Fugalaau

Fugalaau "Faʻaipoipo ma Tamaitai" poʻo Campanula: tausiga ile

O le fugalaau lauiloa "Faʻaipoipo ma Faʻaipoipo" e matua lauiloa lava i togalaau a le aiga. Na maua e le laau lea ituaiga uiga alofa ona o lana fugalaau matagofie, lea e mafai ona sinasina, lanumoana, lilac. O le igoa lona lua o le laau o le campanula. E talitutusa lava ma se logo ma ua salalau i le tele o vaega o Europa i saute. I le taimi nei, o se fuainumera tele o ituaiga meaola o loʻo faʻaleleia ma lautele e faʻaaogaina i totonu o aiga. O loʻo i ai se faʻailoga e faʻapea, afai e tuʻuina atu se faaipoipoga fou i fugalaau paʻepaʻe ma le lanumoana, o le a maua pea e le ulugalii le fiafia ma le alofa i lo latou fale.

Fugalaau "tamaʻitaʻi faaipoipo": faʻamatalaga, ata

I le fale, na o le Campanula e totoina, o se laau toto. O ia faʻamatalaga uiga ese o:

  • moli felafolafoaʻi pe tautau pine 20-25 cm le umi;
  • moli lanumeamata lanumumu lauulu, laulaau i luga o petioles umi ma se umi o le 3 i le 7 cm;
  • forymbose panicles-inflorescences ua fausia i pito o amala ma e aofia ai fugalaau e iʻu ile 2-4 cm;
  • fugalaau o le paʻepaʻe, lilac, lilac, lanumoana poʻo le lanu piniki.

O le mea sili ona taatele o le Campanula "Alba" i fugalaau paʻepaʻe, ma le Maya, totō i fugalaau lanumoana. O i latou na mauaina le igoa "Fafine faaipoipo."

Campanula: tausi fale

O se fugalaau maaleale e le mautonu, ma i le fale e le manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa o le tagata lava ia.

A uma ona fuga mai le fugalaau i lou fale, e tatau ona tuʻuina atu ni nai aso mo le fetuunaiga ma faʻafeiloaʻi i totonu o se isi ipu ma faʻafefiloi ile eleele. O le gafatia mo le totoina o le campanula e tatau ona lautele, aua o ona aa e tutupu vave. Ma latou manava lelei eleele faʻaaogaina e faʻaaogaina. E sili ona lelei le saunia o paluga mai vaega nei, lea e tatau ona faia ile tutusa tutusa:

  • fanua humus;
  • fanua o peatise;
  • fanua laupepa;
  • oneone lapoʻa.

I le pito i lalo o le ulo, e tatau lava ona e sasaaina se alavai.

Malamalama ma le vevela o le ea

"O le faatoanofotane ma le faatoafaiava" fiafia e faʻasalalau moli, o lea e mafai ona e tuu i latou i soo se itu o le fale. Ae ui i lea, i luga o faamalama i matu, atonu o le a le lava le malamalama, ma o le a tafe mai foi lala o fugalaau, lea o le a mafua ai ona leai se mea teuteu. Campanula o le a ola ma fuga lauulu aemaise lava i le taina o laau i tafatafa o faamalama sisifo ma sasaʻe. I luga o faamalama i saute, o le a tatau ona faʻafeoloolo mai le susulu o le la.

I le fale i le taumafanafana, o fugalaau "Faʻaipoipo ma Fafine" e teuina i le vevela i le lautele o + 20- + 22C. I le taumalulu, latou te manaʻomia le tuʻuina atu o le maualalo ifo o le vevela mai le +12 i le 14C ina ia mafai ai ona sauniuni mo le lumanaʻi i le lumanaʻi. E le fiafia o ia i le vevela o le campanula, ae e lelei tele i fafo. I le tau mafanafana, e mafai ona ave le laau i le faapaologa po o le togalaau, i le mea e tupu malie ai ma le vave.

Faʻasaga, fafaga, teuteu

Aʻo tausia le campanula i le fale, e manaʻomia masani, tele suavai, aemaise lava i le vevela taimi ma le taimi e teuina ai le fugalaau i totonu o potu o loʻo faʻalauiloaina. Ae ui i lea, e tatau ona mautinoa o le vai e le faʻafefe.

Aʻo leʻi oʻo i le taimi o totoe i totonu o se potu malulu, e faʻaitiitia le faʻafefe. I masina o le taumalulu, e seasea lava ona faasūsūina le laau ma na o le pau lava le mea e le mago ai le palapala.

Ina ia faʻafiafia le fugalaau, i totonu o potu e le maua ai le ea malulu, e fautuaina e sulu ona laʻau i aso taʻitasi i vai i le vevela o le potu. E faʻapitoa le totoina o laau mo laau totō o loʻo iai i le taumalulu e lata ane i pamu na aʻafia ai.

A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, i aso uma e sefulu, e fafagaina le campanula i le faʻamaʻi vai. E mafai ona e faʻaaoga fofo o le fualaau faasaina "Kemira-Lux"poʻo isi faʻalavelave faʻalavelave mo laau totō.

Ma o le fugalaau e le maumau lona malosi, o ona fugalaau mamago ma laulaau e masani ona aveeseina, ma ua vavae ese ia pine uamea.

Campanella sauniuni mo le taimi o totoe

I le tautoulu, ua muta le tuputupu ae o le Faatoafaiava ma le tamaʻitaʻi i totonu o le fale, ma ua manaomia e le laau sauniuniga mo le taotoga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. Tipi le tipi uamea ina ia tumau pea le totoe o lala totoe 10 cm le umi.
  2. Tuʻuina le laau i se nofoaga malulu ma lelei.
  3. Suavai i fale malulu taimi 1-2 taimi i le masina.

I le tautotogo, e faʻafeiloaʻi le fagu i se nofoaga mafanafana, fufulu fugalaau mamago ua aveeseina, ma le faʻafeinuina o le faasolosolo malie lava ona faateleina O le vaitau lena e mafai ai ona totoina le laau e sili atu ona tupu i totonu o se fagu fou.

Campanula: metotia toe gaosia

Fugalaau i totonu totonu o le "Faʻaipoipo ma le Faʻaipoipo" i le fale i le tele o auala:

  1. I le vaevaeina o le vao.
  2. Laʻau.
  3. Laʻau talavou.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

Pe a faʻapipiʻiina se togavao, e mafai ona vaevaeina i ni vaega. Ina ia faia lenei mea, o le togavao e vaʻaia ma le faʻaeteete faʻatasi ma se eleʻele eleʻele mai le ulo ma vaevaeina i ni vaega e faʻaaoga ai se naifi. O loʻo fai togafitiga faʻasalalau ma le manalalala, ma ua totoina i totonu vaʻa fou fou. Latou te le fautuaina ina ia tanumia loloto i le paluga o le eleele. O togalaau fou ua totōina ua faʻasuina i le vai i le vevela o le potu, ma mo le taimi muamua ua tuʻuina i totonu o se potu malulu.

Laʻau

E mafai ona maua ni seleni pe a uma ona teuteu. Mo le totoina, e naʻo vaega mai le pito i lalo o le tipu e faʻaaogaina. O le taofiga e fai i totonu o koneteina ua tumu i le paluga o oneone.

Tausia o mea e 'aʻaʻese ai le faʻaleleia o otaota e sosoʻo ai, ma tausia le vevela i totonu o le potu i totonu + 20- + 25 ° C. A maua aʻa ma selesele i le 10 cm le umi, e tatau ona tui. O lenei mea o le a faʻaosofia ai le tuputupu ae o le itu itu.

Afai na totoina ia selesele i le tautotogo po o le taumafanafana, ona oʻo lea i le tautoulu o le a latou tuputupu ae laitiiti, ma i le autumn ma le taumalulu latou te malolo ai. Campanula e faʻalauteleina mai le taina i le tautotogo e mafai ona fuga ma le tausiga lelei.

Faʻapenaina e paʻu talavou

I le tautotogo, e aliali mai ai pine i luga o le laau, lea e mafai ona vavae ese, aʻa ma toto laau o se pupuvao ese Campanula. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. Tuuese le tamaʻi fana ma se umi o le 10-20 cm ma le mulivae.
  2. Toto i se paluga falaoa, sasaa "Fitosporin" ma ufiufi i le cellophane poo se fagu manino.
  3. Tuu le pusa i lala i se nofoaga malulu ma se vevela o le ea o + 12C.
  4. E tatau ona faʻaauau le faʻaauau i le aso ma faʻaleleia le eleele.
  5. O aʻa e tatau ona aʻafia i le tolu i le fa vaiaso. O le taimi lava latou te tuputupu aʻe ai, e vave ona latou faʻaalia i se nofoaga lelei, mafanafana.
  6. O vao laiti o se campanula lea na ola e oo atu i le 10-12 cm o loʻo sisi.

Campanula faʻamaʻi ma meaola faalafua

I le fale, o fugalaau "Faʻaipoipo ma Fafine" e tele taimi aafia i faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi ona o le le tausia lelei.

O le susunuina tele o le campanula e mafai ona oo atu ai le faaleagaina o le vao ma le pala. I lenei tulaga, o le fugalaau ua vaivai, o le aʻa ma le aʻa e amata ona pala, ma o le palapala susu o loo i ai se manogi le lelei i taimi uma. Afai o le faagasologa o le pala e le o mamao, ona mafai lea ona faasaoina le fugalaau. Ua aveese uma vaega palasi mai le laau, ua lafo ese le eleele tuai, ma ua totoina le fugalaau i le eleele fou. Ua faʻaitiitia le faʻasao.

Pe a faʻatupulaʻia le campanula i se potu vevela tele ma le le matauina o le puleaina o le vai, aphids, pine o le apogaleveleve po o iniseti iniseti e mafai ona i luga o le laau. Afai o laulaau o le campanula e amata ona lanu samasama ma pauu ese, ona tatau lea ona suʻe ma le totoa. Afai e maua se meaola faalafua, o le laau togafitia i iniseti.

O se togalaau filemu a Campanula, ma le tausiga lelei i le fale, o le a teuteuina le potu ma ona fugalaau manaia, ma liua i se togalaau. Faatasi ai ma le fesoasoani a fugalaau lanumoana ma paʻepaʻe "Faʻaipoipo ma Tamaitai", e mafai ona e faatulagaina balconies ma fugalaau i le taumafanafana mo le taumafanafana.

Fugalaau faʻaipoipo ma le tamaʻitaʻi