Laʻau

Dracaena - Paʻu Pese

Dracaena (Dracaena) - o se tasi o laau pito sili ona mataʻutia teuteu. E tusa ma le 150 ituaiga, o lona atunuʻu e afaina i le vevela ma le subtropical Aferika ma motu o Asia i Sautesasae. Talu ai nei, o le toʻatele o tagata faʻapitoa i totonu o le fale ua fiafia i dracaena. O ituaiga ituaiga o lenei fugalaau e matua ese lava mai le tasi i le isi i le foliga, lanu o lau ma fugalaau, o lona uiga o dracaena e mafai ona "leo" ese tele i totonu. E faʻapefea ona tausia le dracaena i le fale, faʻaleleia, faʻafetaui ma taulima ona faʻamaʻi, matou te taʻu atu i lenei tusiga.

Dracaena.

O le Latin igoa o le ituaiga o Dracaena, o lona uiga "dragon dragon". O le upu "dracaena", o nisi taimi "tarako" po o "laau tarako", e masani ona faaaogaina o le igoa Rusia mo le ituaiga.

E faʻapefea ona iloa le vacaca mai cordina

I le amataga o le faʻavasegaga faʻapitoa o Dracaena, faʻapea foi le genera Cordilina ma Yucca e aofia i le aiga o Agave (Agavaceae), ae mulimuli ane o se aiga Dracene eseese (Dracaenaceae) O le tuʻufaʻatasia fou (APG III) e aofia ai le genus Dracaena i le aiga Asparagus (Asparagaae).

O nisi o tagata matutua o le dracaena ua taua sese o pama, ua fenumiai ma yucca, e masani ona taua o le cordina dracaena, ma le isi itu. Ua leva ona fuafuaina e saienitisi suʻesuʻeina le tulaga o le gaʻo ma le cordilin. Ina ia aloese mai mea sese i le tausiga o nei laau toto, e tatau ona e iloa le va o dracaena ma cordina.

I totonu o laʻau teuteu teuteu, dracaena ma cordilin e iloga i latou aʻa. I le dracaena, o lanu e moli-lanu samasama ma lamolemole, ma i uaea, o le rhizomes e paʻepaʻe ma mafiafia. O laulaau o le dracaena e leai se aoga (o lona uiga, e aunoa ma ni tipi), laina, paʻu, ma vela tutusa. I nisi o ituaiga o dracaena, o laulaʻau e aoina e se fusi i le pito i luga o le aʻa, i isi mea o loʻo i latou i tafatafa o le mea e ala i selu poʻo vela.

Fale tausi mo Dracaena

Nofoaga

Faatasi ai ma le dracaena e tele laau totő ma laulaau eseese. O ia vailaau e tatau ona teu i le malamalama susulu ina ia le lafoaia la latou mamanu. Laʻau lanu meamata-lau laulamu o loʻo i totonu o se susulu, ae puipuia mai le susulu o le la.

E toatele e manatu i le dracaena o se togavao-alofa laau, ae o le mea moni i se mea pogisa o le a mamae ai. O le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻe e manaʻomia ai le malamalama tele. Afai e lava le malamalama i le taumafanafana, ona oʻo lea i le taumalulu e tatau ona toe vavalalata dracaena i le faamalama, aua i le taumalulu e masani lava e le lava le malamalama.

Lulu

I le agavaʻa, e le laʻititi ifo nai lo le 15 °, o le tele o vaʻa e sili ona malulu i le vevela o + 10- + 12 ° С.

O le vevela sili ona lelei mo le vecaena e + 18- + 25 ° C. Hardy dracaena (tarakona, dracaena manogi, Hooker dracaena) lagona le lelei i le ea fou, i se nofoaga e puipuia mai pusa. O fualaau ia o greenhouses; i le taumalulu, latou te talia lelei le vevela o le 12 ° C ma oʻo lava i lalo.

Faʻasa

E taua le tausia pea o le susu susu o le meaʻai i totonu o se ulo ma dracaena, ae aua neʻi faʻafefe. O le veleina o se coma e le manaʻomia. I le maualalo o le vevela, e tatau ai ona faʻaitiitia le fafagaina o le dracaena i se mea maualalo, faʻafeiloaʻi i ai ma sina faʻaitiitia o le palapala. O le ea i totonu o le potu e tatau ona susu ma mafanafana; pe a vevela vevela, e tatau ona e sosolo le laau i le aso.

O le faʻaaloalo faifai pea o le dracaena o se ituaiga puipuiga mai le foliga mai o se apogaleveleve. Vaʻaia se taimi e faʻafefe ai le mafanafana mo le laau e fufuluina ai le pefu ma toe faʻaleleia le laau, ae e taua le tapunia o le eleele i se pusa paʻu ina ia le faʻamamaina.

E masani ona maua mai i le vaitau o le taumalulu le tele o faʻamafanafana lanu enaena i le dracaena.

Fertilizer

I le taimi o le tuputupu aʻe mai ia Aperila ia Aokuso, i vaiaso uma e lua, e fafagaina dracaena i fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa mo fale i totonu. I le autumn ma le taumalulu, e tatau ona fafaga itiiti le dracaena.

Dracaena.

Dracaena faʻapipiʻi

O Dracaena e mafai ona totoina i le tautotogo i le lua tausaga pe, pe a vave ona tupu, i tausaga uma. Mo se faʻapipiina o dracaena, e fai ai se ipu tele, o paʻu poʻo pebbles e tuʻuina i le pito i lalo e pei o le alavai, ona sosoo ai lea o se faʻafefiloi e faʻavae i le lalolagi poʻo le peat. Fautuaina le paluga o meaʻai: tutusa le tele o turf, eleele laʻau, humus, peʻa ma oneone. O aʻa o le dracaena e manaʻomia le avanoa; o se ulo e i ai le diamita o le 15 cm e fetaui mo se laau e 40 centimita.

Dracaena faʻalautele

Dracaena e faʻasalalau e ala i le faʻapipiʻiina, faʻapipiʻiina, poʻo ni fasi 'eleʻele na maua i lalo o se ata tifaga i le palapala i le vevela o le 25 ° C. E tele auala e faʻalauiloa ai:

1. Apical cuttings: O le vaega pito i luga o le laau tuai ua vavae ese ma le aʻafia o le pusa apical e faʻaaoga ai le phytohormones ma le faʻamafanafanaga maualalo.

2. Tuuina atu: maua ni vaalele mai le vaega o le laau, ona vavaeina lea.

3. St cutk oti: o vaega o le steam 5-7 cm le umi e faʻaaogaina e pei o ni mea e selesele ai. Vaega o le aʻa i lalo o le ata i le vevela o + 25 ° C. E le faigata le vaʻaina o dracaenas, talu ai ona o le faʻaogaina lelei o fasi uʻamea ma le faʻaaogaina o mea e toto ai. O le faʻateleina pea o laau totő ma laulaʻau lanumeamata. Dracaena faʻatasi ai ma lauusiusi malosi e manaʻomia ai le gauai atili.

Maʻi ma meaʻai

I le tausiga lelei, o le dracaena e seasea ona maʻi.

E mafai e Dracaena ona faʻamago lau pe a le lava le vai, ma malamalama, lauʻeleʻele e iloa pe a mu le la i le susulu o le la. I lenei tulaga, e tatau ona faʻapipiʻi le faʻafeusuaʻi ma faʻaleleia ma maua ai se nofoaga talafeagai mo le laau.

O meaola faalafua, o le dracaena e masani lava ona aʻafia i se paʻu (paʻu enaena i lalo ifo o le laulaau) poʻo se moli vaʻaia (o se tamai pusi o loʻo nofo i le pito i lalo o le lau). O le itu pito i luga o le laupepa ua afaina ua ufitia i lanu samasama, ma o se upega uila e aliali mai i le va o laulaau.

E aveeseina le lapisi i vai paʻu, ma e tatau ona togafitia le laau ma se iniseti, pe a fai e afaina tele le pest, o le togafitiga e tatau ona toe faia i vaiaso taitasi. O pusi miti e pulea e ala i le tuiina o le tino. Ae e taua le toe faia faapea e masani ona le aafia i le taina ma le taina o laulaau ma le susu susu, o meaola faalafua o Dracaena.

Dracaena.

Ou te faʻasoa atu loʻu lava aafiaga patino: ua matou vacaena pe a ma le 5-6 tausaga ua mavae. O se laau e le lelei atoatoa, ua tupu nei i se tulaga manaia. Leai ni mea faʻapitoa faapitoa - tele le suavai ma le totoina i le taimi tatau! E tatau ona faapea mai e matua matagofie lava, e pei o le vaomatua!