Fale taumafanafana

Ata ma faʻamatalaga o ituaiga taʻutaʻua o le laufanua

O Spirea o se laau teuteu teuteu lea e tupu i se aganuu ma se meaola vao i toetoe lava o itu uma o le Itulagi i Matu. Faafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, o le tele o ituaiga natura ua matua faateleina, ma e mafai ona filifilia e le au faifaatoaga i le taimi nei mai le toeitiiti atoa le selau le ofoofogia ma le matagofie o meaola.

E mafai ona e maua se togavao i lou fiafia e ala i le suʻesuʻeina o ata ma faʻamatalaga o ituaiga lauiloa o le laufanua, e aofia ai laau:

  • ma lanu eseese o inflorescences ma laulaau;
  • lava lapopoa tele ma le paleni pale;
  • tautotogo ma le tau vevela.

Faatasi ai ma le eseesega o le lalolagi o meaola, o ituaiga uma o laau toto e le lelei, ma ua uma nei i le tausaga lona tolu ua latou saunia e faamalie tagata fai togalaau ma mea muamua na tutupu.

Spiraea Golden Princess (Spiraea japonica Golden Princess)

Golden Princesses - o se laufanua ma se pale lapotopoto, o le maualuga e na o le 0.6 mita ma le lua faalua. O se vaega taua o lenei ogalaau lea e fuga mai i le vaeluagalemu o le taumafanafana seia oo i le amataga o le autumn o laau teuteu, lea, e fuafua i le vaitau, suia lanu mai lanu lanumeamata-lanu meamata i le lanu samasama ma le moli.

O le vavalalata o laʻau olaola o lau laʻau e le sili atu i le 7 cm ma faʻamalosi i pito. Faʻasaga i se tulaga matagofie, o le lanu piniki po o le mumu mumu o le tumutumu auro o le Golden Princess e foliga pe a ma le 5 inisi le lautele. O le laau e gafatia le taumalulu o le laina ogatotonu, e le manaʻomia le tausiga ma le faʻapitoa o palapala, ae faʻaalia le sili ona lelei i le malamalama lelei.

Spiraea Gold Flame (Spiraea japonica Goldflame)

O le lanu auro, e matua fuga mai i le tau vevela, e le o se mea e ofo ai i popo piniki lanu po o lauroid, o se lanu violisa, e foliga mai o le lanu violē, ona liu lanu samasama, ma o le autumn e avea ma moli lanu samasama ma moli. Faafetai i lenei uiga, o le ituaiga na maua lona igoa.

O se laau toto e tusa ma le 0.6-0.8 mita le maualuga i le ogatotonu o le laau na fuga mai i le lona lua o tausaga o Iuni, ma fugalaau mulimuli na mamae i le ogatotonu o Aokuso. E faasolosolo lemu le aganuu, e naʻo le 10 cm le tuputupu ae o le tuputupu aʻe i le tausaga. I totonu o togalaau o le fanua, e mafai ona faʻaaogaina ai le lanu auro e teuteu ai le togalaau ma avea ma faavae mo se puipui maualalo. E leai se afaina pe a totōina i le eleele vaivai, e maua ai le faʻafeinu masani ma e lava le susulu o le la, e aunoa ma se lanu lanu samasama pe liua lanu meamata.

Spirea Macrophylla (Spiraea japonica Macrophylla)

O le macrophilus spiraea o le vaega o le vaitau o le taumafanafana e totogo ai laau e le taua i luga o le lanu piniki, ae i laulaau lanu, o le lanu i luga o tumutumu o le a sili atu ona tumu ma ua fatuina ai le malosi teuteu autu. Laʻau felafoaʻi o loʻo fiafia i tafatafa o le pito o lenei ituaiga laʻau tele e le masani ai ona o le lauulu e oʻo ile 20 cm le umi ma le 10 cm le lautele. I le tautotogo, ei ai la latou lanu violē ma le lanu viole-mumu, lea, i le maualuga o le taumafanafana, lanumeamata lanumeamata lanumeamata, ma o le tautoulu o le la ua lanu samasama.

Talu ai ona o le maualuga o le tuputupu aʻe o loʻo i totonu o le vaʻaia a Macrofil, ma atonu e teuteu le laau i le maualuga e 10-30 cm mai le eleele, e maua e le au fai togalaau se mea e masani ai le susulu, e pei o le ata o le ata, lanuina o lau apical i luga o pine fou. E mafai e le laau ona faʻafefe gutu malulu e aunoa ma se mea e leiloa ma e le manaʻomia ai nisi fale mo le taumalulu. Pe a teuteuina se togalaau, o lenei ituaiga o meaola e taua i luga o moega fugalaau e aofia ai laau totō o le fugalaau, o se faʻavaa mo togalaau ma teuteuga o le la o le fale.

Spirea Genpei / Shirobana (Spiraea japonica Genpei / Shirobana)

O le tulaga ese o le Shiroban spirea po o, ona o lenei ituaiga mataʻutia, o Janpei foi ua valaʻauina, i le taimi faʻapitoa i luga o le faʻaogaina o fugalaau o lanu eseese. I le taimi o le tupu aʻe o masini, o le togavao e faʻasaina i le faitau afe o fugalaau fugalaau uma, mai le kiona-papaʻe i le piniki mumu, e pei o le ata ata o lenei ituaiga. O le ogalaau lava ia ma se pale eletise toetoe lava o le pale ua paʻu ma e le sili atu i le 0.8 mita le maualuga. Ina ia faatumauina le foliga o le pale, i le tautotogo e teuteu le ogalaau i le maualuga o le 10-15 cm mai le eleele.

Aʻo, e pei o le tele o sui o ituaiga Iapani, o loʻo faʻasaʻo pe faʻapitoa, e ufiufi i se paʻu mumu lanu mumu. O lau laʻau o le Shiroban spirea e lanu meamata, o laulaau o le Shiroban spirea e lanu meamata, vaapiapi-vavae, ma o mea leaga e teuteu ai le vao e oo i le 7 cm le lautele e aliali mai i le amataga o Iulai, ma e na o Aokuso e taofia ai. Faatasi ai ma se ituaiga o mea teuteu maualuga, e faigofie lava ona talia le galueaiina o tulaga o le taulaga i faigata, ae sili atu le lelei i vaega o eleele mama ma le susulu o le la.

Spiraea Crispa (Spiraea japonica Crispa)

O le aulelei o le Crisp o se laau ma se pale lapopoa e fausia mai le fausiaina po o le paʻu laitiiti foi o pupu. O le maualuga o se mea faʻapitoa, talafeagai mo le faʻaaoga i tuaoi poʻo le ola i totonu o pusa o le laau e tusa ma le 0.6 mita. O le tele o lapisi e puipuia uma lava, o le tele o le vevela laʻau i autafa o le pito, lea, pe a foliga mai, ei ai se lanu mumu, e sili ona lanu meamata i le taumafanafana, ma ia Oketopa latou te maua ai se lanu moli, apamemea po o le lanu viole.

O fugalaau o lenei ituaiga, e pei o le ata o le laufanua, e faigofie, lanu piniki po o le lanu violē ma aoina i nai laʻititi laʻitiiti e oʻo i le 6 cm le lautele. Soo se palapala e talafeagai mo le Crisp's spirea, o le mea autu o le lelei aerated ae le o le soona inu i le susu. Afai e afaina lava le malulu o se vaega o pupu. A uma ona teuteu, e faigofie ona toe faʻaleleia le vao, ae e taua le mafaufau o le tuputupu ae o lenei ituaiga e maualalo.

Spiraea Gold Mound (Spiraea japonica Goldmound)

Laʻau maGoldmound Piraeus e afa mita le maualuga ma e tusa ma le 60 cm le lautele e foliga e pei o se polo laʻititi laʻititi mai luga. O se uiga iloga o le ituaiga o le lanu samasama samasama o laʻau, lea i le tautotogo ei ai se lanu mumu.

O le pale paleni o le Goldmound spirea ma le tele o laʻau laʻititi mai ia Iuni ia Aokuso o loʻo teuteuina i fugalaau lanu piniki ma tuʻufaʻatasi e pei o le puluvaga poʻo le faamalu. E pei lava o isi ituaiga meaola, e tatau ona totoina e lenei vili ni paʻu tuai ma le mama i nai tausaga uma. O le tele o vao e le lelei ma e vave ona tupu.

Dwarf Spirea (Spiraea x pumilionum Zabel)

E maua mai i le 30 cm le tele o meaola, e le mafai ona oʻo i le 30 cm, e ala i le laasia o le fusi o le fusi ma Hacket. O lenei mea o se mea e maua ai le eleele, o le fetolofi laau i lau o foliga o le eleele, 1 i le 3 cm le umi. Pe a faatusatusa i isi meaola ma ituaiga eseese, e le o se mea e tupu i le aganuu, e ui o le laau e le lelei ma matagofie.

O fugalaau paʻepaʻe, e afua mai i laau toto mai Iuni ia Setema, e aoina i le 5-centimeter corymbose inflorescences. I le taumalulu, e mafai ona malolo se vaega o pana, ae o vave lala e foliga mai e suitulaga ia i latou ma o le tausaga lenei latou te ufiufi ai fugalaau.

White Spirea (Spiraea alba)

I le vao, lanu paʻepaʻe, ata i le amataga o le fuga, e taatele i le konetineta o Amerika i Matu, ma i le tele o itu Europa ma Siberia o Rusia. I le avea ai o se laau totō, o se laau e ola i le 1.6 mita le maualuga ua lauiloa talu mai le 1759. E le pei o ituaiga meaola, o ona ata ma faamatalaga na tuuina atu i luga, o le palealii o lenei laau e le o lapotopoto, ae o loo i luga, e aofia ai ni laau ua ufiufi e ufitia i se paʻu lanu mumu-lanu enaena.

Ole lau, tusi laʻau e oʻo ile 7 cm le umi, ae le sili atu i le 2 cm le lautele. I le paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o le ata, panicle poʻo mea faʻasolosolo e mai le 6 i le 15 cm le umi, faʻatasi ai le tele o fugalaau paʻepaʻe faigofie. O lenei laau mataʻutia e mafai ona faʻasalalau e fatu, ae o gaioiga e maua ai le sili ona lelei.

Volcanoic Spirea Rosea (Spiraea salicifolia Rosea)

Pink Spirea po o Rosea o se ogalaau e le lelei tele e fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana seia oo i le tautoulu. O se tagata matua e oʻo atu i le maualuga ma le tasi mita ma le afa mita ma faʻapipiʻi le pale i luga o le laina i le 1.3-1.5 mita le lautele. O se uiga iloga o le ituaiga o le maualuga faigata o le taumalulu ma le 20-centimita le tuputupu aʻe faaletausaga o le eletise mamana ua ufitia i le paʻu lanumumu-enaena. I le lanu piniki, o laulaau lanu meamata, e oʻo atu i le 10 cm le umi, ma fugalaau lanu piniki e laiti, e aoina i mea eleelea.

Common Spirea (Physocarpus opulifolius)

O loʻo iai i le ogatotonu o laʻau e le gata i le Europa o Rusia, ae faʻapea foi i Amerika i Matu, faapea foi Siberia, o le Carpillaria Commonweed e masani ona iloa e le au faifaatoaga e pei o le Commonweed Spirea. O le mea moni, o laau totō o le aiga lava e tasi ma e foliga foliga tutusa i foliga vaaia, ae o lenei laau e le sao le taʻua o le fanua.

O le pale paleni o se ogalaau e oo atu i le 3 mita le maualuga ua fausia mai lala paʻu. O laulaau e tolu-lobed, faʻasolosolo ma le malosi o le pito i luga o foliga e pei o laʻau viburnum, lea na tuʻuina ai le igoa i lenei ituaiga. O le lanu o laʻau e mafai ona pogisa, poʻo le apamemea po o le paʻu. Mai le ogatotonu o Iuni seia oʻo i le faaiuga o Iulai, o le tele o meaola laiti, e aofia ai fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le piniki, e ufiufi ai le pale o le vailaʻau.

Mountain ash spiraea (Sorbaria sorbifolia)

O le isi mea teuteu, o loʻo fai mai e taʻua o le mauga o le ash ash spirea, o se mauga o le mauga, o se tagata e nofoia Siberia ma Sasaʻe Sasaʻe, na fausiaina i le aso mai le itu i mātū o le vaomatua o Rusia i vaʻa. O le le mautonu i le faavasegaina e mafua ona o le tutusa o fafo o pusi o mauga ma nisi ituaiga o meaola, faapea foi ma a latou masani masani o le aiga o Rosaceae. Ae ui i lea, o le efuefu o le mauga e ese mai i le mea e ese ai nai lo le eleele, ae e le avea lenei mea ma mea e le manaia ma manaia, e oo atu i le 4 mita i le 4 tausaga.

I totonu o se ogalaau lapoa e ola e oo i le 20 tausaga, o lala amiotonu ma se paʻu enaena-enaena o se paranesi, ma faia ai se pale paleni. O laʻau e pei lava o le lau o le pefu o le mauga, ae e sili atu ona faʻailoa. Ma o laʻau talavou, o le tasi o le muamua e aliali i totonu o le togalaau, e masani lava ona i ai se lanu viole. Ia Iulai, o fuālaau paʻepaʻe paʻepaʻe e aoina i le pyramidal panic inflorescences, e oo atu i le 20-25 cm le umi, tatala tele.