O le togalaau

Rudbeckia totoina o togalaau ma le tausiga o le totoina o vaiinu ma le toe gaosia

O le Rudbeckia o se ituaiga o laau toto, e le gata i le taʻitasi ma le faʻalauiloa, o le aiga o Astrov. O le tele o meaʻai mo faʻamatalaga eseese e fesuisuiai i le vaega o le fasefulu laau. E tupu tele le vao i Amerika i Matu.

O aʻa o rudbeckia e mafai ona faʻalanifi pe faigofie, tupu e oʻo i le lua mita. O lau e atoatoa, mamao. Fugalaau e oo i le 16 cm le lapopoa o lanu samasama, ulaula po o le lanu enaena.

Eseese ma ituaiga

Faatasi ai ma ituaiga eseese o rudbeckia, o le sili ona lauiloa o na ituaiga.

Rudbeckia lauulu - O se tausaga taʻitasi e ola ai i lalo o le mita. E mafai e ogalaau ona lalaina, lau o ituaiga e lua - aʻa ma aʻa, e ese mai le tasi i le isi ma le ituaiga (suiga ma petiolate). O fugalaau o lenei rudbeckia e samasama, o le ogatotonu e lanu viole. O ituaiga eseese o Marmalade, Toto Rusik.

Rudbeckia faasalalauina ausia le lua mita maualuga. O aʻa o le lala fugalaau malosi. Cirrus lau o eseese. E masani lava, o tatou tagata faʻailoaina le atinaʻeina o le Golden Ball, o ona fugalaau faʻalua e pei o lanu samasama lanu susulu.

Rudbeckia susulu poʻo susulu - e sili atu i le afa mita le maualuga, e le lautele le laupepa. O se fugalaau lanu moli, o le ogatotonu o le ulaula. O le ituaiga Goldsturm o le lauiloa sili lea o lenei ituaiga.

Vaitafe rudbeckia - o fugalaau o ituaiga o nei meaola e tele tele - e oʻo i le 19 cm. Lanu o fugalaau e samasama, e mafai ona lanu enaena.

O isi ituaiga lauiloa e: rudbeckia moreno, Amber, Mocha, siaki talo ma isi.

O nisi taimi e mafai ona e maua igoa lanu piniki rudbeckia poʻo magentafaʻapea foʻi rudbeckia white swan. O le mea moni, o ituaiga ia o Echinacea, lea e talitutusa lava ma le rudbeckia.

Rudbeckia totoina o togalaau ma le tausiga

O le mea lautele, o le totōina o faletalimalo i luga o le eleele ma tausia lelei e faigofie lava. O le faʻaleleiaina o loʻo faia faʻatasi ma le maeʻaina o le kiona, pe tusa o le faaiuga o Me. Mo fugalaau, e tatau ona e filifilia se laufanua susulu ma eleele palapala. O le meaʻai e tatau ona faʻasaina ma le humus, ma afai o le palapala, ona faaopoopo lea o le oneone.

Afai o le nofoaga e tulaueleele ai o se mea itiiti i le paolo, aua e te popole, o le a le afaina ai le laau. A e totoina, e tatau ona e vaʻaia le mamao o le 35 cm i le va o fugalaau Afai e masani ona mafanafana i fafo, e leai se mea e popole ai, ae afai e malulu ia po, e tatau ona ufiufi laau mo le po seia mauaa aʻa. A maeʻa, o le a le fefefe Rudbekia i le vevela.

E mafai ona tupu ituaiga o meaola i luga o le tasi nofoaga mo le sili atu i le lima, o lea e mafai ai ona e mulumulu le nofoaga i le faapalaga. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona faia le vai inu i le taeao po o le afiafi, pe a iai le vevela i luga o le auala, ona faʻafefe lea e masani ona faʻafefe. Afai o se maualuga maualuga ua tupu, o le a manaʻomia ona faalagolago i se mea.

Faʻafefea ona fafaga rudbeckia

Fertilizing rudbeckia amata i le amataga o le taumafanafana. Mo le faia o lenei mea, faʻaalu se sipuni tele o le nitroammophoski, potassium sulfate ma Agricola-7 i le 10 lita o vai. E tasi le lita o le eleele e ave le 3 lita. A maeʻa aso e 15, e tatau ona toe faʻaleleia le faʻaaogaina.

Rudbeckia totoina

A maeʻa le ono poʻo le fitu tausaga i le tasi nofoaga, e tatau ona suia le rudbeckia. Ua vaevae le togavao o le laau ma totō i isi vaega. Faamolemole ia matau, mo le terry rudbeck ua na o le pau lenei o le auala e toe gaosia, aua e le o fatuina fatu.

O le toe suia ma le vaevaeina o le mea e mafai ona tupu i le taimi nei e mafai ona na o le amataga o le galue malosi o le lanu meamata, o lona uiga, i le tautotogo. I le taimi o le fugalaau, e le o fautuaina le faʻafeiloaʻi.

O a fugalaau e mafai ona ou totoina rudbekia?

Rudbeckia vave ona sasaina le 'upega tafaʻilagi ma o le mea lea e le maua uma ai fugalaau i tafatafa ane. Ae e mafai ona e saogalemuina le gelenium o le autumn pe echinacea e lata ile Rudbeckia.

Rudbeckia faʻalautele ile vavaeina o vao ma fatu. O le auala muamua ua uma ona taʻua i luga, ma o ona ituaiga o meaʻai e masani lava ona faʻalauteleina.

Rudbeckia fatuina o fatu

O le aoina o fatu fugalaau e tupu i le tautoulu. A latou faʻagogo i luga o le faʻaogaina, e tatau ona e faʻaeteeteina le meafaitino mo le lulu mai le ogatotonu o le fugalaau i totigilima. Ona faʻamagoina lea ma tuʻuina i totonu o se teutusi pepa.

E tatau ona aveese fugalaau Rudbeckia pe a amata ona mou. I le taumalulu, e seleseleina le rudbeckia i le maualuga o le eleele ma faʻapala.

Ina ia faʻapipiʻi fatu o le rudbeckia, e tatau lava ona e totoina i latou i se mea e tusa ma le 15 cm mai le tasi ma le isi ma ufiufi i se tamai polo o le eleele. E tatau ona faʻafefeteina lelei ia fatu e suluina ma o le autumn e mafai ona e faʻatali mo ni fatu. Ae o le mea lautele, o lenei laau toto ua lelei ona tufatufa fatuga.

Ina ia maua ni fatu laau, e tatau ona tuu le fatu i totonu o pusa laititi i le tautotogo, ma ufiufi i se ata tifaga, taofi i le vevela o le itiiti ifo ma le 20 tikeri, faʻamalosi ma faʻaitiitia ai le vai vaʻa.

I nai vaiaso, o le a aliaʻe uluaʻi fua. Faatasi ai ma le oo mai o laulaau, o mea o loʻo nonofo ma, pe a faʻaaogaina i le fagu fou, latou te amata ita.