Laʻau

Fugalaau a Azalea Toto ma tausi i le fale. Fausia. Photo o fugalaau.

Ata azaleas azalea fale tausi photo azalea fugalaau

Soo se faletua lava e manao e fatu le palasi ma le matagofie i le fale. O le mea moni, o tagata eseese e mafaufau i le maasiasi i la latou lava auala, ae o le toatele oi tatou e aofia ai i totonu o lenei manatu faavae se mataʻupu matagofie, lauulu lanumeamata. A e vaʻaia le azalea i luga o le fata o se faleoloa fugalaau (poʻo se fale kiona), e te mafaufau faʻapitoa i lau windowsill, terrace poʻo le faapaologa. E le gata i lea, o le taimi e fuga mai ai e pa'ū ia Mati-Fepuari, pe a lanu sinasina uma i fafo o le faamalama, ma i totonu o le fale e mafai ona tupu se fuga o fugalaau - lanu piniki, mumu, paʻepaʻe, lanu samasama, lelala.

O lenei fugalaau o se "moni", e le fiafia i le vevela maualuga, o le mea lea, afai o oe o se tagata malulu, ona e alu lea i le auala ma le azalea, afai e te fiafia i le mafanafana i totonu o le fale (luga aʻe o le 18-20 ° C), o lona uiga, e le mafai ona e ola azalea o le a manuia.

Fale tausiga a Azalea

O mea e sili ona taua i le tausiga o le azalea o le tausia lea o se mafanafana mafanafana, malamalama, susu ma le malosi o le eleele.

Luga:

  • ao fuʻaina - 18-20 ° C (i totonu o fale mautotogi o le mafanafana e pei o le a faigofie lava mo laau). Afai e mafanafana le potu, ona mafai lea ona e fausia se "ipu tolu" - o se pa pupuni i le va o le potu ma le faamalama, o loo i totonu o le pusa o le a tuu ai le azaleas (ea mai le ea ma e le tuua le potu), ma o le fugalaau o le a manino ona iloa;
  • i le taimi o le faapipiiina o pulu (Oketopa-Novema), e tatau ona faatumauina le vevela i le pe tusa o le 12 ° C, a le o lea, o le azalea o le a le manao e fuga ma e mafai foi ona paʻu lau laau (e talafeagai ona manatua le faapaologa po o le terrace);
  • e sili atu ona faigata i le taumafanafana, taumafai e taofi le vevela i lalo ifo o le 25 ° C, o lona uiga, e lelei le tuʻuina i totonu o se potu malulu, ae le o lalo ifo o vaitafe malulu o le malulu. O le a lelei se faʻapitoa e ala i apitaga i luga o le faapaologa.

Faʻatau:

  • masani, i isi aso uma;
  • faʻaaogā otaota ma vai faʻamamaina (e le faʻafefeina e le laau le togafitiga);
  • ia faia ni vaiinu i ni vaega laiti, pe a uma le kuata o le itula ona tafe le vai mai le apa;
  • puipuia le faamagoina mai le eleele;
  • muamua, e fautuaina i le vai na faatauina le azalea e ala i se palatusi, aʻo faʻaaogaina e le tausi maʻi le faʻafeinu ma ua amataina aʻa. Ma, pe a uma le faʻaaogaina o le laau, e mafai ona faasolosolo malie ona e faʻafeiloaʻi i luga o le vai;
  • aua le faʻaaogaina le vai paʻu i le manogi (o le chlorine o le a faʻaumatia le fugalaau), suavai suamalie e aoga tele,
  • E fautuaina le faʻapipiʻiina o ni aisa i luga o le palapala - e faʻamamaina ai le palapala ma atili faʻaleleia ai le tupu;
  • Afai na e misia ma le faʻafuaseʻi le eleele i totonu o le fagu, ona tuʻu lea o se ipu o azalea i totonu o se pesini ma le vai vai mo ni nai itula - tuʻu ia inu malosi.

Faʻamatalaga:

  • azalea e fiafia i le malamalama lelei, e na o le tatau lava ona vavaeese ave mataga o le la;
  • ia Oketopa-Novema - o le vaitau o le teuteuga o le bud - o le ae faʻalauteleina lona aso (malamalama i moli moli) ina ia mafai ai e le au ma le pulupulu ona fausiaina, a leai o le ae le fuga;
  • afai i le taumafanafana o le azalea "alu" i le fale, filifili se nofoaga mo le laau ina ia pau le la i le taeao ma le afiafi.

Faʻamamaga o le ea:

  • ia tatou manatua le natura natura o rodendrons - o le maualuga o le maualuga o le suamalie o loo i ai iina, o lona uiga e tatau ona faia ni tulaga talitutusa i le fale;
  • e masani ona palu le ea i tafatafa o le laau, ma afai e te faia i le vai malulu, o le a vave ona paʻu le vevela i ni nai tikeri;
  • tuʻu ni vai vai latalata ane pe tuu se fugalaau i totonu o se fata vai ina ia le paʻi le ipu (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o kopa poʻo le uamea lautele);
  • lelei lava - ia faʻatau se mea e faʻaleleia ai le ea, lea o le a le gata ina faʻamanuiaina ai laau toto, ae faʻapea foi tagata, e taua tele lenei taimi i le taimi o le mafanafana;
  • i le vaitau o le vavao, aua neʻi faʻafefeteina le pefu vai i fugalaau matagofie - o le mea lea e afaina ai le lanu enaena.

Soo:

  • tulaga ese le malie, pH 3.5-5;
  • O le fanua o Azalea e faatauina i faleoloa faapitoa - faʻaaogaina;
  • I le gasologa o taimi, e mafai e le palapala ona faʻamamaina, ina ia aloese mai ai, e mafai ona e faʻamaligi ifo i le vai se lua o pata o le suamoni i le vai (0.5 l) mo le faʻafeinu (e le silia ma le faalua i le masina).

O se mea tāua o le meaʻai fualaʻauaua e tele naua se taumafaiga e faʻaalu i luga o le vavao vave. Na faʻapitoa ona faia fugalaau mo azaleas (ae, e tele ituaiga). O le tulaga autu o le ofutino pito sili ona lelei mai ia Me ia Setema, aʻo leʻi oʻo i le malulu malulu.

O le mealilo o le tele o fuālaau e le naʻo le puleaina o le vevela, ae o le teuteuina lelei foi o le togavao. A o le i ai le tuputupu ae malosi o ni vaovao fou, i le masina o Me, tuu le 4-5 laulaʻau i luga o lala, ma tipi ese le vaega o totoe. Rodendron o le a sili atu le lelei ma faʻapupulaina atili ai ona faʻaoga.

Rodendron azalea totoina i le fale

A maeʻa le faʻavave o le azalea, e tatau ona aveʻesea le paʻu, lala mago ma faʻavasegaina le mea totō, ma pikiina se ipu sili atu ona lelei. O le ipu e tatau ona 5 cm le sili atu nai lo le muamua. Afai o le vaomatua na te faʻatagaina le teuteuina masani, ona e manaʻomia lea e matua faʻaeteete i le aʻa.

  • O nisi tagata fai togalaau na fautuaina e na o le faanatinatiina o le laau, o lona uiga, totoina i totonu o se fagu fou ma se paluga tuai o le eleele, na o le faaopoopoina o le alavai i le pito i lalo, ma mai i itu, o le faamamaina o le alavai mo azaleas.
  • O isi e fautua mai se togafiti faataulaitu. A maeʻa ona aveese le laau faʻatasi ma se paluga mai le fagu tuai, faʻafefete le eleele galue i se tele o vai mo le faʻaleleia o vai ma le faʻaopoopoga o Kornevin. O lenei mea e mafai ai ona suʻe le aʻa, faʻaeteete ma le faʻaeteete aʻa aʻa. E fautuaina e faʻaopopo sina Vermiculite, moa sphagnum ma oneone i le mea ua maeʻa. 2-3 cm o le alavai - i le pito i lalo o le ulo, ona avea lea o se paʻu o le paʻu pine, ona sosoo ai lea ma le paluga eleele.

Ina ia puipuia faʻamaʻi, sasaa le eleele i le trichodermin. Matou te tuʻuina le fugalaau i le ogatotonu o le fagu (e le tatau ona fufulu le manoa lima, ua susu, ua susu), fufuluina i le eleele, ma le ua o le laau e le tatau ona loloto. Liligi le fugalaau i le vai lea na susu ai, ma mo le 4 aso, ia e malolo i luga o se faamalama vevela ma faʻamalamalamaina.Pe a fuga le azalea, e le fautuaina le toe totoina.

Azalea i le fale ina ua uma ona faatau

Azalea tausi fale ina ua uma ona faʻatau se ata o Aasa i totonu o se fagu

Ae mo le totoina vave i le maeʻa ai o le faʻatau, iinei e tatau ona e mafaufau i nai vaega.

  • Muamua, na ave le laau mai le fale lauʻeleʻele, o fea e maua ai le mafanafana mo ia, i lo matou fale, i le mea e le o iai uma tulaga - ua matua faigata. Faʻaopopo nisi - e leai se uiga. O le tele o taimi, o le fugalaau e ulu atu i totonu o le fale ua fuga, ma e le aoga le toe totoina.
  • I le isi itu, o le eleele i totonu o le fagu o le peʻa feʻaveaʻi, o ipu e laiti, vaapiapi ma maualuga, ma o azaleas ei ai se aʻa aʻa. E naʻo le tasi le ala e alu ai - ia tumau le tausaga muamua seia oʻo i le iuga o le fuga ma faʻaosoina vave le laau ina ia mafai ona tupu ma fuga mo le tele o isi tausaga.
  • O laau talavou e fautuaina e toe totoina i tausaga taʻitasi, ma i latou e matutua - tasi taimi i le 3-4 tausaga.

Faʻapenaina o azaleas i totonu

1) O le auala sili ona taugofie o le vavaeeseina

Faʻaolaina o Azalea e ala ile tipi ata

O le tipiina o le tipi o loʻo faia i le tautotogo, i le taimi o le teuteuina o le vao.

  • Semi-lignified cuttings o lenei tausaga e vaeluaina (umi - mai le 5 i le 15 cm).
  • O se vaega e le afaina e vave faia i lalo o le fatugaʻo, ma o le afa o lau o loʻo aveese.
  • O loʻo afaina ai aʻa.
  • O le taina o se auala e sili ona loloto. Taofi le tipi i lalo o le ufiufi (fagu poo le taga) i totonu o se mea lafulemu, faʻaleleia e le aunoa le palapala ma faʻalauiloaina le mea toto.
  • Faʻaauau le malulu 25˚С.
  • A maeʻa le masina - tasi ma le afa o laau e masani ona faʻaleleia le ea, faʻasaʻo tatala mo le umi, ona totoina lea i se nofoaga tumau.

2) Faʻaleleia e ala i le taoto

  • Faʻamau le lala pito i lalo i le eleele ma tulei i le eleele i se uaea (e mafai ona e faʻaaogaina se lauulu, invisibility, kilipa pepa), ufiufi i le eleele.
  • Pe a ma le ono masina, o le a aliaʻe aʻa i luga o lenei lala ma e mafai ona vavae ese mai le tina.

3) Tupu mai fatu

E le o mafaufau le toʻatele o fai togalaau i le ola aʻe o azaleas mai fatu i le fale. O le vitio o loʻo faʻamatalaina pe faapefea ona ola totō totō.

E faʻapefea ona saunia fatu:

E faapefea ona toto fatu:

E faapefea ona totoina fatu:

Faʻaopopo peat e faʻamalosi ai tipu:

O laau totō ua totogo malie i ipu eseese ma ola, maua ai tulaga sili ona lelei: fafaga, moli, faʻafefe. Mulimuli ane, a oʻo atu i le maualuga o le 8-10 cm, e mafai ona totō laau toto e ala i le lafoina atu i se ipu tumau.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi meaʻai i azalea potu, metotia o le puleaina

O le tausiga lelei ma le puipuiga o le a laveaiina ai i tatou mai le tele o faʻafitauli.

  • Afai e mimiti se miti po o se moa, ona togafitia lea o le togafitiga ma se fasimoli e le fale. Faʻaaoga faʻataʻitaʻi le 1% o vaifofo o le Bordeaux e faalua i le masina.
  • Afai e lanu samasama pe pa'ū le lau, atonu e le o se faʻamaʻi, ae o le taunuuga o le faʻavaʻaiga faʻavaivai (pe o le masusu poʻo le susu). Maitau foi le la, e le mafai ona taofia le la.
  • Taumafa mulimuli: pe a faʻatau azaleas, filifili togalaau laiti - e faigofie ona latou faʻafefe i le faʻalauiloaina, sili atu le leai o ni aʻa ma avea ma mea teuteu mo le tele o tausaga.

Azalea Faamatalaga

Azalea o se fugalaau teuteu po o se fugalaau teuteu (laau afu), o le aiga Heather, o se tagatanuu o Saina ma Initia. Tufatufa atu i Iapani i le ata o bonsai. O le vaitau masani o le fugalaau e tupu i le faaiuga o le taumalulu - o le amataga o le tautotogo, talu mai le taimi lena i lalo o le paolo o vaomatua o Asia, i luga o tafaoga Initia, sa faatuina ai se mafanafana lelei mo azalea - e tusa ma le 18 ° C, faapea foi ma le maualuga o le susu.

Ma o le faataatiaina o gaʻo o loʻo muamua atu i le taimi muamua, i le taumalulu, i le vevela e maualuga atu nai lo le 12 ° C. I lo latou natura natura, o fugalaau e malosi tele, e oʻo lava i le manogi o le manogi, ma ituaiga meaʻai mo le gaosia o le fale ei ai se manogi manogi, pe ua matua leai lava.

I le Asia-Indian vaega o le itu i mātū, o le azaleas e ola i laau totō po o laau ma le afa mita le maualuga, o nisi taimi e fausia uma ai ni manogi paʻu manogi.

Ituaiga ma ituaiga o azaleas ma se faʻamatalaga ma se ata

O le mea moni, o le azalea o se tasi o vaega o le ituaiga o "Rhododendron", ae o tagata fai togalaau o loʻo masani ona faʻaaoga le igoa ma azalea ma le rhododendron. Rhododendron, mai le Eleni, o se rosewood.

Azalea japanese rhododendron dull

Azalea Iapani Rhododendron Dull Rhododendron obtusum 'Königstein'

O se pupuʻu pupuu, mafolafola (e oʻo i le 60 cm le maualuga) e faʻaaogaina lautele i totonu o le vaomatua. E na o ia lava e teuteuina ma fai ai se aluga pupula o fugalaau. Faafetai i nei mea ofoofogia, o le azalea Iapani ua avea ma lauiloa e pei o azalea. A maeʻaeʻa o le a faʻafetai pe afai e te faʻaaluina i le togalaau mo le taumafanafana, faʻafeiloaʻi ma le toʻa le fesuiaʻiga o le vevela.

O nisi nei o faataitaiga o ituaiga lauiloa:
• Melina - o se mea masani lelei i fugalaau fugalaau, lea e oʻo atu i le 5 cm le lautele, o le pito o le petals o loʻo vaʻaia;
• Kermasina Alba - se lanu paʻepaʻe ma fugalaau laʻitiiti e ufitia uma ai le vao.

Azalea indian rhododendron sims azalea indica

Azalea indian rhododendron sims azalea indica

Na avea o ia ma faavae o le tele o ituaiga o azaleas i totonu. O lana togavao e sili atu ona manaia, ma tele fugalaau e taaalo ma ituaiga uma o lanu, e mafai ona faigofie ma pala. O le taimi o le vavalalata e sili atu i le lua masina.

Mea e sili ona fiafia i ai:
• Stella Maris - e ese mai i le lanu muamua o petals - o paʻu kulimi e salalau i luga o se paʻepaʻe paʻepaʻe;
• Albert-Elizabeth - o se ituaiga ituaiga eseese e ofo tele ma le tele o fugalaau - e oo atu i le 8 cm, o paluga eleelea e faataamilo i se lanu uliuli;
• Madame Petrick o se ituaiga fugalaau vave e fuga mai i le Kerisimasi.

Azalea Azalea Knap Hill Hybrid

Azalea Azalea Knap Hill Hybrid ata

O vaivali o ituaiga muamua e lua o azaleas, na faʻaalia i le 19 seneturi faafetai i le lauiloa lauiloa, lea na tuʻuina atu ai le igoa i lenei fatu. O le tele o nei ituaiga o meaʻai e taʻutino ma ua ola i totonu o le togalaau.

E i ai foi se faʻavasegaina o azaleas e ala i taimi o fuʻa:

  • vave fugalaau - Tesema - Ianuari;
  • totoga vave - Ianuari - Mati;
  • tuai ona tupu mai - Fepuari - Aperila.

Afai e te filifilia laau toto ma vaitau eseese o vaitau ma faʻamautinoa le tausiga lelei, e mafai ona e faamemelo i le fuga o azaleas mo le ono masina.