Fugalaau

O lena kiona, o lena vevela, lena timuga mamafa, ma le lavater o loo matagofie pea

I tausaga talu ai nei, o vailaau o le natura ua avea ma nofoaga masani, o le mea lea e ao ai i le au faifaatoaga ona ave ni mea talafeagai mo a latou togalaau. Lavater e faʻafeiloaʻi faʻafuaseʻi suiga i le vevela, vevesi o le matagi, faʻapea foi ma se tau vevela pe malulu. O le sui o le aiga o Malvaceae e faʻailoaina e le fatuina o ia lava. E taua le totoina o se aganuu i le taimi ma le taimi e tausi ai, aua o le a tumau i le atunuu e faavavau.

O le igoa e sau mai le upu Latina "fufulu." Aisea? O petals ei ai foliga faʻaata, e peiseai na faatoa faʻamalosia. Ua iloa o ia e tagata i lalo o igoa: taifau, vao vao ma le togalaau po o le hutma (igoa Persian tamaitai). O se mea manaia e uiga i le amataga mo le tele o tausaga, lona tulaʻi ma le tausiga.

Luga pito i luga

Na faʻalauteleina ituaiga taʻitasi ma taʻitasi. O le umi ma le ova (i totonu o le 50 cm) annuals e ola e oʻo i le 3 masina. Ae o tagata tumau i le togalaau muamua e mafai ona oʻo atu i le tasi ma le afa mita le maualuga. O lea vavao vao o fugalaau o laveva (iinei i le ata) e fiafia i foliga vaaia. Eseesega ma petals of such shades e lauiloa:

  • papaʻe
  • lanu piniki;
  • samasama;
  • lanu viole
  • solo.

E ese i latou i le ituaiga o inflorescences, e tasi pe faʻalavelave. O faʻaaliga muamua e aliaʻe i le taimi o Me ma Iuni. I le fuga o fua, e tumau pea le laau seia oo i le masina o Oketopa. I lenei tulaga, e le mafai ona e latalata i le moega fugalaau. Ua lofituina o ia i se vaega o iniseti e aoina mai le nectar / honey. E ui lava o le Lavatera o se togalaau o le togalaau, e faʻaaogaina foʻi i tala faʻasolopito.

O sauniuniga e maua mai aʻa o le lavatera ei ai aʻafiaga e le faʻasaumalie, faʻamoemoe ma le faʻaolaina.

I le faaopoopo atu i se faʻamalologa faʻaleagaina, o aganuu e iai sona aoga aoga i le tulaga o le mafaufau o se tagata. I lenei itu, o le fale e le o nofoia le nofoaga mulimuli i le mamanu o le laufanua. E mafai ona e matamata ma fiafia mo le tele o itula:

  • vave olaola ma sili ona totogia vao;
  • pogisa lanu meamata 3- poʻo le 5-laulaʻau laʻau faʻatasi ma pito faʻamalosi;
  • fugalaau fugalaau e taunuu i le 5-10 cm le lautele.

O se ata o fugalaau o Lavaterra o loʻo i luga o le fugalaau e faamemelo ma fiafia. O ia kapeta tapena foliga e le mafaamatalaina i le kamupani a isi ituaiga. O tagata iloga faapitoa e taia i vevela eseese i luga o petals, e afua mai i le ogatotonu ma le faataapeapeina i le pito. Lanu le mama e mafua ai le le mautonu o se luga o luga. I luga o se togavao mamana, o le tele o itu o itu laau ua faia. Ua faapaleina i latou i mea matagofie o le ola o se togalaau. E latalata atu i le ogatotonu o le taumafanafana, e tele naua pulumu e latou te ufiufi uma ai lanu.

O le tele o tausaga o le lavater e lauiloa, o le a sili atu ona leaga ona lala. Afai, i le matua, e susulu ma liliu ese, o lona uiga o le aganuu e tatau ona fafagaina i fualaʻau ma le gaʻo-oona.

Faʻateleina o le tino

E lua togafiti totoina e lauiloa: fatu ma fatu. I le tulaga muamua, o le totoina o loʻo totoina i le taimi lava e tatala ai le eleele. O le taimi sili ona lelei mo lenei Me, pe a oʻo i lalo ifo o le tafailagi le la, ae leai se malulu e faamoemoeina. I le fesuiaiga lona lua, o fatu o loʻo totoina foi, ae naʻo totonu o pusa ma tele muamua. I lenei itu, o le fesili e tulaʻi mai pe a toto le lavater i luga o laau. A uma, e manaʻomia e le fale le taimi e ola ai ma maua le malosi, ma i le lumanaʻi e faʻafetaui i se nofoaga fou.

Folatalafaga o lo o faataitai le totoina o fale aiga atoa, vaega. O lea, e faia ni pu i se liʻo. O le laasaga e 20-25 cm. I totonu o se faʻavao tasi, e 5 i le 7 o fatu / fatu e tuʻuina vave. O le iʻuga, o le a tupu aʻe ai ni fugalaʻau manogi o rosa.

Totoina o fatuga

E i ai le tele o faʻamanuiaga o le tuputupu ae i le auala lenei. O le faʻaaogaina o toga e sili atu ona faigofie le fatufatuina o fatuga amata mamanu. O le faataitaiga ua faaalia ai e le o fatu uma e totoina e totoina i le togalaau. Ona tatau lea ona e faanatinati le faatumuina o le "gapa" i isi ituaiga. Ae i se siosiomaga o le aiga e sili atu ona faigofie le gauai atu i se taimi se tasi. E le gata i lea, o le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina le vaitau o le vavalalata i le tasi ma le afa masina.

E faʻapefea ona fuafua le taimi e totoina ai fualaau mo se lavater? Muamua, fuafua le aso o le fugalaau - Iuni. O le mea lea, o le totōina o fatu i luma o le togalaau e tatau ona tasi le masina - i le amataga o Me. E manaʻomia le 8 vaiaso mo le aganuʻu ina ia tupu. E aliaʻe - o le aso muamua o Mati.

Muamua, ua saunia ia pusa o loʻo tulaʻi mai. Ua fufulu ipu i se vaifofo o le paluga e masani ai. Aʻo ave e le palapala le eleele atoa poʻo ni mea e faʻavae ai le peat. O loʻo faʻavaeina se faʻalavai faʻavaivai ile pito i lalo - 5-7 cm o le gaʻo ua faʻafefiloi ma le oneone. O le faagasologa o le luluina o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai tekinolosi nei:

  1. Fai fagu vevela 1-2 cm loloto.
  2. Vavaeese le suiga i le tagata lava ia ma sulu i le vai e faaaoga ai se fagu vali.
  3. Faatumu ni moega laiti ma se laulau o le 1 cm.
  4. Ufiufi ipu ma se paleti, tioata poʻo se ata matamata.
  5. Tuu i se mea manaia ma mafanafana, sili i le itu i saute o le fale. O le faʻamalama o le Lila o le a le sili atu.

Siaki le microclimate i totonu o le koneteina i le tele o taimi i le aso. Aua neʻi faʻatagaina le faʻasalaga e fai i luga o le tapuni. Pe a oʻo mai muamua mataua muamua, ona ave lea mo 2-3 minute.

A maeʻa le 14-21 aso, ona tupu mai ai lea (5-6 cm) i luga o le eleele. I lenei tulaga, ua oʻo mai le taimi e aveese ai le fale e le lelei. O le taimi nei, e tatau i le matai ona faʻaauau pea, ae le o le vai, lona togalaau tuʻufaʻasoʻo i ni tulaga faʻapitoa. O aso uma e 3-4, e tatau ona e suʻe le fagu e tuʻuina atu ai le totogo ma se aofaiga o le malamalama.

Avanoa avanoa

O fatu lavatera e nafa ma le tuputupu aʻe. Pe a aliali mai muamua laulaau muamua e 3, o le a totogo totogo i luga o le eleele. I le taimi lena e le tatau ona i ai ni pulu. O le faaputuga faaputuga o faapenei:

  • o le fanua i totonu o le faatoaga ua lolovaia;
  • faia ni pu i se mamao e 20 cm (lautele e tele taimi sili atu nai lo le rhizome);
  • faʻamaʻaina i latou i le faapalaga;
  • vai tele;
  • aveese ma le faʻaeteete fatuga mai le fagu / fagu i le palapala;
  • tuʻu i totonu o se pu ma moe, se mea e faʻafefe ai le saite.

O se vao vao e vave ona aʻafia pe afai e te faʻaleleia le togalaau i aso uma. O le taimi lava e amata ai ona faʻamalosi le au, e taofi le faʻatonu, alu i le masani masani. E tatau ona manatua i le mafaufau faapea o le eleele susu, ma e sili atu foi ona leaga le vai, e le mafai e le fale ona tu. O le taimi nei e tumau pea le na o le veleina o le saite ma faʻatautaia taua faʻaletonu ma vao vao.

Tuu i luga o le moega ua filifilia tatala ma le maluelue. O ese mai puipui ma "uō" umi.

Laina fatu fatu

O le a faʻaaogaina e tagata o loʻo faʻaaogaina le metotia o le tuputupu ae e lafoaʻi mai fatu, pe a mafai ona e totoina se fualaau aina i le taimi lava lea i totonu o le togalaau. E lavea ai taimi ma taumafaiga. Ae ui i lea, e tatau ona e taumafai i le amataga o le totoina ma pe a oo mai pine. O le laasaga muamua o le saunia lea o le saite:

  • eli le eleele;
  • faia humus / faga;
  • maualuga le pito i luga o se fagu;
  • faia ni moega, faʻalauteleina i le 1 cm (laina avanoa - 30 cm);
  • faʻafeinu i le vai (fautua faʻamafanafana le suavai i sina mea itiiti);
  • fatu ua palu faatasi ma le oneone ma totoina;
  • fufuluina i se fasi manifinifi o le eleele faʻasusu;
  • faʻafeinu i le suavai;
  • faia le malutaga mai le ata tifaga.

Mo ni faataitaiga umi, o le mamao e 40 cm. A maeʻa le 7-14 aso, o le a amata ona paʻu laulaau. Pe a latou ola ae ma e 5 cm le maualuga, e mafai ona ave le pulou. I le taimi nei, e taua le vevelaina o fualaau aina, tuu ai le 25 cm i le va oi latou. A maeʻa lena mea, o totogo talavou e totogo. E le gata i lea, mo fugalaau, o loʻo faʻapipiʻiina ai le faʻavavega ina ia aua neʻi malepe. O nisi e fausia ni puipui mai upega, o isi e na o le teuteuina o pa laau (1 m) 5 cm mai le vao.

Mo le aoga o fualaau aina, o loʻo faʻafefeteina moa i vai inu. Pe a malulu le eleele, amata ona toto.

E oo lava ie faigata e manaomia le tausiga

E faʻamamaina le eleele i faalua i le vaiaso pe a vevela le taumafanafana. Ole aofaiga o le vai ua fuafua ina ia tumu le eleele i le 6 cm. O le isi vasega e faia ile 1-2 vaiaso. I lena taimi, o le palapala e tatau ona faʻamago atoa. E le fautuaina le totoina o le Lavater. Na ola manuia o ia i le vevela ma le lamala.

I lenei tulaga, e mafai ona e faʻafetaui auala faʻafefe o le vai i le tatalaina o le 'upega tafaʻilagi. O le a le aveina le eleele e le mea pala, ma o aʻa o le a maua le sapalai talafeagai o le okesene. Ua aveeseina vao mai le saite po o le itu tauagavale e pala i luga o le vavae. Uu le fugalaau i le taimi atoa seia oʻo i luga le laʻau i le 1 mita le maualuga. Talu ai o aʻa e matua vavalalata, veleina e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina. O le faʻaleleia ma le tausia lelei o mea e aofia ai nisi vaega taua.

O le vevela sili ona lelei lea e tupu tele ai le fugalaau i le va o le 20-25 ° C. I le taumalulu, e tatau ona ufiufi laau vao i lau / mutia. O se laupapa laupapa poʻo se pesini ua faʻapipiʻiina i lalo o lenei taʻiala.

Meaʻai saula

O laei pito sili e faalua ona faia mo le vaitau atoa o le tuputupu ae. A o leʻi fuga, ia saunia le tali lenei:

  • 1 tbsp. l nitrofoski ma urea;
  • fagu i totonu o le 10 lita o vai (pakete faʻamau);
  • ma faʻafefe faʻafefe ai le saite.

A faʻapipiʻiina le togalaau, e toe faʻaauau pea le faiga. Na o le taimi nei ua suia le kulimi i le sodium sulfate ma le potassium. O loʻo faʻafefeteina minerale e tusa ai ma faatonuga pe tusa ai foi ma le polokalame o loʻo faʻaalia i luga. I le tulaga o le eliina o le eleele ma le humus, e le manaomia e le laau le faʻamalosisi aʻo lei totoina ma i le faagasologa o le tausiga. O se ata o fugalaau o le Lavatera o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona latou siakiina pito i luga. E leai ni suiga e mafai ona iloa.

Falemaʻi

O le tau, o le timu, o le fugalaʻau ma fafaga i le lotoifale e i ai se aafiaga i luga o le fugalaau o le atunuu. E ui lava i lona faʻamausali, o le hutma foi e mafatia i nisi faʻamaʻi ma mai le osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi. E seasea ona tupu, ae e taua le iloa pe faapefea ona taulimaina. Fuafuaga faʻatino:

  1. Aphids. Faʻaaoga vailaʻau: Biotlin, Akarion poʻo Actellik. O nei mea e lua e manatu lautele o le a faʻalavelave ma faʻalavelave, o le mea lea, e faʻaaogaina ai i le tau faasaga i le tele o faʻamaʻi.
  2. Roto. O se paʻu enaena e aliali i luga o le lau. O vaega ua pisia o le a vavae ese e taofi ai le salalau o le pala. O le togavao e sosolo tele i Kuproksat, o se paʻu vailaʻau poʻo le topaz. Afai e aʻafia le 70% o laau, e aveesea ma aʻa ma susunuina.

E mafai ona e faamasani ma malo e leʻi valaʻaulia ma le fesoasoani a se ata. Lavatera perennial (totoina ma tausia e pei o tausaga) vave vave toe faʻaleleia pe a maeʻa togafitiga. I le taimi lava e tasi, 'aua nei galo e aveese lau mago ma lau. Ona latou le liliu atu lea i ni ovaries. A uma mea uma, pe a fufulu fatu, oa latou malosiaga uma e lafoina i lenei faiga e ala i aganuu. O le togavao na taofi le lafoina o le manava ma le mou atu.

Afai e manaʻo le tagata fai togalaau e pulea le foliga o le rosa vao, ona tatau lea ona fusi. O le teuteuina foi e faia i le tulaga o le leai o ni taamilosaga lanu.

E taua le manatuaina, i lalo o le mamafa o fuga fugalaau, e masani lava ona malepelepe ituaiga o ituaiga o meaʻai. O le mea lea, o loʻo nonoa i latou i se pulou pe faʻapipiʻi foi i ni pepa faʻapitoa faapitoa i se lagolago i luga.

I le aoina o taʻitaʻifu taʻitasi, o se isi nofoaga e nofoia e le lavater. O lona tumau ma lona alofa tunoa ua uma ona manumalo ai loto o le faitau miliona o tagata e ona nofoaga i le taulaga. E tumau pea ina ia mafai ai e ia ona ulu atu i le olaga o tagata e leai ni poto masani.