O le togalaau

Arabis pe toe totoina togalaau toto ma togafiti

Arabis poʻo Rezuha o se genus o laau totō o le aiga Cruciferous. O le genus e tusa ma le 100 ituaiga o meaola e ola i luga o mauga o aferika afaina ma le vasa o le itu i mātū. I le aganuʻu, o nei fugalaau ua tupu e pei o tausaga taʻitasi po o ni mea faʻapitoa. Latou foliga matagofie i le faʻaoga o le talipupuni o le eleele faafetai ia latou fugalaau fetolofi.

O le maualuga o le maualuga e oo atu i le 30 cm, laʻau e ufiufi i le fulufulu, o foliga o se fatu, e mafai ona tuʻuina. Fugalaau laiti lanu piniki, lanu paʻepaʻe pe samasama, e mafai ona faigofie ma faalua. Fugalaau uumi, e amata ia Me, o loʻo faʻaalia e se manogi manogi manaia.

Ituaiga eseese o Arabis ma ituaiga

Arabis alpine o se laʻau faʻalauiloa e mafai ona oʻo i le 35 cm le maualuga. O ogalaau e maualuga lona maualuga, o le vaega o lala e latalata i le eleele e pei o pupuni. O laʻau i luga o pula e foliga mai i le fatu, ma vavalata latalata i aʻa. Fugalaau e faigofie, e oo i le 1 cm le lapopoa, papaʻe i le lanu, e aoina i fusi-pulumu. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o tautotogo ma e toeitiiti atoa le masina.

  • E i ai laulau ma fugalaau tetele.

Arabis bruise e le maualuga - e oʻo i le 10 cm, o se faʻataʻavale. O ona laʻau lafulafu laiti e fai ai ni laʻau, o fugalaau e paʻepaʻe, e faʻaputu i talipupuni.

Arabis Caucasian o se vaega o saienitisi e manatu o se ituaiga o albisite arabis. Laʻau tele e ola e oʻo i le 30 cm le maualuga. Fuga lauusiusi ona o lauulu lauulu. O fugalaau e paʻepaʻe, e aoina i fusi-palasi. O le fugalaau e amata i le amataga o le taumafanafana ma e toeitiiti atoa le masina.

E i ai se fomu:

  • Rosabella ma fugalaau piniki

  • Flora ave faapagota - fugalaau fuga,

  • Variegata - fesuiaiga o foliga ma lanu samasama i pito o lau.

Arabie ua pipii Alpine dwarf plant, lona maualuga i lalo ifo o le 10 cm. Le lauulu e lauulu ma fugalaau e piniki.

  • Vasega Auala o lagona e sili atu lona lanu paʻu o petals.

Arabis Ferdinand foliga maualalo, o le maualuga o ona sui e oo i le 5 cm. Faatasi ai ma se maualuga o le togavao, e taua tele mo lanu lanumeamata lanu meamata lanu paepae ma le umi o le fugalaau. O fugalaau e laiti, paʻepaʻe pe piniki.

  • Vasega Old gold - maualuga atu nai lo le ituaiga o ituaiga, e teuteuina laʻau i lanu samasama, fugalaau paʻepaʻe. O nisi taimi e fulafula faalua i le tausaga.

Arabis grandiflora faia ni puipui pupuni e oʻo i le 20 cm le maualuga. Pink fugalaau, e oo atu i le 2 cm i le lapopoa, ua tuu i totonu o racemose inflorescences.

Arabis Sünderman e oʻo atu i le 5 cm - faʻalauiloa. O laʻau e laʻititi, lanumeamata, lanumumu. Fugalaau e 1 cm le lapopoa, papaʻe i lanu. O le fugalaau e amata i le tautotogo o le tautotogo - vave taumafanafana.

Arabis Arends faʻapea foi ma se mea e ufiufi ai i laulaau ma lanu piniki.

I luga o le faʻatau, e mafai ona e mauaina i nisi taimi le igoa Arapi Persian tapuni o se faʻafefiloi o ituaiga lanu lanu eseese o arabis alpine.

Arapi fatu totoina

E mafai ona faigofie ona maua mai ni togavao i le luluina o fatu. O le veleina e faia saʻo i totonu o le eleele i le taumalulu po o fualaau aina ia Aperila. O le mea lea e totoina i mea masani i le togalaau aina faatasi ai ma le faaopoopoina o le oneone ile fua ole 3 i le 1.

E manaʻomia lou faʻalauteleina o fatu ile sili atu ma le afa senitimita, mo le faʻamalosia e te manaʻomia se vevela o le 20 ° C ma faʻafeinu, ina ia maua ai le susu o le eleele. Ina ia mafai ona tele ni fualaau aina, o le koneteina e ufiufi i mea e le o lalagaina.

E tolu vaiaso talu ona maeʻa, e aveese le fale. O fualaau e manaomia ai le malamalama ma le vevela e faʻafefeteina, faʻapea foʻi ma le faʻafeinu aʻo solo le palapala.

Afai e te manaʻo e maua se isi laau, ae le o le eleele, e tatau ona e togi pe a aliali mai se laʻau moni i luga o laau. Afai e te manaʻo i se mea e maua mai ai, e le manaʻomia lenei faiga.

O le gaioiga e faʻatino pe a pasia le malulu i le po, ae o le mea pito sili ona taua, o le taimi lenei e tolu laʻau moni e ola ai. E tolu vaiaso ao le i totoina ile laufanua, e tatau ona e amata le tosoina o laau laiti, ave i fafo mo ni nai itula ile ea fou.

O Iberis foi o se sui o le aiga Cruciferous, ua tupu i le totoina ma le tausiga i le eleele e aunoa ma le tele o le afaina, matauina o ni nuances. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le totoina ma le tausiga o lenei laau i lenei tusiga.

Arabis fafo totoina ma tausi

O le eleele mo le totoina e tatau ona maloloina, lanu ma oneone, aʻo lei totoina pe luluina, e fautuaina e faʻafefiloi ma minerale poʻo mea faʻasusu.

Afai o le palapala e tele naua, ona tatau lea ona faaopoopo le oneone. I le tulaga aoao, o lenei laau e le lelei ma e mafai ona ola i luga o eleele leaga, ae o le a tupugo le fua.

O laau toto e totoina i se mamao e 40 cm mai le tasi. Faatasi latou te totō ni fatu. A maeʻa lenei mea, faʻafefeina le suavai, ma afai e le o faʻamaʻaina muamua le saite, i ni nai aso mulimuli ane, e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o mea faʻapitoa.

O le fuga o le fatu-fuaina mai fatu e amata i le tausaga lona lua o le olaga. Faamolemole ia matau o le tele o ituaiga ituaiga o fugalaau e fesuisuiai e fatu, e pei o mea eseese e leiloloa i le taimi o le faalauteleina o gafa.

O le tausia o lenei togalaau e faigofie. O auala taua e tatau ona veleina ma vaʻaia le eleele. E tatau ona faʻasalaga i le vevela umi, ma e oʻo lava i lenei tulaga e sili atu le le maelega, e pei o le papa e puipuia i le mago ma o le a sili atu ona faigofie nai lo le faga. E tatau ona teuteuina fugalaau fugalaau mo le umi o le fugalaau.

Fertilizers e faʻaaogaina faʻa-tasi i le tausaga aʻo leʻi fuga. I le avea ai ma se mea pito i luga, o se mea faʻaaogaina faʻapitoa o mineral poʻo le humus e talafeagai.

Arabis transplant

Suʻega o loʻo faʻaaogaina i le 4 tausaga. I le taimi nei foi, e mafai ona e faʻaalu ma vaeluaina le togavao.

Afai e te totoina se mea e pei o se tapuni ole palapala ma e te le manao e toe gaoioi, ona mafai lea ona e faia se toe faafouina e ala i le sasaaina o oneone e fefiloi ma humus i vaega vaaia o le laau. Suiga ma vaevaega e faia pe a uma ona fuga.

Fualaau o Saito a Arapi

O le aoina o fatu e faia pe a uma le kiona muamua. Faia lenei mea i le tau vevela, a leai o le a maualalo fatu. O le toilalo ua vavae ese ma se vaega o le pana ma faʻagogo i totonu o le potu.

A maeʻa fugalaau, e faʻafefeteina fatu ma teuina i totonu o se taga pepa, i le mago ma le pogisa.

Arapi i le taumalulu

E mafai e Arabis ona tatalia ni fulu malulu, ae afai e paʻu le vevela i lalo ifo o le 5 ° C, ona e manaʻomia lea e teu malu.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e tipiina tipu i le 2 cm ma faʻafefiloi ma soʻo se mea e ufiufi ai.

Arabis breeding

I le faaopoopo atu i le faʻalauteleina o fatu ma vaevaega o le vao, e mafai foʻi ona faʻalautele le arabis e ala i le vaʻaia.

O le pito i luga o 'auʻau talavou (e oʻo i le 10 cm) e faʻaaogaina e pei o le tipi. Mai le pito i lalo o le tipi, ua aveeseina laulaʻau ma totōina ile fuga i le oneone oneone i se itu. O seleni e tatau ona māmā ma faʻafefeteina i aso uma. O le taina e pe a ma le 20 aso. O le a mafai ona gaosi fatu laau i se isi nofoaga i le tautoulu.

E le gata i lea, o le arabis e mafai ona faʻalauteleina e ala i le taoto. Tipi le pito i luga o le au ma faʻapipiʻi i le eleele i le maualuga o lau. O le taoto e fafagaina sina mea itiiti, ma i le tautoulu ua vavae ese mai le matua.

Maʻi ma meaʻai

Arabis atonu e mafatia mai mosaic viral. Ae paga lea, i lenei tulaga e le mafai ona lavea le laau. Afai e te matauina le faateleina pogisa i luga o laʻau, faasolosolo malie le fusia i le tasi, atonu, masalo, o lenei siama ma tagata mamaʻi e manaʻomia ona susunuina, ma e tatau ona faʻamaligiina le saite i le masima i taimi taʻitasi.

O faʻamaʻi manuʻaga e mafai ona ita kapisi pulou. I le tulaga o fua o fualaau faisua, e tele lava ina latou taumafai e fai le suauu laupapa, ae talu ai o se fugalaau, o le a sili atu ona faigofie le faaaoga o iniseti, mo se faataitaiga, o Actellik, Karbofos po o Aktaru.