E tusa o le faʻi lava lea, o fua ia e fiafia tamaiti uma ma tagata matutua e fiafia i ai. E aliali mai e mafai ona tupu i le fale. I le taimi lava e tasi, o le a ia faʻamalieina ona tagata e le gata i le tofo o fua, ae faapea foi ma o latou foliga vaaia.

O le Faʻi (Musa) o se ogalaau umi (e oo i le 10 m) le malosi o le fale e tasi. E ui lava i lona matagofie, o se faʻi ua faʻamatalaina o se vaovao, ma o ona fua e leai se mea ae naʻo se pule.

O le olaola e ola i totonu o le vevela ma le subtropics. O lona lauʻeleʻele o le itu i sasaʻe o Asia ma Hindustan. O le tofo o fua o lenei laau na fiafia ai le au femalagaaʻi ma le auvaa, oe na saofagā i lona salalau.

Faamatalaga faʻatau

O le vaega eleele lalo o le faʻi o loʻo faʻatusalia mai e se mamana, foliga faʻapitoa, o se uʻamea ma ni aʻa faʻapipiʻi lelei ma se nofoaga tutotonu tutotonu. Faasao faapuupuu, lalo lalo. O mea tatou te masani ai i luga o le fogaeleele e le o se sosola, o laulaau ia.

Laʻau uumi uumi e afifi ai isi. Latou te faia se ituaiga ogalaau. O laʻau o le laʻau e faʻapitoa tele: 2, o nisi taimi e oo lava i le 3 mita le umi ma e oʻo atu i le afa mita i le lautele. Palanisi, mea malie, lanu meamata, o nisi taimi ma le paʻu po o le lanu uliuli. A maeʻa fua, o lau o le laau e vave ona oti, ua suia i latou fou.

Fugalaau: O le faʻi muamua mai faʻi o le a sau pe a ma le tausaga. I le taimi nei, na ia atiina ae mai le 15 i le 18 laulaau. E amata mai le fuga o le fugalaau mai le fugalaau ma fai ai se galuega tele, "malepe" o le pito i lalo o laulaau, e tupu mai i se uumi umi umi ma e latalata atu i le maualuga o laulaau. O iina e "tapunia" ma se lapoa tele, e oo atu i le tasi ma le afa mita, fua, e aofia ai le tele o fugalaau e tasi, e valiina i pale samasama ma lanumeamata. Faatasi ai ma i latou o loo i ai uma fugalaau e lua ma le tamaʻitaʻi. O le fugalaau vine o se vaaiga ofoofogia, e lua lua, pe tolu masina foi.

O fua e afaina pe a uma ona faʻasalaina le tele, fafine, fugalaau ma o loʻo i ai io latou tulaga, faia se ituaiga pulumu e taua o le fusi. O le fua o le fua e tasi o loo i ai le foliga tutusa o le fatu pi ma e oʻo atu i le 3 to 40 cm le umi.

Fafagaina Faʻi i le Fale

Nofoaga ma moli

O se faʻi e fiafia i potu susulu, e le fefe i ave susulu o le la, ma e manaʻomia foi se malamalama umi. I le taumalulu, e manaʻomia e ia le moli.

Lulu

O le faʻi o se laau toto. O le maualuga o le taumafanafana mo le atinaʻe atoa o se faʻi ua manatu o le malulu o le ea i le lautele o le 24-30 tikeri. E taua e le pa'ū le vevela i lalo o le 16 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

E le taliaina e Faʻi le ea malulu, e tali mai i le leai o se susulu ma le faʻagogoina o lau. Mo le faʻaleleia atili, o le laau o loʻo sosoloina i aso uma, ma le fagu o faʻi ua tuʻuina i totonu o se ipu ua tumu i le susu. E taua e le paʻi le pito i lalo o le ulo. Mo le faʻamoemoega o le faʻamamaina ma le tumama, o laulaau o le laau ua soloina i se susu susu susu poʻo se faʻamafanafana mafanafana ua faʻatulagaina mo le fugalaau.

Faʻasa

O se faʻi e manaʻomia e le gata o le ea, ae tele foi le suavai, e moni lava lenei i le tautotogo ma le taumafanafana. I le tautoulu, faʻaitiitia le faʻafeinu, ile taumalulu e faʻaitiitia ai. Naʻo vai e faʻaleleia ai vai i le vevela vevela pe laʻititi maualuga atu e talafeagai mo le faʻaleleia.

Soo

O le eleele sili ona lelei mo le fausiaina o faʻi: o le faʻafefiloi o le turf, humus, lau laʻau ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 2: 2: 1.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E pei o le tele o togalaau, o faʻi e fafagaina i le faʻaaogaina o fualaʻau o le minerale suavai mo totonu o laau. Fafagaina e faalua i le masina, amata ia Aperila ma faaiuina i le faaiuga o Setema.

Suiga

O le faʻi ua faʻamaonia e ala i le televave o le tuputupu ae, o lea e tatau ai ona faʻavasegaina i lea taimi ma lea taimi. E sili atu le faia o lenei mea i le tautotogo, ma filifili se potopotoga sili atu ona malosi. E tatau ona sasaa i luga o le tane le paluga alavai.

Suigaina o se faʻi, e masani ona malosi le malosi nai lo le taimi muamua. Ua faia lenei mea ina ia faʻaleleia le faʻaalia o aʻa fou.

Fafaʻiina o faʻi

O tagavai e masani lava ona faʻasalalau e fanau, vaevaega o rhizomes, ma nisi o meaola e ala i fatu.

O le toe faʻaaogaina e faʻaaoga ai fatu e matua faigata lava. O se atigi gutu e pei o le aisa o le ogalaau o se mea faigata ma o nisi taimi e le mafai ona faʻalavelaveina mo se totogo. O le mea lea, 2-3 aso aʻo lei lūlūina, o fatu e tuʻuina i totonu o le vai mafanafana, ona faʻamaʻi ai lea (faila). O le luluina e faia i totonu o se mea susu, e aofia ai le tele o lau laʻau, peʻa, oneone ma malala. O le loloto o le totoina o fatu e tatau ona tutusa ma lo latou tele.

O le Greenhouse o loʻo faia mo laau e ala i le ufiufi o le koneteina ma tioata poʻo se ata vali ma tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma le vevela o le 24-26 tikeri. O aso uma lava, e gaosia ma totoina fualaʻau. O le laau e tatau ona faatali mo le itiiti ifo i le masina, o nisi taimi e oo lava i le lua. O le togiina e faia pe a uma ona malosi le pupu ma tuʻu le 2-3 laulaau. O laau totō o loʻo faʻaalia i le vave faʻavaveina.

O le faʻaleleia o meaʻai e faʻatinoina e aʻa. E matua faigofie lava le fafaguina o se faʻi i lenei auala i le taimi o le gaioiga, vavaeeseina o le palapala mai se tagata matua, faia se tipi i luga o le rhizome. O nofoaga tipi ua faʻasusu i le malala. O le aʻa o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa eseese e tumu i le faʻafefiloi o le tele o lau, peʻa ma oneone.

Maʻi ma meaʻai

O le faʻamalosia tele e mafai ona taʻitaʻia ai aʻa ma pala. I le fale, o se faʻi e mafai ona aʻafia e se manoa spider mite, thrips, scab, se mealybug.

Manatu lauiloa o faʻi

E ese i latou i le sili atu ona tauagafau, pe a faʻatusatusa i fualaau vao, lapoa, fugalaau manaia ma laʻau, lea ua latou tutupu aʻe ai.

Banana Velvet - e maualuga i luga o le fogaeleele i le tasi ma le afa mita ma ei ai ni fugalaau lanu samasama lanu samasama ma vali mūmū mūmū. O le a faasolosolo malie lava le paʻu i tua, ma faʻafefe i luga le pu. O nei meaola e iai fualaau aina, lea e tatau ai lona igoa.

Lavender faʻi Faʻatauaina mo le matagofie, lavender, lanu piniki poʻo le lanu moli.

Falanua mumu e le sili atu i le mita ma le maualuga, ma o loʻo i ai sana fugalaau pupula ma se mumu mūmū, lelei le paolo i lau lanu lanumeamata.