O le togalaau

Faʻatoʻa totoina ma tausi lelei le totoina o fatu laau

E le mafai ona taʻua lautele le ituaiga ituaiga o meaola o loʻo i totonu ole laʻau - e na o le 5 ituaiga e ola faʻatasi i le Metitirani. O ona uiga lelei e le mautonu, faigata o le taumalulu ma le faʻaleleia lelei o le totoina o le tagata lava ia.

O le susulu ma le tele o fugalaau o laau e tafe i lalo e manumalo i lona atamai ma saturates le ea faatasi ai ma se manogi manogi seia oo i le amataga o le tau malulu.

Eseese ma ituaiga

Vaʻaia o le gataifale (sami) Vaomago faaletausaga o le Metitirani e fai ai vao vao e oo atu i le 30 cm le maualuga, ma lau laʻau lauolaola ma fugalaau lanu paʻepaʻe po o le lanu violē. O inflorescences i le ituaiga o pulumu e momoli ese mai ai le manogi o le meli mai ia Me ia Oketopa. O le fuga e vavave i le vevela vevela ma le vevela.

Faʻamatalaga alissum (naʻo le alissum) o se ituaiga faʻalauiloa, o le mea e masani ona faʻatusatusa i le tala o le gataifale.

Faafetai i taumafaiga a le au faifaatoaga, e faaopoopo atu i kopi muamua o fugalaau ma lanu paʻepaʻe ma le lanu violē, i aso nei e mafai ona e maua ni ituaiga ma isi lanu - lanu piniki, fusi, lanu viole, lanu viole.

Faʻavasega le kapeta tupu - O se ituaiga o loʻo tuʻufaʻatasia uma ia ata ma togafiti faʻatupuina - paʻepaʻe, lanu viole, fusi ma le lanu violē. O le tuputupu ae maualalo (e oo atu i le 12 cm) e mafai ai ona e faʻaaoga lelei e pei o se paluga ma le faʻafefiloi eleele, lea e faʻaalia e ala i le alualu i luma mai le amataga o le taumafanafana i Oketopa, o se foliga faʻaleleia ma sili atu le fesoʻotaʻiga ma isi sui o le togalaau.

Faʻafeiloaʻi le tupu ulaula - maualalo (e oʻo atu i le 15 cm), faʻapitoa, faʻafefiloi eseese i fuga lanu violē.

Ulutala "paʻu paepae"E le faʻapasegaina faʻapitoa le tele o ituaiga faʻatasi ma le lanu tutusa o fugalaau, e aofia ai:

  • fufulu paepae ma fuluʻi faʻaputu le kapeta kiona,

  • eseʻese maualuga mo le genus atoa lobulariace vice rizen (maualuga e oo i le 35 cm),

  • i se isi itu, e matua laitiiti lava faʻalogo taimi taini tim (na o le 8 cm le maualuga) ma isi.

Faʻafeiloaʻi palafine palapeti e eseese mai ituaiga paʻepaʻe e le gata i se paʻu lanu uliuli paʻepaʻe fugalaau, ae faʻapea foi i se manogi e le taualoa.

Lobularia heart note e iai le vao e oʻo i le 12 cm le maualuga, lea e faʻafesoʻotaʻi ma faʻapipiʻi i fasi laʻau laiti. O le aofaʻi o fugalaau o lenei ituaiga e pe tusa ma le 4 mm, peitaʻi, o le faʻapotopotoina i mea e lanu mūmū mūmū, latou te faia ai se faʻaauau pea o le vao i le taimi o le fuga.

Faʻaleleia o vaʻalele ma tausi

E le mafai ona taʻuina fualaʻau i laau tetele, ma, e pei ona masani ai, o le tausiga o lea mea e le o se eseesega mai lea tulaga i isi togalaau faʻatoʻaga.

I le taimi lava e tasi, e maua ai se teuteuga sili ona matagofie, o se avanoa matagofie matagofie i le va o taʻaloga o auala poʻo ni meaola e leʻo faʻatupulaia - i le faitalia a le tagata faʻatau.

E totole lelei le laau i vailaʻau, pusa, ma tupu aʻe i totonu o se atigipusa i luga o se faamalama po o se faletalimalo, o le a tautau pei ona tupu i fualaau matagofie.

Faʻataʻoto le tala

A maeʻa ona totōina, e tatau ona faʻafefiloi faʻapitoa i le vai mafanafana tagata matutua, ae e taua tele le aua neʻi faʻatagaina le eleele ma fetuutuunai le aofaiga o le susu na faʻalauiloa i lalo o le tau.

Faʻamatalaga faʻavae

E fiafia le peleni i le togalaau manaia, e le o le pala ae le o le tamaoaiga. O le eleele e tatau ona tatalaina, e pei ona manaʻomia ai le tele o le okesene.

Fertilizing i foliga o fomaʻi faʻapitoa e tatau ona faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le tasi i aso uma 7-10.

Faʻapipiʻi lobine

E mafai ona faia se gafa e tusa lava pe o fufulu, talu ai e le afaina ai le soifua maloloina o le tino. E foliga mai, o le a le maeʻa lava le faʻaaogaina o lenei laau.

Faʻapipiʻi fua

O le vevela vevela e ono mafua ai le uila, lea e mafai ona togafitia e ala i le vevelaina o vao - tuʻu le 5-6 cm o le fana. Ona tatau ai lea ona faʻafefe ma faʻaleleia le eleele, ona maeʻa lea o le gaga i luga o le "falagi" (sili atu i le 2 vaiaso) i ni vaitusi fou.

Laʻau faʻatupulaia mai fatu

Vaefaʻafeʻa malulu talafeagai mo le itu i mātū o le Malo o Rusia e le avea ma faʻalavelave i le fatuina o fatu. O le mea lea, e mafai ona vave faia le faʻapupuina o le fatu i luga o le 'upega tafaʻilagi i aso mulimuli o Aperila poʻo Novema.

Ina ia maua ni togalaau, ia Mati latou te totoina i totonu o greenhouses, ma faatalitali mo le tulaʻi mai o tipu mo le 4-10 aso. O le totoina i se nofoaga tumau e faia ia Me, aʻo fautuaina e totō laau i se mamao e 15-20 cm mai le tasi. O le fugalaau e amata i le 40-50 aso talu ona lulu.

O le vavalalata o mea totō o se tasi lea o vaega sili ona taua i le malamalama i le auala e tupu aʻe ai foliga ma maua ai le tele o fua. E le gata i lea, o laau toto na totōina e mafai ona aʻafia i paʻu palapala.

E manaʻomia le vevelaina o fualaau, aemaise lava pe'āfai e tele ni laʻau - latou te tuʻuina le 2-3 cm mai le tasi i le isi, ma e sili atu foʻi le tuʻuina atu oi latou i tioata poʻo ipu.

Faʻavaeina o fatu laau

A o leʻi lūlūina le faʻapipiʻi i luga o le eleele avanoa, e tatau ona faʻaogaina le 'upega tafaʻilagi, faʻafeiloaʻi ma faʻalavelave faʻasamaʻi. O le luluina o loʻo faia i luga o le palapala. O se tasi o tulaga lelei o le tuputupu ae i lenei tausaga o le totōina o le tagata lava ia ao tausia pea le eseesega o uiga, faatasi ai ma le totoina tutoatasi nai lo le totoina o laau.

O le lūlūina o fatulaʻau laiti i totonu o le kiona e matuā aoga lava. Mo lona faʻatinoga, e tatau ona ufiufi le eleele i se papa o le kiona ma tufatufa atu fatu i luga. Afai e liusua le kiona, o le a tosoina fatu i luga o le mea e manaʻomia, ae o le manava o le a maua ai se aafiaga faʻaleleia i le germination o le tama, lea o le a avea ma ki mo le vave vave ona tupu.

Maʻi ma meaʻai

O le masani masani o faʻamaʻi o aʻafiaga o loʻo aʻafia i luga, e fesoʻotaʻi ma le faʻafefe i le faʻafeinu ma le timu faifaipea. O ona faʻaaliga e mafai ona faʻamasino pe a fai laʻau e amata ona lanu samasama.

I se tulaga faapea, o le gaosiga o le a fesoasoani i le lavea o le laau i se isi nofoaga, talu ai e lelei tele le faʻapipiʻiina o lenei faʻatinoga. O le aʻa e tatau ona fufuluina muamua i se vaivaiga vaivai o le paluga palatini (faatasi ma se lanu piniki), ma e tatau ona togafitia le nofoaga e toto ai laau ma iniseti.