulaia o le gaosiga. Mai se tasi togavao e mafai ona e ave i le 600-800 kalama o pi, o laau e oʻo atu ile 55 aso. O le tofo tulaga ese o fualaau aina e fiafia i ai tagata matutua ma tamaiti.

Bean vigna: ata ma faʻamatalaga o ituaiga

Asia eseese ituaiga asparagus, vigna, avea ma tagata lauiloa i le lalolagi. E leʻi tu ese faʻamaʻitaʻi Rusia. O kamupani taʻitaʻi ua uma ona ofoina atu a latou ituaiga o ituaiga eseese o pia vine. Vaega o fatu o isi atunuu e le o mamao atu.

Beans Vigna Fakir

O le vaeluaga o le vaitau o fatu pi mai le lagi e tosoina ai faifaatoaga ma lanu lanumeamata 30-50 cm le lautele O le lautele o le laulaau e le sili atu i le 1 cm, ma o lona tino e vaivai ma e leai sona atigi fatu. O laau tetele e totō lelei ma e mafai ona aʻe i le 3 mita le maualuga.

O le filifilia o le vine asparagus e sili ona puipuia i faʻamaʻi, selesele ma lagona lelei i togalaau Rusia. I totonu o le itu i saute, o le galue i fanua tatala, e mafai, ma i le ogatotonu ole laina - naʻo totonu o se lau.

Bean Spaghetti Veni

O le lelei o lenei ituaiga o le maualuga ma le maualuga o le umi, e aunoa ma se paʻu palapala o pamu. O le umi o pi i tausaga faamanuiaina e oʻo i le 55 cm, o le lautele o le 1 cm Le lanu o laulaau e lanu meamata, o le mea e sili ona malie, e aunoa ma se pi pe a maeʻa. Mai i se tasi o vaomatua malosi i le 60 aso e maua i le 5 kilokalama o oloa aoga.

Vigna Macaretti Asparagus Bean Variety

Pipi e seleseleina, e ola i le 60-65 aso ma faia ai ni fualaau suamalie e oo atu i le 35 cm le umi. O laau toto o lenei ituaiga o pia e umi, vave ona ola. O le maualuga o le vao e aofia ai le faʻaaogaina o lagolago, a leai o le a faigata mo le laau ona taofiofia le tele o pi.

O le tele o filifiliga a Rusia e maualuga a latou pisinisi ma o latou uiga lelei ma e fiafia tele i faifaatoaga o itu eseese.

Bean Signa Countess

O le vine vine mai Gavrish e mafai ona mafua i le tele o viliata Iapani. O le maualuga, e oo atu i le 5 mita, o laau e maua ai ni pine manifinifi umi, o nisi taimi mita. O le lautele o le lau o le faisua e na o le 1.5 cm. O fatu e laiti, lapotopoto oval, uliuli.

O se tasi lea o ituaiga sili ona lauiloa o pusa asparagus mo fai togalaau a Rusia, ae i totonu o le eleele vevela, e oo lava i le ogatotonu, o le faailo ua i ai le taimi e fua ma tuu ai fatu.

Faʻasalalau Farani Fortex Asparagus Bean Variety

O meaʻai suamalie asparagus mai Fafine Farani e leai se laʻau papaʻu i lau o pi, o loʻo i ai sona laʻau matagofie ma se tofo fiafia.

O lenei ituaiga vine e sili ona lauiloa i Farani, lea e latou te talisapaia ai le tofo o 20-30 centimeter pods, ae o fualaau lanu-sukalati suamalie. O laau e afua mai i le 75 i le 80 aso, o le a tupu ai le tupu o le aʻei le 2.5-3 mita.

Asparagus Red Podded Asparagus

O le umi, e oo i le 80 cm, o fatu pi e le gata ina iloga i lo latou tele, ae faapena foi i se lanu violē lanu enaena. O le faʻamalosiina o laau malolosi e faigofie ona faʻafeiloaʻi ai se tele o pusa, e avea ma e le gata o se punaoa o se mea suamalie, ae o se teuteuga foi o le saite. Mo faamoemoega o meaʻai, e sili atu le faʻaaogaina o pi i le afa mita le umi. O i latou ia e sili ona suamalie ma taugofie.

Vasega Vigna Bean Variety Asparagus Yardlong

O lenei ituaiga o vine asparagus, i le ata, e mafai ona taʻua o se mea moni! O le maualuga o le aʻeina o laau toto e oʻo atu i le maualuga o le 3-4 mita le fiafia ma le mausali i le au faifaatoʻaga ma uumi uumi. I nisi o tulaga, o le umi o le paʻu o le 70 -80 cm. O laau e le lelei, e puipuia i faʻamaʻi. O fualaau aina e tusa ma le 80 aso.

E lua uma fatu pi ma fatu laau toto. O ipu e manaia ma maloloina, ma o pi e maua ai le manogi manaia. Matou te fautua atu ia e taumafai e totoina lenei eseesega o fatu pi i luga o lau 'upega tafaʻilagi ina ia mafai ai ona faʻamaonia lona uiga lelei.