Isi

Feteenaʻi slugs i le togalaau

Mai le osofaʻiga o nei moli leaga i tausaga uma, fualaau faisua ma teuina o togalaau aina, otaota ma laau teuteu e mafatia. E matua faalialiavale i latou e mafai ona latou faaleagaina le tele o fua. E leai se tasi na mafai ona faʻatoʻilaloina uma ia mea faʻamaʻi, ae ia fefefe ia i latou mai le moega pe faʻaitiitia le numera i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai e tagata uma ona fai. E mafai ona e faia lenei mea i auala eseese ua uma ona faʻaaoga e le tele o fai togalaau. O le mea autu lava, o le metotia ua filifilia e galue i lau togalaau poʻo le fale.

Auala e taulima ai slugs i le togalaau

O le auala pito sili ona lauiloa ma saogalemu mo tagata ma laau e faʻaitiitia ai le numera o slugs i le nofoaga o le aoina ma le lima. O lenei faiga e faia i le afiafi, pe a goto le la, pe a tafe mai moli i moega e 'ai. O se augatasi autasi o tagata e tutusa o latou mafaufau e faigofie ma sili atu le lelei e galulue ai, ae e faigatā mo se tagata e tasi ona faia lenei mea. O le mea lea, e manaʻomia e tagata o loʻo nonofo i le taumafanafana ona filifili se tasi o auala nei o le puleaina o manu.

Le Auala e Faʻatau ai Slugs ma Faʻatagata Faanatura

O slugs o se mea e sili ona taua mo togafiti ma frogs. O le galuega a le fai togalaau o le tosina atu lea o sui o le fauna i lana fuafuaga. E pei o se pusi, e mafai ona e tuʻuina ni pusa vai susu i luga o moega. Muamua, o le a latou inu susu, ona latou mulimuli ai lea i slugs.

O le isi fili o slugs o le nematode parasite, lea o loo i ai i le Nemaslug biological product. O lenei meafaigaluega lelei ma le saogalemu e taugata tele, ma faʻatau mai o se faʻafitauli, talu mai le amataga o Peretania. Ae o le mea lea, oi latou e le lava le faʻatau e faʻatau ai o le a manaʻomia se tasi faʻasusu o moega i le masina e faʻaumatia atoa nei mollusks leaga.

Feteenaʻi slugs: mailei ma mailei

Pe a paʻu o latou ulu i le maunu, ona sili atu lea ona faigofie ma aoga e tau ai a latou aofaiga i le nofoaga e tasi.

Sour-milk products - o se tasi lenei o paʻu, o mea ua tuanai o le a le pasi. Mo lenei metotia, o le a e manaʻomia se laupapa laʻititi laʻititi, kuka i le susu susu, kefir poʻo susu susu i le tasi itu. O le laupapa e tatau ona tuʻu i autafa o moega i luga o piliki e lua, ma sima le vaega ile eleele. A o faagasolo le po, o le a faʻaputuina le tele o moli i luga o le maunu ma vaveao o le a faigofie ona aoina ma faʻaumatia.

O le isi paʻu aoga mo slugs o le pia poo le sua sua suamalie. O se tasi o nei vaiinu ua tumu i se atigipusa (mo se faataitaiga, se ipu poo se afa-lita lita), eli i moega. O le manogi o le pia ma le sua e tosoina ai meaola faalafua, latou te paʻu ma paʻu i le vai. O le a le mafai ona latou o ese mai iina. E mafai ona toe faia le faiga i aso uma mo le vaiaso seia oʻo ina faʻaititia le tele o faʻamaʻi pipisi.

Taumafai e faʻaoga le falaoamata falaoamata. O tamai ipu tioata e tatau ona tumu i le sana ma tuu i luga o latou itu i autafa o fualaau faisua. O faʻataʻitaʻiga o le a amata ona faʻafefe sao i le faletupe.

O nei mollusks e pei lava o le manogi o le vine. E mafai ona faʻasolosolo saʻo i autafa o laau.

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻi i le mulching

O le mulching layer of some materials and plants either repels pests with its smell, or interfere with their movement on the surface. Mo se faʻataʻitaʻiga, o sisi poʻo ni nila e le fiafia i ni manua leaga. Afai e le lava le aofaiga o nila mo se mulumulu atoa, ona mafai lea ona e tuu ni lala mai conifers i luga o moega.

O le nettle mulch i le va o moega o fualaau aina e le mafai ai foi ona faʻaaogaina ni slugs i laau toto. O lona '' susunuina '' meatotino e ono le manaʻo e suʻe le meaola.

O lenei metotia o le a sili atu lona aoga pe a fai o le mea e mulimulitaʻi e faʻafouina pea. E le tatau ona faʻafefe, e masani ona fou ma manogi.

Faʻasalaga faʻasolosolo malie

O nei meaola faalavela e tali lelei i mea manogi. Latou te fiafia i ni manogi, latou te tosina i latou i moega ma mailei. O isi, i se isi itu, mafua ai le feitagaʻi ma le faatagaina ai laau e latalata i le vavalalata. O lenei uiga e mafai ona faʻaaogaina i luga o atunuʻu. E tele filifiliga mo le totoina o fualaʻau ma vine. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Kapisi + rosemary (poʻo laume).
  • Peʻa suamalie + pulu.
  • Strawberry + Pasili.

I nofoaga e maua ai fualaʻau, e mafai ona e totoina le togafiti poʻo le lavender.

Faʻalavelave i slugs

Vaʻaia eseese mai soʻo se mea e le mafai ai ona tuʻuina atu le meaola i le laau - o se filifiliga foi lea i le taua faasaga ia i latou. Mo lenei faamoemoe, faʻaaoga:

  • Maea uʻamea poʻo mea malulu. O le paʻu apamemea i luga o ia pa puipui i slugs e lamatia ai se paʻu eletise laiti.
  • Gutters o ituaiga eseese e faia i le palasitika, tumu i le vai. O le a le mafai e slugs ona faʻataʻamilo pe "laa i luga" o sea pa.
  • Fale nofofale pe faʻatau faʻatau ma uʻamea e faia i le palasitika;
  • Faʻasalalau tagata e faʻafefiloi i le tar. O ia ituaiga afu e manaomia ona salalau solo i le togavao i le ituaiga o le au.
  • O se maea na sasaina i le lanumoana lanumoana. Ua faataatia i fafo o le togalaau atoa poo le moega fugalaau.
  • O le taamilomilo faataamilo i le fale teuteu, na fausia mai soo se mea ua fautuaina: fuamoa fuamoa nutimomoia po o pala, lapisi o le vaitafe po o le oneone, faapea foi ma tamai maamaiti.

Fofo faʻapitoa e faasaga i slugs

O le tele o infusions ua saunia mo le faʻamaina ma le pulumuina e aoga na o sina vaega itiiti o slugs i luga o le saite.

Recipes for spraying:

  • Mo le 5 lita o le suavai e te manaʻomia e faʻaopoopo 100-150 karamu o le kālati oloina i pulupulu ma alu mo le 24 itula mo le faʻamalosi.
  • Mo le 1 lita o le vai - 150 kalama o le sinapi vaimama. E mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa le itula o le faʻamalosi. Mo le susunuina - e tolu vaega o le vai ua faaopoopo i se tasi o vaega o le faʻasalaga maeʻa.
  • Mo le 5 lita o vai - 500 kalama o le pefu asu. A maeʻa le fausiaina o aso uma, e tatau ona e faʻapipiʻi se sipuniti o le faʻaumea a le tagamea.
  • Mo le 10 lita o le vai - tasi le fagu lanu meamata.

Faʻamanatuga o meaʻai:

  • Mo le 5 lita o le suavai - 0.5 kilokalama o le dried delphinium dried. Faʻamalosi mo le 48 itula.
  • Mo le 5 lita o le vai - 500 kalama o le mustard powder. O le faʻasolosolo o le a saunia i le tasi itula pe a uma ona faʻafefiloi.
  • Mo le 5 lita o le suavai - 500 grams o le lua poʻo le lua selau lima sefulu pepa vevela vevela. O le fusi e saunia mo le lua poʻo le tolu aso, ona aumai lea i se vevela ma faʻaoga mo le isi 48 itula.
  • Mo le 500 mililiters of water - 2 sipuni tele o kofe.
  • Mo le 5 lita o le vai - 2 sipuni tele o le amonia.

Faaleleia o palapala e siomia ai laau toto e tetee atu i slugs

E i ai ni mea faʻapitoa ma ni vaega eseese, pe a faʻaaogaina, puipuia ai slugs mai le gaoioi poʻo le latalata i laau totō. O ia mea vaivai po o mea manogi e fufusi i moega, avanoa poʻo avanoa i tafatafa o le fua. O lenei:

  • Nofoaga tife uamea.
  • Pepa vevela.
  • Poʻa asu tapaa.
  • Lafu uila.
  • Lalu paʻu.
  • Superphosphate
  • Sulked lime (i se foliga mama pe fefiloi ma le pefu asu).

O le faʻaaogaina o le lime faʻamalosi e faia i ni vaega se lua ma se vaitaimi o 10-15 minute. O se tali puipui o meaola faalafua o le gaioiga malosi lea o siaki, o lona aofaiga e le iʻu. O le pefu lona lua o loʻo faʻaumatia ai le vaivai. O le mea moni, o lenei vailaau ei ai ona taunuuga le lelei mo le eleele. E mafai e le lime manogi ona faaleagaina, lea o le a aʻafia ai le tuputupu ae o le toto.

Faʻasalaina slugs i le masima

E tatau ona e vave gauai atu i le mea moni e le o fualaau faisua uma e pei o masima e faasusu. I le taua faasagatau i slugs, e tatau foi ona amanaia lenei mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le talia e tamato le faʻafefe, ae o le beets latou te iloa lelei.

O vaifofo malosi e aoga mo le faʻamavae mulimuli o slugs pe a uma ona aoina i latou i moega (i mailei pe lima). E le gata i lea, o le masima e faʻaaogaina: mo le faʻavaivai, mo le faʻasaina o le avanoa i le va o laau totō ma fale faʻapala.

Auala e faʻafefe ai slugs: vailaʻau ma meaola o meaola

E tupu o le numera o slugs i luga o se saite e sili atu nai lo mea uma e le mafaamatalaina ma mafaufauga ma o metotia masani uma ma metotia e le galue i luga e pei ona tatou mananao i ai. I lenei tulaga, o le faʻamoemoe mulimuli e tumau pea - o le faʻaaogaina o fualaau oona e ofoina mai e faleoloa faʻapitoa ma vailaau mo togafitiga e faʻafefe ai lenei manuʻa leaga.

O fualaau sili ona saogalemu o Agrozin ma Ulicid. E le mafai ona afaina ai tagata poʻo manu. O fualaau nei o le gaosiga o Iukureini.

"Agrozin" e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faʻalelei o le eleele ma faʻamalosi lelei ai le osofaia o fao ma slugs. O le tau maualuga o le fualaau oona e totogiina. Mo taʻi 10 sikuea mita, e fautuaina e fai 45 milliliters o tupe. O le fualaau faasaina e faʻaaoga i le taimi e tasi.

O le faavae o le fualaau faasaina "Ulicide" o le uʻamea uʻamea. E tusa ma le 5 kalama o le fualaau faasaina e manaʻomia ile sikuea mita. E sili atu ona lelei le ausia o se talosaga e tasi.

O fualaau oona e tatau ona faʻaaogaina i le laina mulimuli, pe a uma ona tofotofoina uma meafaigaluega ma metotia, ma oe manaʻomia pea le teuina o fua. O togafitiga sili ona lauiloa o le Faititili, Sludge Eater, Meta. O se mea e manaʻomia muamua mo vailaʻau taʻitasi o lo latou faʻaaogaina e le sili atu ma le tolu vaiaso aʻo leʻi selesele fualaau faisua. O vailaʻau e faʻaaogaina i foliga masini. Laititi i totonu o fualaau tetele i se mamao e 10 centimita mai le tasi ma le isi e tatau ona faataatia i luga o moega na osofaia e meaola faalafua.

Matou te moomoo ia e filifili le auala e sili ona aoga e faʻafefe ai i slugs!