Fualaau aina

Totoina o kulimi i le mata o le eleele Faʻatoʻaina o fatu Faʻasologa o le taimi ma le totoina Tuputupu ma tausia

Totoina o fatukalo fatu ile laufanua lauʻeleʻele Tausia ma le tausiga

O le ukiniki e mafai ona mafaufau saʻo i le masiofo i totonu o vine, ona o ona fua tele (o nisi e oʻo atu i le mamafa o le 100 kilokalama). I totonu o le Guinness Book of Records, o se pamu e mamafa lona mamafa e 300 kilokalama ua lisiina.

Faatasi ai ma faifaatoaga o Amerika Tutotonu, o le faia o tauvaga e fuafua ai le pauka sili ona tele e lauiloa. I le aganuʻu Amerika, o le pumpkin o se vaega taua o Halloween (o le tausamiga e faʻafeiloaʻi ai agaga leaga). O le fua e faʻasaʻoloto mai le pulupulu, e tipi ese le mata ile luga, ma tuʻuina ai se moli i totonu.

Latou te fiafia i le pauka i Rusia. O le aganuu e le lelei i le galueaina ma le tausiga, e oo lava i le au faifaatoaga e le masani ai o le a taulimaina lenei galuega. Fualaau lelei i fua o le eleele ma i le itu i mātū, e ui e le manaʻomia le fausia o greenhouses.

I le agaga faʻafetai mo le aoga tulagalua, o le a maua ai e le laau se fua maualuga.

Aso o le lūlūina o fatulaʻau fatu i le eleele

O le totoina o le pamu i totonu o nofoaga tatala e faalagolago i tulaga o le tau:

  • O le paluga o se laau vevela-alofa, o lea e tatau ai ona totoina pe a vevela le lalolagi e tusa ma le +10 - + 12 ° C ma po e le toe faatalitali.
  • I taimi o le taimi, e masani lava o Me 10-15 i le ogatotonu, o nisi taimi e mafai ona e totoina i luga o le 5-6 aso.

Afai ei ai se taufaamatau o le kiona, e tatau ona ufiufi laau toto i paʻu paʻu palasitika, faletupe poʻo le ufiufi o ata. O nisi tagata fai togalaau e faʻaaoga auala tuai: latou te faia ni pusa i le po e aveese ai le kiona mai le saite.

  • E mafai ona e totoina se paʻau i totonu o se malulu malulu (i lalo o se fale ata) i luma atu: mai le faaiuga o Mati e oo i le faaiuga o Aperila. O lenei metotia e sili ona lauiloa i tagata e sili ona le onosai o loʻo mananao e maua se seleselega i le masina ma le afa muamua.

Lena o le mea e tupu ai

Faiga o le totoina o fatulaki fatu ile laufanua

Lulu o le nofoaga ma le maua o eleele

Ina ia maua se seleselega lelei, mo le totoina o suauu, filifili se nofoaga lelei e susulu i le susulu o le la. E sili atu le totoina i luga o mauga, o le a tupu mai le vai e tatau ona sili atu ile 1 m.

Puipuiga o le savili ma le palapala

O se nofoaga lelei o le itu i saute o le puipui poʻo le pa. O lenei mea o le a maua ai puipuiga mai matagi malulu ma sili atu le avanoa i ave susulu o le la.

O le palapala e manaomia ai le meaʻai, tumu i fugalaʻau faʻasaina, o le tali e le faʻaituau.

Tagata e manaʻomia

O faʻatoʻaga muamua e mafai ona aʻafia ai aʻafiaga: pi, pi, kapisi, tamato, pateta.

Aua le totoina le pikiapu pe a uma kukama, squash, zucini.

Uluai tapenaga o le saite

O le saunia o le saite e tatau ona muamua (talu mai le pau). I lalo o le loloto o le eliina (i le loloto o le itiiti ifo o le bayonet o se suo) e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau.

  • Mo le 1 mita, o le a e manaʻomia le 2 pakete o le humus, 1 lita o le fafie, 200 g o le superphosphate ma le 100 g o le potassium chloride, o mea mulimuli e lua e mafai ona suia i le 1 ipu o le nitrophoska.
  • I le tautotogo ae leʻi totoina, o loʻo faʻapipiʻi le 'upega taʻavale i se rake, pe a uma ona faʻasalalauina le nitrate ammonium i le aofaiga ua fautuaina e le kamupanī.
  • Uma afu i le vai vevela (80 ° C) e faʻamaʻi ai mai faʻamaʻi.

O le a le mea e tuʻuina i totonu o se pu pe a totoina se paʻau

E tupu i le tautoulu latou te leʻi maua se taimi e sauni ai le togalaau, ona mafai lea ona e aluese mai le tulaga i se isi auala: pe a totoina, 1 kilokalama o le humus ua tuu i totonu o pu taʻitasi, e mafai ona e faʻapipiʻi fafie fafie mo le gaogao. Afai e leai ni mea totino, tuʻu le 30 kalama o mea faʻapitoa faʻamalolo (faʻaʻataʻitaʻiga, ammophos, nitrophoska, nitroammofoska, nitrate) i totonu o vaieli taitasi. O se faʻafefiloi lelei o le a 10 kalama. potassium sulfate + 20 gr. superphosphate i le lelei.

Faʻasagaga o fatukena fatu aʻo lei totoina

Soka pumpkin fatu aʻo lei totoina ni mea lelei ma ni meaʻai

E faʻapefea ona fufulu fatu paluga ao le i totoina? E tusa pe tatau ona faʻaleleia fatulaki fatu aʻo lei totoina, e filifili tagata uma mo ia lava. E tusa lava pe leai se mea muamua, o le a toto lelei fatu pikiala pe afai e susu le palapala. Ina ia faia lenei mea, a uma ona lūlū, e tatau ona e faʻafefe vaipuna.

Manatua o fatu e muamua ona togafitia o le a fafagaina: afai e ala mai fatu ma maua le tele o le susu i le amataga, ma ua vevela ma vevela i le eleele, o le a feoti fua.

Totoga talafeagai ma le faʻamaʻi

O se mea sese masani: o nisi faifaatoaga latou te luluina i nisi taimi fatu tuai, ae e masani lava latou te le maua ni fatu. Afai e te le o mautinoa e uiga i le totoina o mea toto, e tatau ona siaki muamua fatu mo le totoina. Faatofu i le saline masani. O i latou ua goto ifo i le pito i lalo e lelei. Ona mo le 10 minute, taofi i totonu o se vai lanu piniki mumu o le palanala e faʻamaʻi mai faʻamaʻi, ma ia mautinoa ia faʻamama.

E tatau ona ou saluina se pauka aʻo lei totoina?

E tatau ona ou totoina fatu kulukū aʻo lei totoina? Afai ua e sauni e teisi sina gauai atu i le tausiga o le ukeni, o le a aoga le taamilosaga: o le a foliga mai o pine o le a sili atu ona muamua.

Auala e totogo ai se pauka mo le totoina

Ua suamalie fatu i le saoasaoa i luga o le germination. Ina ia faia lenei mea, o fatu e tuu i totonu o se ie susű ma ia mataʻituina pea pe o le a le fulafula o latou - amata ona lulu pe a fufula ma punou laitiiti, ae o le a le tupu. Afai e te osofaʻia fatu ma tuʻuina atu ni aʻa mafiafia, pe a lūlūina e mafai ona malepe ma o le a leai ni totō.

Faʻaleleia ma totogo fatu ua totoina i totonu o le palapala pe faʻamaʻaʻaina vave lava ona totoina.

E faʻafefea ona togafitia fatu kulukū aʻo leʻi totoina e faʻaleleia le tuputupu ae

O loʻo i ai se isi auala lelei: mo se aso latou te sosolo ai i se vaifofo o le paluga o le masate po o le sodium humate, ona oʻo lea i le 1-2 aso e tuʻuina i totonu o se mea susu. Tausia le vevela o le ea i le 22-23 ° C.

Le totoina lelei o paluka i le laufanua

O le polokalame o le totoina o kulimi i luga o le eleele

  • E taua le eliina o se palukini loloto loloto (pe a ma le 40 cm).
  • Faia se taula pe tusa ma le 70 cm le lautele. E tatau ona totonugalemu pu.
  • Tausia se mamao pe a ma le 0.8 m i va o vaituloto taitasi.
  • O le lautele o le fuaitau i le va o vaʻaiga e 70 cm.

Maualalo o le totoina o fatulaʻau

Fua le fatu o fatu i le eleele susu, o le loloto o le fatuina o le 6 cm. Mo le saogalemu, lūlū fatu fatu 2 i le tasi pu, ma pe a oo mai pine, aveese le vaega vaivai.

E fautuaina e le au fai togalaau togafiti e mulumulu luga o le eleele ma le paʻu, mutia mago po o le vao.

Laʻau o le Pumpkin Outdoor

E faʻapefea ona faʻamalosi ma fusi foliga

O le tausiga lelei o le pauka i le eleele tatala, muamua lava, o le fausia lea o le laau. Pe a oʻo le 'autū autu i se uila o le 1.3-1.5 m, e tatau ona tipi, tuʻu le 2 itu itu 60-70 cm le umi. I luga o pa taʻitasi, ia faia se fua e tasi. O lona uiga, o se tasi o laau o le a "fafaga" fualaau e tolu: tasi i luga o le autafa autu ma le tasi i luga o le itu e lua.

Ave ese pusa tele ma fugalaau. Ina ia faʻaleleia le fua o le sua, e fautuaina le tuʻuina o le paʻu i le eleele ma se uaea poʻo se paʻu mai se laau ma fufuluina i se fasi eleele palapala (6-7 cm), o le a aʻafia ai le sasa i lenei nofoaga. Tuu se plywood i lalo o fualaau taʻitasi, pe sili atu foi, se ipu tioata (e te maua le mafanafana mafanafana ma se mea malogo).

Faʻafefea ona fafaga

O le tele o fua o fua o le a aʻafia ai le talosaga o le faʻamaʻiina:

  • Fafaga mo le taimi muamua, pe a tulaʻi 3-5, toe fai le faʻataʻitaʻiga ma se vaitaimi o le 15 aso.
  • E mafai ona e faʻaaoga organics (i le 10 lita o le vai 1 lita o le mullein infusion, taumafa - mo le 2 laau)
  • po o minerale faʻamafanafana (2 sipuni tele o le nitrophosphate mo le lava voluma, o le taumafa e talitutusa).

E faʻafefea vai

O le salu o se mea mama. I le taimi o le fugalaau ma le fuaina o fua, e tusa ma le 1 le taimi i le vaiaso. I lalo o laau taʻitasi, ia faaopoopo 20-30 lita o le vai mafanafana. Aua e te faia se faʻaleleia atili seʻia oʻo ina tupu sina fua (o le malosi uma e mafai ona alu i totonu o lau). Tatalo le palapala pe a uma ona faʻaulu. Aveese vao masani.

Seleseleina ma teuina o mea totō

E faʻafefea ona seleseleina ma teuina le faʻamalokiniki

Ina ia lelei lelei le teuina o kulimi ma mo se taimi umi, e tatau ona tipi faatasi fualaau aina ma le au (5-6 cm le umi). Teu i se nofoaga matutu, e mafai i le vevela o le potu, ae i le vevela o le 5-8 ° C, o fua e totoe seia oʻo i le tautotogo.

Maʻi ma meaʻai

O le susu o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi ma meaola faalafua, o lea e tatau ai ona e suʻesuʻeina faafitauli ma metotia e feagai ma i latou.

Paʻu Paʻu:

  • Bacteriosis - faʻaalia i le maualuga o le maualuga ma le faʻafuaseʻi suiga i le vevela. O lanu enaena o le Brown ma luga o laulaʻau ma fua. Aveese laupepa afaina. Tausia ma le faʻamalama cadmium sulfate poʻo le suavai Bordeaux.
  • O le paʻu paʻepaʻe o se faʻamaʻi afaina lea e aʻafia ai le laau atoa (lāula, fualaau aina). E mafai ona iloa e se paʻu o le paʻu, pe afai e te le faia fua, o le a pala le laau. Fafasoʻu mea na afaina ma moega i le paʻu o le sulfate uʻamea, fulufulafuga o le kulimi po o le malala.
  • Laʻau le pala - o le atinaʻeina o le maʻi e mafua ai le fausua i vai malulu poʻo suiga faʻafuaseʻi i le vevela. I le tau faasaga i le faamaʻi, ia faʻaalia e pei ona taua i lalo: vavae ese aʻa pala, togafiti ma le fungicide, fufuluina i le eleele i luga e totō aʻa.
  • Malosiaga palapala - o se paʻu paʻepaʻe e aliali mai i luga o laulaau, o le faasolosolo malie lava ona vevela, o fua o le a tuputupu ae le lelei. Aveese laulaʻau afaina, togafitia i le isophene poo le sulfur sulflo.

Faatasi ai ma meaola faalafua:

  • Spider mite - o se laupepa manifinifi e iloa i tua o le lau laulaau, ua mamae le laau (o le pest sucks the juice). Fuʻu i le vai manino, faʻamalolo i se vaifofo o le sipuni pela poʻo le kalakeke.
  • Melon aphid - tamai iniseti lanumeamata e faʻafefete ma faʻamago ai pepa laulaʻau. Tausia ma le 10% o le solution ole malathion.

Puipuiga o faamai ma meaola faalafua o le tausiga lelei lea.

Palu eleni

I le taimi nei, 800 hybrids ma ituaiga na faamauina. E tusa ma le 30 e talafeagai mo le galueaina i se nofoaga mo le taumafa a tagata (e suamalie).

Mafau- fau i le sili, o le faavasegaina e le matua.

  • Muamua (o le sugar sugar is 5.5-9%):
  • Muscat (vaitau taumafa e 90 aso);
  • Butternut (100 aso e matua ai)
  • Fomaʻi (e sili atu i le 100-115 aso).

Tausaga ogatotonu (maualuga le gaosiga, suālaʻau e 7-13%):

  • Aluni
  • Maea
  • Faletalimalo

O le tele o ituaiga meaʻai (o le suka i le tusa ma le 12%, o le vaitaimi o le faʻataunuʻuina o le 140-160 aso):