Isi

O le a le mea e fai pe afai e faʻalauteleina laau totō

O le tausaga lenei, na ou filifili ai e taumafai e tupu ni fatu laau e ala i fualaau. E tafe mai le timu ma matou, ma ou te manaʻo e maua ni fualaau faisua fou i se taimi vave e mafai ai. Ae o le suʻega e leʻi manuia tele, ma e leʻi umi ae oʻo i luga laau. Taʻu mai ia te aʻu, o le a le mea e mafai ona faia i fualaau tipi tilotilo?

O le auala e totoina ai fatu laau e masani ona faʻaaogaina i le ogatotonu o laina, lea e faʻaalia e se tau mālūlū ma le tuai o le tautotogo. O loʻo faʻavevelaina moega o togalaau i le vevela e manaʻomia i le ogatotonu o Mei, o le mea lea, o le a le aoga le maua o se seleselega muamua o fatu aʻa o le aʻa e totoina i luga o eleele. E le gata i lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faaleagaina o laau e ala i gutu malulu, ma e fiafia tele beets i le vevela ma e mafai ona tali atu i fuga fuga i lalo ifo o le vevela.

O le totoina o beets e ala i fualaau e mafai ai ona e latalata i le taimi o le seleselega muamua e toetoe lava o le masina. O se taunuuga, o aʻa na tutupu i le ogatotonu o le taumafanafana, ao fatu na lulu i luga o le moega o le a "nofo" iina seia oo i Aukuso. I se tulaga faʻapitoa, e taua le matauina o le fatu fatu e faʻamalo ai le au fai togalaau mai se faʻalavelave e pei o le vevelaina o laau.

Ae ui i lea, e le o taimi uma e mafai ai ona maua ni laau maualuga. O nisi taimi e tupu ai le totogo o laau toto. O le a se mea e mafai ona faia i ni fuilalaʻau filati, o le a le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave ma pe faʻafefea ona aloese mai le au fai togalaau.

E faʻapefea ona faʻapolopolo fualaau tipi tiloni?

Afai e mafai e le tau, o le fofo sili ona lelei i le faafitauli o le pikiina o fatu i le togalaau. O iina, o le a vave ona tupu malosi le totogo ma maua ai se foliga vaaia masani, e ui lava i le taimi muamua e fautuaina le ufiufi o togalaau i se vavao.

O nisi o fai togalaau i le taimi o se pusi e faapuupuuina aʻa o fualaau ina ia maua ai aʻa tetele.

I le tulaga pe afai e leʻi faʻamafanafanaina le eleele, e mafai ona e sasaa atu le eleele i totonu o le koneteina. O fualaau o le a amata ona fausia ni aʻa fou o le a maua ai ni fatu laau ma meaʻai talafeagai.

O laau mamago e tatau ona teuteuina pe totōina, ma afai o le gasologa o le gasologa atoa, e mafai ona tuputupu ae laʻitiiti laiti ma faʻaaogaina mo le salati poʻo le sua. Na o le taimi nei o le a tatau ai ona lulu beets mo le taimi lona lua i le taimi lava lea i le togalaau.

Mafuaaga mo le tusia o laau

O tupu talavou e totogo i luga e masani lava ona tosina pe a tupu aʻe i tulaga o fale i luga o se windowsill. E tupu lenei mea o se taunuuga o:

  • faateleina le vevela o le ea;
  • leai se malamalama;
  • vaʻa mafiafia.

O lea e le mafai ona totoina laau, e le tatau ona totoina fatu fatu ma tuʻuina atu le malamalama lelei, pe afai e mafai, faʻapipiʻi faʻamalamalamaga atili. I le isi itu, e tatau ona manatua i le susulu malosi o le la o le vevela o le ipu tioata. Afai o le pusa o loʻo i ai laau totino e tu latalata ane i le tioata i le itu i saute, o le a vevela mo ia iina, ma e le fiafia i ai beets.

Ina ia aloese mai le totoina o fatu laau 5-7 aso pe a uma ona pikiina, e tatau ona siitia atu i le fale koli.