Laʻau

Scindapsus tausiga ile tausiga totoina

O le genus scindapsus o le aiga Aroid. Ae le o se taimi ua leva na i ai se toe tuiga o ituaiga i le va o lenei ituaiga ma le Epipremnum. Talu ai e lua uma i latou e fesoʻotai, e le faigofie tele ona maua ni eseesega e aunoa ma le faʻapitoa. O ituaiga o mea ua faʻaaogaina e masani ona taʻua o igoa tuai ma i matou, ina ia aua le faʻalavelave, o le a faʻaaogaina foi.

O lenei laau o se vine tele-epiphytic, o lona umi e mafai ona oʻo i le 15 mita. O le scindapsus ei ai aʻa malolosi, faafetai lea e mafai ona salalau atu i laufanua matagofie. O laʻau e faigofie, lapotopoto, sina mea, paʻu. I totonu o le fale, o le liana e toetoe lava a le fuga.

Eseese ma ituaiga

E masani lava ona tatou tupuina ituaiga e lua o scindapsus ma a latou ituaiga.

Golden scindapsus o ituaiga e sili ona taʻutaʻua e mafai ona tupu aʻe e pei o le ampel plant. I totonu o le fale o le a ola e oʻo i le 2-3 mita, o le laʻau o paʻu, o nisi taimi e ufitia i lanu mananaia. Fiafia ituaiga:

  • Marble Queen,

  • Golden Queen,

  • Neon.

Scindapsus valiina poʻo ata otaota eseese, o le fana e faasolosolo malie lava ona ufitia i pimples. O laulaau o le oval, petiolate, e ufiufi i lanu eseese. E i ai se eseesega eseese ma laʻau laititi e ufiufi i mea papaʻe. Fiafia ituaiga:

  • Faʻaauau,

  • Manaomia.

Scindapsus tausia fale

Scindapsus o se laau patino ma e tatau ona e iloa tulafono patino mo le tausiga. E taua le matauina o lena mea, ona o le vavalalata lautele, o le tausiga o scindapsus ma le epipremnum ua toetoe lava tutusa.

O le malamalama e le taua tele mo se aganuu tuʻufaʻatasia. O lauulu lanu meamata e mafai ona malupuipuia saogalemu i le paolo, ae o ituaiga eseese e sili ona olaola i le malosi o le lafoaia o le malamalama, talu mai le paʻu o le a amata ona le toe maua ni avanoa i laulaau.

O le vevela i le taumafanafana e tatau ona latalata i le 25 ° C, ma i le taumalulu ia le itiiti ifo i le 16 ° C, e manaʻomia le vevela o le eleele ia 16 ma le 16 ° C. Ia mautinoa pe a tupu le scindapsus e leai ni pili - e le fiafia ia i latou.

E le manaʻomia le faatumauina o se vaalele faapitoa i le ea; e mafai ona e fufuluina laulaau mai le efuefu ma se mea inu susu i nisi o taimi.

Aglaonema o se isi sui o le aiga o Aroid, o laupepa tali tutusa, lea e masani ona ufiufi i fasi lanu po o fasi. Ina ia tuputupu ae i lenei tulaga maloloina, e tatau ona e mulimuli i fautuaga mo tausiga ile fale, o le ae mauaina i lenei tusiga.

Scindapsus fafaga

E tatau ona faʻaleleia le liana i le atoaga o le tausaga, ae i le faʻamautuina, pe a oʻo i le tau malulu, o le vevela i totonu o le potu e faʻaitiitia, ona faʻaitiitia ai lea o le vai.

E tatau ona faʻaaoga vai inu i le vevela o le potu. Afai e amata ona tupu mai laumei i laulaau o loʻo i lalo, o le a faʻaalia ai le sili atu o le susu ma le faʻafeinu e tatau ona faʻaitiitia.

Fafagaina o scindapsus

I le tautotogo ma le taumafanafana, i le 10-15 aso uma, e manaʻomia le faia o laʻei pito i luga mo laau faʻatau i le aofaiga o loʻo faʻamaonia i totonu o faatonuga. I le autumn ma le taumalulu, e fafagaina ai scindapsus i le taimi e tasi.

Scindapsus totoina

O laau laiti e manaʻomia le faʻatulagaina o tausaga pe a oʻo aʻa i luga o le ulo. Mo laau matutua matutua, o le gaosiga e faia i le lua tausaga - tolu tausaga, aʻo fufulu umi ona tatu.

O le eleele e tatau ona humus, matala, e mafai ona e faatauina mai se paluga ua saunia mo le teuteuina o laau tipi, pe mafai foi ona e faia oe lava mai le pepa, humus ma le peat palapala i se tasi o le tasi le fua faatatau, o le perlite foi e faalavelaveina i le masini. Aua nei galo e tuu se alavai i le pito i lalo o le tane.

Scindapsus toe gaosia

O le faʻalauteleina o scindapsus e faʻatinoina e faʻaaogaina ai le taina ma le taoto.

Mo otaota, o laʻau ma ni laulaau e tolu ua filifilia. Laʻu meaʻai i le oneone e faʻafefiloi ma le peat i le vevela e latalata i le 24 ° C, faʻaleleia e le aunoa le eleele. Faʻalauiloaina i le 15-20 aso.

O le faatalanoaga e faia e tusa ai ma le faatulagaga masani - o le pito i luga o le au e iai se nonoa po o nisi o loʻo tuʻuina i totonu o se ulo ma ufiufi ile palapala. A oʻo i le aʻafia o aʻa aisa, o le a mafai ona vavae ese le papa mai le matua ma faʻaopopo nisi mea i le ulo.

Maʻi ma meaʻai

Afai e te solia tulafono o le tausiga, e mafai ona tulaʻi mai ni faafitauli i scindapsus.

Afai lanu lanu samasama ma paʻu, ae tupu lenei mea i lalo ifo o vine, o le mea masani lea, ma afai e tupu lenei mea i luga o le mea atoa, o lona uiga o le le lava o le malamalama po o le fugalaau e tatau ona tuuaia.

Scindanpsus lau o paleni taʻu mai le tele o moli. Afai o aʻa mai le la i la latou zenit e oʻo ai lau, ona mafai ai lea ona mu i luga.

Laʻau vaivai ma o le leiloloa o mea paʻepaʻe e sau mai le leai o se malamalama.

Laʻau lalelei e mafua ona o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi.

O lenei seleselega e osofaia i nisi taimi e le sufulia o meainu vai, ona o lea mea lanu lanu samasama ma pipi. Faatasi ai ma: fua puipui, faʻasolosolo, apogaleveleve mite. Mo le pulea o iniseti, iniseti, faʻataʻitaʻiga, Actellic, o loʻo faʻaaogaina.

I le tulaga o le tele o le susu po o le maualalo o le vevela, e ono oʻo mai le ulo palalea e matua afaina ai. O le vavaeina o aʻa e faigata ona togafitia, ma e masani ona oʻo atu i le oti o le laau atoa. E mafai ona vavae vaega o le Rotten, suia i se mea fou, ae leai se faʻamaonia o le a fesoasoani lenei mea.

Faʻataʻi mai faʻamaʻi vailaʻau i lau mosaic spotslatou te le maua se mea manaia, o le a leai se foliga. O le mea e leaga ai, e le o togafitiga faʻamaʻi ma i lenei tulaga e tatau ona faʻaumatia le vine.