O le togalaau

Totoina o togalaau ma le tausiga, faʻaleleia e ala i tipi, teuteu i le tautotogo

O Dogwood e mai le aiga cornel ma e silia ma le luasefulu ituaiga. I le natura, e fiafia i se tau lelei. Ua teuteu laau toto ma o lea ua totoina ai i luga o latou nofoaga o se mamanu ma teuteuga.

I le alu ese, e le lelei, faʻafiafia i taimi uma ma le faʻaogaina ma le faigofie ona faʻaleleia. E tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga o vao, ae le o latou uma e nonofo faatasi i o tatou teritori. Ae o le paʻepaʻe paʻepaʻe e sili ona taatele i Rusia ma i Europa i Sasaʻe.

Tuʻu ese ituaiga ma ituaiga

Faʻailoa tamao se laau laʻau e mafai ona 'aina ona fua. I le maualuga, e oʻo atu i le 8 mita. O laulaau lanu meamata ma se lanu samasama; o le autumn e latou te faia i le lanu uliuli. O fua ninii e samasama, e fuga mai ia Iuni, o fua na amata i le faaiuga o Aukuso.

Faʻasaʻo lanu paepae paʻepaʻe sili ona lauiloa ma lautele. I le maualuga, e mafai e le vao ona oʻo atu i le 2.5 mita. Bushy, o lapisi lanu mumu. O laulaau o le paolo o le olive, ma ua paʻepaʻe le pito o le ie, i luga o nisi lau o le paʻepaʻe e sinasina.

O lenei ituaiga mea e faʻafefe ai le malulu malulu ma e puipuia i suiga o le tau. Fuga i le vao e amata i le maeʻa ona toto i le tusa o le tolu tausaga ma pau i le ogatotonu o Me ma amataga o Iuni.

Lago mumu toto ola i le natura i le Carpathians, Rusia, i le Caucasus. Nofoaga i luga o auvai o vaitafe ma le vaomatua. I tulaga lelei mo ia, e mafai ona oʻo atu i le 4 mita le maualuga.

O lau o se mumu mūmū e sili atu ona manino ma le matua o le laau, ma i luga o laau iti e lauusiusi lanu meamata. O laulaau e lelei. E fuga mai ia Me ma le taimi lona lua ia Aokuso. O fua e fua mai i le tautoulu, ma o le taimi nei e oʻo atu ai laʻau i se toto toto.

O le ogalaau e puipuia i tulaga i fafo, o le taumalulu-faigata, faʻafefe taimi vevela, ae e sili le fiafia i le palapala malulu. O pupuu o lenei ogalaau e faʻaaogaina mo ato lalaga, hoopa, ma mea faʻano fale e fai i laupapa. E oʻo lava i le suauu mai ona fatu sa faʻaaogaina mo faamoemoega faʻapitoa.

O le vao o se nofoaga malosi i totonu o le palapala, ona o le tele o fualaʻau aʻa. O le mea lea, ua totōina e avea o se pa poʻo luga o mauga.

Derain White Siberia o lenei meaola e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le lua mita. Lea o se lautele lautele ma se paʻepaʻe paʻepaʻe i tafatafa ma sikuea ma fasi i totonu. I le afa lona lua o Aokuso, o lālā e suia ai le lanu enaena. O le paʻu i luga o lenei ogalaau e mumu. Fugalaau e tupu i le masina o Iuni, e susulu malamalama. E teteʻe i le malulu ma le lāmala.

Deed swedish lona atunuu o Peretania Tele, i matu o Rusia, Iapani. O le mea laʻau lenei o loʻo i ai se aʻa faʻamau i lalo. O le maualuga e oʻo mai i le 6 i le 25 cm. Lanu lanu meamata, oval pe ellipse. E fuga mai i le faaiuga o Me ma amataga o Iuni. O fua na amata mai ia Aokuso, ei ai le lanu mumu, latou te tofo i le leai o se mea, ae le oona.

Derain Canada o lona lauʻeleʻele o le Far East. I le fale, e fiafia i togavao faʻasalalau i le palapala susu. E i ai foi se laupepa e lalaga ai le aʻa. O lona aʻa i le vaitau o le taumalulu e matua mate lava i le eleele.

O laulaau e vevela poʻo eli, lanu samasama lanumeamata. O le fugalaau e tupu i le tuai o Iuni ma amataga o Iulai, o fua o le mumu mumu, e afua mai ile amataga o Setema.

Derain Kesselring (Kesselringii), vao ma lala lanumumu lanumumu. O lau lanu mumu, o fua e papaʻe. Ese ese le eseesega o ituaiga.

Paʻepaʻe papaʻe (Svidina), o se vao e oo i le 2.5 mita le maualuga. Lea lanu lanumeamata ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. Fuga faʻalua i le masina o Iuni ma Aokuso. Inflorescences e papaʻe pe kulimi.

Faʻaseʻe ma faʻaleleia le eleele

E sili ona lelei le totoina i le ogatotonu o le tautotogo, ma o le amataga o le malulu o le vao e lelei ona aʻa ma e mafai ona ola i le tau malulu. E mafai ona faʻalauteleina le vao vao e faʻaaoga ai fatu. A o leʻi lūlūina, o fatu e totoina i luga o laʻau ma le sawdust, peʻa poʻo le oneone ma le vevela o le 0 i le 4 tikeri ma totoe mo le 3-4 masina.

O le tulaʻi ese ma le tausia lelei o Deren e le lelei, o nofoaga mo le totoina e mafai ona susulu ma malulu. Ae e tatau ona e aloese mai le vavalalata o laau faʻasalalau na totoina latalata ma umi. Laʻau e fiafia ile eleele faʻamaʻaina ma humus, susu. I le tautotogo, e tatau ona faʻasaina i le faʻaaogaina lautele.

Faʻapenaina o le Deren e ala i le oti

I le lafoaʻiina, o le faʻalaʻiina e ala i le tipi e tupu i le tautotogo. Ua totoina i le amataga o Iuni i se nofoaga manaia po o se fale kesi. Ia Setema o le a i ai nei se aʻa malosi. I le taumalulu, e aoga le vavalalata i le laʻau poʻo le toe totoina i totonu o se atigipusa ma tuʻu i lalo i lalo, ma i le tautotogo totoina i le nofoaga tonu.

E mafai foi ona faʻalauteleina le vaʻaia e ala i le faʻaaogaina o vai. Ina ia faia lenei mea, tipi ese le ogalaau mai se togavao ola ma tuu i totonu o le vai, pe a maeʻa se taimi o le a amataina ai aʻa, ona tatau lea ona totoina i totonu o le eleele ina ia tupu atili ai le malosi o le laau, ma i le ufitia o le taumalulu ma le lapnik e ola saogalemu ai gutu.

Toto le teuteuina

O se mea tāua i le tausiga o le teuteuina o le turf i le tautotogo e tuʻuina atu ai i le laau se foliga lelei. Paʻu paepae e tatau ona teuteu i le amataga o le tautotogo ma lalo ifo i lalo ifo, ona e vave ona tupu.

E le gata i lea, e aoga le mafaufau o le laau e aofia ai Chimeras - laau totō ma fusi o ituaiga genotypes. Ma o le mea lea, i le maitauina o laʻau moa, teuteu e tatau ona faia ina ia le suia atoa le vao.

O le faʻaleleia o fanua i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua e lelei ona tuʻufaʻatasia ma isi mea totō. Paʻepaʻe papaʻe i le mamanu o le laufanua, e masani ona totō i avanoa lanu meamata ina ia faʻaopopo ai le malamalama ma uiga. E le gata i lea, ua totoina vao i luma o laau e fatuina ai ni tuufaatasiga ma faaopoopo ai le volume.