Fugalaau

O le tuʻuina o le fiafia i totonu o le eleele ma le tausiga o ia mea e matua faigofie lava

Talu ai o le gladioli o ni laau toto, latou te manaʻomia le tausiga lelei. O le mea lea, o le totōina ma le faʻaleleia o le fiafia i totonu o le laufanua e manaʻomia ai le faʻaeteete. O le iʻuga, o le ae maua ni laumei lalelei, o fugalaau matagofie e valiina lou fanua. Gladiolus - tapenaga mo le totoina i le tautotogo, faitau a tatou tusiga.

Toto fiafia

Ina ia mafai ona ola umi, fugalaau maloloina, e tatau ona e onosai. A uma mea uma, o le a le lava le na o le totoina o gladioli i le eleele - latou te manaʻomia le teuina lelei o le taumalulu, fufulu, totoina o le tautotogo. Ma e pei lava o isi fugalaau, e masani ona faasusu ma vevela, togafitiga pe afai e maua faamaʻi, eli vave mai le eleele ... O se taunuuga, o le totoina ma le tausiga o gladioli i le laufanua avanoa o le a tele se taimi. Ae e aoga, aua o le a sili atu nai lo mea e sili ona e faʻamoemoeina!

Faiga Palota

E te manaʻo e ola moni i fugalaau ola maloloina? E sili le filifilia o ituaiga, mafaufau i le tau o loʻo e nofo ai, ma uiga o le eleele. O le sipuni tele o le filifiliga sili lea. O lona faʻalauiloaina o le a faigofie lava.

Afai e te fiafia i le tamaʻi tamaititi, ona mafai lea ona faʻatauina mo le totoina atili. Ae ui i lea, e tatau ona i ai sona ulu maualuga ma ia ola maloloina.

O le mea lea, pe faʻapefea ona fuafua o le pulu e maloloina ma lelei mo le totoina:

  1. I se vaaiga vaaia, e leai se gaʻo, faaletonu, poʻo ni manua tiga e tatau ona iloa i le pusa.
  2. O le pulu e tatau ona i ai se pito mama, ma afai ua uma ona otootoina aʻa, ona tatau ai lea ona sinasina.
  3. O le palapala ile luga e tatau ona mumu pe manaia, ae e le lanu.
  4. O fua tutusa lava e tatau ona faigofie ona aveesea, ma pe o fea e faia ai, o le pulu e tatau ona laugatasia, e aunoa ma ni faʻasolosolo faʻapitoa ma aʻafia.
  5. O le mea na vavae ai le aʻa, e tatau ona i ai i le pou le lanu o le fua. Afai e uliuli, ona tatau lea ona vavae ese se sipuni.

Manatua o se pepe na maua muamua e manaʻomia ona totō i tausaga taʻitasi. E naʻo le tulaga lenei, o le ai ai pea i lou tamatamailima tamaiti fou oe e mafai ona e suia ai pusa tuai.

Le nofoaga sili e ola ai

Pe a toto ma tausi lelei gladioli i luga o le eleele, ia manatua o nei laau e vevela-vevela e manaomia le susulu o le la. O le mea lea, o le a sili atu ona lelei le totoina oi latou i le mea e masani ona asiasi mai ai le la. Ioe, o le a mafai ona totoina fugalaau i le paolo, ae i le tulaga lea, e le tatau i se tagata ona faamoemoe e vave ona fuga.

O le nofoaga lelei e mafai ona e taofiofi ai matilatila o se tulaga maualuga. O iinei o le a lagona ai e tamaiti le toʻa ma o le a le oti ona o le tele o le susu.

Filifiliga eleele

O se filifiliga sili mo le gladioli o se siosiomaga malie pe leai foi. O le tuufaatasiga o sea palapala e tatau ona aofia ai eleele eleelea, faapea foi ma sina oneone itiiti lava o oneone poo le omea.

I le faitalia, mo le faʻaopoopoga o le tamaoaiga, e mafai ona e faʻaopopo le faʻapala, ae e tatau ona pala.

E faapefea ona faia lenei mea?

A o lei totoina pulu i totonu o le eleele, e tatau ona e faamamaina ia fua, ona asiasi lea i pepe taitoatasi. E tusa lava pe lelei le soifua maloloina o le pulufana, e fautuaina e muaʻi sosolo i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Fautuaina ia totō le laau i ni oneone vevela. O le mea lea, o le vevela lelei o le eleele o le a 8 tikeri ma luga.

A o lei totoina le pulufana, e tatau ona e faia ni pu laiti. E tusa ai ma le tele o le tamaititi, e tatau ona mamao le mamao mai le 10 i le 15 cm Afai e te manao ia vave ona tupu le laau, e tatau ona e ufiufi le eleele i se ata.

I le taimi o le totoina, e tatau ona e mataituina le mamao aupito mamao, e tatau ona 15 cm. Mo le mamao maualuga, e le faatapulaaina - o mea uma o le a faalagolago i le auala e te manao e mamanu ai lau fugalaau.

E faapefea ona tausia fugalaau?

E le o le faapea atu e matua faigata tele le fatuina o gladioli. Ae o isi tulafono e tatau lava ona mulimulitaia. O lea la, a uma ona totō, e fautuaina le mulch e faʻaaoga ai le faapalaga, humus ma le sulu.

Fugalaau fiafia i le vai, o lea e fautuaina ai e fafaga ia latou ia le itiiti ifo i le fa taimi i le vaiaso. Ma o le mea e le mafai ona maua mai i se mea malie, e fautuaina e fai ni vaeluaga i le va oi latou, lea o le a sasaa ai le vai i le lumanaʻi. I lenei tulaga, o le suāvai e tatau ona faia i se auala e le susu ai le vai i lau o le fugalaau.

Aua nei galo e uiga i vao, lea e mafai foi ona faaleagaina le masani ai o fua o gladioli. O le mea lea, i luga o vao, e mafai ona totoina slugs e aveese uma ai meaʻai mai fugalaau. O le mea lea, aua nei galo e uiga i le veleina taimi.

I le oʻo mai o le lautusi lona lua i luga o le au ma aʻo leʻi faʻauʻu, e tatau ona totogi lelei le totoina o meaai. O le mea la lea, o le filifiliga aupito sili o le a avea ma sauniuniga o le mineral lea e faʻatinoina i ni laʻititi laʻititi aʻo faʻaleleia.

O le laei talafeagai o le a le gata na te avatu ia te oe le manaia ma le susulu o mea e faaleagaina, ae puipuia foi laau mai maʻi.

Oti oti le gladiolus

Ina ia mafai ona totoina se laau ua galo, ia na o le maua o se naifi malosi po o se pulu. I lenei tulaga, e leai se mea e mafai ona e tipiina ai le fugalaau "i lalo o le aʻa" - e tatau ona e tuua le aʻa ma le itiiti ifo ma le fa lau. Ae o le tipi, e tatau ona faia i le maualuga o le 45 tikeri.

Teuina o meaʻai

A maeʻa ona vaeluaina, e tatau ona tuu i le eleele mo se vaitau o le masina i le 50 aso, ae le toe i ai, a le o lea o le eleele o le a faʻamaʻaloto ma afaina ai tamaiti. Fufulu le pulufana ma tamaiti ma le faaeteete, faʻapipiʻi le suo i le loloto o le 30 cm ma toso le laau ile laulaau. I lenei tulaga, e vavae ese le aʻa, ma tuu ai le 2 cm i luga o se tamai laau.

O mea uma ua maeʻa e tatau ona fufulu i lalo o le vai mafanafana ma faʻagogo i le vevela o le potu mo le vaiaso, ona sosoo ai lea ma le masina i le 18 tikeri. I le lumanaʻi, o le pulu e teuina uma taumalulu i le vevela e le pau i lalo o le 6 tikeri.

Afai e te mulimulitai i tulafono uma o loʻo i luga mo le totoina ma le tausiga o gladioli i luga o le eleele avanoa, e mafai ona e le gata ina matagofie, maoaʻe faʻaletonu, ae o le "fanau" maloloina.