O le togalaau

Euonymus totoina ma tausi ile faʻalauteleina o le eleele e ala i le tipi

Euonymus o se mea teuteu, o le paʻu o le laau o le euonymus. E tusa ma le luaselau ituaiga o meaola ua suesueina ma faamatalaina. O le nofoaga na fanau mai ai lenei laau o Amerika, Asia, Ausetalia ma Europa. E tupu i vaitafe ma vailaau vavalalata.

I totonu o le vao, o nisi ituaiga o siamu e tutupu i le sefulu mita. I le fale, e fiafia le au faifaatoʻaga e ola i ituaiga o fetolofi, faapea foi ma vao e le sili atu i le 1.5 mita. O le laau ola ma fiafia i lona matagofie mo le tusa ma le 60 tausaga.

Eseese ma ituaiga

Faʻasolosolo malie - O lenei meaola o se mea laʻau teuteu. O loʻo i ai se pale mafiafia, ma e oʻo atu i le fa mita le maualuga. O lala o le laau o le tetrahedral. I le tautotogo o le tautotogo, ua faatagaina laulaau lanu moana lanu meamata. Ia Setema, e maua e le laʻau se lanu mai le mumu mumu i le fugalaau.

Euonymus winged compactus - faʻafefeteina winged euonymus. O le prefix "compactus" o lona uiga o le vao o loʻo i ai le palealii, lea e tupu aʻe e avea ma foliga lautele. E le manaʻomia ona teuteuina ia maua se foliga teuteu. A leai, o lenei ituaiga meaola e ese mai i le fafie apa.

Europa moa - vao laʻau e leai ni meaʻai, lelei le faʻafefeina o le gaosiga o le gas ma le maualalo o le vevela. E umi laulaau lanumeamata e avea ma maroon i le amataga o le tautotogo. E taua tele i tausaga taʻitasi o le tele o pusa pusa o lanu mumu mumu e faʻapipii i ai.

Euonymus warty - o laau toto e ola i le lua mita le maualuga. O loʻo i ai se pale mafolafola ma lau lauolaola, lea e liua ai le piniki i le tautoulu. O se mea iloga o le vaomatua o pupuvaʻa e ufiufi i fusi uʻu.

Fortune uonymus

O le ola o le Evergreen ua salalau solo i le eleele. I le lautele e mafai ona ola e oʻo i le tolu mita. O le maualuga o le vao e le sili atu i le 60 cm. O le palealii e mafiafia, e ufiufi i se tele o laulaau ma se lanu muamua - lanumeamata ma se lanu auro po o le siliva.

O le musika o Fortune e aofia ai ituaiga lauiloa:

  • "Emerald Gold"- o se vao e iai lanu lanumeamata lanumeamata-lanu samasama. I le taumalulu, e suia lanu samasama i lanu uliuli.

  • "Emerald Gaeti"- o se togavao o loʻo i ai le pale mafolafola lanu meamata ma le lanu lanumeamata lanumeamata ma le matagofie o le gaosiga. Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, o lau o le a lanu piniki.

Iapani japona - o se laau faʻamalosi faʻatasi ma laulaau lanu meamata umi ma se kulimi poʻo se faʻavaa auro. O le togavao atoa e ola i luga i luga. O paranesi e siitia i itu eseese mai le ogalaau autu. I le ogatotonu o le taumafanafana, e aliali mai fugalaau samasama-lanumeamata. Latou te fuga i ni vaega tele o sefululima. O ituaiga eseese o Iapani ua vave ona tupu. Mo le tausaga e mafai ona latou faʻaopoopoina i le luasefulu minute le maualuga.

Dwarfish euonymus - o se laau vao e leai se sili atu nai lo le mita le maualuga. Faʻafetai i le fuefuga o vao, o le togavao o aʻa i luga o le eleele, ma ola lelei i le lautele. E i ai ni peti vavalalata o se uliuli lanumoana ma ni tamai vaitusi i autafa. E fuga mai i le amataga o Iuni ma fuga lanumeamata mumu lanu meamata.

Euonymus Maak - ogalaau laʻau vao po o le tele-ogalaau, e oʻo i le 4-11 mita le maualuga. Lanu meamata lanu meamata ma sina lauulu enaena uliuli. O petals e vevela, umi e oo i le 10 cm ma le lautele e oʻo atu ile 5 cm. E amata ona fuga i le tuai o Iuni ma fugalaau paʻepaʻe laititi. Ia Setema, o pusa fatu o se lanu uliuli lanumoana e aliali mai.

Beresklet Maksimovich - laau laʻau o le laʻau po o se laau e ola i le fitu mita le maualuga. E i ai lau lanu lanumeamata o se foliga ova, lea i le amataga o le autumn e maua mai ai se kulimi piniki. Fuga i totonu o Iuni e le mafaamatalaina fugalaau-lanumeamata. Amata ona fua mai ia Oketopa.

Uonymus paia

Laʻau vao ma le pale o le pale e oʻo atu i le 1.5 mita. E i ai ni puʻu tetrahedral ma pepa pito i luga e foliga tutusa ma apaau. O laʻau lanu uliuli lanu meamata laiti i nai pito, e oʻo atu i le 8 cm le umi. Se fugalaau vao i le amataga o Me ma ni lanumeamata lanumumu lanumeamata-lanu mumu pe lanu-lanumeamata. I le autumn, o laulaau e avea o se paʻu vevela.

Laʻau uʻamea tele - laau laʻau vao po o lala laau e ola e oʻo i le sefulu mita. O lala ua ufiufi i le paʻuuliuli ma laʻau lanumeamata. Laʻau e oʻo i le 12cm le uumi, ia i ai se foliga faʻalanuulu ma pito vaʻai. E amata ona fuga mai ia Me ma fugalaau lanumumu-lanu meamata. Ia Setema, o fua o lanu violē lanu enaena, o loʻo tuʻuina atu i le togafiti se mea teuteu ese.

Sakhalin emonmus - ogalaau laʻau ma le palealii, e oʻo i le lua mita le maualuga. E faigata, lanu lanu o lanu uliuli lanumoana, e oʻo atu i le valu inisi le umi. O le vao e fuga mai ia Iulai ma ni fugalaau laiti o se paʻu lanu enaena, lea e faʻaputuina i ni vaega e sefululima fasi. Tuuina atu fualaau piniki uliuli i le amataga o Oketopa.

Euonymus fetolofi - o le vao vao e oʻo i le 40 cm le maualuga. E i ai ni pine tele o loʻo aʻafia i le palapala. O laʻau e mataʻutia, lanumeamata ma le manaia. O le laau e sili ona fiafia i nofoaga o loʻo i ai le moli uila.

E tele foi isi ituaiga:

  • Euonymus pith;

  • Hamilton euonymus;

  • Euonymus Bunge;

  • Euonymus broadleaf;

  • Zybold's musika;

  • Coopman's euonymus;

  • Euonymus e maualalo ifo;

Euonymus tulaʻi ma tausi i le avanoa

O le laau toto ua totoina i eleele matala i le amataga o le tautotogo po o le autumn. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e suʻeina se nofoaga talafeagai ma le paʻu o le vaeluagalemu, lauʻeleʻele lelei ma le lauʻeleʻele lelei. E ola lelei meaola olaola, ia filifilia se laufanua avanoa ina ia lava avanoa e maua uma ai vao. O isi ituaiga o laau toto e ola leaga i le va o laau tetele.

O le eleele mo le totoina o mea e manaomia ma maloloina. E tatau ona aofia ai: turf, oneone, peʻa ma nisi laufanua lau. Mo le tuputupu aʻe o le euonymus, e fetaui lelei le eleele le mautonu po o sina eleele. Afai o le eleele i lau eria o le aisa, faʻafefiloi ai le lime i totonu.

I le mauaina o se nofoaga, ia eli se lua e oso ai, lea e tatau ona tasi ma le afa afa sili atu nai lo le aʻa o le euonymus. Fai se alavai i totonu o le lua. Ina ia faia lenei mea, ia sasaa i totonu maa olo, ma oneone i luga.

Faʻafefiloi le palapala na aumai mai le vaieli ma le fuga. Fafasi i se vaega laiti o alavai maua mai le paluga. Lulu lelei aʻa o le togavao, tuu i totonu o se lua ma faatumu i se paluga o palapala.

Taumafai e toso faataamilo faataamilo e puipui ai le vaalele mai le faia. O le ua o aʻa e tatau ona fusi i luga o le eleele. Totoga laau toto i le mita le va.

O Barberry foi ei ai sona lanu lanu matagofie ma teuteu. Ua tupu i le totoina ma le tausiga i le eleele e aunoa ma le tele o le afaina, pe afai e te mulimulitai i tulafono o tekinolosi mea taufaatoaga. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le totoina ma le tausiga o lenei laau i lenei tusiga.

Faʻasalaina le faʻafiafiaga

A uma ona totō, faʻaleleia le vai. E tatau ona faia lenei mea i aso uma i le vaiaso muamua. Ona faʻafefe lea o le eleele i le vao. Taumafai e aloese mai le faaleagaina o vai i totonu o le eleele. O le maualuga o le faʻamalu o le a faʻaleagaina ai le musika.

I se taimi malogo, o le mulumulu o le a fesoasoani e faatumauina ai le susu ile palapala. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le fafie po o le paʻu pine. Taamilo i le vao, sasaa se laulau o le mulch 20 senitimita ma sasaa.

Fertilizers mo le siamu

E manaʻomia e Euonymus ni meaʻai faaopoopo, faʻapea foʻi isi togalaau aina. Fertilizers fesoasoani e faʻamalosia le soifua maloloina o le vao, faʻavavevave lona tuputupu aʻe ma maua ai le fugalaau matagofie. E manaʻomia lou aumaia o faalua i le vaitau - i le tautotogo ma le autumn.

Fafagaina ia Aperila poʻo Me e faʻamautinoaina le faʻavaeina o faʻamaʻi ma le tuputupu ae malosi o le vao. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga fugalaau faʻamalosi - manua po o moa moa, faʻafefe i le vai.

Fafagaina ia Setema e maua ai le togavao ma le ola umi. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia e le fale faʻalavelave fomaʻi maʻalaʻau faʻasamala o loʻo aofia ai le pāmiola ma le maika.

Euonymus teuteuina

O le teuteuina e fesoasoani e tausia ai le ola maloloina ma fatuina foliga vaaia teuteu. Fai muamua le teuteuina i le tautotogo aʻo leʻi oʻo i lau laau. O se lauulu lauulu e taua o le puipuiga ma e fesoasoani i le faatupuina o le faʻamalosi malosi. Ina ia faia lenei mea, ave lala lalagogogo ma vevela i nofoaga mafiafia.

Fai le teuteuga lona lua i le tautoulu pe a uma ona fua. O le lauulu lauulu lauulu e sili ona manaia. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona e faʻaalia ou mafaufauga ma au suʻega. O le taunuuga o le teuteuina o fatuga o le a avea ma se laau laʻau faʻapitoa.

Laʻau fuga laau

E amata ona fuga mai le musika i le tautotogo o le tautotogo ina ua uma le foliga mai o laʻau. O fugalaau e faia i le launiu, e fai ai ni mea leaga o ni nai vaega.

E laiti ma e le mafaamatalaina foliga, latou te le o ese mai le tala o le lau laau. Fugalaau e sau faatasi ma se manogi le lelei.

Euonymus transplant

O le mafuaaga autu mo le suiga o le aganuu o le tuputupu ae malosi lea o le musika po o le le mautonu o le eleele i totonu o le ulo. O le taimi aupito sili ona lelei e faʻaaogaina ai le tautotogo.

Pe a toe totoina se laau toto, e tatau ona e pikiina se atigipusa poʻo se fagu mo ia, lea e lima senitimita sili atu nai lo le muamua. Afai e te manaʻo e taofi le tuputupu ae o le siama, filifili se atigipusa o se tutusa tutusa, ae laʻititi le loloto.

O laau laiti e manaʻomia le sui o le fagu i tausaga taʻitasi. O faʻataʻitaʻiga sili atu ona matutua e faʻapipiʻiina i le tasi taimi i le lua tausaga. O laau tetele e le mafai ona gaosia i le tino, o lea e mafai ai ona e faia i le naʻo le suia o le pito i luga ole lalolagi.

Euonymus i le taumalulu

O le musika e matua fetaui lelei i le maualalo o le vevela. O le lauʻeleʻele faigata o le taumalulu o ituaiga eseese e ese mai i le 6 i le 4. O lona uiga, e mafai e laau ona tu mai -20 i -35 tikeri i lalo o le zero.

E ui lava i le faigata o le taumalulu, e tatau ona malupuipuia laau iti mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga pine ma pine mago. O laau matutua e oʻo atu i le tolu tausaga e le manaʻomia se malutaga.

Faʻapenaina o le Euonymus e ala ile tipi i le vai

O seleni o auala sili ona faigofie ma sili ona vave e faalauiloa ai le musika, lea e tatau ona faia ia Iuni. Ina ia faia lenei mea, tipi ese le fitu senitimita le mamao mai le vao. O se fatu lelei e tatau ona talavou ma malosi ma ni laʻau se lua. Tuu le tipi i se fagu vai seia oʻo mai aʻa.

Aʻo aʻa le aʻa, faʻapipiʻi le tipi i totonu o fagu ma eleele lelei. Laʻau e maua aʻa i totonu o le masina. Taofi ese i latou mai le la. Tausia le ala o le eleele ma maua ai le vevela o le potu +20 ° C.

Faʻateleina o le oona mai fatu

Fatu - Eucalyptus e faigata ona faʻaaogaina fatu. Ina ia manuia le totoina o fatu, e tatau ona e sauniuni e faʻaaoga le auala e faʻamalosi ai.

Ina ia faia lenei mea, ia faʻafefiloi i le oneone paʻu poʻo le semi-decomposed peat i le fua faatatau o le 1: 2.

Stratification

Sook le fatu i le vevela o +10 ° C mo le tolu pe fa masina. I lalo o ia tulaga, e tatau ona solo le ofu mafanafana.

A maeʻa le faʻaumatia o le atigi, faʻaitiitia le vevela, lea e tatau ona mai le 0 i le +3 ° C. Teu fatu i lalo o nei tuutuuga mo le isi fa masina.

Lauina o fatu

A mavae le valu masina o sauniuniga, e mafai ona e amata toto. Ina ia faia lenei mea, sasaa le meaʻai i totonu o se pusa palasitika o loʻo i ai pepa palapala, humus, oneone i se fua faatatau o le 4: 2: 1.

Toto fatu i le eleele i le loloto o le lua senetimita. I totonu o le lua vaiaso, o le a aliaʻe ai le fuʻa muamua. E fautuaina i le tautotogo ma le tautoulu e faʻaleleia ai laau totō faʻatasi ma se vaega e oʻo i le tolu senitimita.

I le taumafanafana, vai ma fafagaina fualaʻau ma mullein. I le taumalulu, ia ufiufi i se vaeluaga o fualaau feʻai ma lau lauʻeleʻele. Pe a mavae le tolu tausaga, e mafai ona totoina i luga o le fagu po o fanua matala le vao matua o le euonymus.

Euonymus faamaʻi

O le paʻu o lala na suia lanu - o le mafuaʻaga e faʻaleagaina ai togafitiga faʻapitoa. Mo le togafitia o le laau, tipi ese lala na aafia. Tausia pepa i le suauu vali e faʻavae i luga o le suauu faʻamago. Lafoaina isi vaega o le paʻu ma se paluga paʻu po o le pese a Pepeke Peak.

Lago mago ma pa'ū - O le mafuaaga o le susulu o le la ma le maualuga o le vevela i totonu o le potu. Ave le vao i se mea paolo ma se vevela lelei.

Faʻateleina le tuputupu ae - e tele mafuaʻaga mo le faʻaitiitia: faʻaogaina o le eleele - taofi le faʻavainu mo sina taimi; eleele tuai - suia le mea fou i se mea fou ma fugalaisa; afaina i meaola faalafua - vela lala ma laulaʻau ma le ava malosi.

E le totogo - e le o se faʻamaʻi. O le mafuaʻaga autu lava e masani lava e le mafai ona tuʻuina fugalaau i le fale.

Manua o meaola faalafua

Spider mite - o se upega paʻepaʻe na aliali mai i luga o laʻau, ma togitogi uliuli i lau. Ina ia faʻaumatia le pusi, togafiti lau ma faʻapipiʻi i se fasimoli-ava malosi.

Aphids - o aʻa ma laulaau e ufiufiina i iniseti lanu meamata lanu meamata po o le enaena Aphids e mafua ai le tele o pine beige e aliali mai. O le vaifofo poʻo le tincture mai nila o le a fesoasoani e foia le meaʻai.

Eucalyptus faamalolo tino

Ua leva ona faʻaaogaina le musika mo togafitiga faafomaʻi. O lenei laau e fesoasoani e taulima ai le tele o faamai. O mea faʻamalolo o loʻo i ai i paʻu, lala, fatu ma lau. O loʻo aofia ai le tele o mea aoga: o gaʻo, vailaʻau C, sucrose, mea maualuga gaʻo, alkaloids, tannins.

O mea teuteu eseese ma mea laiti e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto, faʻamaonia le galuega a le fatu musika, faʻamalolo faʻamaʻi o le manava ma le gaogao. E faʻaaogaina foi le musika e togafitia ai le faʻalavelave ma le maʻi tiga.

Recipes mo le saunia o tinctures ma broth

Migraine decoction: ave ni nai lala, faʻatumu i ni ipu tioata se lua ma faʻafefete mo le lima minute, ia faʻafefete le susu. Taumafa lua sipuni faʻasere tolu i le aso mo le vaiaso, ona ave lea o le malologa faalemasina.

Toto maualuga o le maualuga: faʻafefiloi le paʻu ma le ava i se vaega o le 1:10. Mo se faʻataʻitaʻiga, sefulu kalama o le paʻu ma le selau kalama o le ava malosi. Tuu le vailaau faʻamaʻi mo le lua vaiaso. Ave fitu togi tolu taimi i le aso mo le lua vaiaso, ona ave lea o le malologa faalemasina.