Laʻau

Rafidofora - meafale i totonu mo togalaau

Laʻau lapoa ma le manaia o lau o le rafidophore e nofo i luga o petioles mafiafia ma foliga mai e malosi tele. Ae o le liana lava ia e foliga mai e le mautonu. O lenei laau matagofie ma lapisi o le cirrus e sili ona matagofie e pei o se auala ma i luga o le laufanua i luga o puipui, ua avea le laau ma mea taua i tausaga talu ai nei. O Rafidofora e le o le vine pito sili lea ona lelei e tausia. O le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le ea e taua tele ia te ia, ae o tulaga, i se isi itu, e matua faigofie lava ona filifili mo ia: o le raffidophore e peiseai na faia mo le galueaina i potu nonofo.

Rafidofora - meafale i totonu mo togalaau.

Rafidofora - vine lapopoa e le mo tagata uma

I totonu o vine ma lauʻau matagofie, o le raffidophora e le o se mea e sili ona fiafia i ai. O le laau e sili atu ona taatele pe a faatusatusa i fusi ma monsters, ae o le tulaga o le "aganuu e le mo tagata uma" e le aveesea mai le matagofie o lenei fetu Asia.

O Rafidophores o ni mea muamua, o latou laʻau matagofie e maua ai se faapitoa faapitoa i vaomatua o Malaki ma Initia, e ui o le laau o loʻo iai i le natura e le gata i Asia. O Rafidophores e tutupu uma i Aferika ma Ausetalia ma Niu Sila, e toetoe o motu uma o Oseania.

I le tepa muamua i lenei mea, e ui lava e le o se mea muamua, ae le o se fale masani, ei ai se lagona o se atemosifia faapitoa. O laʻau lauolaola o le raffidophora fesoasoani tele e fesoasoani i le faʻaleleia o le eleele. Ae o le laau e foliga mai e sili atu le malosi nai lo le tele o ituaiga lauiloa.

Rafidophores e fai ma sui o le aiga Aroid. O le igoa na tuʻuina atu ia i latou mo ni faʻavao pei o nila i luga o ituaiga o ituaiga o mea totino (mai le Eleni "pulupulu nila"). O lenei uiga i totonu o raffidophores i totonu e le o faʻaalia pe faʻaalia foi ia lava i se tausaga sili ona manaia.

O Rafidophores e aofia i le numera o le faʻamalosi ma le ufiufi o le eleele lea e mafai ona liliu e aunoa ma le puleaina i totonu o tagata tino i totonu. Malosiaga, mafiafia, tumau lanu meamata e oo lava i le tele o tausaga, ua foliga mai o le ogalaau o le raphidophore e sulu i le tele o le tele o vine.

O fua o le laau e faʻaloloa, lea e mafai ai e le liana, e ui lava i le tele o laʻau, e tumau pea le leai o se mea leaga, e matua aʻafia ai le iloa o le avanoa. O Rafidofora e faʻasaina aʻa aʻa ma lau, lea, pe a tupu aʻe i luga o puipui, e mauaʻa i le mutia susu, e faʻateleina ai le malosi.

O le mea e sili ona teuteu o le vaʻaia Initia e tele lau. E mafai ona latou tuputupu ae i le sili atu i le afa mita le lautele, e faʻamalosi i le matagofie o le luga, ma le lapoa, ma le lanu. I luga o le foffidophore, o laulaau laiti e toetoe lava o taimi uma, ao latou atiina ae, latou te vavae ese ma liua i lau lauusiusi o le cirrus, o nisi taimi ae le o lobes taitoatasi, ua aliali mai lava pupu ia i latou, lea e na o le faamamafaina o le natura faapitoa o le laau.

O le natura o le fuluina o le raffidophora e faamanatu ai pama, ae le o le vaevaega o laumei. O le foliga o laupepa laititi e toetoe lava a oʻo i le lapoa, pe a o le matua, o laulaau e avea ma foliga sili atu i le fatu, suia i le faavae. Faʻasalaga vaevaega i le faʻavae, faʻamavae.

O laʻau o Rafidophore e faigata, paʻu, ma se laufanua matagofie tele ma le lanu meamata lanu meamata ma se lanu malulu. O laʻau e nonofo i luga o petioles uumi, o lona umi e toetoe lava a tutusa le umi o laulaau: petioles o laau matutua e oʻo i le 40 cm.

O le fuga o Rafidophore e masani lava ona taua o le nonduscript, ae o le mea muamua lava ma e le faaleagaina ai foliga o le laau. O le tele o fugalaau, fugalaau ma fugalaau fugalaau e ufiufi i afifi lapoa e foliga mai e ese ma faamamafa lelei le matagofie o laulaau.

Raphidophora downhill (Raphidophora decursiva).

Ituaiga o raffidopres mo le ola ae i potu

I le natura, o le fuainumera o ituaiga tafafopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopop I le avea ai o se laau toto, ma se fale kesi, na o le tasi le ituaiga o faffidophore ua salalau - raphidophora lalo (Raphidophora) O se laupepa mamana ma le lapisi mita laititi, o foliga vaaia o nisi taimi e faatusatusa, e ui lava e le o se mea lelei, faatasi ai ma se moa.

Ua mafaufauina se togalaau vao rafidofora faʻasaʻo pe faalilolilo (Raphidophora korthalsii) E ese mai meaola e sili ona lauiloa e ala ile faʻapuupuu o galuega ole laʻau ma fatu laʻau-e pei o le 30 cm (i totonu o potu e masani ona faatapulaaina i le 10 cm le lautele). O se lapoa tele lenei, ae e laʻititi i le telē i le tauvaga puʻupuʻu puupuu, lea e sili atu ona talafeagai mo le tuputupu ae i totonu o le puipui puipui.

Raphidophora faʻasolosolo poo le telefoni (Raphidophora korthalsii).

Tuutuuga mo le ola i totonu o le fale

E sili atu le fiafia o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le tele o potu e pei o latou tagata e ona. Latou te le manaʻomia le filifilia o tulaga faʻapitoa mo fale nofo i le taulaga, o lea ua latou manatu ai o se tasi o filifiliga sili mo se fale faʻaonapo nei. O nisi faʻafitauli atonu e mafua mai i le filifilia o moli, ae i se tulaga lautele e sili atu le tumau o le laau nai lo ona tagata tauva.

Malamalama ma le tuʻuina atu

E ui i lo latou afuaga ma le natura natura, o tafaoga e nonofo i vaomatua i totonu o potu e le faigata. O se tasi lea o ituaiga siliva tele o vine e lagona lelei i nofoaga lanu. Naʻo le ogatotonu o le taumafanafana, o aoauli i le aoauli o le la e mafai ona alu ai le mumu i luga o laupepa laʻau, ae talu ai e toetoe lava a le mafai ona faʻaalia le rafidophor i luga o le faamalama, e leai ni puipuiga o le la e talafeagai.

Rafidofora o se laʻau telē tele, e talafeagai mo i latou o loʻo manaʻomia se faʻalogo telegreen e teuteu ai potu tetele. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea tuʻufua pe mo puipui puipui, aemaise lava pe afai o le aʻafiaga o vao vaomatua, matala o le vevela, e faʻaogaina ai le tele o mea e fai.

A tupu aʻe i le faʻamaualuga na o ia, e lagona e rafidophor lagona lelei i lagolago. Tuʻu latalata i le faamalama pe a mafai e lelei. Mo le rafidofora, o potu ma le itu i sasaʻe poʻo le itu i saute o le faʻamalama e sili ona lelei.

Laititi ma le ea

Ona o le vevela o raffidopres, e sili atu nai lo le faigofie ona filifili le vevela mo se laau toto. O lenei liana e le faʻafefeina le malulu: e sili atu le puipuia mai le paʻu vevela lalo ifo o le 18 tikeri. I soo se potu malolo, lelei mo taimi paganoa, o lenei liana e lagona foi le manaia. O le vevela vevela e aafia ai laulaau, ae o le tausiga lelei o le maualuga maualuga o le vevela mo le rafidofora e le oi ai.

Rafidophores e le fiafia tele i suiga faafuasei i le vevela ma ata. O lenei vine e le o ave i totonu o le ea fou mo le taumafanafana (e ui lava, e mafua mai ona o lona le fiafia).

Rafidofora i vivo tuputupu ae.

Rafidophore tausi ile fale

E le pei o aiaiga o le taofia, e le faigofie le tausiga o togalaau. Rafidophores e manaʻomia ai le faʻamaʻo lelei ma le maualuga o le maualuga o le suasusu, ae i le tulaga lautele, o le tausiga mo i latou o se tulaga masani mo soʻo se vailaʻau i totonu o le fale.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E ui lava i laulaʻau lapopoa, o le raphidophora e le o se mea e sili ona leaga e pei o le tele o ana uo i le vevela. E fefe le laau i le paʻu ma le suavai, o le palapala i le va o vai e tatau ona faʻamamago sina mea itiiti nai lo le pito i luga. E oo lava i le maualuga o le taumafanafana, o le taimi ole fausiaina o vai ua faavaeina e ala i le siakiina o le magoina o le masini.

E le fefefe Rafidofora mo le lamala, ae o le mulimuli e mafai ona aafia ai le matagofie o pito o lau. I le taumalulu, o le sui mo le laau ua mamago atoa, ma le tele o vai faʻaaoga mo le tasi taualumaga ua faʻaitiitia.

O le maualuga o le suamalie o se mea e manaʻomia muamua mo i latou o loʻo mananao e ausia se fua lelei o le tuputupu ae ma le matagofie o laulaau tetele mai se laau. Mo fauffidopres, e fautuaina e aofia ai le masani, ma i le taumafanafana, e masani ona felafoaʻi i le faasologa o tausiga. Mo le lianas, e mafai ona e faʻaaogaina na o ni meaola laiti ma puipuia le faaputuga o mataʻu o vai i lau. O le faʻaleleiaina o mea e faʻamafanafanaina e fausia ai tulaga lelei mo le laau.

Rafidoforov tali lelei i le faʻafefe masani o lau. E faigofie ona aveese le pefu mai pepa lapopoa ma soʻo se omomi pamu. Mo lenei mea fetolofi, aemaise lava pe a faʻaaoga e fai ai ni puipui ma ni puipui, e mafai ona e faʻaaogaina faʻapitoa faapitoa e tuʻu ai lau lanu.

Ina ia aloese mai le faʻasaina o palapala pe a uma ona faʻaleleia le rafidophora i lea taimi ma lea taimi, e tatau ona tatala le pito i luga o le masini, ma faia ma le faʻaeteete.

Fertilizing ma le faʻafefiloi

Mo faʻatau, e faʻaaogaina fertilizers e le gata i le vaitau o le tuputupu ae malosi. I le taumalulu, o le pito i luga e faʻaititia. O loʻo faia i le afa ma se faʻatonuga maualalo ma 1 le taimi i le 1-1.5 masina (ae oʻo lava i le taumalulu). I le taimi o le atinaʻeina o le laau, mai le tautotogo i le ogatotonu o le autumn, o le tele o laei pito i luga e tasi i le 2 vaiaso e fetaui lelei mo raffidophores. O le faʻamaualuga o le faʻamalositino ua filifilia e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī.

Mo foffidopres, e sili atu le lelei le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa mo laau teuteu-faʻaaogaina: na o faʻatoʻaga faʻalavelave lautele e mafai ona faamalieina atoatoa le manaoga o le laau mo meaʻai.

Rafidofora - o se vailaʻau mamana ma televave lea e manaʻomia ai le teuteu masani.

Toto ma fusi

Rafidofora - o se fale malosi ma vave ona ola. Ina ia pulea lona tuputupu ae, e mafai ona teuteuina le laau i se tausaga matua. Ina ia maua se pale sili atu lanu ma se ufiufi o puipui puipui, o le vine e faaosoina ai le laʻau e ala i le teu po o le faapipiiina o tumutumu o laau.

Afai e te manaʻo e toto se vine i le tulaga o le salalauina o vao pe faʻatapulaʻa le uumi o le umi, e mafai ona e faia le seleselega o le tautotogo taʻitasi i le afa o le uumi o lala. Faatasi ai ma le leai o se mea teuteu, o le rafidophor e mafai ona tuu i lalo o le teuteu o le matua, ae ia le itiiti ifo ma le lua ituaiga o laulaau e tatau ona tumau pea i luga o togitogi.

Aʻo faʻapipiʻi le lagolago o le rafidophore, e manaʻomia le filifilia lelei o fausaga. Mo lenei mea mamafa, e na o le mausali ma mafai ona tatalia le tele o lau o pou poʻo le fausia o fausaga. E tatau ona malupuipuia pito i luga ole lagolago ile puʻu po o le twine, sisal poʻo se teuteu teuteu.

Suiga ma sui

Rafidofora e vave ona tuputupu ae, ola ma tuputupu ae ma avea ma sui o le sui i se talavou i se fua faatatau lea atonu e le manaomia se tasi ae na o ni suiga se lua i le tausaga. E oo lava i laau totō matutua e masani lava ona gaosia i le 2-3 taimi.

E sili atu ona lelei le taulai atu i le fua faatatau o le atinaʻe o le mea o loʻo i ai, o le i ai o faʻamaoniga o le aʻafia atoatoa o le eleele. O le taimi aupito sili mo le totoina o le amataga o le tautotogo, ae afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻapipiʻi rafidofora e oʻo lava i le tau vevela poʻo le amataga o le tautoulu.

Mo lenei mea faʻaaoga e faʻaaogaina ai le tulaga maualuga o le lalolagi. O se mea na faatauina mai ma faailoilo lelei o le vavalalata ma meaʻai, ma se mea e faia e le tagata lava ia (mo se faʻataʻitaʻiga, mai vaega tutusa o eleele lanu, humus ma peat faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le lafoaʻi o oneone poʻo mea inisi) o le a faia. Afai e mafai, mo le laau, e mafai ona e faatauina se mea faapitoa mo vine i totonu po o Aroid.

E fefefe Rafidophors e fesoʻotaʻi ma o latou aʻa. E matuā lamatia lava faʻaleagaga o aʻa laiti. O le laau ua faʻafefeteina, e le taumafai e faʻaumatia le otaota. I aso muamua pe a uma ona totoina, e manaomia e le rafidophore le maualuga o le vevela ma le malulu palapala. E le tatau ona susulu le malamalama. Faʻaauau le tausiga faʻamaonia ile amataga ole laʻei pito i luga.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

Rafidophores e ono afaina tele i meaola faalafua e salalau i le ea. E tele lava ina latou tosina atu ai iniseti, aphids, spider mites, ma siaki mealy e le masani ai. Pests i luga o rafidophores o loʻo pulea i iniseti ma le faamamaina o laʻau i vai paʻu.

O faafitauli masani i le tuputupu aʻe o faffidophores:

  • vaivai o laulaau ma le malulu malosi;
  • petioles elongation i lalo ifo o le malamalama;
  • avanoa i laulaau i le susulu o le la;
  • lanu samasama ma le lalagaina o laulaau ma le faateleina o le eleele ile susu;
  • o foliga vaaia o lanu uliuli ma le faʻagogoina o lālā ma mea malulu ma le pala.

Rafidofora i tulaga o potu e toe gaosia na o laau.

Faʻaleleia o le Raffidophore

I totonu o le potu, o le raffidophora e faʻapupulaina na o vegetative, o le totoina o ni laau totō fou mai le gaogao. Mo le tipiina, o le vavaeina o laʻau o le lapoa tele e vaeluaina - e tusa ma le 20 cm le umi, ma se mea e faʻamalosi ai le oti i le pito i lalo ma faʻatasi ai ma se aʻa o le aerial poʻo se fatugaʻo (tasi lava lau laʻau).

A maeʻa togafitiga i le fofo o le osofaʻi o le oso, e tatau ona totoina le tipi i se mea e aofia ai le afa afa ma le afa o le eleele masani mo le fafidofor. Laʻau e tanumia i se tulaga, faʻapipiʻi ona ufiufi lea i se pulou ma tausia le faʻamafanafanaga tumau e ala i le faʻaleleia faʻapipiʻi ma le vaalele.

Ina ia aʻafia laʻau o le rafidophora, e tatau ona saunia se siosiomaga vevela - o le vevela e tusa ma le 26-28 tikeri (o le faʻamafanafana pito i luga e atoatoa). I le averesi, aʻafiaga e tusa ma le 2 masina. A maeʻa aʻa, e totō laau i pusa taʻitasi.