Fugalaau

Lychnis

O le igoa Lychnis o se mea Eleni. Faaliliuina, o le upu o lona uiga "moli" po o le faauigaga faaonapo nei o le "moli". O lenei tauagafau ma i le taimi lava lea na aumai ai ia i matou mai fugalaau i Europa le fugalaau matagofie ma le manaia.

I lo matou atunuu, ua sili atu ona lauiloa Lychnis o le adonis. I tagata lautele e mafai lava ona e lagona le "Dawn". O lenei igoa e tauamiotonuina. I luga o fugalaau mo togalaau ma fugalaau fugalaau, e foliga mai e manaia tele le laau: o ona fugalaau e masani lava ona "mu" i lanu mumu ma le papaʻe e ese mai i lanu. O le tolauapiga e foliga lelei na o ia ma i se "kamupani" ma isi laau totō.

I lo matou atunuu, o le tele o taimi e mafai ai ona e vaʻaia ituaiga e lua o lichens: pale ma le chalcedony.

Lotu Lotu

E sili atu le umi (50-80 cm, o nisi taimi e oʻo i le mita) o le laʻau faʻalelei ma se laʻau e sili ona faʻalauteleina ma ni nai laupepa siliva-lanu meamata o loʻo i ai i le foliga o se rosette i le pito i lalo o le aʻa. Ona o lenei faatulagaga, foliga ma le tele o laulaau, o le vaomatua o le palealii laisene e foliga mai e le taua.

O le lichen crowned e iai fugalaau e tasi, lea e faaiʻu i le tele o laina, e maua ai le lagona o le vavao o le vaomatua. I le foliga mai o le laau, laʻei, alofa tunoa ma le taofiofi e tuufaatasia lelei. E toto le laau i le amataga o le taumafanafana. O le fugalaau e faaauau pea seia oo i le tau o le autumn

O ituaiga lauiloa o le Palani

O agelu e susulu - o le vaeluagalemu, o lona uiga e maualuga le maualuga o le maualuga (60 cm) ma le fesuiaiga, i le taimi o le fugalaau, le lanu o fugalaau. Tatala, o lo oi ai se lanu paʻepaʻe, ona oʻo ai lea i le ogatotonu o le fugalaau le piniki. O le togavao o le vao ma lanu paʻepaʻe foliga foliga matagofie.

"Motu matagofie" - ituaiga o fale, faʻasalalau ma lau laʻau laiti ma faʻaʻau.

Lychnis chalcedony

E lauiloa foi o Dawn masani, "Tatar Soap" poʻo le "Soap". O popo ma aʻa o lenei laau "lather": e mafai ona latou fafasi vai, o lona igoa lea.

O lenei ituaiga eseese e ese mai lona "tuagane" i foliga o fugalaau ei ai se faatulagaga faa-eleele o petals, e toe faamanatu mai ai se rosette mafolafola manino. O fugalaau laʻitiiti e aoina i ni mea faʻapitoa, lea e faʻauʻu ai aʻa. O ata e faʻaaogaina i paʻepaʻe paʻeʻeʻe, lanu piniki ma le mumu. O le laau toto e tele lau lanu meamata, laulaʻau faʻaloloa, laʻau ma sina tamaʻi susu.

Le Maltese Cross - O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o le garlic garlic. O loʻo faʻaalia i se tulaga sili ona matagofie. O fugalaau ei ai se lanu mumu lanu mumu ma se lanu faʻalelei.

Lychnis: tuputupu aʻe ma tausi lelei

O ituaiga uma o kalama e le lelei i le tausiga ma ua tupu e tusa ai ma le tasi algorithm. Ae ui i lea, e i ai ni nai mea e teu i le mafaufau pe a faʻamalosia i latou:

  • Lichnis e le talia toleniga.
  • Latou te le faʻasalaga i le malamalama, ae sili atu ona fuga tele i nofoaga la.
  • Lisi Lychnis e sili atu lona lelei i luga o le malamalama, eleele vaivai. E le taliaina le tele o okeni, tali mai e ala i le faapuupuuina o le vaitau fuga.
  • Ua fafagaina le laau i fualaʻau minerale ma mea maualalo maualalo o le nitrogen.
  • O le Lichnis e malupuipuia, o le mea lea latou te le manaomia ai se puipuiga faaopoopo mo le taumalulu. Ae ui i lea, i le faaiuga o le autumn, e manaomia le vavae ese o latou vaalele.

O nisi faifaatoaga e faataitai le toe faafouina o le laau. E le tatau ona faia lenei mea, talu ai o le tele, aemaise lava le faapaleina, e faigofie lava ona toe gaosia e le tagata lava ia. O togavao e faigofie ona talia le gaosiga, e tusa lava pe i ai se tulaga fuga.

Fatuina o fatu

E mafai ona tupu le Lychnis mai fatu. O le auala o le totoina o fatu e ese mai le masani:

  • O se pusa o loʻo iai le palapala malulu, o loʻo i ai luga o fatu o fatu, faʻasusu i le eleele.
  • O le atigipusa o fatu e ufiufi i le paʻu palasitika, faia o se suauu kesi.
  • A maeʻa le 2, o nisi taimi 3 vaiaso, pe a totogo fatu, e aveese le ata.
  • Totogi totogo i luga o le eleele.