Fualaau aina

E faapefea ona ola kukama e aunoa ma le kemisi

O le tuputupu ae o kukama i le atunuu, e toatele tagata e le mananao e faʻaaoga le kemisi. O le mea o nei fualaau faisua, tumu i vailaau faʻasaina ma isi vailaau faʻasaina, e mafai ona faʻatau i taimi uma i le faleoloa.

Ae e mafai ona ola kukama e aunoa ma le faʻaaogaina o kemisi? E faapefea ona fai saʻo?

O i latou e aofia i le faʻatoʻaga faʻatoʻaga e faʻamautinoaina o kukama ua faʻaaogaina le faʻaaogaina o fugalaʻau masani e masani ona maua ai fua lelei. O le tuputupu ae ia i latou e aunoa ma le kemisi e faigofie, mulimuli i ni nai tulafono faigofie.

Saunia o fatu mo le totoina o fatu

Fufulu fatu fatu 4 vaiaso aʻo lei totoina. O lea, o le ae fesoasoani i le faateleina o le fuainumera o fugalaau fafine ma, o le mea lea, o ovaries. Pau lava le mea e tatau ona fai o le faʻatumu lea o le numera manaʻomia o fatu i totonu o se tamai fasi ie, ona tuʻu lea mo le 2 pe 3 aso i luga o le pamu faʻavevela.

Afai pe a ma le 24 itula e te leʻi totoina, o le a manaʻomia ona faʻamalulu fatu. Ae peitaʻi, mo lenei mea, o le faʻaaoga e le tatau ona avea ma vai, ae faʻapipiʻi le sua pateta. E faigofie lava ona fai. Ina ia faia lenei mea, e muamua ona e manaʻomia le tuʻuina o le pusa i totonu o le pusaaisa, ma a uma ona fufulu, faʻafeu i luga o se mea ma toese le sua. Taofi fatu i totonu mo le tusa ma le 1 le aso, ona tatau lea ona faʻagogo.

Sauniuniga o moega o kukama

Afai e mafai, filifili le nofoaga na totō ai kukama i le tausaga na teʻa nei ma aniani, kapisi, greens, shade, legumes, poʻo fualaau faisua. O lena laau e tupu tele lava i luga o mafanafana mafanafana, ma e le tatau ona e ita pe afai e te leʻi saunia i latou i le tautoulu.

20 aso ao lei totoina ni fatu, e tatau ona e saunia se moega. Ina ia faia lenei mea, o le a faʻafefe le uati, o lona loloto e tatau ona le itiiti ifo i le 70 cm. Ona tumu lea i le mutia fou, lea e tatau ona faʻafefiloi ma pepa kraft, otaota, otaota otaota ma nusipepa. E tatau ona solia lelei mea uma, ma o le tusa ma le 15 simita le tumau i le palapala. A maeʻa lena, sasaa mea o le fagu i le vai inu ma sasaa se palapala o eleele lelei i luga.

Ona faia lea o pu, ae le galo itu (manaʻomia e taofi le susu). Ufiufi i pepa alumini.

O laau siliva e sili ona totōina i se nofoaga tumau, aʻo latou faʻafesuiaʻiina le gaʻoina lelei tele. Ae peitai, o le totoina o nei fualaau fuamoa e mafai. I lenei tulaga, o fua muamua o le a foliga mai muamua muamua, ma o le totoina o le a le manaomia ona toso ese. Mo fatu, e tatau ona totō fatu taitasi i se isi ipu, o lea o le ae mafai ai ona aloese mai le faaleagaina o aʻa i taimi o le gafa.

Afai e iai ni uʻamea po o ni solo i luga o le 'upega tafaʻi, e tatau ona totō kukama i fagu paʻu paʻu e lua-lita. Ina ia faia lenei mea, aveese le ua, ma i le pito i lalo ia faia ni nai pu laiti. I lenei tulaga, pe a totoina ni fatu, e le tatau ona aveese mai le fagu.

A o leʻi totoina kukama, sasaa se ipu fafie ma se pakete o le manulele i totonu o le lua, lea e tatau ona pala. 2 aso e totō ai laau ile lua.

A totoina kukama i totonu o fagu, e tatau ona tanumia ina ia na o le lima senitimita le mamao e ese mai le eleele.

Faʻasalaga, fafagaina ma le gaosia o kukama e aunoa ma ni vailaʻau

A uma ona totoina laau toto, e tatau ona sosolo i se vaifofo mai le susu susu, pe mai le pati (0.3 kalama e ave i le 10 lita o le vai).

Ma, i aso uma e 15, o kukama e tatau ona fafagaina ma togafitia mai meaola faalafua ina ia taofia:

  1. Fafagaina i se mea na faia mai le 5 vaega o le vai ma le 1 - mutia fou. Ina ia gaosia laulaau e te manaʻomia se vaifofo o le pela o le siʻi, e fai lava faigofie. O le paʻu paʻu o loʻo faʻafefiloi ma le vai ma agaʻi i le mea e tuʻuina atu mo le 24 itula. A maeʻa lea, e tatau ona kuka le vai ma faʻataga e faʻaliliu. Ona faaopoopo lea o le vai 1:10 i le fofo.
  2. Fai se fusi o le celandine ma togafitia le fale ma se moli. Mo le faʻasusu, o le a e manaʻomia se pauna o lauusiusi o lenei vao. E tumu i le vai ma tausia mo le 3 aso. A uma lena, faamama ma faʻafefe i le vai manino i se vaega e 1:15.
  3. Togafitiga ma se vaifofo o le susu susu po o le acid ascorbic (tasi le papa maa e tatau ona solo i le lima lita o vai).
  4. Suʻu susu susu (mulimuli).

E tatau ona faia i le afiafi ma le sili atu pe a uma le goto.

Ona o le mea moni o loʻo i ai se faʻamalosi malosi o le eleele ona o le fafagaina faifaipea, e tatau ona faʻaauau pea ona tuʻuina atu se mea e le o se mea e sili ona mafiafia o mea e le mafai ona gaosia e pei o: peat, mutia, humus poʻo le vao i totonu o vaieli. E tatau ona faia lenei mea i le tele o taimi i le vaitau.

O lenei faiga e afaina ai le atinaʻeina o aʻa, ma ona o lea, o le fuainumera o fualaʻau ua faateleina.

Afai e te matauina paʻu paʻu i lau, ona e manaʻomia lea ona togafitia le laʻau "Immunocytophyte" i le soloia o le 1 papa i le 10 lita o le vai. E mafai foi ona e faʻaaoga le faʻasusu o vaovao fou, lea e le gata ina faʻaleleia atili ai galuega puipui o kukama, ae fesoasoani foi ia i latou e ola ma fua mai mo se taimi umi, pe o le a oʻo mai ia Setema.