Fale taumafanafana

Faʻamanuiaga o le faʻaaogāina ma laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le faia o se tapuni mo vae

O se tulaga tulagaese mo vae o se mea fou fou mo tagata faigaluega a le cyberpace. O se meaalofa manaia lea e mafai ona tuʻuina atu i pule o faigamalo, tamaiti aoga, freelancers, faiaoga, tagata faigaluega o le ofisa, faʻapea foʻi ma tagata taaalo. O galuega faʻatonu e tele aʻafiaga, faʻatasi ma maʻi tuga. Talu ai o tagata pisi e le masani ona maua le taimi e asiasi ai i gyms, o lenei masini o le a maua moni lava mo i latou.

Mea e fesoʻotai i ai: faʻapefea ona fai se faʻalava i ou lava lima?

O faʻamanuiaga

O tagata uma o le aiga o le a talisapaiaina le solo mo vae i lalo o le laulau. E mafai ona faʻapipiʻiina i ni tulaga eseese se lua: mo le malologa ma mo galuega. Ole maea faʻapitoa e mafai ona fesoasoani e fetuunai le maualuga. Faʻafetai ia i latou, e mafai ona e fetuunai le mea fou fou ina ia i ai le vae i le maualuga e toetoe lava 180 ° (faʻapipiʻi i luga o le paʻu) pe sili atu nai lo le 90 ° (o le tagata o loʻo nofo i luga e alu ona vae i le fola). O le mea lea, lenei mamanu:

  • e avea o se faʻasologa o vailaau vevela;
  • faamamafa tiga tiga;
  • aveese le valea;
  • faamama avega ma le vaivai.

E le gata i lea, o sea masini e faʻapipiʻi faigofie. Mo laulau avanoa, o le a manaʻomia e le matai naʻo le afa minute. Ae faʻatasi ai ma meafale tapuni e tatau ona e togiina sina mea, ae naʻo le 5 minute.

O se mea e faigofie ona faʻaogaina mo vae e faigofie ona gagau ma faʻatusatusa. O le mea lea, e mafai ona e aveina ma le saogalemu e te galue ai, ma le matagofie e tuʻuina i totonu o se ato. Faʻaaogaina o lenei mea fou, e tuʻuina atu e se tagata le avanoa e faʻamafanafana ai e le gata i ona vae, ae faʻapea foi le faiʻai. O lenei ituaiga o malologa e fesoasoani e toe faʻafouina ai le malosi, ma e fesoasoani foi i le galue malosi o le mafaufau.

Fale faʻafiafia

E mafai ona e faia se mea faapena, ae na o lou manaʻomia e suʻe vaega faʻapitoa. O le laasaga muamua o le saunia lea o mea. E tatau ona latou faʻamalosia e taofiofia le maualuga o le avega. I lenei itu, e tatau ona maua:

  • se fasi ieie tele, manoa po o isi ie;
  • lua laupapa laupapa laupapa sikuea;
  • se maea;
  • faʻamau.

Faigofie lenei mea faigofie mo se laulau avanoa. I le uma, o loʻo i ai ia le itiiti ifo i le lua lagolago ina ia faʻatuina ai le fausaga. O le mea lea, o matau masani e fetaui lelei ma mea faʻapipiʻi.

Afai o le maualuga o le laulau e 70 cm, ona i luga o le tasi itu o le puʻu e tusa ma le 80-120 cm le maea. Ioe, o nei vaega e fetaui, aua e faalagolago tele i uiga patino o se tagata.

O le taimi nei e taua tele le filifili i luga o laina. Afai o le lautele o le laulau o loʻo i totonu o le 130-150 cm, e tatau ona 60 cm le umi o le paʻu i lalo ifo o vae. E tatau ona filifili le lautele o le fesoasoani e tusa ai ma le tele o ou vae, e tusa ma le 25-30 cm le umi o le maea ua filifilia e faalagolago i le maualuga o le laulau. I le taimi lava e tasi, e tatau ona vaeluaina i ni vaega tutusa se lua. I le faia ai o se faaiuga i meafaitino, e mafai ona e amataina le faiga fatuga:

  1. Ina ia saunia se fasi ie ma se umi o le 70-80 cm ma le lautele o le 26-31 cm, o lenei ua i ai nei ma se faʻaopoopoga o faʻamau. Paʻu i luga o le umi o le 1 cm ma le paʻu. 2.5-6 cm e punou i luga o itu, e fuafua i le vaega o le pa, ma e tele laina ua fetuunai.
  2. I luga o pito o laupapa laupapa (taʻitasi le 65 cm), fai ni pu mo maea. Ona lelei ai lea o oneone.
  3. I totonu o le 'ie e fausiaina "faʻagalaupapa" e tatau ona e uʻuina le taʻavale.
  4. I le isi itu, e tatau ona nonoa le maea i se nonoa. Ona tuʻu lea i luga o se mea faʻataʻitaʻi faapitoa - o se ipu ma lua pu.
  5. Tuʻu le uaea i le lua lua ina ia faalua. O lenei iuga e taua tele i le faʻapipiʻiina o le maea, faʻasolo atu i totonu o le avanoa avanoa o le tagata tamoe. O lea ituaiga masini o le a avea o se loka maualuga.
  6. I luga o puipui o le laulau tapuni (i luga o le pito i luga) e aoga le faʻapipiʻi o matau e faʻaaoga ai sikuea e lua.
  7. E mafai ona faʻapipiʻi le pito i lalo o le laulau avanoa i luga o matau faʻapitoa. E faia i foliga o le mataitusi "P", lea o le pito i lalo e sili atu ona umi, ma o loo i ai se matau i lona pito.

I le puipuia o meaola mai le taʻavale i luga o le tui, e mafai ona faapipiiina i luga o paʻu paʻu paʻu. E tatau ona na o le 30-40% o le nofoaga e fesoʻotaʻi ma luga o le laulau.

Mo i latou e le fiafia i galuega taulima, o tufuga e ofoina atu se pepa saunia o le pulou mo vae. E faia i laupapa laʻau faʻauʻu umi e mafai ona tu i le 800 kilokalama. E le gata i ni mea faʻapipiʻi. O le ie e lafoaʻi ma e le faigofie ona mama, e ui lava e lelei tele le mama. O le lautele o nei mea e faʻalavelave ai tagata faatau ma lona eseesega.