Fugalaau

Vaʻaia fua tele vine i lau eria - clematis o le vasega muamua teuteuina ma se ata ma se faʻamatalaga puupuu

O Clematis o le vaega muamua o le teuteuina o se tasi o laau e sili ona le lelei e tusa ai ma le tipi. O le tausiga mo i latou o se fiafiaga: totoina, faʻapipiʻiina o se lagolago ma fafagaina ma teu oe mai lea taimi i lea taimi, ae leai se mea e tatau ai ona oso i luga o le togavao ma se meaʻai.

Vaega Faʻatonu

O le mea moni e faapea o le failautusi na faatoa totoina i lala o le tausaga talu ai, o lea o le vaeluaina e le o se mea taua mo i latou, e le gata i lea, o le vevela tele e mafai ona afaina ai le vine, e faatuai ona totogo mo le tausaga. Ua lava le na o le aveeseina o le vaega o le sasa lea ua mou atu vave lava pe a uma ona tupu.

E masani lava, pe a tutupu ae ituaiga eseese, e aoga le mafaufau i tausaga o le laau. Afai e tatau ai, o le vao e mafai ona faʻaaogaina se lauulu lauulu, aua afai latou te matua mafiafia, o le a aafia ai le lelei o le fuga.

Faʻaalia le toe faʻafoʻi i le taumafanafana, faʻamavae atoa e uiga ile lua tausaga le matutua.

E le mafai ona faamatalaina ituaiga eseese o le vaega i le upu e tasi, o loʻo i ai le tele o meaola, faʻapea foʻi ma laau talafeagai mo le galueaina o fale. Ae ui i lea, o nei mea uma o loʻo faʻamalamalamaina i le tele o fuālaau: o le tele o tumutumu vavalalata "nonofo" i le tasi ma le isi, ma faia ai se puipui lanu felanulanuaʻi. E ui lava o le a le faateia le failautusi i le tele o le tele o mea leaga, o se tele o fugalaau e mafai ai e se tasi ona galo lo latou tele.

O le asō matou te mananaʻo e faʻalogo i ituaiga eseese o clematis mai le uluaʻi teuteuga. O lea ia tatou amata.

Clematis Mountain Pink

O se tasi o mea sili ona maualuga o le clematis mauga poo Montana (e pei ona taua ai). E tupu i luga e oo atu i le 8 mita le maualuga, ma i le itu i saute e mafai ona oʻo atu i le 12 mita le umi. O le umi atoa o le paʻu o loʻo i ai itu faʻafeagai o lanu lanumeamata lanumoana, o le umi e le sili atu i le 10 cm.

Mai ia Me ia Iulai, o le togavao e moni lava e leai se lapoa, e oo atu i le 5 cm le lautele, lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma se manogi malosi. E na o le 4 petals, ae e lautele lava, e mafai ona nofofua pe faʻapotopotoina i ni vaega laiti mai 3 to 5 buds. I le taimi muamua, o mea e le lelei ai, e tumu i le lanu, ae faasolosolo lava e foliga mai e mou ese ma susulu.

A maeʻa le vaitau o loʻo iai nei, e tatau ona e faʻapuupuu le paʻu.

E faavae mai i luga o le papa mālū mālūlū, e tele ituaiga o ituaiga vine na faia, o nisi e sili ona lauiloa o:

  • Grandiflora (eseese i le lalagaina galue, tuputupu ae vave ma lanu paepae o fugalaau);
  • Rubens faʻatasi ma lanu piniki paʻepaʻe.

O le vailaʻau e maualalo le malosi o le malulu. Pe a paʻu le vevela i lalo ifo o le 20 tikeri i lalo ifo o le zero, e mamago ma fugalaau fuga, e masani ona tupu aʻe le clematis māmā i le itu i saute.

Clematis group Atraghen

O se tasi o faila faigofie ae manaia o le vaega muamua o le faʻamafaʻatasi o le failautusi o le vaega a Atragene. E ave i latou i se isi ituaiga ma e sili ona lauiloa i le au fai togalaau ona o le faigofie o le tuputupu ae ma le tele o le tele o vine, lea na latou maua ai foi le igoa faaigoa "alii".

Mo failautusi o le Atragene, o nei faailo o uiga ia:

  • vave ma tele, ae vave fuga;
  • malosi e ola ai i le paolo;
  • maualuga le tetee atu i faamaʻi ma le maualalo o le vevela;
  • tausiga aupito itiiti (e aunoa ma le teuteuina, e aunoa ma le aveesea o pana ma fale mo le taumalulu);
  • foliga teuteu pe a maeʻa ona totoina ona o pusa pusa matagofie;
  • ituaiga eseese uma o laau lelei o le meli.

E lua ituaiga o laau na avea ma matua mo le tele o ituaiga o Atragene: clematis alpine ma cle-clewered clematis.

Eseesega e mafai ona mafaufauina saʻo o se tasi o sui pito sili ona matagofie o le clematis Atragen:

  • Markhams Mink;
  • Franks
  • Yutta;
  • Pink flamingo;
  • Betina
  • White Swan;
  • Cecile;
  • Togatoga Paʻa.

Clematis Markhams Mink

O se togavao faʻataunuʻu e maualuga atu i le 3 m le vave amata i le amataga, ia Aperila, ma seia oʻo i le amataga o Iuni e teuteu ai le laupepa i ni mea laiti, ae sili atu le matagofie o le lanu violēlua.

E mafai foi ona tuputupu aʻe Liana e aunoa ma se lagolago, e pei o se mea e maua ai le eleele.

Clematis Franky

O se tamai togavao e na o le 2 mita le maualuga e foliga lelei uma e aunoa ma le lagolago i foliga o se fetolofi e fetolofi i luga o le eleele, ma faasaga i le puipui o loʻo alu i luga. Faʻailogaina i le faʻateleina o fugalaau:

  • o le muamua galu o le afaina mai i le masina o Aperila ia Me;
  • o le fuga lona lua e tupu ia Iulai ma e tumau seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.

O mea laiti laiti e tutusa lelei ma logo tetele, e masani ona tai lua-faalua, e vali lanumoana.

Clematis Jutta

Lena e mafai ona tuputupu ae i le maualuga o le 3 m, lalaga lelei. E fuga e tasi, e sili atu nai lo le tele o ituaiga o nei vaega - i le faaiuga o Me. E tele mea e le talafeagai mo sui o Atragene, e oʻo atu i le lautele o le 6 cm, ulaula-lanu violē, o le tele o petals e lautele le avanoa, ma o le ogatotonu o loʻo tapunia ma sina malamalama i lalo o petals.

Clematis Pink Flamingo (Flamango)

O se tasi o clematis clematis Atragene, e masani ona tupu i le vaitau umi: e ufitia le vao mai le laititi mai le amataga o Aperila e oo atu i le faaiuga o Aokuso, e toetoe a leai se malologa, ma e na o le masina o Iuni e malolo laitiiti i le va o le fugalaau. O mea laiti e laiti, ae na o le manaia lava: e masani ona taʻilua-faaluaina, e lanu piniki, ae o le faavae o petals o ni nai lanu e sili atu ona pogisa, ma ua toetoe a paʻepaʻe. Ole maualuga o le vao e le sili atu i le 2 m.

Clematis Betina

O le isi ituaiga e iai le lanu umi: o le "tuputupu ae" e le sili atu i le 2 m i le faaiuga o Aperila o loo ufiufi i sina mea itiiti, ae o le lanu lanumoana lanumoana lanumoana ma lapoʻa tele. O fuga e tumau seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana, ma mai ia Iulai i luga, ae le o pulumu, o fua o fualaau suamalie teuteu. Faʻasaga i tua o lanu lanumeamata lanumeamata, o foliga o foliga e matagofie tele. O le laupepa laʻau o le ogalaau o loʻo i ai se fausaga uʻamea ma faʻafefe.

Clematis White Swan

O le ituaiga Polish e faʻamaonia atoatoa lona igoa: o le tele (e oʻo i le 7 inisi le lautele) le mea e foliga mai e pei o le paʻepaʻe paʻepaʻe, ma o meaola vevela e pei o fuga o le ea. O le vao e ola i le maualuga o le 3 m, o le vavao lelei. O le fugalaau e amata ia Aperila, ae o le faaiuga o Me o le a mou atu, ae nai lo le pipiʻi i luga o le vine o loo i ai fua suamalie, e faapena foi i se fuga.

Clematis Cecile

Liana e mafai ona tulaʻi i le 3 mita le maualuga, e lalaga lelei i luga o se lagolagosua poʻo le salalau solo ile eleele. Amataga amata, Aperila-Me. O mea laiti e laiti, ae matagofie tele: lua-faalua, lautele-lautele, lanu moana -uli, toetoe lava a natia uma le laʻau i lalo ia i latou lava, liliu le vao i totonu o se puipui ola ola.

Clematis Ballet Skirt (Sket)

O se tasi o ituaiga siliva o le vaega e ola i le tusa ma le 1.5 mita le maualuga, i se nofoaga lamolemole e mafai ona toe totoina le isi 0.5 m, ae leai. Faʻailoga i ni fuga se lua:

  • le muamua, galu tetele - ia Aperila-Me;
  • le lona lua, laʻititi ia Aokuso.

O mea leaga e matua matagofie lava: lua-faalua, faatasi ai ma moa felanulanuaʻi, i foliga o logo e lua-tatalaina, o latou lanu piniki, ma samasama samasama e aliali mai i totonu o le fugalaau.

O le igoa o le ituaiga ua faaliliuina o le "pusa o ballerinas."

Clematis Group Armand

Faatasi ai ma le failautusi o le vaega amata muamua, o loo i ai ituaiga mea e seasea mauaina i la tatou eria, talu ai ona e iloga i latou i le vevela faapitoa o le vevela ma le tauagafau - o Armand's clematis. Ae ui i lea, e le taofia ai e tagata moni, ma latou fiafia e totoina vine vine i luga oa latou nofoaga. O le mea moni, o le mea lenei e mafai ona faia i totonu o laufanua vevela ma le tulaga o le malutaga lelei mo le taumalulu.

O ituaiga ituaiga e sili ona fiafia i togalaau malulu.

Mo sui uma o Armanda, o uiga nei e taua:

  • fugalaau e lanu, o laʻau e pogisa, faigata;
  • o laau tetele e matua maualuga lava - mai le 5 i le 9 m;
  • totō vave ma tele;
  • e le o se mea e mimita ai, e manatua ai se satauro i le va o le manogi o le honeysuckle ma le toeaina elder;
  • O le malulu o le taumalulu e maualalo (vevela vevela mo se laau e 12 tikeri o le kiona);
  • E faigata ona lalafi aʻafiaga;
  • o le la susulu i le aoauli e le lelei le taliaina e le vine.

Faatoaga, saunia mo faigata i le tausiga o le clematis a Armat, e masani ona tupu ae ituaiga o Apple Blossom ma Snowrift.

Clematis Apple Fugalaau

Liana e mafai ona tuputupu ae i le maualuga o le 6 m. E vave ona fuga mai, ua uma i le faaiuga o Mati, ae ao le i teuteuina e le Iuni le togalaau. O mea laiti e laiti, e foliga tutusa ma fugalaau jasmine, ma se manogi manogi lelei, valiina i le lanu piniki vaivai, ma faailoga samasama.

Clematis Snowdrift

O laau afu e maualuga le 3 i le 5 m e matua teuteu: i tua o le lanu lanumeamata lanumeamata, lanu paepae paʻepaʻe ma le lapoa o le sili atu i le 6 cm le matagofie. E tupu ia Mati, ae ua oʻo i le faaiuga o Me o le fugalaau.

E leʻo uma nei failautusi mai le vaega muamua, faʻatasi ai ma se ata o failautusi ma se faʻamatalaga o nisi oi latou na e feiloai i ai nei. O la latou lisi e mafai ona faʻaauau mo se taimi umi lava. Lanu enaena, lanu susulu - foliga, faamemelo ma filifili se lanu, e tele le totoina vine i lou tofo!