O le togalaau

Laʻau (tsercis) totoina ma tausia le seleseleina o fatu

O le laʻau (tsercis) o se laau e fesoʻotai tonu ma le aiga o Legume. E mafai ona e fetaui ma meaola ma ituaiga, o laau ia e lua ma laau matagofie, e ola e oʻo i le 15 m le maualuga, a itiiti ifo. O se mea manaia e faapea o le paʻu i le pito i lalo o le ogalaau ua taʻe, pouliuli (lanu enaena) i lanu. Ma o lala, i le taimi muamua, ei ai se lamolemole lamolemole ma sina lanu mumu laʻitiiti (talavou), ma mulimuli ane avea ma olive-lanu enaena.

O le lauulu o se laau toto. O fugalaau ei ai se foliga le lelei tele, ma o petals e piniki, mumu pe lanu viole. O fugalaau e faʻaputuina i mea e tutupu mai fatu o lau. E manaia tele le amata ona foliga mai o fugalaau muamua nai lo lau (i le amataga o le tautotogo) ma fuga mo le masina, ona fua mai ai lea o fua, o se paʻu papa (pe a ma le 8-12 cm le umi) ma fatu i totonu. Ma le tasi mea moni: fugalaau e mafai ona tulaʻi saʻo i luga o se ogalaau.

Eseese ma ituaiga

Vaʻai Kanata - e pei o le mea e sili ona malulu, o lenei mea e mautinoa lava o se faʻaopoopoga, ae i le taimi e tasi, e matua faigata lava i le tuufaatasiga o le palapala ma le susu. E i ai lau laʻau lapopoa (tusa o le 15-17 cm le lautele) ma fugalaau tetele (diameter 10-12 mm) o le malamalama poʻo le lilac-lanu piniki.

O le tele o ituaiga na fafagaina i luga o le faavae o lenei ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ituaiga "Vaomatua vaomatua"ma"Ruby e pa'ū"ia i ai se lanu paʻu o laʻau, e faaopoopo atu i ai, o lala e pei o le" fetagisi "o loʻo i totonu o ituaiga meaola.

O le isi foi ituaiga lauiloa tutusa "Pink pom pom"o loʻo i ai fugalaau lanu piniki.

Saina Sina - O se meaola e tupu i le ituaiga o vao uumi po o laau e oo i le 15 mita le maualuga. O laulaau o lenei ituaiga mea e sili atu ona lapotopoto. O fugalaau e tusa ma le 16-18 mm.

  • Faatasi ai ma ituaiga eseese e mafai ona matauina "Shiroban"ma fugalaau paʻepaʻe papaʻe;

  • "Avondale"faatasi ai ma ona lanu piniki mafiafia-lanu viole.

Scarlet Western - o se ituaiga mea laʻau. O le fugalaau e amata i le amataga o Me, ma fugalaau lanu piniki. O se mea uiga ese o le togoina o laulaau e le lanu samasama, pei o isi ituaiga, ae liliu mumu.

Faʻailoga Europa

E manatu e le maluelue i le kiona, ma o le mea lea e sili ai le fiafia i se tau mafanafana. Afai e te taumafai e ola i se eria ma malulu malulu, e mafai ona tupu le mafanafana, lea e aʻafia ai le tupu aʻe, i se faaopoopoga, ua leiloloa le malosi o le faʻaogaina o lenei meaola.

Faʻasalaga lelei ma tulaga faʻalelei, e mafai ona oʻo i le sefulu mita le maualuga, ae o lenei mea e tupu malie. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tausaga e tupu ai na o le 1-1.5 m. I le taimi o le fuga, fuga lanu piniki-paauli e mafai ona oʻo i le 20-25 mm le lautele.

Iapani laʻitiiti - umi ituaiga o cercis, ae na o nofoaga masani (o vaomatua ia o Iapani ma Saina), o iina e mafai ona oʻo i le 30-40 mita le maualuga. Ona o le maualuga o lona tetee atu i le malulu, e mafai ona ola i itu i matu o Rusia, ae o le maualuga i lenei tulaga e le sili atu i le 10-15 m.

E tusa ai ma le tausiga, e le tatau ona faapaleni le lamala. I aso vevela vevela vevela, e tatau ona pulea le aofaiga o le susu. E le taliaina le ulaula ma le gaʻo. O le mea lea, e sili atu le totoina o laau totō ua totoina i ni atigi pusa eseese (tuusao ma se faaputuga eleele).

Laʻau ma le tausiga i le laufanua

Mo le tulaueleele, e tatau ona e filifilia se nofoaga lelei, ao puipuia oe mai matagi malulu i le itu i matu. O se fesuiaiga o le tuputupu ae i se vaega o le paolo e mafai foi.

O le eleele e tatau ona faʻaleleia, faʻafefe ma faʻafefe i totonu. Afai e fufusi tele le eleele i luga o le laupepa, e tatau ona eliina faatasi ma le faʻaopoopoga o oneone i totonu, lea o le a mafai ai ona siʻitia luga.

Ae o le faʻamamaina, o le a faʻafetai le cercis mo le faʻamamā lelei. Ae e taua le matauina o le taimi muamua o tausaga o le tuputupu aʻe, o le suāsusu e tatau ona tele, ona faʻaalia lea.

E leai se manaʻoga mo le faʻaleleia atili o le fagaina o le laau, o mea uma e manaʻomia mo le tuputupu ae, o le a aveesea mai le eleele, o lea e tatau ai ona lelei le eleele.

I totonu o le ogalaau e tatau ona i ai se vaega o mulch, lea e tatau ona faateleina le taumalulu, ma o laau laiti e tatau ona afifi uma.

O Broomberry foi o se sui o le aiga legume, na tuputupu ae i le taimi o le totoina ma le tausiga i le eleele tatala i le totonugalemu o Rusia. E i ai se vaʻaiga vave ma umi, ae e manaʻomia ai le tausiga lelei. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le faʻatupulaia o lenei laau i lenei tusiga.

Laʻau teuteuina

O le teuteuina o le Autumn e amataina. Afai e manaʻomia, e faʻapuupuuina paranesi e le tolu o le uumi, o le aʻa o le aʻa o loʻo aʻafia, faʻapea foʻi lala uma ua leaga ma i latou o loʻo tuʻituʻi mai le ata lautele, ua aveesea foi. I le na o le tuʻuina atu, matou te maua le foliga manaʻomia o le pale.

E taua le iloa e mafua ona o le telegese o le tuputupu ae o le laau, o le teuteuina o le seleseleina e faia i tausaga taʻitasi na o le 3-5 muamua tausaga o le tuputupu aʻe, ona toetoe lava a maeʻa. Na o le pau lava le mea ua vavaeina ua faaleagaina lala, o le mea e taʻua o le faamamaina o fale.

I le tulaga o le totoina o isi laau i autafa o le ulaula, e tatau ona manatua o ona aʻa e atiina ae i se auala lea e amata i se taimi muamua e tusa ma le mita, ona vaeluaina lea i itu tafaʻi. Mo lenei mafuaʻaga, aua le tuʻuina atu isi laau i le lata ane o le laau.

Totoina o fatu laau

E mafai ona faʻalauteleina le gasegase i le va o vao, poʻo fatu.

O le fatu fatu e aofia ai auala e lua. O fatu e seleseleina i le tautoulu ona faʻasolosolo lea i le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, o le a fufuluina fualaau i le vai inu mo le aso (afai o le pusa i le vai e le tumau lelei le vevela, ona tatau lea ona afifi).

O fua ua fufulaina ua aveeseina mai le vai, mago i luga o se pepa pepa ona tuu lea i totonu o se taga e lele ai ma auina atu i le pusaaisa mo le masina. O lenei faiga e toe faaluaina. I le tautotogo, o fatu e lūlūina i totonu o le palapala pe afai o le vevela o le ea e vevela i le 15-20 ° C.

O le auala lona lua e sili atu ona faigofie: o fatu e toto i le eleele i le tautotogo, o lea latou te ui ai i le faagasologa o le faigata, ae o le aʻafiaga e tupu i le isi tautotogo e sosoo ai.

Faʻasalaga faʻamalosi i tafatafa

O seleni o se auala tutusa tutusa lelei o le lanu mumu. O le seleseleina o seleselega e amata i le tautoulu, pe a vaeluaina vaega o tipu pe a ma le 20 cm le umi ma lua pe tolu inisiua ma eli i totonu o se fagu i oneone, lea e manaʻomia mai lea taimi i lea taimi sina susu.

I le tautotogo, e mafai ona e totoina ni meaʻai i luga o le eleele. O pits ua saunia ma le loloto o le 10-12 cm, o se tipi fou ua faia i luga o le au, lea e togafitia ma se stimulator tuputupu aʻe ma tuu i le eleele i le maualuga o le 45 °. Ona e manaʻomia lea e vai ma mulch le nofoaga e faʻatatau i le totoina.

Maʻi ma meaʻai

Cercis o se togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi. Laʻau e mafai ona faʻamaʻalo i itu malulu, o lea e manaʻomia ai ona ufiufi. O laau e ufiufi i se paʻu o le mulch ina ia puipuia le aʻa. Ae o le maluluina o lala pe a uma le taumalulu e le o se faafitauli ogaoga, talu ai o le a lava le na o le aveeseina o nofoaga ua faaleagaina, ma o le a toe faaolaolaina ai le laau / laau. O le mea e sili ona taua, e le aʻafia aʻa.

O le manuʻai lauiloa e sili ona lauiloa o le aphids, lea e pipii i vaovao laiti ma faapena ona toso ese ai le sua. O se taunuuga, tatou te maua laʻau faʻanoanoa ma pa'ū lala.

I le tautotogo, e tatau ona faʻamamaina le ogalaau, faʻapea foi, o se mea e puipuia ai e faasaga i le anthracnose, faia le togafitiga (faʻaleleia, aʻo leʻi fuga) ma se vaivaiga, tasi le pasene o le vai o Bordeaux.