Laʻau

Eustoma poʻo Lisianthus

Eustoma (Eustoma) poʻo Lisianthus (Lisianthus) o se laufanua taʻutaʻu taʻitasi pe faʻapitoa. E i ai i le aiga Gorechavkov. O le nofoaga na fanau mai ai lenei laau o le itu i saute o Amerika, faapea foi le teritori o Mekisiko. Lysianthus poʻo le eustoma na sili ona taʻutaʻua e pei o se togalaau teuteu, ae o le tele o fugalaau fugalaau e ola lelei i luga o faamalama faamalama i tulaga o potu.

O ituaiga fugalaau fugalaau e na o le tasi le ituaiga o ituaiga ituaiga - o le Russell eustoma poʻo le lisianthus a Russell. O le laau ei ai fugalaau manaia matagofie, o le tele o ituaiga ma lanu e ofoofogia.

Eustoma Russell poʻo Lisianthus Russell - ei ai foliga o se tamai laau. O paranesi e saʻo, lau ova ma se lanu enaena. O foliga o le fuga e pei o se logo tele. Fugalaau e lua uma ae leai ni fanua. E ese le lanu (lanu mumu, samasama, lilac, blue, white, pink). E i ai se tuufaatasiga o lanu, ma valivali tuaoi i se lanu eseese.

E tausia e Eustoma i le fale

Nofoaga ma moli

Lisianthus e faigata ona maua le malamalama lelei i le aso atoa. O le a ia faafetai pe afai o le a susulu le la i ona lau. I le tautotogo, pe a vevela lelei le ea, ma i le tau mafanafana, e sili ona lelei le masani i luga o se faapaologa po o se loggia ma matala matala. O le laau fiafia o le a fiafia i lē e ana ma le tele o lauolaola e oo lava i le taumalulu, ae o le a maua ai le tele o le malamalama mai faʻapipiʻi faʻapipiʻi.

Lulu

I le tautotogo ma le taumafanafana, e lagona e eustoma le toʻa i le vevela o le 20-25 tikeri. Ina ia mafai ai ona faʻalogo i le taumalulu, e manaʻomia le vevela pe a ma le 12-15 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

E lagona lelei e Eustoma i le ea malulu, o lea e le manaʻomia ai e le fugalaau se faʻaleleia atili. Mai le tele o le susu i luga o ona laʻau, o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina e mafai ona amata.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana, e fuga mai le lisianthus ma o loʻo i totonu o le tulaga o le alualu i luma tuputupu aʻe, o lea e taua ai le le faatagaina le faʻamagoina o le eleele. Ae o le tele o vaiinu e afaina ai le laau. Mai le tele o le susu, o le aʻa o le a amata ona pala. Faatasi ai ma le amataina o le malulu malulu ma le faʻaitiitia o le vevela i totonu o le potu, faʻaitiitia le inu o le lisianthus.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le taimi o le tuputupu aʻe malosi o le eustoma, e tatau ona faʻasalalau faʻapitoa faʻamaʻi faʻanatura i le palapala. O se faʻalauteleina o minerale mo le totoina o vaomatua totonu e talafeagai. O le tele o taimi o lona faʻaofiina e faalua i le masina.

Suiga

I le tele lava o tulaga, e tupu fua mai tagata totō fugalaau i le na o le tausaga faaletausaga. O le gaioiga e masani lava ona faʻaaogaina pe a tupu aʻe fatu pe faʻalauteleina e ala i mea e selesele ai. O le meaʻai e tatau ona 'aʻai i le pH o le 6.5-7.0, e manaʻomia ai le faʻaleleia lelei o le faʻavaivai o le eleʻele - ina ia le paʻu le vai i le pito i lalo o le ulo. O le gafatia mo le totoina (transplanting) o le eustoma e sili atu le faʻaogaina lautele, ae le loloto.

Teuteu

E tipi uma le vaovao vaivai, ae le o le aʻa, pe tusa ma le lua paʻu o lau. Faʻasalaga lelei, o le a toe totogo se aʻa.

Faʻafouina o le eustoma

E lua auala e toe fanauina ai le eustoma: faʻaaogaina o fatu ma vaeluaina le vao. E tatau ona totō fatu i totonu o se atigipusa, ufiufi i se fasi manifinifi o le eleele, susu ma ufiufi i le tioata. Alu i lenei tulaga i le vevela pe a ma le 23-25 ​​tikeri. O se fale kiona e le faʻaaogaina e faʻafefeteina taimi ma faʻafefe. O le a oso mai uluai fuʻa i le 10-15 aso.

O fualaau e tatau ona teu i se mea susulu ma le vevela o le 20 tikeri. A maeʻa ona tuʻuina i luga o le laau se paʻu o loʻo i luga o le laʻau, e mafai ona totoina i totonu o se isi ipu (1-3 vaega). A maeʻa pe a ma se tausaga, e mafai ona matauina muamua le fuga o le eustoma. Laʻau e maua mai fatu pe a taumalulu i se nofoaga manaia ma le tele o le malamalama.

Maʻi ma meaʻai

Lisianthus e afaina i le gaogao, paʻepaʻe, siama, gutu pala, fusarium poʻo mycosis.