Fugalaau

Tupuga panicle grandiflora hydrangea

I le maʻea ai e teuteu a latou fuafuaga, e masani ona faʻaaogaina e le tele o fai togalaau togalaau mo le faʻamamaina o ia mo ia faamoemoega. Faatasi ai ma i latou, soo se teritori o le a mafai ona maua se vaaiga faapitoa. Faatasi ai ma le tele o ituaiga o laau toto, o le hydrangea o le teleflora e sili ona fiafia, lea e sili ona lauiloa i le vaomatua o fualaau aina.

O fugalaau tetele tetele e maua ai se uiga teuteu. E le gata i lea, o lenei ituaiga o hydrangea e manaʻomia ona o le malulu, o lea i le taimi o tapenapenaga mo le taumalulu e le mafai ona e faʻaogaina fale puipui.

Faʻamatalaga ma foliga o le ituaiga Telefifu

O lenei ituaiga o hydrangea e mafai ona tupu i ni autu autu se lua - i le tulaga o se togavao po o se laau tele-tele. E masani lava o tagata matutua ola 2-3 mita maualuga, o le pale e tutusa uma lava. E le pei o isi ituaiga, i le hydrangea laʻau teleflora e aliali mai i le tautotogo. E faʻatusatusa i ona aiga, o lenei ituaiga i le tautotogo e fai ma fugalaau tele. E i ai foliga o le pyramidal ma e mafai ona ola e oʻo i le 30 cm le umi.

O le fua o le fugalaau e umi lava le taimi ma e alu i le vaitau mai ia Iulai ia Setema. O se toe faʻafoʻi ogaoga o le laau o le mama lea o fugalaau, o lea e le mafai ai ona e maua fua mo le toe gaosia mai ia mea. I le taimi lena, pe a amata ona matala muamua fugalaau i le ova o le teleflora o le laau, o le mea mulimuli e maua ai le kulimi malu, ae o le taimi e suia ai le paʻepaʻei paepae, ma i le faaiuga o le vaega fugalaau fugalaau piniki.

Sa maua e Hydrangea treelike grandiflora le lauiloa tele ona o ona lelei:

  • vave tupu ma fugalaau tetele;
  • faʻamafanafanaina;
  • maualuga maualuga;
  • umi (tupu e oʻo i le 40 tausaga);
  • tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua.

Totoina ma le tausiga o le teleflora hydrangea

O le tuputupu aʻe o lenei ituaiga o hydrangea e manaʻomia ai le faʻatupuina o tulaga lelei mo lea mea, e aunoa ma se mea e faigata ai ona faʻatatau i fua tele ma lanu vavalalata i le vaitau o le taumafanafana.

Filifilia se nofoaga e fau ai

O se mea e manaʻomia mo le faʻaleleia masani o le panicled hydrangea grandiflora o le i ai o le malamalama lelei, o lea e tatau ai ona totō i na nofoaga o le a saunia ai faʻalauiloa faifai pea.

I le toesea o isi nofoaga talafeagai, e mafai ona e totoina se fugalaau ile vaega o le paolo. Ae peitaʻi, pe a totoina i le avanoa avanoa, e tatau ona faia se ata lafoia, aua a oʻo mai le susulu o le la, e amata ona tupu malie le hydrangea, lea e tali mai ai fugalaau e ala i le faʻaitiitia o le tele, ma i nisi tulaga e le mafai ona e faʻatali mo le fuga. O le nofoaga na filifilia mo le hydrangea grandiflora e tatau foi ona puipuia mai le matagi.

O le mea pito sili ona talafeagai mo le tuputupu aʻe o le palatic hydrangea o le grandiflora o se nofoaga lata i se puipui poʻo se pa, o fea o le vevela o le a maua i le paolo, ma i aso malulu faʻamalosia le puipuiga.

O le maualuga o le ea e leai se auala e aafia ai le atinaʻeina o le teleflora o le hydrangea, o lea e mafai ai ona tupu aʻe e avea o se pa puipui e ala i le tuu i totonu o le taulaga i autafa o le alatele.

Soo

O le hydrangea o le grandflora e sili ona lagona le sili i mea uma o loʻo i ai le eletise e le maualuga atu i le ph 6.5. I le eleele e leai se mea e le faaituau, e tupu tele ai le leaga, e sili atu ona manaomia le totoina i eleele palapala, pe a lamatia lona maliu. I le leai o ni nofoaga talafeagai e mafai ona totoina hydrangea e mafai ona totō i le eleele eleʻele. I le taimi o fafaga, e le fautuaina e faaopoopo ni faʻamalolo e pei o le lime, fafie laupapa ma penisina. Ina ia faʻaleleia le tamaoaiga o le eleele, e fautuaina faʻaaoga le mea lenei:

  • turf land (2 vaega);
  • peat (2 vaega);
  • oneone (1 vaega);
  • humus (1 vaega).

E taua foʻi le faʻaopopoina o nila faʻamau. Faʻaauau pea le faʻaleleia o fualaʻau i le eria o loʻo ola aʻe ai le grandiflora, o se fua faʻatatau, talu ai i le vaega o le fugalaau e manaʻomia ai se tele o meaʻai.

Faʻasa

O lenei laau e tali lelei i le susu, lea e sili ona maualuga e faʻaalia i le taimi o le vavao. I lenei laasaga o le atinaʻe, e tatau ona faʻafefe a itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso ile aofaiga 1,5-2 pakete i lalo o le tasi laau. O le togafitiga tele a Tiniflora e mafai ona faigofie ona faapaleniina le umi o vaeluaga o le va. Ona o le faapaleʻaina o le lamala, o le a mafai ai ona taofiofia tulaga ogaoga, ae peitai, o lenei mea o le a mafua ai le faaitiitia o le tele ma le lelei o mea e le maua. Pe a fuafuaina le taimi ole fausiaina, e tatau ona taulai i le tau o loʻo iai nei, talu mai le vaitau timuga e mafai ona faʻaititia le fuainumera o faʻavaivai.

Laʻei pito sili

O le laau o Hydrangea e sili ona lelei lona ola i luga o le eleele. I le vaitau o le fugalaau, e tatau ona tuʻuina atu i mea oona, o le mea lea, i lenei laasaga o le atinaʻe, o isi laʻei pito i luga e tatau ona faia.

E sili atu le taunuʻuga pe afai Faʻasalalau faʻamaʻiina i laasaga:

  • fafagaina o loʻo faʻatinoina mo le taimi muamua i le tautotogo e faʻaaoga ai fugalaʻau faʻasaina, e masani lava o le fuga o le sua. Ae o lenei e taua le fua saʻo i lona aofaʻi, aua a faʻapea o fugalaau o le a tupu tele tele ma vavaeina aʻa ona o lo latou mamafa tele;
  • i le taimi o le amataina o le pulupulu, o le eleele o loʻo faʻafefiloi ma se faʻafefiloi e faʻavae i le superphosphate ma le sulfate sulfate (35 kalama taʻitasi) ma le urea (25 kalama) i le sikuea mita. m eleele;
  • o se fua lelei e faʻaleleia ai le umi o le vaomatua o le vaʻaleleina o le faʻaofiina lea o faʻamaʻi faʻamalosi i le palapala e tusa ai ma le polokalame - 25-30 g. mo le 10 lita o vai.

Metotia o le toefafoina o meafaitino

O auala autu o le faʻaleleia o le hydrangea grandiflora o le faʻaaogaina o tipi, lala ma vaevaega o le vao.

Latou te seleseleina seleselega i le amataga o Iulai, filifilia e avea ma mea toto pito i luga o lala. Afai e vavae ese pupu i se isi taimi o le tausaga, ona faʻaitiitia ai lea o le saoasaoa o le ola. E tatau i taʻi taʻitasi ona maua le 5-6 laupepa. E mafai ona aveʻeseʻese le lua pito i lalo, ona tatau ai lea ona tuʻu le 'au i le eleele palapala, faʻaloloto i ni manoa se lua, ma tuʻu i le pito i luga o le apa e pei o se malutaga. E sili ona afua pe a tuputupu ae i le paolo ma pe a tausia le eleele ile susu.

E faʻaleleia Hydrangea e ala i le vaevaeina o le vao i le tautotogo seia amata ona fuga le laau. E mafai foi ona e faia lenei mea i le tautoulu, pe a uma ona e faatali mo le laau e mamae. Muamua e tatau ona e eli se fugalaau mai le eleele ma vaeluaina lelei i totonu o le 2-3 vaega. O se taunuuga, o vaega na maua e tatau ona 2-3 ona fatuga toe faʻaleleia. Ona vaevaeina lea o vaega sauniuni i totonu o vaieli, o lona pito i lalo e tatau ona faʻatumu muamua i le faʻafefiloi o faʻasusu ma vailaʻau.

E mafai foi ona suavaia Hydrangea e ala i le taoto, e ui lava e umi se taimi. Muamua e tatau ona e filifilia se lala se tasi, aveese laulaau mai le pito, ona sosoo ai lea ma le paʻu. I lenei nofoaga, latou te punou i le eleele ma tanu ai ina ia faaleagaina i le 15 cm.

Ina ia faʻaleleia le paranesi i lenei tulaga, e fautuaina e faʻaaoga se uaea. O le tausiga o le lālā e faʻaititia i le faʻafeinuina masani seia oʻo ina faʻatūina lelei se aʻa. Ma le isi, e mafai ona vavae ese le paranesi mai le tina ma totoina i le nofoaga sauniuni.

Teuteu

O le teuteuina mo le hydrangea e le gata o se mea tatau, ae o se faʻatulagaga fautuaina. O le mea moni o le amataina lea o le faagasologa o le faia o ni lala fou ma ni faʻafitauli. Ina ia mafai ona faatelevave le tuputupu aʻe o le vao, e fautuaina e aveese lala mo se taimi puupuu - e le sili atu i le 2-3 fatugaʻo. Afai e tatau ona faʻamautinoa le matagofie o le fuga o le hydrangea i le tautotogo, e talafeagai le vavae ese uma o fugālaau tuai i aʻa.

O le tausiga o le hydrangea i le tautoulu e manaʻomia ai le teuina o mea vaivai. O le mea moni, latou te faʻaaluina meaʻai e tatau ai, o le mafuaʻaga lea e vave ai ona faʻauluina fua.

Maʻi ma meaʻai

O se lamatiaga ogaoga i le hydrangea grandiflora o loʻo faʻatusalia i faʻamaʻi e iloa uma e le fai togalaau, e pei o le paʻu paʻu ma le togalaau aphids.

Mo se taimi umi, o fualaau e pei o Ohikom, Fundazol ua faaalia le aoga tele i le taua faasaga i le paʻu palapala. A masani ona togafitia i le hydrangea ao le i fuga e mafai ona puipuia mai faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o nei iniseti e tatau ona matua faʻamautinoa e tusa ai ma faatonuga.

E mafai ona e faʻaumatia aphids e faʻaaoga ai vailaʻau poʻo ni auala faʻapitoa e sauniuni ai tagata: o se fofo o le laʻau faʻafefeteina (250 gr.) Faʻafefiloi ma le sapalai tagamea (50 gr.) Ua faʻamaonia lelei lava.

Faaiuga

Panicled grandiflora hydrangea o se tasi o ituaiga matagofie o lona aiga. Na ia faʻaaogaina uma faailoga autu o le hydrangea, o lea e lagona ai e ia le fiafia i ituaiga eseese o eleele ma faʻafefe lelei ai vaitago o le tautotogo. O lenei laau e le mafua ai le tele o faafitauli i le tausiga. Ae ui i lea, e taua iinei mulimuli i tulafono patino.

E ui i le mea moni o le teleflora hydrangea o se laau e malamalama lelei, e fautuaina e totoina i se paolo, aua o le tele o moli, e amata ona mou ese fugalaau, ona o lea mea na leiloa ai ana mea teuteu. E le itiiti le taua o le faʻatauina ia te ia: e ui lava e mafai ona alu le hydrangea e aunoa ma se vai mo se taimi umi, e le fautuaina e faʻatagaina ia pa, pe a le o fugalaau o le a leiloa a latou mea taua.