Laʻau

O le a le faʻaaogaina o le pineapple fou mo le tino o le tagata

Ua tupu le pineapple berry i le motu o Hawaii, i Pasila, India, i se eria e mafai ai e le tau vevela ona faʻaaogaina le pineapples. I Rusia, ua fesuisuiaʻi pineapples e tupu ai tagata taʻitoʻatasi e fiafia i ai, e pei o se meaola. O le falaoamata o se fualaau vao mai le aiga bromelia. O loʻo i ai se mea faʻafefete ma ni meaʻai, laʻau uumi, ma faʻamau. O faʻamanuiaga o le pineapple o le faʻasologa o meaola ma vailaʻau o le pipi.

O le a le aoga o pineapple

O se fale tele o se mea faʻalavelave, faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le faʻauʻuina o laʻau mumu, e pele i le lalolagi atoa. I totonu o atunuu o le taumafanafana, ua tupu i luga o nofoaga e tutusa i le telē i faʻi ma le vao o le suka. I le taumalulu, o fualaau aina suamalie e masani ona avea o se faʻailoga fiafia i aiga e maua ai mea maualalo maualuga, ma o loʻo i ai pea i le lisi o aso malolo o soʻo se aiga.

I le taumalulu, e le tele ni oloa lanu meamata e tausia le vitamini C ile maualuga maualuga. E mafai ona maua e le tagata mai fafo, e le pei o manu. O falaoamata o se pusa tele o mea aoga aoga. I le taimi lava e tasi, o le caloric content of the product e na o le 50 kcal, lea e mafai ai ona tatou mafaufau i ai o meaai.

Pineapple e 85% vai. O le mea lea o le pineapple e aofia ai:

  • vitamini o vaega B, C, PP, A;
  • o minerale e tusa ma le 0.3% e tusa ma le pefu;
  • vaega o carbohydrate o sagraharides 11.8%;
  • vailaau oona ma meaola o meaola e 1%;
  • filo meaʻai 1%.

Faʻaliliu i microdoses o mea e manaʻomia e se tagata, o se vailaʻau faʻapitoa lenei. O le a la le mea e lelei ai le pineapple?

E tatau ona maitauina o le aʻafiaga o fualaau aina fou e sili atu le aoga nai lo le vevela poʻo togafitiga. O le mea lea, tatou te mafaufau ai i le aoga o fualaau oona i le fua o fualaau fou:

  1. O le oloa e taua tele i le i ai o le bromelain, o se vaega o se faʻalavelave o enzymes proteolytic. O se mea e masani ai le gaʻo gaʻo, ae o le vailaau e na o se oloa fou e maua ai. O le Bromelain e gaoioi ma galue i luga o se manava gaogao. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le pineapple e faʻaleleia taitoatasi, e pei o se meaʻai.
  2. O le i ai o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vaitamini C faatasi ma le bromelain e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma fesoasoani e foia ai le faʻaleagaina o le faʻafitauli.
  3. O le falaoamata e aoga mo gasegase maualuga, o tagata e iai faafitauli i le faʻamaʻi totoga ma faʻafitauli o le fatu. O mea nei, o vailaʻau o loʻo i ai i le pineapple fesoasoani malosi. O nei mea o le potassium ma le magnesium, faapea foi ma mea o le eletise e vevelaina ai le toto, faʻaitiitia le lamatiaga o fusi o le toto, ma vaʻa toto mama o pusa cholesterol.
  4. I le avea ai ma se faʻasolosolo, o le pineapple e talafeagai mo faafitauli i luga o le mafaufau, talu ai ua faʻamautuina o loʻo i ai ni molikino i le pulupulu o le oloa lea e mafai ona poloka le polotini o siama o le kanesa.
  5. O le tasi o le pineapple e aofia ai le afa o aso taitasi o le manganese, o se mea e le masani ai i meaʻai.
  6. O le faʻaaogaina o pineapple e faʻaleleia ai lagona, faʻaleleia ai le gaosiga o le serotonin, lea e maua ai se lagona o le maofa, faatasi ai ma le maualalo o le kalori mea o le pineapple fou, e mafua ai le paʻu o le mamafa. E sili atu ona aoga lenei mea ona o le gaʻo o le gaʻo e tupu i le taimi lava e tasi, o faʻalapotopotoga faʻavaomalo ua faʻateleina ma ua faʻaleleia le lagona.

Tuuina atu e leʻo se lisi atoa o faʻamanuiaga aoga o le faʻaaoga tatau o le pineapple. O le aofia ai o pineapple i totonu o le lisi e foia ai le tele o faafitauli ma fesoasoani i le talepeina o le faiga o fegalegaleaiga o gaioiga uma. E matua taua lava le nofo i luga o le fesili o le a le aoga o pineapple mo tamaitai.

O le mea e sili ona faigata mo le afa lelei o taimi uma lava o le faʻagasologa o tamaʻitaʻi. O faʻalavelave faʻalavelave, o le tele o le toto, o le atuatuvale popole e fesootaʻi ma lenei mea. O le pineapple nei aso o le a faigofie ai le tulaga o le tamaʻitaʻi. E tusa ai ma ana tulafono faatonutonu, o le a ia faʻagasolo le faʻaitiitia o le taimi ma le leai o se mea.

E talisapaia e tamaitai le faʻamalosi o le fualaʻau o loʻo iai i le pusa. O a vitamini i le pineapple e aafia ai le paʻu? O i latou e auai i le tuufaatasiga o le A, E, C e manuia, faafaileleina le epidermis i fafo. Ae o le bromelain ei ai sona aafiaga faapitoa. E faʻamalieina ai le mumu, faʻamamaina lelei o le paʻu mai le faʻalanu suamalie. Masks ma le pineapple e maua ai se toe faʻafouina.

Ae ui i lea, e itiiti se mea e iloa ai o le compress e faia mai le pineapple pulp e faʻaaoga i le sana mo le po, o le a faʻatagaina ai le tuputupu aʻe le leaga i le taeao, toe faʻafoʻisia le vae i lona muai malamalama ma lona matagofie. O le aʻafiaga lea o vailaau faʻasaina faʻatasi ma le talo. O le tuufaatasiga o le tele o tonics mai mea masani e aofia ai se vaega mai le pineapple.

E leai se aʻafiaga o le aʻafiaga i luga o le soifua maloloina o tagata. E masani lava ona faʻaleleia atili le mafai ona faʻaaoga pea le sua suamalie fou poʻo se fasi fualaau aina i luga o se manava gaogao. I atunuu o loʻo tupu ai lenei fualaau aina, o se tamaʻi tamaʻitaʻi o se faʻafefiloi o fualaau aina o kiwi, mango ma pineapple. Ua faʻamaonia o lenei faʻagaloaʻi le umi o feusuaʻiga i le matua matua. O le sogisogi o le pineapple o se tasi lea o peteriaka sili ona malosi.

Po o le a lava le tele o le manaʻo e faʻafesoʻotaʻi lou soifua maloloina e ala i le 'aiina o pineapple, faʻaleagaina poʻo le le atoatoa o le soifua maloloina e mafai ona mafua mai i tagata o iai faafitauli:

  • Fale gasegase, ma le gastritis ma le maualuga maualuga, pepatic ulcer;
  • i fafine maʻitaga, e mafai ona faʻavevesi le faia o se faʻanoanoa;
  • Tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua e tatau ona faʻapulaʻa le oloa i se fualaʻau itiiti ma aua le tuʻuina atu i luga o se manava gaogao;
  • Faaaoga faʻaeteete ma autu o oloa. o loʻo i ai faʻamaʻi;
  • A maeʻa ona 'ai, ia mautinoa e fufulu ou nifo, e pei o le meaʻai leaga o le pineapa e faʻaleagaina ai le nifo.

E faʻapefea ona filifili le pineapa saʻo

O se fualaau le lelei pe leaga foi nai lo le fiafia i le tofo e mafai ona aumaia ai le tele o faafitauli. O le mea lea, e tatau ona e filifili se falaoamata. O fua e alu i fafo, matou te o mai i se auala umi, o le sili atu ona faʻaeteete e te manaʻomia e togafitia lau filifiliga. Pe a filifilia, e tatau ona e gauai atu i foliga vaaia o le malo mai fafo. O luga o le pito i luga o ulu e tatau ona mafiafia ma lanu meamata. O le toʻaitiiti e totoe, o le matua o le fua. E tatau ona faʻapoto i lalo le tamatamailima i lalo o tamatamailima mai le taʻele E le tatau ona i ai ni sima poʻo ni nifo i le luga. O le manogi e tatau ona lelei ma lelei, o le aphrodisiac uma.

E leai se uiga e teuina ai fualaau aina i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 10 aso. O mea aoga aoga ua faʻaumatia uma i luga aʻe o le10 ma le 5.

O le tipiina i ni vaega e faia i auala eseese, ae muamua ona vavaeina le pito i luga, mai le mea mulimuli ane e mafai ona e taumafai e totoina se pineapple oe lava. E aveeseina le peʻa a o leʻi paʻu, po o se mama i totonu o le pusa o pusi o le peel e faʻalagolago i le mafaufauga.

E faʻafefea ona fesoʻotaʻi ma pineapa ua maeʻa

O le mamafa o le masini malolo i le taimi o le vevela o le oloa e faʻaleleia ai le tele o mea taumafa i le tele o taimi, 100 g o le oloa e aofia ai le 347 kalori. Ae o le mea mamago na taofia ai minerale, fiber ma vitamini o le lavelave B. O le faʻaaogaina o pineapa ua maeʻa e sili atu nai lo le suamalie. E le gata i lea, latou te fiafia ma fesoasoani i le fulafula, aveese le tele o vai mai le tino. O tumutumu e tafe mai ai mea e maua mo le nicotine e ala i le 'aina o pineapples mamago. O palu falaoamata ma fualaau aina suamalie ua suamalie i le siva suka e tatau ona iloga. E masani ona faʻatau atu i lalo o le faʻaogaina o se mea masani. O fasi falaoamata e faʻafefiloi i le siva suka e masani ona vaivai, ae o le vevela, o mea masani e faigata, malamalama ma samasama.

O le pineapa ualati ei ai mea e maualalo i le kalori, ae o se mea lelei foi. I le avea ai o se mea e sui ai i paʻu suamalie ma laʻau suamalie, e mafai ona faʻaaogaina i le nifo manogi. E itiiti se aoga mai ia mea, o le afaina e itiiti, ma e fesootaʻi ma le mea moni e faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina i taimi o faasao.