Laʻau

Pavonia

Pavonia o se vaitau faʻavaomalo e masani ona maua mai i le aiga o Malvaceae ma masani i le vevela o le tele o konetineta. O lenei laau afu ua i ai ni fugālaau ma fugalaau laiti i pito i luga ma lau o lau lanu lanumeamata. O se laau e seasea ona mafaufauina ona o le lavelave o le toe gaosia.

Tausia fale mo pavonia

Nofoaga ma moli

Pavonia o se fale vevela e fiafia i le susulu ma e le taliaina le i ai i le susulu o le la. I le tau malulu, e manaʻomia le faʻalauteleina o mea faʻapitoa mo le 12-14 itula.

Lulu

O tulaga o le vevela mo le tausiga o pavonium e eseese ma le taimi o le tausaga. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le laau e fetaui lelei mo le vevela o le ea e 18-22 tikeri Celsius. I masina o le tautoulu - e tatau ona e faʻaitiitia le vevela i le 16-18 tikeri, ma ia Tesema, Ianuari ma Fepuari - e tusa ma le 15 tikeri.

Pavonia e le fiafia i faʻataʻitaʻiga. O le laau e tatau ona puipuia mai vaʻavave malosi o loʻo lele i le taimi o le faʻaleleia o le potu, ae ui i lea, e tatau ona faʻatautaia le ea i taimi uma e mafai ai.

Faʻamamaga o le ea

Mo pavonia, o le faateleina o le vevela i totonu o le potu e taua tele. E manaomia e le laau le suʻeina masani. O sea "timu" e faia i le faalua i le aso faatasi ma le faʻamamaina poʻo le vai tu i le vevela o le 22 i le 25 tikeri. Na o laulaau o le laau e tatau ona sosolo. Ina ia faatumauina le talafeagai o le susu, o le fugalaau e fai ma pavonia e tuʻuina i totonu o se fata ma le susu susu.

Faʻasa

Mo le faʻamaina o pavonia, e tatau ona e faʻaogaina le vai lava e tasi e pei o le susunuina. O le vaʻaia i le tautotogo ma le taumafanafana e masani lava, ma e seasea i le autumn ma le taumalulu. I le mafanafana mafanafana ma masina o le taumafanafana, ua matua tele le vai. I le autumn ma le taumalulu, e fautuaina e inu le fale pe a ma le 2-3 aso. O le eleele e tatau ona faʻafeoloolo lelei. O le televave po o le le lava o le susu i le eleele o le a aʻafia ai le atinaʻeina o le laau. Suavai mai pallets e tatau ona tafe i se taimi talafeagai.

Soo

O le eleele sili ona lelei mo le totoina o pavonia e tatau ona aofia ai: oneone ma le humus (i le tasi itu), lau lau lauʻeleʻele (tolu vaega) ma le eleʻele (vaega e fa). O le vaega muamua i totonu o le ulo e tatau ona avea ma mea faʻavaivai mo fugalaau i totonu.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Pavonia o le podkrimiruyut naʻo le taimi o le tautotogo mafanafana-taumafanafana 2 taimi i le masina. Fualaau faʻalavelave, o lona faʻatulagaina e filifilia faapitoa mo laau totō e ola aʻe i totonu, e masani ona fautuaina.

Suiga

O le mafuaʻaga mo le faʻaaogāina o se faʻaʻau aʻa e pipii ai le tino atoa. E sili atu le lelei o le totoina o Pavonium i le amataga o le tautotogo, e oʻo atu ia Mati - amataga o Aperila.

Totoina pavonia

O le laau toto e na o le lua auala (fatu ma seleselega) e tupu, ae o lenei faagasologa e umi ma faigata. Mo le aʻaina, e tatau ona vavaeese le apical cuttings ma le faʻaaogaina o le phytohormones, aʻa aʻa i totonu o le kiona, tausia pea le malulu o le ea (mai le 30 i le 35 tikeri Celsius).

Maʻi ma meaʻai

E mafai ona e faʻasaoina le pavonia mai i le apogaleveleve, paʻepaʻe, thrips poʻo aphids e ala i le pulupuluina o vailaau vailaʻau mo togavao i totonu.

O se laau e mamaʻi mai le inu i le vai ma se maualuga o meaʻai o le calcium poʻo le chlorine, faʻapea foʻi le susu o le eleele i totonu o se potu e maualalo le vevela.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

  • Le lava o le fugaina - ona o le tele o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le 'eleʻele oona, afi le talafeagai, le lava o le vai i le taimi o le faʻavaivai i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe poʻo le vevela maualuga i le potu.
  • Pau le afaina - ona o le le talafeagai o laei, le lava o le susu i le ea ma totonu o le eleele poo le le usitaia o le puleaina o le vevela.
  • Pau le paʻu - leai se susu.

Ituaiga ma ituaiga o pavonia

Pavonia multiflora (Pavonia multiflora) - o lenei ituaiga o laau faʻamalosi e iai le tasi ogalaau ma lau laʻau tele (pe tusa ma le 20 inisi le umi ma e tusa ma le 5 inisi le lautele) ma fugalaau lanumumu.

Pavonia faʻalelei (Pavonia vave) - o se ituaiga o laʻau maualalo ma laʻau laiti (e le sili atu ma le 6 inisi le umi) faʻatasi ai ma fomai tipitipi i tafatafa o le pito o lanu lanu meamata o se paolo malulu ma fugalaau paʻepaʻe ma se lanu mumu.