Laʻau

Alimonds fugalaau: foliga o vao, fuifui ma tausi

O fuamati fuamati o se laau matagofie matagofie. E mafai ona maua lenei laau toto i le itu i saute o lo matou atunuu pe a taoto le kiona tutotonu. O le a lenei mea matagofie ma ola maloloina? Muamua lava, o ia o se laau vao. Ae e mafai ona iloa se tamai laau. Lona lua, o lanu piniki pe paʻepaʻe o se uiga mataʻina.

Almonds lapisi teuteu: ata

E pei ona taʻua i luga, o almonds e mafai ona tuʻuina atu i le foliga o se mea teuteu teuteu poʻo se laau laititi. O le a le tau e talafeagai mo lenei laau toto? O elemene, e maofa, e matua le lelei, e mafai ona ola e tusa lava pe i ai i totonu o le taulaga. E le mafai foi ona fai lena mea lau toleni laau, fiafia tele i le malamalama, ao tuputupu ae vave ma o le a talisapaia lona lelei faapalepale e faʻaitiitia ai le palapala. E mafai ona vaaia fugalaau alimonia mo le 4-5 tausaga o le totoina: o lenei fua o laau toto e gaosia ona fugalaau ma o le a fiafia le mata mo le silia ma le tasi le vaitau.

Ae o le matua o le togavao, o lenei laau o loo i ai le gafatia e "lafoai" lala paga. O lona uiga e sili atu le taimi (e masani lava pe a mavae le 3-4 tausaga) e amata ona pauu lala tuai, ma o le a iai ni mea fou i lo latou nofoaga. O le mea lea o le tasi o fautuaga o le mataituina ma le totoʻa e le gata o fugalaau o le almond, ae faapea foi lona tulaga masani ma ia tapeina pea nei lala sili ona matutua.

Fafie teuteu almond: ata ma ituaiga ituaiga, o latou foliga vaaia ma nofoaga o tufatufaga.

  • Osisi alisi. O lea ituaiga o laau e masani lava ona foliga mai i se ituaiga laau e tusa ma le 1 mita le maualuga. O se mea uiga ese e mafai ona taua o lau lapopoa (pe a ma le 9 cm). O le fugalaau e tele, puʻe, lanumoana susulu i le lanu, sina "faʻailoa", e pei o le fua. O le fugalaau o le Georgian ituaiga o laau teuteu teuteu e amata ia Me, ma o fua o fua e mafai ona vaaia ia Setema. Mai le taimi o le totoina seia maeʻa ona fua, 7 tausaga ua mavae. O le laau e faigofie ona faʻafefe gutu. O le fugalaau o lenei ituaiga e mafai ona lelei le mata i totonu o le laumua o le Rusia.
  • Almond Ledebour. O le isi ituaiga o laau teuteu e mafai ona maua i totonu o le atunuu tele. O le taimi nei - o le pito i lalo o Altai. O laʻau o le laau e maua ai le lanu meamata lanumoana ma le loloto, e tutusa lava le telē. E tele foi le fugalaau, lanu piniki. O le malosi e fua mai ai le 10 tausaga talu ona totoina. Fugalaau e matagofie ma tumu mo le 2 vaiaso.
  • Alumeni pipi (eseese, maualalo). O le isi ituaiga o laau teuteu teuteu e mafai ona maua i Asia Tutotonu, Siberia ma Central Europa. Bobovnik "alofa" i ni mea uiga ese: e masani ona tupu i luga o vanu ma gaogao. O se mea uiga ese o le pale lea e foliga mai o se polo, po o le spherical. Mai lenei mea e mulimuli mai ai o lala o lenei ituaiga e saʻo, tupu aʻe. O lau e le tele, pei o fugalaau o se laau. Ae ui i lea, o fugalaau o loʻo i ai se lanu piniki matagofie. O le fugalaau e tuua toatasi, e na o le vaiaso, ae ui i lea, o fugalaau latou te fiafia tele i tagata e ona le vao ae le gata o latou matagofie matagofie. O se vaomatua e fai si laʻititi, ae faʻafeololo malie ile gutu. E le gata i lea, o bobovnik ma almond e faapalepale i le lamala e tali lelei i le "lauulu paʻu" o ona lala tuai ma e le faʻapipiʻiina ai manaʻoga tetele ile palapala. E alofa tele i le malamalama.
  • Amene. E mafai e se tasi ona taʻua o se tasi o laau sili ona "umi" teuteu. O le tuputupu ae o le uiga taua lea o almond masani: e mafai ona ausia le maualuga o le 3 i le 8 mita! O lenei "heroic" laau e nofo i Afghanistan, Iran poo le Caucasus. O le isi itu o le faʻamoemoega o le ola: almonds masani o loʻo i luga o le faasologa o le 100 tausaga. I lenei ituaiga o laau, o lala e i ai se kulumu mumu ma o fugalaau e mafai foi ona i ai se mea mumu. A tupu le vaʻaiga, o laulaau o almond masani e suia o latou foliga ma oʻo ai i le lautele.
  • Amene eseese Petunnikova. O lenei ituaiga e mafai ona iloa i nisi taimi pe i ai ni vao. I se upu, o le nofoaga e sili ona fiafia i ai o le papa o mauga. Ioe, o le ituaiga lea e masani ona liua ai ona laau taʻitasi e avea ma vaovao moni. Pe a faatusatusa i le muamua, o lenei almond e na o le 1 mita le maualuga. O ona lālā e salalau solo i itu eseese, ma o lanu lanu enaena. O foliga laupepa e foliga ese: faʻapipiʻi ma se pito faʻamalosi. O fugalaau ei ai le kulu piniki, o le fugalaau e tasi. E matuā faʻasao i le malulu ma le lāmala.
  • O amone e tolu lauulu. O le isi sui o le "umi o tagata" o aluni. O se laau e mafai ona ausia se maualuga e oo atu i le 3 mita! O laʻau o lenei ituaiga o meaola o loʻo i totonu o ni fuifui vine - fusi. O lala e lanu uli, ma o le "lauulu" e salalau lautele. Faʻailoga mataʻutia: o le fugalaau e le tasi, ae faalua. O lona uiga o le fugalaau e le ola 1, ae tupu faʻatasi, 2 taʻitasi. O le fugalaau e umi se taimi umi: e tusa ma le 18 aso.

Amoni: ata, faʻatulagaina o tulafono ma le tausiga

E iloa e tagata uma o le faavae o le alualu i luma alualu i luma ma le fugalaau o le totoina lelei. Ma o alimoni e le o se mea e tasi. E na o le lua auala e totoina ai lenei laau, e pei o le totoina o fatu ma toto fatu. O le ituaiga muamua o le faigofie ma mai lenei mea masani.

O lea la, ina ia mafai ai ona faʻatino lelei le faʻaleleia o le tau, e tatau ia amanaʻia nisi fautuaga:

  • muamua e tatau ona e saunia se pu: e tatau ona eli loloto le eleele pe a ma le 35 cm;
  • o le totoina e tatau ona faia e le eseese, ae faatasi: e pei o le tulafono, 2 po o le 3 almond ua totoina lata ane (e talafeagai mo le atinae masani o le fualaau aina, aua o almonds e manaʻomia le elemene);
  • i le va o vaituloto, e tatau ona faia se mamao o le itiiti ifo i le 2.5 mita;
  • ma tatou toe matauina o meaola uma e faʻafeiloaʻi i le malamalama, o lona uiga e tatau ona e totoina mx i nofoaga lanu ma, pe afai e mafai, i le mea e sili atu le puipuiga o le matagi;
  • O le taimi nei matou te popole i le alu ese: e fautuaina le tuʻuina o se lagolago i tafatafa o tulaʻi taʻitasi;
  • e aoga le fuaina o laau almond pe a maeʻa le eleele faʻatafunaina;
  • tasi le isi togafiti: i le pito i lalo o le lua eli, ua sausau le oneone; o lea o le a atiina ae lelei ai almond.

Tausiga o togalaau

Ioe, e le tatau ona galo ia i tatou le alu. A maeʻa ona totō, e tatau ona faʻapuupuu le pale ina ia mafai ai o le tuputupu ae o laau e le sili atu i le 120 cm. E le gata i lea, o le itiiti ifo i le afa mita ua tuʻuina atu i le "ulu o le lauulu" lava ia. E taua tele le manatuaina o le ituaiga fugalaʻau: afai o le tau o le autumn e aoga tele le fafaga faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina, ona oʻo lea i le amataga o le taumafanafana o faʻamafanafana e aofia ai se vailaʻau e pei o le gaʻo.

O alimonds o le fugalaau o se laau matagofie matagofie. O le ituaiga o ituaiga meaola e mafai ai e oe ona filifili le mea e aʻafia i se tau ma e le mafua ai ni faigata i lona tausiga.

Laʻau Faʻamama Faʻamama