O le togalaau

Totoina o laau i laau e tolu-laʻau ma tausia le toe gaosia Photo i totonu o le togalaau

Gilleniya tolu ata i le togalaau Gillenia trifoliata totoina ma tausi

O le faatoaga e pei o se ao itiiti ao fuga, o ona fugalaau paʻepaʻe e fefiloi matagofie ma le tele o togalaau aina. O le vaivai o le pala o se mea taufaasese, o lenei laau e matua puipuia lava i le malulu ma le le totogia i le tausiga, ae toetoe lava a le mafai ona vaaia i totonu oa tatou togalaau, e ui lava o le Europa o loo ola malosi le laau.

Gillleniya e afua mai ia Iuni ia Aokuso, ma Oketopa o loo faapipii pusa fatu. O le laau e matagofie lona lalelei i lalelei ma fugalaau matagofie ma le matagofie i luga o tua o laʻau e tolu-fingered mafiafia. O le eseʻesega o laʻau mumu faʻatasi ma paʻepaʻe paʻepaʻe e vaʻaia ai le faʻapipiʻiina o vaovao teuteu.

Toto ma tausi ia Guillia

O le fufulu e matua faigata lava, e mafai ona tatalia le maualalo o le vevela e oʻo i le -30 ° C, faʻapalepale ile lamala. O le nofoaga o le nofoaga mo le totoina o se faapaologa vavalalata i tafatafa o laau tafe, e afaina ai tulaga i nofoaga lafulemu, pe a paolo i le taimi sili ona manaia - i le aoauli. O le laau e sili atu ona faigata i luga o le fanua o le togalaau, e le tatau ona aliali, e le faaituau pe pisia foi le pulu (pH <6.8), e maua i le humus ma le eleele mama.

E faʻapefea ona toto se ata

  • O le totōina e faia mai le amataga o le tautotogo e oʻo atu i le taufaʻaiuga o le autumn i soo se taimi talafeagai, sei vagana ai taimi malulu ma vavave.
  • O le mamao i le va o vao pe a totoina le 50-75 cm, e taua tele le vaʻaia e matau.
  • A uma ona totōina, o le aʻa o le aʻafia e ufiufi i vaovao po o vao, aʻo leʻi oʻo i le malulu - paʻu lau.
  • O le teuteuina o lala tuai ua faia i le tautotogo.
  • O le vao e faasolosolo lemu, e oʻo ile atoa i totonu o le tolu tausaga.
  • O se fatuga tasi e manaʻomia ai le lala o le pa puipui ina ia latou le faalagolago i le palapala.
  • Pe a totoina ese mai isi laau, o le puipuiga mai le matagi malulu e taua, i lenei tulaga, o le nofoaga e sili atu ai le vevela ua filifilia.
  • O le totoina ma isi laau toto e sili ona lelei, o fugalaau faaopoopo e faamamafa mai ai foliga mataʻutia o le vevela, puipuia mai le matagi malulu.

E lelei pe a faʻapipiʻiina le lalolagi faʻatasi ai ma mea faʻapitoa e faʻafefe ai le susu, faia ai ni tulaga lelei mo le atinaʻeina o meaola laiti ma anufe, lea e faʻaleleia ai le fausaga o le eleele. E le gata i lea, o le mulch e faasolosolo malie lava, faʻamalosia le palapala ma mea faʻalaʻau.

Faʻapenaina e ala i le faʻalauteleina o fatu ma vaevaega o le vao

E totoina le laau i le vaevaeina o le vao ma lūlū fatu. Vaevaeina le vaega i le tautotogo ma le tautotogoE le tatau ona eliina se vao mo lenei mea, e mafai ona eli aʻa ma vaevae lemu e se mea faigaluega i le togalaau. E lūlūina fatu ile laufanua aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, poʻo le amataga o le tautotogo.

Seau pueina ata

A o leʻi lūlūina ile lauʻeleʻele poʻo se lauʻeleʻele e leai se vevela, o le fatu e tulaʻi i le 1.5 masina i se nofoaga malulu i + 5 ° C, o lenei mea o le a faʻateleina ai le tupu aʻe o fugalaau i le lumanaʻi. A maeʻa le malulu, o fatu e totoina i le togalaau, afai e faafuasei ona vaivai, o le eleele e ufiufi i se tamai fale kiona pe fufulu i le humus.
O le totoina o fatu mo le totoina o laau e mafai ona maua i le fale, ae i lenei tulaga, ua faaitiitia le fatuina o fatu. O le totoina i totonu o pusa e fuafuaina mo Fepuari-amataga o Mati, e ala ia May o le a saunia mo le toe totoina i le nofoaga ua saunia.

A maeʻa ona faʻasaga i totonu o le pusaaisa, 1.5-2 masina. (teu susu, i totonu o se mea ua afifiina i se pusa palasiti) o fatu e totoina i ni ipu eseesetumu i le palapala eleelea. O le tele o fatu e mafai ai ona e totoina i latou i le taimi ma aua le popole i le toe totoina.

  • Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e mafai ona ufiufi atigipusa i afifi, ae ia manatua e faʻamalosi i aso uma.

Fatuina fatu laau

  • Faʻamaʻa pe a uma le 2-3 aso aʻo malepe le eleele.
  • E mafai ona e faia 1-2 laei ma se faʻalavelave faʻalavelave ma se vaitaimi o le 10 aso.
  • A maeʻa le vevela, ona ave lea o fualaau i fafo i se nofoaga malulu e aunoa ma ni kopi ma faʻamalosi, ma faasolosolo malie ona faʻatupulaʻia le taimi o le fale.

O fatuga vevela o le totōina ua totoina, ma le faʻaeteeteina mai ipu ma se paluga eleele. Faʻasaina tele.

Faʻaleleia fanua i le mamanu

Fafaga togalaau e tolu i le ata o le ata tusi i le togalaau

O le faʻapipiʻiina i tua o le totoina o fugalaau faʻapitoa o le a faaopoopoina ai le aafiaga o le malulu ma le faʻamuamua. E tuʻu faʻatasi lelei ma laau e pei o le penstemon resin, lanumoana lanumoana, lanu ma le tarifa Kanata. O fautua e fautuaina e aofia ai i totonu o togalaau fugalaau ma taloni, logo, penstemons, ma faamalama faamalama.

Faʻasalalau Igilisi ma Dutch faʻatasi ma Papatiso, Amsonia. O le laau e talafeagai foi mo le totoina i totonu o koneteina e teuteuina ai le terrace ma se itu i sisifo ma sasaʻe. Fugalaau e le maumau lo latou manaia mo se taimi umi pe a uma ona oti, o le mea lea ua fautuaina ai i latou mo le faia o fala.

Se vaega o talafaasolopito

O le laau na maua lona igoa Gillenia trifoliata mo le faamamaluina o le tagata Siamani masani o Arnold Gillen. Mulimuli ane, na faatu ai e Polofesa Britton mai Amerika se isi igoa e faamamaluina ai lana uo o Thomas Porter - Porteranthus trifoliatus. O igoa uma e saʻo; Porteranthus trifoliatus e masani ona faʻaaoga i Amerika.

I le aotelega, e lua ituaiga o laau - e tolu-laulauina ma lua-laulauina, ae o le lona lua ua le toe iloga o se ituaiga eseese. Ese eseese i le maualuga o le vao ma le paolo o fugalaau.

Faamatalaga o le Fausia

Gilleniya trefoil gillenia trifoliata ata i le togalaau

E tolu lau lauusiusi o Guillia o se laau laʻau faʻatasi ma le maualuga o le 70-120 cm i totonu o le aiga Pink, e oʻo atu i le 60 cm i le maualuga o le faʻasalaina. O laulaau laiti ei ai le lanu apamemea, ona latou lanu lanumeamata, ma i le tautoulu latou te maua ai se lanu mumu-lanu moli. O le lanu o le tumutumu e piniki piniki, o fugalaau e paʻepaʻe poʻo le lanu piniki (Pink Profusion ituaiga) io latou foliga e talitutusa ma fugalaau o le gaura.

Fugalaau e iʻu ile tolu inisi e oʻo i le 3 cm fuga mai ia Iulai, o peti eli, calyx ma pedicels e mumu. Vaʻai mai le itu, o fugalaau laiti e pei lava o laʻau na faʻaputu i se laau lanu meamata. O le numera o siama e oʻo atu i le 20, o le fale o loʻo faʻamalosia lelei e iniseti. E fuga mai le fugalaau mo le oʻo atu i le 60 aso, mulimuli ane o fua o fatu e aliali mai - pepa matagogo pei o se peony. I le tautotogo, e faʻamagaloina le gafa teuteu i fualaau aina - fetu ma lanu lanu i le fua o le autumn.

Faamalologa meatotino

O le pala e tolu-lanu ua lauiloa o se vailaau togafitiga. O Initia o Amerika i Matu na avea ma paionia o meatotino aoga; latou te faʻaaogaina aʻa o le laau mo le faʻamamaina faaletausaga o le faʻamamaina o le tino ona o lona malosi e faʻaleagaina ai le vomiting. O se vaega itiiti o le laau na faʻaaogaina o se auala e faʻavaeina ai le faʻaogaina o meaʻai. E le gata i lea, o le faʻatumu o loʻo i ai se mea e faʻamoemoeina, faʻasolosolo ma mea totino. Faʻataʻitaʻiga faʻainitaneti a Amerika Samoa na ulufale atu i le gaosiga o vailaʻau faʻapitoa i Amerika i le 1820, ma o meaola vailaʻau e aofia ai aʻa ma lau.