Fugalaau

Delphinium - lanu lanumoana i le gasebo

E le tatau ona naʻo le vaʻaia o mea taufaatoaga ma lafumanu, ae ia matagofie, ma o lenei matagofie e faia e fugalaau. O le taua tele i totonu ia i latou, o faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻataʻitaʻiga matagofie. Latou te siiina i luga le maualuga o le 2 m ma le matagofie i lanu violē ma lanu moana.

E mafai e tagata uma ona totoina nei laau toto. Afai o loʻo i ai se lauʻeleʻele poʻo se falemafanafana mafanafana, o le lulu e mafai ona faia i pusa ia Mati - Aperila, pe a leai, ona i luga o mauga i le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me. Vaovao o le faatoʻaga muamua na fuga mai i le tausaga muamua. E lūlūina fatu i togavao pe salalau solo ma ufitia i le eleele (eleele e le sili atu i le 3 mm). A uma ona lūlūina ma faʻafeinu, ina ia faʻasao le susu mai luga o le palapala eleele, o pusa ma taʻaloga e ufiufi i le pepa poʻo le velapu seia oʻo ina tupu fatu. I totonu o greenhouses, o laau e ola pe a uma le 8-10, i luga o mauga - pe a mavae le 16-20 aso. Pe a oʻo mai laulaʻau, e totōina fatu laau i totonu o isi atigipusa poʻo luga o mauga i se mamao o le 3-4 cm mai le tasi ma le isi, ma a maeʻa le masina o le a latou saunia mo le totoina i se nofoaga tumau.

Delphinium (Delphinium)

I totonu o moega fugalaau, ua totoina ai dolphini i ni lua ua tumu ile eleele ua fefiloi ma humus pe peat. O le lima o le lime ma le sipunetini o faʻamalaʻau o minerale e faʻapipiʻi i pu taʻitasi, e faʻafefiloi lelei ma le eleele.

I le tausaga lona lua, o le tele o laʻau e maua mai ai, o le tele o laʻau, ma ina ia mafai ona maua ai ni mea tetele, e tatau ona vevela vao. I le taimi e oʻo atu ai le toto e 20-30 cm le maualuga, o mea uma e sili atu ona vaivai e tafe i luga o le eleele, ma totoe ai na o le 2-3 o gaʻo sili ona malosi i totonu o laau taʻitasi.

O taunuuga lelei e tuʻuina mai e ala i le faʻasoaina o laau totō ma faʻamalosi faʻamalosi, lea e salalau solo i laau ma tapuni. I le tautotogo ile 1 m2 faia le 30-50 g o le amatesium sulfate poo le 10-20 g o Uria, 60-100 g o le superphosphate ma le 30 g masima masima. I le vaitau o le fesuiaʻiga i le 1 sq. M. faia 50 g o superphosphate ma 30 g masima masima. E mafai ona e fafagaina faʻamaʻi suavai, faʻamaʻu 20 g o le faʻamalo i totonu o le vai i le pakete ma liligi le 1 lita o le fofo i lalo o laau taʻitasi. O le fafagaina Mullein e aoga tele. I luga o se fagu vai e 10-pakete, ave 2 pakete o le povi povi fou ma tuu ai mo ni nai aso. Faʻamamaina i le faʻaleleia o le suavai pe'ā uma le timu, sasaʻaina o se tasi vai faʻafefete e mafai ona faʻamamaina mullein i luga o 20 laau laiti poʻo luga o le 5 adult bushes.

Delphinium (Delphinium)

O Delphiniums ei ai se mea e le gaogao ma le maaleale, ma o le a le motusia le matagi, ua noatia i latou i siteki maualuluga. O le tele lava o taimi, o le mea lea e paʻu i lalo o le tulaga, aemaise lava pe a susu mai le timu, ma o lea e tatau ai ona e nonoa faʻamau i luga o siteki i le maualuga e mafai ai.

Ua vavae ese palasi, ma tuʻu ai se aʻa ma laulaau seia oʻo ina lanu samasama. A maeʻa sina taimi, e aliali mai ai ni pine fou i le pito i lalo o tuai tuai, i le tautoulu, o le fuāʻau lona lua e amata mai i dolini. I le amataina o le kiona, e tipiina ai maunu i le maualuga o le 30 cm mai luga o le palapala. Delphiniums e malulu ma e le manaʻomia se fale mo le taumalulu. I se tasi nofoaga, latou te ola lelei mo le 4-5 tausaga.

O faʻataʻitaʻiga sili ona matagofie e mafai ona faʻasaoina e ala i le vaeluaina o vao e ala i le vaeluaina o rhizomes ma cutuga.. Laititi mai le ū o le ua ma se mea eleelea, leai se mea e leai sona aoga e vaeluaina. E faia lenei mea i le tautotogo, pe a oʻo atu pine i le maualuga 5-8 cm. E totoina ni seleselega i luga o laʻau po o ni vevela i le oneone mama mama. A o lei totoina, ia fautuaina e fufulu le vaega pito i lalo o le au ma le paʻu olala fefiloi ma le heteroauxin. 15-20 aso pe a uma ona totō, aʻa i luga o tipi, ma e leʻi leva ona totoina laau i luga o laʻau ma togalaau lelei mo le tuputupu ae, ma i le tautoulu latou te totōina i moega fugalaau.

Delphinium (Delphinium)

O le vaevaega Rhizome o se auala sili atu ona faigofie i le faʻalauteleina o laau. I le tautotogo po o le tautoulu, e taʻi 3-4-tausaga le matua ma vaevaeina i ni vaega ina ia tofu i latou uma ma le tasi le fana poʻo le togi ma se fuainumera o aʻa lelei. E totoina tufuga i le togalaau.

I luga o le fasi fanua, e mafai ona tuʻuina atu i le tele o nofoaga meaʻai. O kulupu o le 3-5 laau totō na totō i autafa o vanu ma arbors poʻo luga o le mutia i le ogatotonu o le laufanua e foliga matagofie. I lapisi vavalaʻau fefiloi o loʻo i luga o pa puipui ma laau toto, ua totoina i le pito i tua o laʻau ma le lupins, rudbeckia, gaillardia ma isi laau maualuluga. Delphiniums e pipii lelei lelei i rosa ma lili, faatasi ai ma Achilles ma le phlox. O tafaoga masani e masani ai i fugalaau lanu moana i lo matou atunuu, o lanu Lanu moana ma Blue Jay, ma le lanu violē - Morpheus, King Arthur ma Black Knight, ma le paʻepaʻe - Gallahad, le afafine o Winter ma Spring Snow.

Mea e faaaogaina:

  • N. Malyutin, faʻatoʻaga faʻatoʻaga