Laʻau

5 ituaiga sili ona lelei o le Japanese rhododendron

Iapani rhododendron e taua lauiloa o le "rosewood". O lenei mea totino o se tasi lea o tagata lauiloa i totonu o faifaatoaga i Peretania. Iapani Rhododendron na taia ma lona matagofie. O le togavao, e sosolo faʻatasi ma fugalaau, o le a le tuua ai se mea e le popole ai soʻo se fai togalaau.

Rhododendron Schlippenbach: Faamatalaga ma le Amataga

Rhododendron Schlippenbach - o se tasi o laau sili ona matagofie. Faʻaigoaina e faʻaaloalogia le alii fitafita - Alexander Yegorovich Schlippenbach. O le mea lea, na aoina e Alexander Egorovich lenei laau i le taimi o se malaga i Korea i le 1854.

O lona atunuʻu o le itu i matu ma le totonugalemu o motu Iapani.. Faʻaauau i luga o mauga papago maulalo po o vaomatua. E mafai e le laau ona tafe le malulu ile - 26 ° C.

Rhododendron o se vao i le vao lea e mafai ona oʻo atu i le 2 mita le maualuga.

O se togavao vao rhododendron e mafai ona ola mo le sili atu i le 80 tausaga, ao ola le laau toto e oo i le 40-50.

O laulaʻau e iloga e se lanu lanumeamata lanumeamata ma se foliga faʻalelei. O le pito i luga o lau laʻau e feliuliuaʻi totonu. Laʻau ma fugalaau i luga o le vao e fuga i le taimi e tasi. O lenei laau e le masani ai e fuga mai ia Aperila-Me..

O ituaiga eseese o le Japanese rhododendron

Talu mai le 1861, na lauiloa Iapani le rhododendron i Europa. I le taimi lava e tasi, na amata ai ona auai Anthony Waterrer i le filifilia o laau toto i Ghent azaleas. O se taunuuga, e tele ituaiga matagofie na aliali mai.

O nisi o tagata lauiloa e lisiina i lalo:

Salmon

O fugalaau Salmon e mama atoatoa ma se moli moli. O lenei laau toto e oʻo i le 2 mita le maualuga. Frost resistant.

Salmon Variety

Laʻau

O lenei ituaiga o loʻo faʻaogaina. O fugalaau e lanumumu-kulimi ma lanu samasama. Le lanu o laulaau o le fugalaau suiga mai le lanumeamata i le samasama i le oʻo mai o le tautoulu.

Vailaau Mataʻutia

Yellow

I le avea ai o se tulafono, e tupu aʻe i totonu o vao ma o loʻo i ai se fomaʻi foliga. O fugalaau e lanu samasama, tumau mo le 20 aso.

Aʻoga Yellow

Paʻepaʻe

O le fugalaau o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe sinasina ma sinasina, ma o lanu totonu e susulu samasama.

Grade White

Karolinsky

E maualuga le 1.5 mita le maualuga o le suka. O laupepa e ufiufi i fua i lalo. E fuga mai ia Me mo le tolu vaiaso. Fugalaau e oʻo i le 4 cm le lautele, paepae ma le piniki.

Eseese Karolinsky

Rhododendrons foi fevaevaeai, semi-deciduous ma le fuga.

I luga o laau afu, o lau e pauu i tau uma o le tautoulu ae toe totogo le tautotogo. Ae mo le semi-deciduous - o laulaau e faʻasaoina mo le tausaga e tasi. Ma luga o laulaau vao e oʻo atu i le 3-6 tausaga.

Totoina o laau afu

E fautuaina e totoina i le tautotogoaʻo lei gaʻo fatuga, ae pe a maeʻa le mafanafana o le eleele. O le masina aupito sili mo le fausiaina o Aperila, poʻo le amataga o Me.

Ona o le mea moni e faapea, o laau toto i le natura e ola i luga o mauga po o latalata ane i vai o le tino lea e matua mamafa ai timuga, e taua le faatulagaina o tulaga tutusa.

Mo le totoina, e sili atu le filifilia o nofoaga e puipuia mai matagi malosi ma le susulu o le la. Mo le totoina, e sili ona lelei le faʻaaoga o le eleele eleʻele.

E taua foi le amanaia o le mea moni e faapea afai e totō i autafa o laau e iai le aʻa, e mafai ona mate le laau ona o le le lava o le susu ma meaʻai.

O le pu lea e totō ai le togavao e fausiaina i le 45-65 inisi le lautele ma loloto e oo atu i le 25-35 centimita. O le tele o le lua e faalagolago i le tele o le laau.

A o lei totoina, e taua le sosolo o le aʻa o le laau mo le 12 itula, e faaopoopo ai mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe i le vai.

Filifilia o se nofoaga, tulaʻi, tausi:

Tausia ma sauniuniga mo le taumalulu

Talu ai o lenei fale toto e mama, i le taimi lava e uma ai ona totoina e tatau ona faʻainuina i taimi uma, aemaise lava i vaitau mafanafana, e aunoa ma timuga.

O le faʻaleleia o fausaga faʻaleleia o le vai e mafai ai ona faʻamalosia e le gata aʻafiaga, ae faʻamamaina foi le vaʻalele, o le a fesoasoani i le tuputupu aʻe ola o le vao ma le umi o le fuga.

Faʻasogo le vao 1-2 taimi i le tausaga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga fualaau faʻasaina.

Ina ia mafai ona tuʻuina atu i le vao se foliga manaia, mai le 2-3 tausaga talu ona totoina, ua teuteu laau. Mo le laʻau umi ma le umi, e tatau ai ona aveese faʻamaʻi le mama.

Toto E fautuaina ina ia ufiufi i se mea e le o lalagaina i le taumalulu e puipuia mai le malulu ma tuʻuina lelei lelei le fuga i le taumafanafana.

Saunia mo le taumalulu:

Fuafuaga o fanua

E faʻaaogaina lautele e le aufaʻataʻaga eleele le rhododendron ia latou galuega, e pei e le lelei ma i le taimi e tasi e fuga mai ma le matagofie.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le laau i totonu o faʻailoga, e tatau ona amanaʻia le maualuga ma le salalau o le vao, le foliga ma le tele o lālā, le lanu o fugalaau ma le taimi, le umi o le tupu. E taua foi le faapalepale o le tau i le vao.

Vaega faʻapitoa rhododendron ma isi laau, vao ma fugalaau.lea e mafai ai e oe ona maua se aafiaga faʻapitoa faapitoa.

Rhododendron e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua.

I le suesueina o uiga uma o le totoina ma le tausia o se togafitiga Iapani, o le a faigofie mo soʻo se tagata fai togalaau ona totoina se tasi pe sili atu laʻau matagofie i luga o lana togalaau ma fiafia i la latou matagofie matagofie.