Meaai

E faʻafefea ona tao se moa suamalie i totonu o le ogaumu

O le meaola e sili ona manaia ma maloloina. E iloa uma e le faletua le kukaina o se moa ina ia i ai se pulumu mumu, manogi manogi ma se nofoaga mafanafana, nofoaga autu. Matou te ofoina atu ia te oe nisi o fualaau suamalie ma suamalie o le a avea ma faailoga o soo se taumafataga.

Mealilo o le kukaina o moa suamalie

Ina ia mafai ona suamalie ma lelei meaʻai moa, e tatau ona e iloa pe o le a le vevela e taoina moa i totonu o le ogaumu. E talitutusa foi le taua o le mamafa ma le fou o aano o manu. E mai i nei faailoilo o le iuga mulimuli e faalagolago.

Mo le kukaina, na o tamaʻi manulele e tatau ona faʻaaogaina. E tatau ona laʻititi i le tele ma saʻoloto mai mea leaga, ma o le paʻu e tatau ona tutusa ma lanu. E tatau foi ona e gauai atu i le manogi o manufasi. Afai ei ai se manogi manaia, ona talafeagai lea o le moa mo le taoina.

Kuki le manulele i le vevela e tutusa ma le 180 C. Afai e laʻititi lenei faailo, ona le toe i ai lea o le manu i luga o le aano. I lenei tulaga, ei ai se tulaga lamatia o le vaeluaina o le vaeluaina, ma o lenei mea e sili ona lamatia mo le soifua maloloina, talu ai o aano o manu e mafai ona i ai siama matautia. O fua faʻatatau e sili atu i le maualuga o fua faatatau lelei o le a mafua ai le mu o le tino.

O le moa o le a liliuina sili atu juicier pe afai e te gaʻo le aano o manu i lalo o le paʻu ma sina vaega ole sunflower po o le suāuʻu olive.

O loʻo i ai se isi metotia kuka. E iloga i le mea moni e iai le manulele i totonu o le ogaumu mo sina taimi ma le maualuga o le vevela, lea e faasolosolo malie ona faʻaitiitia i luga o le itula o le itula.

O le taimi e kuka ai e fuafua i le mamafa o le moa. E tasi le kilogram e tatau ona tao mo le 40 minute, ma le tasi ma le afa kilokalama o le tino maliu - 60 minute. Ina ia lelei le aano o le aano, e tatau ona tuʻuina i totonu o se ogaumu faʻamamafa i le 220 C - 250 C.

Ae e te leʻi sauniuni i lenei mea manaia, e tatau ona e iloa e le o mea uma e talafeagai. O se sima poʻo le tuʻuina o ipu uʻamea sili ona lelei. O lona uiga e masani lava ona vevela ma tuʻu ese le vevela. O le kuka na kukaina i totonu o se lima e fesuiaʻi ma sili atu ona malie. E mafai foi ona e faʻaaoga ipu inu tioata. Ae i lenei tulaga, o le ae manaʻomia le mataʻituina o le vevela o le kuka ma faʻamautuina pea. Afai e le faia lenei mea, ona susunuina loa lea o le ipu.

O se faʻatasiga faapena e faia i le manulele, lea ua saunia i luga o se uamea. O ia koneteina e matua manifinifi ma e le mafai ona vevela. Afai e leai se faʻaopoopoga i le apa uʻamea i totonu ole fale, ona fautuaina lea e tuu le moa i totonu o le manoa kuka.

O se ipu na manumalo i loto o le tele o tagata

O le moa i lenei fua o le auro, ma se kaluʻu mataʻutia. E oʻo lava i fuamoa matuitui o le a talisapaia.

Ina ia mafai ona taoina le moa atoa ile ogaumu, o le ae manaʻomia:

  • moa masani (pe tusa o le 1.5 kilokalama);
  • fuālaʻau manogi faamama - 50 kalama;
  • kelele, meaola uma;
  • 0.5 sipuni tele o le meli;
  • masima - 1.5 sipuni.

E toatele tagata e manatu afai e te faaopoopoina le meli pe a kukaina aano o manufasi, o le a foliga mai e le lelei, suamalie le ipu. Ae e le o lea. O le tofo o le meli i totonu o le ipu o le a le lagonaina lava. O lenei suamalie suamalie o le a na ona faaopoopoina ai se paʻu manogi.

Laasaga o le kuka:

  1. Aʻo leʻi taoina moa i totonu o le umu, e tatau ona e saunia lelei. Fufulu le tino i lalo o le vai tafe, mago.
  2. Tipi le garlic e faʻaaoga ai se lomitusi. Tuu le mea e momoe ai i totonu o se pesini loloto, faaopoopo le meli, masima, pepa, suauu sulu i ai. Faʻafefiloi lelei vaega. E tatau ona faʻapipiʻi ma le faaeteete le meaʻai i le itu uma ma totonu. I lenei setete, tuu ia mo le po. O le taimi nei o le a lava lea mo le aano o manu e tatau ona puʻe lelei.
  3. Palu le moa i se pepa tao. Lubricate le pito i lalo i le suauʻu sulu. O le tuʻuina o le moa e mulimuli i tua ile pito i lalo. O lenei ipu e tatau ona kuka mo le 1.5 itula i le 180C.

I le faaiuga o lenei taimi, aveese le aano o le aano mai le ogaumu ma faʻamalo. A o leʻi tautua, ia teuteuina i laisa ma laulaʻau lanu meamata. Afai oe sailia se auala manaia e tao ai le moa atoa i totonu o le ogaumu, ia mautinoa ia gauai atu i lenei fua. O lenei ipu e mautinoa lava o le a talosaga i lou aiga atoa.

Umi susu o le susu

O le mealilo i lenei ipu o lemoni. O ia o le a tuʻuina atu le susu o le moa, tunu i totonu o le ogaumu, e matua ese lava le suamalie ma tulaga ese o le piquancy.

Meaʻai

  • chicken breast - 2 fasi vaega;
  • se tamai lamoni;
  • 100 ml o suauu faamama faamama;
  • 5 pi o le kalaka;
  • pepa palapala;
  • nutmeg (eleele);
  • salt salt sea (ia tofo).

E maua mai se fusi moa se mea e le masani ai pe afai e te suʻeina i se vaega itiiti o le lemon peel.

Laasaga o le kuka:

  1. Tasi le keleni e faʻaaogaina ai se lomitusi poʻo se mea faʻapipiʻi i luga o se fuʻa lelei. Faʻafefiloi i le pepa, nutmeg, masima, suauu. Somi le sua mai le lemon ma faʻafefiloi uma mea uma.
  2. Tuu le aano i totonu o se pesini loloto ma liligi i luga o le sau. Faʻafefiloi lelei mea uma. Ufiufi le koneteina. I lenei setete, tuu le aano i le potu vevela mo le 30 minute.
  3. Vaʻai le ogaumu i le 180C. Tuu le aano i luga o se pepa tao ma tuu i totonu ole ogaumu. Susunu seia kuka.

E manatu le moa ua maeʻa pe a le toe i fafo le kulimi piniki.

A o leʻi tautua, e fautuaina e tipi le aano i vaega. Ina ia faia le meaʻai ma manaia foliga, e tatau ona teuteuina i fualaʻau ma otaota.

Se fualaau suamalie mo moa tao ma pateta

O lea ituaiga ipu o le filifiliga sili lea e fafaga ai le aiga atoa i meaai maloloina. O le mea e leaga ai, e le o tagata uma e iloa le kukaina o moa ma pateta i totonu o le ogaumu ina ia mafai ai e mea uma ona faʻaleleia ma vaivai. E mafai ona e foia le faafitauli e ala i le saunia o lenei fua.

Le kukaina o moa e te manaʻomia:

  • 0.5 kilokalama o moa (vae e mafai ona faʻaaogaina);
  • lima palu pateta;
  • tasi alalaʻau alalaʻau;
  • afa afa o le ulu o keke;
  • 4 sipuni faʻatasi ma se paʻu o mayonnaise;
  • pepa ma le masima.

O le vaivai o aano o aano o manufasi e faalagolago i le tele o le moa o le a tao i totonu o le ogaumu.

E tatau ona amata le kuka i le sauniuniga o le moa. Fufulu vae i le vai malulu ma tuʻu i totonu o se fagu loloto.

Tipi le siʻi, tipi i ni afa mama ma tuʻu i le aano. Faia le faiga tutusa ma le kalaka.

Ave ese le peel mai le pateta ma tipi i ni vaega laiti. Faʻamalosi le aano, fualaʻau ma le mayonnaise. Ona masima ma pepa le paluga. Ina ia mafai ona taoina lelei le lapoa o moa tao, e tatau ona kuka i totonu o se ipu uamea.

Pipi sea ituaiga tanoa mo le 40-50 minute. O le vevela o le ea i le ogaumu i le taimi o le kuka e tatau ona tusa ma le 180C.

Auauna i le mafanafana. O vaega taʻitasi i luga e mafai ona fufuluina i le kuka kulimi.

Laʻau Mekini ma Fualaau

O le ipu o sauniuni vave lava. O se taumafataga atoatoa lea o le a maua ai se lagona o le atoatoa mo le aso atoa. Afai e faia mea uma e tusa ai ma le fua, o le a taofi le moa ma taofi fualaʻau i totonu o le ogaumu, ae o le ai ai se manogi manogi manogi. O mea uma e faʻaaogaina e faʻavelaina toetoe a vevela. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o le tau maualalo o le vai i totonu o le tane.

Le saunia o le ipu e te manaʻomia e faʻatau:

  • 6 vae;
  • 5 pateta;
  • 3 tamai talo;
  • 7 fuamati suamalie;
  • tasi le sipuni tele;
  • se ipu vai malulu;
  • suauu manogi;
  • masima ma faʻafefea e tofo ai.

Aʻo leʻi taoina ni moa moa i totonu o le ogaumu, e aoga le mama ma fufuluina. E lelei le faia i lalo o le vai tafe. O le mea lea, e sili atu le faigofie ona aveese uma otaota. Ona faʻagogo lea o le aano ma se solo pepa. I lenei tulaga, o se solo solo solo e lelei foi. E aʻafia lelei ai le susu. Aveese le cartilage ma le tele o fasi paʻu.

Ina ia mafai ona kukaina uma vae, e tatau ona faia se sibi tele i se naifi malosi.

Gagau vae i totonu o se fagu loloto. Tago i latou i le pepa ma fufulu i le vevela. E mafai foi ona e faʻaaoga mea manogi faapitoa mo moa. O le masima e tatau ona faʻaeteete, e pei ona i ai i na ituaiga mea ua i ai le masima. Tuu se sipuni sipuni o le suāuʻu manogi i totonu o aano ma faʻafefiloi lelei.

Liligi le suauʻu suauu i totonu o se uila loloto ma tuu i luga o le afi. Sulu le vai i se tulaga e amata ai ona faʻafefiloi. Tuu moa moa i totonu o se fagu ma tao i itu uma seʻia oʻo ina lanu enaena.

Ona tipi lea ma tipi aniani i afa mama.

Fufulu pepa pepa ma aveese fatu. Oti i totonu o le 4 vaega. Taʻu foi le tamato.

Tuu fualaau faisua uma i totonu o le ipu e tasi, masima ma le pepa.

O le pusa tao e tatau ona loloto. Lubini le pito i lalo i sina suāuu suauʻu. Tuu aano o manu ma fualaʻau uma i totonu o se pepa tao. Liligi 200 ml o le vai.

Suʻu le ipu i totonu o se oveni muamua i le 180 - 200 C mo le 30-40 minute. Faʻalagolago i le ituaiga o pateta, o le taimi e kuka ai e ono fesuisuiai. Afai o le fualaau faisua ua tuʻia lelei i se vaitusi, o lona uiga e mafai ona e tapeina le ogaumu.

A o lei auauna atu, vaevae le ipu i vaega. Faʻasusu i greens i luga.

Afai e te le iloa le manaia o le taoina o se moa, ona e pipii atu lea i le faasologa o gaioiga ma o mea uma o le a lelei atoatoa le galue.

Foil Chicken susu

O le gaʻo o le selu o le meaʻai sili ona taua. E tele suʻega mo lana tapenapenaga, ae le fiafia i ai tagata uma. Matou te ofoina atu ia te oe se ipu e mautinoa lava o tagata uma. O le susu o le susu na taoina i le folasi i lenei auala ei ai sona tofo taua.

Mo lenei fua e te manaʻomia:

  • 800 kalama o le fillet (lua fasi pepa);
  • tasi anisi;
  • tasi taʻalo (laʻititi le laititi 0;
  • lua fuamoa moa;
  • lua laupepa o le kalaka;
  • afa afa sipuni o le sinapi (e sili atu le faʻatau Farani);
  • 170 kalama o asparagus;
  • 100 kalama o le suauu faamama faamama.

E toatele tagata e mafaufau pe o le a le vevela i le moa tao ina ia le malogo. E faʻalagolago i le tele o le tino oti. Mo susu i pepa, o le taimi sili ona lelei e 45 minute.

Fufuluina aano o manu, aniani ma kāloti. Taʻu fualaau faisua ma tipi i totonu o ni liʻo laʻititi tutusa.

E tatau ona amata le kuka i le kuka i le sasaina o fuamoa. E tatau ona faia lenei mea i se fusi. Tuu le suauu ma le sinapi i luga. Faʻaopopo le galala ma mea manogi na pasia e le lomitusi i le saula.

O lenei ipu e mafai ona taoina uma e lua ma i totonu o le ipu e tasi. Afai e kuka i ni vaega, ona fautuaina lea e vaevae muamua le pepa i totonu o fasi pepa. E tatau ona matua taua. O lenei mea e mafai ai ona sili atu le afifi o aano o manu i totonu.

Otioti le moa moa i ni fasipepa ma tuu i luga o le pepa. Tuu le asparagus i le ogatotonu. Ona tuu lea o kāloti ma aniani. Sili i sau sau. Lili avanoa ma tuu i luga o se pepa tao.

Cook i le 180C mo le 40 minute. Mo auaunaga, e mafai ona faaitiitia le taimi i le 10 minute.

Laʻau moa vave ma le manaia i totonu o le lima

O lenei ipu e mo i latou e mananao e faʻapolopolo o latou taimi ma i le taimi lava e tasi e fiafia ma faʻamalieina e fafagaina o latou aiga. Faʻafetai i le lima, e mafai ona e mataʻitu le faagasologa atoa o kuka ma i le taimi lava e tasi e mama ai totonu o le kapeneta.

Aʻo leʻi taoina moa i totonu o se mumu i totonu o le ogaumu, e tatau ona e saunia vaega nei:

  • ono laʻau moa-lapopoa;
  • ni aniani laʻitiiti e fa;
  • 6 garlic;
  • 3-4 tamai kāloti;
  • afa afa sipuni o le oregano malogo;
  • fualaau saffron ma fenugreek, 0.5 sipuni taitasi.

Vaevae vae o moa i ni vaega o le tele lava. O lenei mea o le a faʻatagaina oe e vave ona e taoina ai. Fufulu laʻau ma solo.

Peel ma tipi le siʻasi ma le kalakeke i se mea e gaosia. Grate aano faatasi ma lenei paluga. E fautuaina e faia lenei mea i lalo o le paʻu.

Ona fufuluina lea o vae ile vaitau ma lua punetini o le masima lelei. E lelei le faʻaosooso ma tuʻu ese i se nofoaga malulu mo le 7 itula.

Ina ia le mu le moa tao i le moa, ia tatau ona tuu le aano i luga o se uluga fualaau aina.

Ina ia saunia se alalaʻau fualaʻau, tipi le totoe o le aniani. 'Otiʻoti le kāloti i totonu o vaʻafiafia.

Faʻuʻuina meaʻai ua kukaina i le sunflower poʻo le suāuʻu olive. Faʻafefiloi lelei ma ou lima. Ona tipi ese lea o le lima. O le umi o le umi e 60 sene. O le mea muamua lava e tuʻuina o aniani ma kāloti. Tuu le aano i luga. Faʻaofuofu le lima i itu uma e lua. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina fasi kiriata e tipi mai le lima.

O le lima e tatau ona nonoa i le latalata i aano o manu, ae i se mamao e 5 simita.

Tuu aano o manu ma fualaau faisua i luga o se pepa tao ma tuʻu i le ogaumu, faʻafefiloi i le 220 C. E fautuaina e teu le pusa i le ogatotonu. Pipi mo le 45 minute. I le faaiuga o lenei taimi, aveese le ipu mai le kapeneta ma tuu i lenei tulaga mo le 15 minute. Ona e tatalaina lea o le pusa.

Auauna atu i ai moa moa. A o le i ai, ia fufuluina le ipu i le sua o le lemoni fou.

Meaʻai suamalie i se fai kuka taofi

O le faʻaaogaina o ogaumu gas mo le kuka i tausaga taʻitasi e mou atu i tua. Ae, e ui lava i le lauiloa o masini faaeletonika, e le o tagata uma e iloa le auala e tao ai moa i se kuka taofi. Faatasi ai ma lenei fua, e mafai ona e kukaina moa suamalie i se taimi ofoofogia.

Meaʻai Taua:

  • moa - 1.5 kilokalama;
  • 5 pi o le kalaka;
  • 70 kalama o le mayonnaise;
  • faga laʻau;
  • meaola, curry ma masima e tofo ai.

Fufuluina le tino maliu i lalo o le vai tafe. E tatau ona faamama le moa i totonu ma fafo. Ina ia mafai ai ona sili atu le inu o le vai, e fautuaina e tuu le aano i se pesini ma alu mo sina taimi. I le vevela o le potu.

O le isi laasaga o le saunia lea o le paluga e lūlūina ai le tino. Pepa, paʻu paʻu, masima masima. Faʻaopoopo le mayonnaise ma le galala gaosi ia i latou. Faatasi ai ma lenei fatuga, faʻapipiʻi ma le faaeteete le moa mai itu uma. Lanu le masima ma le pepa ma le enaena e tatau ona tutusa.

I le ogatotonu, e mafai ona e tuʻuina ni nai faʻaiʻu, pe afai e te fiafia i ai, ma e tusa ma le lima peʻa atoa o le pepa. O lea latou te ofoina atu le manogi i le mea sili e mafai ai, e tatau ona faʻamago i totonu o le ogaumu ma malepe aʻo leʻi faʻaaogaina.

Tuu le tino o loʻo sauniuni i totonu o le multicooker bowl. O le auala o lona faʻatulagaina e le afaina, o le mea autu lava e fetaui lelei i le ogatotonu. Leai se mea e tatau ona faaopoopo i ai vai. I le taimi o kuka, o le a gaosia e le aano sina sua o le sua, lea o le a lava lea e le mu ai le moa. Ona ufiufi lea o le masini ma se tapuni ma seti le faiga o "Fafaga". O le moa maeʻa o le ai ai ile 30-40 minute. E faʻalagolago i le laʻititi o aano o manu. A maeʻa le 20 minute, faʻafeiloaʻi le manulele i le isi itu. O se mea taua lenei.

Afai e te manaʻo i le tino e fesuisuiaʻi ma se meaʻai manogi manaia, ona tatau lea ona e suʻe tolu pe fa taimi i le taimi atoa o le kuka.

E mafai ona e siaki le sauniuni o le moa i le multicooker e faʻaaoga ai se skeweriki poʻo se naifi. I le nofoaga o le puncture, o le vai manino e tatau ona tu i fafo. O ia o loʻo faʻamaonia ua saunia le ipu.

E mafai ona e faʻaaogaina ma se mea. O lenei ipu e sili ona talafeagai mo salakeke ma fualaau faisua fou. E le gata i lea, e lelei le manulele ma kuka ai araisa, buckwheat poo pateta.

O le moa kuka lelei e tatau ona lelei mo tagata uma malolo. Ina ia avea le manulele ma mea taua o le laulau fiafia, ua lava le mulimuli i tulafono patino. Ae, ioe, na o se ipu ua saunia ma le alofa e mafai ona sili ona suamalie. O le mea lea, pe a saunia le moa, ia mautinoa e mafaufau i tagata na e alofa i ai, ona maeʻa lea o mea uma.