Laʻau

E faʻafefea ona faʻalautele le ola o rosa? Toto le togalaau

O le tuʻuina atu o se fugalaau fugalaau faʻatasi ma le leai foi o se tu masani atonu ua matua pei o le togalaauina. E masani lava ona saili tagata e teuteuina o latou fale i fugalaau, tipi ma ave i latou i nofoaga mo sina taimi puupuu. E faapitoa le matagofie i le tipiina o rosa. Ma, e feteenai ma manatu o tagata lautele, e mafai ona latou tutu i se pusa umi nai lo isi fugalaau. O le mea autu o le tuʻuina atu ia i latou o tulaga talafeagai mo lenei mea. E faʻapefea ona taofi rosa i se fugalaau fou ma matagofie mo se taimi umi, matou te taʻuina i le tusiga.

Roses.

Tausiga Stalk

Aʻo leʻi tuʻuina ni rosa i totonu o se fagu, ia faia se mea e le faʻasalaina, lea e mafai ai ona faʻaleleia le maualuga o le suavai i le aʻa, ma vaevae ai pito o keʻau. E tatau ona faia lenei mea i lalo o le vai ina ia le mafai e le ea ona ulu atu i totonu o le taʻavale o le taʻavale ma faʻafefe i latou.

O le faateleina o le teteʻeina o fugalaau tipi, faʻaleleia le faʻaleleia o le vai ma faʻaitiitia lona faʻasao, ma puipuia ai le atinaʻeina o siama faʻamalosi, pe afai e te aveesea le 1 / 3-1 / 2 o le mama ma lau laititi mai laulaʻau, ma tuʻu ai 2-3 laʻau i luga aʻe o le vai.

Saunia o le vai mo le tipiina o rosa

Ina ia faʻalauteleina le ola o fugalaau tipi, e sili atu mo i latou le inu vai e le o se tapuni, ae o vai inu e leʻi faʻafefe pe faʻapala. I totonu o se fagu, e tatau ona e faʻasalaina le fola o se pusa aspirini pe faʻatumu le fagu i se mea faʻapitoa o vailaʻau faʻapitoa, lea ua saunia e pei ona taua i lalo: i le 1 lita o le kuka ma faʻamalolo i le 20 ° C vai faʻafefe 40 g (2 punetini) o le sugar granulated ma le 150 mg o boric, salicylic or citric acid .

E tatau ona suia le vai i aso uma, ma vaifofo vai pe a uma le 3-5 aso, ma fufulu mama. E fufuluina aʻa i le vai tafe, faʻafou faʻafou le faʻafouina o fasi pepa. O vai faʻatasi ma le faʻaopoopoga o se fugalaau fugalaau o le auala aupito sili lea mo le totoina vave o rosa. O pusa laiti o fugalaau faʻamalosi e mafai ona faʻatau i faleoloa fugalaau. O vai faʻatasi ma le faʻaopoopoga o se mea faʻasao e faʻaloumi le ola o fugalaau tipi, pe afai e te faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga ile pusa. E le fautuaina e faʻaopoopo le fua o le faʻaogaina o le faʻaoga. E le tatau foi ona e faʻaaogaina le vai faʻamamaina.

A maeʻa ona teu, tuu ia meaʻai i totonu o se vanu loloto o le vai mafanafana faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se mea puipuia (vevela pe a 37-38 ° C). Afai e mafai, tuʻu le fugalaau i se mea pogisa ma malulu mo ni nai itula.

Tausia o rosa i totonu o se fagu

O aso uma lava, 3-4 taimi e tatau ona sosolo ai rosa i vai mai se fagu sulu. I le po, e tipiina le roses e fautuaina e aveese mai vases ma faʻafefiloi faʻatasi ma laʻau i totonu o le taele o le vai malulu ina ia sili aʻe ulu o fuga i luga o le vai.

Roses i totonu o se fagu.

E le taliaina e Roses le susulu malamalama o le la, o ata, faapea foi ma potu vevela ua vevela. Vases ma Roses e sili ona lelei i totonu o se nofoaga malulu, sina paolo.

E taofi e Roses lo latou fou pe afai latou te tutu i totonu o se pusa eseese mai isi fugalaau, talu ai o le tele o latou, aemaise lava o meaʻai, lili o le vanu, lili ma isi fugalaau, ua i ai se faavaivai i rosa. Latou te nofouta i le ethylene, lea e fua mai fua, e sili ai le aua le tuʻuina se vanu i rosa e lata ane ia i latou.

O le umi o le seleseleina o fugalaau e eseese mo ituaiga eseese. O le mea sili ona momoʻe e tu i ni paʻu maaleale o lanu paʻepaʻe ma le lanu piniki, ae mo se taimi umi e seleseleina fugalaau o ituaiga faʻatoʻaga maualuluga e le faʻaumatia a latou mea teuteu i totonu o se vailaʻau. Fugalaau o nisi ituaiga e tutu lelei i totonu o se pusa mai le 8 i le 14 aso.

O le miti muamua e leʻo faʻaalia se fugalaau tuai. E masani lava o se faailoilo o le ea e ulu atu i le ala ma le taina o alavai. Suʻe se tipi po o isi mea leaga i luga o luga o le vai. I lalo o le vai, tipi le afu i luga aʻe o le nofoaga o le faaleagaina, ona tuu lea o le fugalaau i totonu o se paʻu papaʻu i vai mafanafana (vevela e tusa ma le 37-38 ° C).