O le togalaau

Agapanthus totoina ma tausia i le eleele avanoa e faʻaleleia e fatu

Agapanthus o se genus ma na o le 5 ituaiga. Mo le tele o punaoa, e faatatau i le aiga Lilein, poʻo le aiga Lukov. O se laufanua lauolaola lea e totoina vao i Aferika i saute.

O le fugalaau o le fugalaau e tele, ae laitiiti. O laʻau paʻu e fai ai se basal rosette. A o le fugaina, e aveeseina e le rosette se uumi umi lea e aliali mai ai se tulaga le lelei. O lona lanu e faalagolago i ituaiga, ae o le lanu paʻepaʻe, lanu moana ma le lanu violē.

Eseese ma ituaiga

O le tele o taimi, e pei o se fale e mafai ona e vaʻaia agafatasa i sasaʻe. E malosi tele lau laʻau. I luga o le laʻau, lea e mafai ona ola e oʻo ile afa mita, e tele fugalaau e aliali mai (pe a ma le selau).

Agapanthus faamalu pe leai Aferika E oʻo atu i le maualuga o le 70 cm. Fugalaau e tuu i luga o le puipui e lanu enaena.

Agapanthus logo se fugalaau laitiiti, lea e maua lona igoa faafetai i fugalaau e pei o logo.

E tatau ona e iloa o lena agapanthus faigofie faʻafefete ma faʻasolosolo eleelea e mafai ona e mauaina o se kulupu.

Agapanthus totoina o togalaau ma le tausiga

Aʻo tausia se agapanthus, e tatau i se tasi ona manatuaina e manaʻomia ai le moli uila, a faʻapea o le mea e teu ai le laau e umi lava se uila e mafai ona motusia.

I le taumafanafana, e sili atu ona lelei le agapanthus i fafo, ma i le taumalulu tuʻuina i totonu o se potu malulu ma maualalo le vevela (pe a ma le 12 ° C).

Mai le amataga o le tautotogo e oo i le faaiuga o le taumafanafana, e tatau ona e faʻaleleia lelei le fugalaau. I le oʻo mai o le autumn, e faʻaitiitia ai le vai, ma i le taumalulu e maua ai na o le susu sina meaʻai. E le tatau ona fufulu le laau - e le pagatia pe afai o le potu e malulu.

Mai ia Aperila ia Oketopa, o le agapanthus e faʻamaʻaina i aso uma e 10, faʻafeiloaʻi ai meaola ma mea e faʻaleleia ai minerale.

Agapanthus totoina

E manaʻomia ona toe totoina fugalaau fugalaau i tausaga taʻitasi, ma tagata matutua i le 4 tausaga. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le faʻafeiloaʻiga ina ia le faaleagaina le rhizome. Aua nei galo e tuu se alavai i le pito i lalo o le ulo.

Pe a suia, e mafai ona faʻalautele le agapanthus i le vaevaeina o aʻa. O lenei faiga e matuā faigofie lava: ia totoina tufuga i totonu o fagu ma faʻatali mo aʻa.

Aua le filifili ni ipu lapoa - o le agapanthus o le a sili atu ona fuga i totonu o se fagu.

O le eleele mo le totoina o loʻo faia i ni sea se lua o eleele humus, lua vavae, tasi le oneone ma le tasi fasi fanua.

Agapanthus fatu fatu

Ina ia faʻaleleia fatu agapanthus, e tatau ona lūlūina i le amataga o le tautotogo i le faʻafefiloi o laufanua laʻau ma oneone. O le meafaitino e fai sina ufiufi ile eleele ma faʻafefete lemu.

A maeʻa lena mea, o le tioata e fatuina ai se aʻafiaga a le kiona. Faʻasala le meaʻai i aso uma, ma faʻamama le palapala ina ia le matutu. Faatasi ai ma le tulai mai o ni laupepa moni se tolu i fualaau, ua totoina i ni tagata se toatolu i ni koneteina eseese.

Maʻi ma meaʻai

O le tele o taimi, o le agapanthus e aʻafia i le paʻu ma le apogaleveleve. O le mea muamua e tatau ona lafoaia, ma le lona lua e tau ma le acaricides.

Faatasi ai ma le tele o le susu i totonu o le palapala, ua amata ona ulaula. E faʻaalia i luga o le laau e ala i le samasamaina o le laʻau. Faaitiitia le tele o le susu pe a faʻafeinu ma mea uma e tatau ona toe foʻi i le masani. Afai e susu tele le palapala, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le fugalaau i se mea fou.