Laʻau

Tausi ile violet (senpolia)

O Saintpaulia o lena fugalaau lea e mafai ona maua i soo se mea: i luga o le faamalama o loʻu tinamatua, i luga o le laulau i le ofisa, i le tagata fugalaau masani ma le amataga o le amateur. O se tamai rosette, o le faigofie ona iloa i le mea muamua na tilotilo i ai, ma fugalaau matagofie i luga o vae laiti, e matua le lelei ma salalau. O nei mea uma o le Senolia poʻo Violet fale. Faʻamalamalama i tagata uma talu mai le laʻitiiti, faʻatasi ai ma laʻau vaivai ma lanu violē lanu violē e fuga mai i soo se taimi o le tausaga, e le mautonu, saili i taimi uma se nofoaga i luga o le windowsill i isi fugalaau.

O le mea moni, e tele ituaiga eseese o Violets o Uzambara, o laau tulaga ese i le tau ua oo atu i le aofaiga o le tele o le sefulu o tala. O kulupu ma faʻasalalauga o ē alolofa ma tagata faʻatoʻaga o lenei laau ua faia i le lalolagi atoa; o eseesega o ituaiga e amata mai i le tele o le laina i foliga o fugalaau fugalaau.

Faʻavasegaina o violets

Faamau o le La

  • Microminiatures: e oo atu i le 6 cm, fatu o pama
  • Laititi: e oʻo atu i le 15 cm
  • Semi-miniature: e oo atu i le 20 cm, e leai se vavaeesega manino ma tulaga masani
  • Tulaga faʻasologa: e oo atu i le 40 cm
  • Tulaga lautele (lautele): sili atu i le 40 cm e aunoa ma se tapulaa

E ala ile ituaiga o laulaau

  • Lulu: lapotopoto, faʻaloloa, faʻafefeteina, lapisi ma tusi
  • Faʻaiʻuga o le laʻau: laʻau, lamolemole, faʻamalosi, fusi
  • Valivali: lanumeamata lanumeamata, lua-tone, felafolafoaʻi solo, mosaic variegated ma chimeras
  • Faʻapipiʻi: i luga o se petile faʻalanu, i luga o se pale pupuu, palafolafola poʻo le lush
  • I le telē, o le fausaga ma le lanu o le inflorescences o Senpolia o le vaega sili ona auiliili o le faʻavasegaga o laau
  • Le foliga o le fugalaau: "logo", "fetu", "aspen" ma lauiloa
  • E tusa ma le numera o petals: faigofie (5 petals), scallop (7), lua-faalua (i le 2 laina), faalua (tele laina)
  • Le foliga o le petals: togi, lapotopoto, fringed, lace, lamolemole, lamolemole, vaimalie
  • E tusa ai ma le lanu o fugalaau: o mea nei e le iloa e le au faifaatoaga ni tuaoi. Lanu mai le uliuli-violet i le paepae, lanu, lua-leo ma le tele-lanu. I le taimi nei, e mafai ona e maua se ituaiga meaola lanu samasama-samasama, e seasea lava

O ituaiga faʻafiafiaga o loʻo i ai le laʻau masani o lālā, strokes, taʻaloga ma splashes o se lanu eseese, lea, i se tuufaatasiga o lanu eseese, e maua ai fugalaau se foliga e le masani ai ma le matagofie.

O ituaiga meaʻai e fugaina i fugalaau, e peiseai na oomiina i le vali o le leo sili, o le lua-limulus specimens e sili ona talisapaia. Ae ui i lea, e le tatau i se tagata e amataina le fale ona vave mauaina se taugata laʻitiiti, ae muamua e tatau ona e "faataitai" i le tuputupu ae faigofie ma le sili atu ona lelei i le olaga Uzbek violets.

Tausi ile violet (senpolia)

Malamalama O ave avega o le la o le a mumu ai laʻau matala i se mea o aso, o le malamalama e tatau ona faʻasalalau, atonu o le a paolo, ae o le uumi o le malamalama i le umi e mafai ai. I le taumalulu, i le taimi e fufulu ai, o le a manaʻomia ai e le Saintpaulia le faʻamalamalamaga faaopoopo, a leai o le a le uma le lanu i le malosi atoa, o le a vave faʻavave ma sili atu le vaivai. Ae ui i lea, e mafai ona e tuʻuina atu i le laau se malologa faapitoa i le tau malulu e ala ile ufiufi.

Lulu E le sili atu i le +25 tikeri Celsius, o le maualalo o le vevela, e oo atu i le +6, E faigofie ona faigofie ile fale.

Faʻamama ma fufulu. O le vai mo le faʻavaivai e tatau ona mafanafana i taimi uma, aʻo aloese mai otaota i lau. E fautuaina le sasaaina o le suavai i totonu o le apa - o le tali sili ona saogalemu mai le acidification ma le lolovaia o eleele. E manaʻomia le faʻamaualalo pe a latalata faʻamalama faʻamalama; o laulaau e mafai ona soloina i se laʻau susū poʻo se pulumu vaivai e aveese ai le pefu.

Lauluina ma le totoina. Ua totoina le laau i eleele palapala masima ma fefiloi ma oneone papa ma laupapa. E le tatau ona lapoa tele le fagu - o le aʻa o Senpolia e le lelei ona atiaʻe, e latalata i luga, ae le o le loloto. Ia mautinoa o loʻo moe moe lau laau, e taua tele.

E fautuaina le toe gaoioi o le laau pe afai e manaʻomia e sui ai le fagu poʻo eleele palapala, o le auala sili ona leaga o le faʻatumu i le vai mo le 10 minute ma faʻafefe le vao i luga o le lima ma le pale i lalo, ma pasi i le va o tamatamailima. Matou te aveeseina le mea tuai - ma le aʻa atoa ma se faaputuga eleele i luma o mata, ua faʻaumatia meatotino, e mafai ona e suʻeina ma le totoa le mea na gaosia. Ua aveeseina lau o le oti ma le paʻu, ua vavae ese tama teine, o aʻa ua siakiina mo le pala ma iniseti ma ua totoina le totō i totonu o le ipu ua saunia i le isi itu. Liligi le paluga i le eleele i petilesi pito i lalo o laulaʻau, faʻaleleia laʻau i luga o le maualuga o ipu ma faʻafeinu. A maeʻa ni nai aso, faʻaopopo se mea papaʻi i nofoaga fao.

Toe gaosia. O auala pito sili ona taugofie - faatasi ai ma lau ma tama teine, ua sauni mo le tulaʻi mai. Tuʻu muamua i le paolo ma ufiufi i se taga manino. E masani lava e le o toe totoina se laau talavou i se isi potopotoga ma faʻaauauina pea se ola tutoʻatasi. Fuga e amata mai le ono masina ma le tausiga lelei.

O laʻau mo aʻafia e tipi ese mai lalo, ma tuʻu ai se petile eleni, o le a faʻatofuina i totonu o le vai poʻo se faʻafefiloi o peʻa ma le oneone, o le aʻafia lea o aʻa e amata ai ona faia o latou ala ma se togavao i le lumanaʻi. Pe a pala, o le vaega ua aafia o le a vavae ese i se tulaga ma toe totoina. O le tioata na feliu i lalo i luga o le pepa ua faamaonia e sili atu ona lelei, o le faatinoina o le galuega a se micro-greenhouse ma se talisman e faʻaleagaina ai masini.

Pests ma faʻamaʻi. E matua lamatia le palaina o le grey: e afaina ai le rosette, aʻa ma laʻau maualalo ma le faʻavaivai tumau o le palapala ma le acidification, e foliga tutusa ma le fulufulu. Lafoaʻi nofoaga mamago i luga o laulaau e tupu pe a maeʻa, faʻamago ese le eleele ma le tele o le faʻamalolo.
O iniseti, launiu, muni cyclamen ma mealybugs e masani ona nofo ai. Afai e te vaʻaia o latou foliga mai i le taimi ma togafiti i mea iniseti, ona tatau lea ona leai ni faafitauli.

O ni nai fesoasoani vave mo le tuputupu aʻe ma le tausiga o Senpolia
1. amata i kopi e le taugata ma le lelei
2. tuu fugalaau mai le susulu o le la, ae le o le paolo
3. faʻasolosolo faʻasalalau aso o le ao e fuga ai Violets
4. sasaa lemu i le vai mafanafana pe mai se paleti
5. faʻalosolo taimi susu susu le ea
6. aveese fugalaau matutu ma lau i le taimi
7. faʻamavae vave ia mea na aafia ai seia oʻo ina foia le faafitauli