Fugalaau

Matou te saunia tausiga lelei mo le alocasia i le fale.

Afai ei ai le tele o fugalaau i totonu o le fale, ma ua tuʻuina i luga e le gata i luga o le faamalama, o le alocasia o se totonugalemu totonugalemu o le tuufaatasiga. E tosina atu ai i lona soʻotaga lelei, faʻalelei ma le matagofie o laupepa. Faʻafiafia ile alocasia i le fale ma le faʻaeteete e fetaui ma ona manaʻoga faʻapitoa. O se tagatanuu o motu o motu o Malaysia ma le atu Filipaina, na te manaomia tulaga talafeagai e ola ai.

O uiga autu o le laau

Alocasia e aʻafia aʻa e le mafai ona afaina i le taimi o le gafa. E laʻititi le aʻa o le laau. Laʻau teuteu. Latou te o mai i lanu eseese, ma vevela vavalalata manino, eseese lanu lanumeamata ma e oo lava i le apamemea po o le paʻu. O le laulaau e mausali, e fai sina pala, ae tusi i le pito. O le laau e taʻua i nisi taimi o le tagi, e pei o se afu, faapogai o le timu, e mafai ona tautau i luga o le pito i lalo pe a suia le tau. O le alofasia totonugalemu o le fale, o lona ata ua lafoina, e manaia.

O le fausaga o laulaau e pei o foliga lanu o nisi taimi e foliga mai e leai ni mea e fai, e faia i le paʻu. E i ai o latou vevela vevela ma i le pogisa e foliga mai o loʻo osooso, e pei o se puʻu. Mo le foliga o le lau, o le laau e taua o le taliga elefoni. I luga o le folasini o loʻo i ai pores e taʻua o stomata, e sili atu le susu o le susu e ala atu ia i latou. O laau toto e mafai ona i ai le tele 0.4 - 2 mita le maualuga.

Alocasia fuga i le natura, faʻasaʻo se taliga e fua mai ai vine ma fatu. E seasea lava i totonu o aiga le toto. I le ala, e i ai nai ituaiga meaola e fafaga ma ola i le fale. O le sili ona lauiloa o:

  • Alocasia Polly;
  • Alocasia Amazonian;
  • Alocasia o Sander.

O le faʻapaʻaga e mafai ona gaosia ai laʻau, fatu mai aʻa, nodules, fatu ma vaevaega o le rhizome.

Alocasia tausia ma toe gaosia

O lenei ituaiga o laau e foliga sili ona lelei i potu mafolafola, i totonu o le faletaele, aua o loʻo i ai tulaga talafeagai mo ia. O le isi nofoaga mo togafitiga lelei o fugalaau o le potu telelava. Pau lava le faʻalavelave i tuutuuga o le taofia i le umukuka atonu o le leai o se sone e aunoa ma se ata. O le itiiti o le ea malulu e mafai ona faaleagaina se fugalaau manaia.

E mafai ona faʻaauau le aloaʻia i le fale? Ioe, e mafai, pe afai e te tausisia manaoga mo le tausiga o se fale fale. E tatau ona maitauina o lenei fagafao o le a manaʻomia ni ipu uumi, mo se faʻataʻitaʻiga, pusa paʻu e faʻafeiloaʻi lau. Le fatuina o le susu, e mafai ona e faʻaogaina se pusa tioata i totonu o le musika poʻo le fatuina o se tulimanu matagofie e faia i le matala lautele, o le moa sphagnum.

Manaoga faʻamalamalama

I le tausiga o le fale, e manaʻomia e le alocasia le malamalama, malamalama e aunoa ma le susulu o le la. E masani lava o se vaega e susulu malamalama i sasaʻe ma sisifo o le potu. I le taumalulu, e tatau ona siitia le laau i le pito sili ona susulu o le fale. O le fatuina o se fatuga i totonu o se vaega itiiti o le fale, e tatau ona fatuina se fuga o le malamalama.

Manaoga mo le malulu o le ea ma le vevela vevela

O le mea sili ona faigata o le faʻaleleia o le ea o le Amazonian ma le tagi tagi, sili atu 80%. E na o le umukuka e teuina. O togalaau o loʻo totoe o loʻo ola toleni, ma oʻo atu i le 50% i le taumafanafana ma e oo i le 40% i le taumalulu. Faʻatupulaia atili le susu i paluga ma le faʻamamaina o le susu, faʻaleleia i le vai mafanafana ma solo le laʻau ma se susu susu. Ae faʻatasi ai ma mea uma e manaʻomia i le susu, o aʻa i totonu o le vai e le tatau ona taele.

O le vevela e tatau ona 18 - 26, ma i le taumafanafana mai le 21, ma sina laʻititi i le taumalulu.

Tulaga faʻatau

Alocasia o se fugalaau e fiafia i le vai, ae e manaʻomia se suāuʻu talafeagai e aunoa ma se suavai. I lenei tulaga, e le taliaina pe a i ai i totonu o le apa i lalo o le alavai. I le taimi lava e tasi, o le faʻamamaina e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le samasama ma le faʻapala o lālā, lea o le a aveesea ai le fugalaau matagofie. O le mea lea, i le tau mafanafana, o le faʻafeusuaʻiga masani e faia faʻatasi ma le mafanafana ma le suavai i aso uma lava, ma i le taumalulu e faʻafeinu ai pe a maeʻa le pito i luga o le eleele, e tusa ma le tasi i le vaiaso. I le taimi lava e tasi ma le faʻafefe ma le soloina o laulaau ma se sipuni susu, e tatau ona e gauai atu pe ua nofoia e le falemaʻi pest i luga o le vao.

E le tatau ona faʻaaogaina polu e tuʻuina atu ai le alocasia e sili atu lona maualuga. O lenei mea o le a oʻo atu ai i le oti o le pepa. O se lau laʻau ola maloloina ua uma ona teuteuina.

Sogi, faʻalaina, faʻamaina

Alocasia e manaʻomia le eleele faʻamalolo ma se faailoga o le 5.5 - 6.3 pH. O lea ituaiga o fatuga ua faia i luga o le faavae o peatland lowland, ma le vaomatua humus, na vave ave i lalo o le palapala. O le lima o nila faʻaopopo i le meaʻai o le a fesoasoani i le fatuina o le elemene manaomia. I luga o lenei tulaga, pe a uma le fuʻa ma le faʻapalapalaina, o le mea e manaʻo ai e faia i vaega eseese. E tuʻuina atu, e fai ma filifiliga, ia:

  • alalafaga maualalo - 2 itula;
  • laʻau humus - 6 itula;
  • oneone - 1 itula;
  • moss sphagnum - 2 itula:
  • gaosia le manala - 3 itula

Alocasia faʻapitoa faʻamalosia e fautuaina e sasaa se sipuni sipuni vave i le pito i lalo o le atigipusa i le taimi tonu lava i luga o se laulau o le faalauteleina o le mata ma fafasi i se meaʻai. O lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e te le popole e uiga i le faʻamalosiina i le gasologa o le tausaga pe a maeʻa le totoina o laau Latou te manatu i lenei metotia o le alocasia taumafa i taimi o tausia ma toe gaosia e sili atu ona talia.

Afai e le faʻapalaina le palapala ile fuga, e manaʻomia le faʻaleleia o le faʻaleleia. I le tautotogo ma le taumafanafana, i le taimi o le tuputupu ae malosi i le tolu vaiaso, e taua le fafagaina o le laau ma vaega o le eletise. E tatau foi i le salts potassium. I le faʻalavelave, o le potassium nitrate lea, ae sili atu le faʻaaogaina o laei faʻapitoa mo fugalaau i le fale. Mo se faataitaiga, "Agricola" mo laau teuteu i le fausiaina o se sipuni i le 3 lita o vai. I le taumalulu, o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le vai e fa afa. Mo laau laiti, e taua tele le maika, lea e tatau ona tuʻuina atu i solu tioata. Latou te saofagā i le faʻavaveina o le atinae ma le faʻamalosia o aʻa.

Taua o le filifiliga o ipu. O vaega o le alocasia e manaomia ai le aʻa e loloto, ma pe a totoina, o le aʻa e faʻatulaga saʻo. O le mea lea, filifili ni vaʻaiga vaapiapi ma vaʻaia lelei. O le tane fou e tatau ona 3 cm le lapoa nai lo le muamua.

Suiga, faʻaleleia alocasia

Mo totō matutua, e manaʻomia ile toe faʻaleleia ile 2-3 tausaga, aʻo faʻapipiʻiina le palapala ma faʻapalapala ona meaʻai. O le gaioiga e faia i le amataga o le tautotogo, pe a amata ona atiaʻe le laau. Afai o le laau maloloina ma toe totoina i se taimi talu ai nei, o le felafolafoaiga o le a sili ona lelei. O lona uiga, o le laau ua aveeseina ma le faaeteete mai ipu tuai ma faatulaga i luga o se apa o alavai ma sasaa lemu i luga o le eleele ma se vaega eleele. Talu ai e tele le fagu, e sasaa le eleele, ae e le faʻapipiʻiina le masini, ae na o sina mea e luluina. O se laau toto i totonu o se ipu ua faʻamalūlūina, faʻaputuina le eleele, sasaa i le ua ma ua maeʻa le toe gaosi.

O vaega uma o le laau e faʻasaoina le oona oona i fasi pepa. O le mea lea, pe a galue i le gaosiga, e tatau ona mataʻituina ia puipuiga - galue ma totigilima luga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le tatau ona faʻatagaina manu e fusi se fugalaau.

I isi tulaga, ua matua fufulu ese le laau mai le eleele tuai ma ua mamago i se tulaga faʻasaga ma faʻamau aʻa. I le taimi lava e tasi, e filifili e tamaiti, ave le vao ma totō taitoatasi i totonu o se pusa eseese. Isi auala e faʻaleleia ai ua faia:

  • lau;
  • e ala i fatu;
  • fatu fatu;
  • vaega o le rhizome.

Ina ia mafai e le laau ona toe faia atoa le foliga o le togavao, ona ave lea o le pua i luga o le ogalaau, tipi ese ma le paluga, ma maua i le meaʻai i lalo o se pulou i le vevela. O le manuʻa i luga o le ogalaau e togafitia i le koala.

Faʻapenaina e ala i seleselega mai le pito i luga o le fana na maua ai le 100% ola. E seleseleina le tipi i lalo o le 45, togafitia i le "Kornevin" poʻo se isi meaola faʻapitoa ma tuʻuina ile eleele vevela, ma pulea lona susu.

E ala i le fatu, o le laau na te faʻaleleia fou. Ua vave ona totoina i le eleele vevela, o le eleele e teu susu, e susulu mai luga. O fatu e tupu faʻafuaseʻi, mai nai aso i le tolu vaiaso. O fualaau e totoina pe a latou fatuina se aʻa aʻa.

O rhizomes e vevela i vaega mo le gaosiga e tatau ona i ai se laau ua maeʻa ma laʻau, poʻo se tupuga tuputupu aʻe. E aʻafia foi i le mea e sui ai pe a uma ona faʻamago manuʻa o aʻa eseese. O le taina e na o le mafanafana ma le susu.