Fugalaau

O le alocasia laau oona pe leai, ma o le a le matautia o le tuputupu ae i le fale mo tagata o le aiga?

Alocasia, shamrock, weatherman - fugalaau i totonu, nofo ai i se nofoaga faapitoa i faatulagaga o le fugalaau. O se laau umi, lau lalelei lalelei e faʻafefe ai mea e manaʻomia mo le fafie. Faʻalogo lelei i lapataiga a tagata atamamai o le alocasia o se vailaau oona pe leai, e faalagolago i le filifiliga a le tagata alofa.

O totonu o laau ma lo latou taua i le ola o tagata

Ua leva ona tuu e le tagata se pa puipui i le va o lona fale ma meaola. Ae ui i lea, o le mea moni lava, na totoina e o tatou augatama se togalaau lanumeamata i luga o windowsills. O le tele o meaʻai i totonu o fale e iai faʻamalologa faʻapitoa ma fesoasoani i taimi faigata. E iloa e tagata uma fugalaau faʻapitoa e pei o agave ma geranium. E toʻatele ua faʻalogo e uiga i lamatiaga o vailaʻau alocasia oona.

I totonu o le vaʻaia, o laau mo le faʻaleleia o le fale na filifilia i mea aoga. O tagata femalagaaʻi na faʻapitoaina le faʻaleleia o fugalaau mai isi konetineta e le gata mo lo latou matagofie, faʻamalolo o meatotino. I le isi itu, afai o se fagafao e mafai ona togafitia, tagofia mea leaga mai le ea, aoina mai ma ulaula ulaula tapaa, ona maua ai lea o oloa gaosi i ni mea laiti. Soʻo se mea oona e mafai ona avea ma vailaau i vailaau faʻasolosolo, ma fasioti, ave i le tele o mea.

Ae e te leʻi aumaia i le fale se fale fou, e tatau ona e fiafia i lona aafiaga i tagata, tamaiti ma fagafao. E uiga i le tele o fugalaau ma o latou mana faamalolo o tala masani e faavae i mea moni. Ua lauiloa o oloa o le ola o le tagata e maua i totonu o se fale e afaina ai le ea. Laʻau, faʻafefiloi pasese, ae faʻafefeteina le ea i le okesene, o ana ions, fua mai ai, ma fasi siama.

O se tasi o fugalaau, matautia ma le faamaloloina, o le tagata tau. E i ai lapataiga lapatai o mea matautia i le natura. O se tasi o faailoga o le lanu moana. O Shamrock e fiafia i le tuʻuina atu avanoa ma o ona lau lanu e lapatai ai e matautia tele. E faʻafefea le aloaasia oona, pe mafai ona teuina i totonu o se fale, o le a tatou malamalama i le fesoasoani a tagata fugalaau faʻapitoa.

O le vailaau oona o le laau ma lona aafiaga

O tagata fai togalaau ma fugalaau fugalaau e lapatai mai i le matautia o le tausiga o fugalaau e aunoa ma le latex po o totigilima. E le gata o le sua o le laau, ae o lona aveeseina mai le aʻa i le taimi o le totoina o le oona. Pe a tipi, o loʻo i ai se manogi masani o cyanides o loʻo i ai.

Ae ui i lea, i totonu o vailaau faʻapitoa, o le shamrock ua avea o se mea taua tele mo le mauaina o fualaau oona:

  • vailaka povi vodka;
  • suavai suavai;
  • uu.

I lona tino mama, e le faaaogaina le sua ona o lona vevela. Faʻafuaseʻi ona oʻo i le mata i soʻo se tele o mea oona o le alocasia e ono mafua ai le tauaso. I le palaina o se mataua o le susu na atofa i le pito i luga o le pepa, o se tagata ua faʻaumatia i le faʻasalaga umi. O le mea lea, e tatau ona tu le laau i nofoaga e le mafai ona maua i manu ma tagata. E le tatau ona i ai ni tulaga faapenei i le olaga. Mo se tagata e fugalaau fugalaau o loʻo i ai lana lava nusipepa, o se mea e le faʻamagaloina e uiga i lana lava tama.

O lau o le alocasia e aofia ai le paluga pāpā o le mercury chloride, o le mercury dichloride, ma le hydrocyanic acid, le vailaʻau sili ona malosi. I totonu o microdoses, o nei mea oona e maua ai se faʻamalologa, latou te faʻaumatia ni siaki o le neoplasm, ona o le ola maloloina o siama ola e le mafai ona faʻaogaina io latou aafiaga. O faamatalaga lelei e uiga i le faiga o gaioiga o nei vailaau sili ona malolosi e mafai ai ona faaaoga le seneturi o le poto o herbalists, e le sili atu i le fua na fautuaina e i latou.

E mafua ona o vailaau malolosi i le maualalo o le faʻamalologa e tupu ai le mea e leai se malosi o fualaau. Ae ui i lea, e manatu e mafai ona faʻamaonia togafitiga oe lava ia, e faʻaaoga ai punaoa tatala o faʻamatalaga, e lata ane i le ola.

O le matautia o le sauniuniga o le chloride sauniuniga e mafai ona malamalama i ai mai se faʻataʻitaʻiga: i le seneturi muamua atu, o le chloride mercuric na faʻataunuʻuina i tagata gasegase, o le peʻa o le alofilima i le mata o le nila na faʻamavaeina i le afa lita o le vai, ma mulimuli ane na faʻavaivai ao lei faʻaaogaina.

Cyanides, ma o le tasi o ia mea o le hydrocyanic acid, o mea ia e mafai ona mafua ai le maʻi faʻafuaseʻi ma le manava faʻafuaseʻi. I se fualaau itiiti, e faʻaaogaina o se fualaau mo togafitiga e avea o se vaega o isi vaega o se falemaʻi lanu meamata.

Faʻamalosolo le gaioiga o mea oona o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le sosolo o le efher, lea ei ai ona lava aafiaga. O loʻo i ai i le laau le tele o isi mea e ola i meaola, o ia mea uma o loʻo i ai se aafiaga patino.

Muamua, o lona uiga o le tagata fai fualaau faiva o le a faʻalatalata atu i le filifiliga a se fale fale. O se laau matagofie e mafai ona aoga i tulaga faigata o le olaga. Ae o le iloaina o le tulaga lamatia o loo i ai, e tatau ona faia ni fuafuaga, faasaina le avanoa i le fugalaau ma tausi lelei le laau i togafitiga.

O le tasi ituaiga o alocasia e faigofie ona teuina i le fale o Polly alocasia, o se laau oona o loʻo i ai aʻa. O lenei kulupu e oʻo atu i le 7 laʻau teuteu, e le faʻaaogaina i togafitiga. E masani ona faʻaaogaina e fomaʻi masani le tasi ituaiga o laau - tele-root alocasia, o lau laʻau i tulaga masani e oʻo i le lua mita le umi.

Afai o mea o loʻo i totonu o le alocasia fuga e faʻafetaui uma ona manaʻoga, e mafai ona faʻasaʻoina se pulou, se taliga i le pepa. I le taimi lea, o le phytoncides faʻasaʻoloto e matua malosi lava e mafai ai e le manogi o le laau ona mafua ai le maʻi tigaina i isi. O se laau totogo e tatau ona aveese mai nofoaga ma fale o loʻo nonofo ai tagata. E mafai ona faatulaga le fugalaau i luga o le faletusi, i le conservatory, ae le tuua i le fale.

Nofoaga o le alokasia i totonu o le potu, i totonu o le faletaele poʻo le umukuka. E mafai ona fofo i le potu malolo, ae le o le vasega pepe poʻo le potumoe. I le po, e manava le laau ma ave ai le okesene mai lou avanoa ola ma ona lau lapopoa. Ma i le vasega pepe, o lenei fugalaau o le a avea ma se taimi o le pomu. O se tamaitiiti fiailoa o le ai ai se aso e maua ma tofo i se laʻau matagofie.

O le iloaina o le tulaga lamatia e fesootaʻi ma le tausiga le talafeagai o le laau, e mafai ona e faia le puipuiga, ma o alocasia o le a avea ma totonugalemu o lau tulimanu lanumeamata i totonu o le fale.