Laʻau

Laʻau pama

O le pale o le paluga e matua afaina i le nofoaga o lona amataga. Ae o loʻo i ai tulafono e tutusa uma lava laʻau pama.

  • Muamua, o nei laau e pei o potu ma malamalama lelei, ae aua le taliaina le susulu o le la. O le puipuia o le tele o pusi tulle poʻo ni tauaso.
  • Lona lua, o laau o pama e matua fefefe lava i pepa. O le mea lea, taumafai e faʻamautinoa o le ea fou mai le faamalama matala e le oso i luga o le sissy.
  • Tolu, o aʻa o nei laau e matua nofouta i le malulu. O se ulo e tusa lava pe i ai se ogalaau tele e le fautuaina e tuu i luga o se faamalama malulu po o luga o fale mafolafola fola.
  • Lona fa, o laʻau uma, e oʻo mai i toafa, e mama, aua o le taumafanafana latou te manaʻomia ona fafagaina toetoe lava i aso uma, i le taumalulu - faʻafefe faʻafefe. Ae faatasi ai ma le alofa uma i le vai, o pama e le mafai ona faapaleina le masuasua.
  • Lona lima, e manaʻomia ona faʻaauau pea le suʻeina o mea uma, aemaise lava i le taumalulu i potu vevela. Faʻaaogā le vai mafanafana, faʻamalolo lau i itu uma e lua.
  • Lona ono, o le tasi mea sili ona taatele i pama uma. O le tulaga o le tuputupu aʻe o le pama i le pito i luga o le meaʻai ma afai e te tipiina le au i lenei itu, o le a mate le laau o le pama.

Tofiga

O laau pama e mafai ona faʻaleleia e fatu, ae e faigata. E le gata i lea, o le a vave lava ona leai se fatu o fatu, o lea ia taumafai e faʻatau fatu fou. E sili atu le toto i le taumalulu mulimuli po o le amataga o le tautotogo. A o le lūlūina, o fatu tetele e faʻamaʻaʻaina o loʻo faʻapipiʻi ma le faʻaeteete (aua nei faaleagaina le fatu) ma tuʻu ai i totonu o le vai mafanafana 30-35 ° C mo le 2-4 aso. Mo fualaau, filifili ipu e le sili atu i le 15 cm le maualuga ina ia le tupu tele aʻa. I le pito i lalo o le fagu, tuʻu vai mai alavai (paʻu piliki), o se faʻafefiloi o le vaitafe o le vaitafe ma le elela lautele.

Pulu pipi

© cliff1066 ™

Ona faaopoopoina lea o se paluga palapala, lea e aofia ai le 1 vaega turf ma le 3 vaega le oneone tele. I le pito i luga matou te tuʻuina le oneone mama mama i se vaega o le fa senitimita ma matou totō fatu i totonu o le loloto o le 2-3 cm ma se mamao o le 3-3.5 cm. E fautuaina le ufiufi o laau totō ma le galu mai luga. Vaomatua faʻatoʻaga i aso taʻitasi ma vai i le vevela o le potu. O laau pama e totogo lemu, i le averesi pe a ma le 20-30 aso.

A oʻo mai le laʻau muamua, faʻapipiʻiina le laau i totonu o ni ulo laiti. I le taimi lava e tasi, 3 vaega o le turf, 3 vaega o humus, 2 vaega o lau laulaʻau ma le 1 le vaega o le oneone ua faataatia (e mafai ona e faʻatauina se faʻafefiloi o le palapala mo pama i se faleoloa). Ma le isi, o loʻo taatia vaivai i le pito i lalo. Afai e umi le aʻa, e le o tipi, ae e faʻafefeteina ma ufiufi i le eleele, ma tuʻu ai le toega o le fatu (o le a tuʻuina atu ai le laau i meaʻai). O le palapala ua faʻapipiʻiina ma faʻafefeteina tele. O le fagu e tuʻuina i se nofoaga pogisa ma mafanafana, aloese mai le susulu o le la. O vaiaso muamua e lua e fafagaina vave pe'ā uma le lua i le tolu aso, ona fai lea i aso uma poʻo isi aso uma. O le vevela o le ea i le gasologa o le tausaga mo le "talavou" tausia le laiga.

Fertilizer ma le faʻasusu

O laau pama e le fafagaina i le malologa.. O le mea moni o le laau i totonu o le ea fou e aʻafia foi. Afai e te tausia ou alofilima mai ia Me ia Aokuso i luga o le faapaologa, terrace, i totonu o le togalaau, ona e manaʻomia lea ona faʻafefeteina i vaiaso taitasi, ae pe a fai i fale, pe a uma le lua vaiaso. O luga o laei e tatau ona faia pe a maeʻa ona fufulu mama le apa i le vai. O le fugalaau mo laau pama, "lelei", "Giant" ma isi e talafeagai.

Suiga

O laau o Paama e tatau ona totoina ma le faʻaeteete, ia faʻaeteete ia aua neʻi faʻaleagaina aʻa. E masani lava, o laau talavou e totoina i luga i le tolu tausaga i le tausaga, matutua i le tolu i le lima tausaga.

Laʻau

O laau pama e manaʻomia le eleele lafulemu, a leai o le a tupu le ola o laau. O le mea lea, o le toe totoina o se laau (ia fautuaina e fai lenei mea i le tautotogo), ave le 2 vaega o le lau o le humus-lau ma le eleele eletise-eleele, 1 vaega o le peat, sand and rotated manure, faapea foi ma nisi o malala. A oʻo i le gafa, faʻalogo i le aʻa o le laau. Afai e te loloto, filifili se ipu e sili atu ona maualuga, pe afai ua lautele, e tatau ona e ave ipu o le lautele. Aveʻese aʻa faʻamaʻi i le taimi o le gaosiga, tuʻu vai lelei ile pito i lalo o le ulo, tuu le laau i totonu o se fagu, ufiufi ile eleele ma faʻapipiʻi. Aua neʻi tuʻuina le pama i luga o le la ma faʻafeinu i le lua vaiaso muamua i le faʻamalamalamaina. Ma o le taimi nei e uiga i mealilo o le tausia o ituaiga eseese o pama i totonu.

Rapis (lat.Rhapis)

I le taumafanafana, e le mafai ona e tausia le pama i le la susulu, e fautuaina e ave i le ea. I le taumalulu, e manaʻomia ai le malamalama ma le vevela o le itiiti ifo i le 7 ° C. Faʻasalaga tele i le taumafanafana, faʻapipiʻi 2 taimi i le aso, (e le mafai ona solo lau lau) i le taumalulu - faʻaitiitia le masani ma aua neʻi faʻasaina le vai ina ia le pala, aʻa faʻamaʻa faʻafolu i le vaiaso. Ina ia faʻalauteleina le susu, e mafai ona e tuʻuina le fagu i totonu o se fagu ma laʻau susu. O lapisi e totoina i tausaga taʻitasi, pe a uma le lima tausaga - pe'ā uma le tolu i le fa tausaga.

Rapis (Rhapis)

Chrysalidocarpus (lat Chrysalidocarpus)

Areca - o le pama (e pei ona taʻua ai) e faʻafefe uma le la ma le malu malu. O le vevela aupito sili ona lelei mo le 18-22 ° C. E fautuaina le fafagaina o le pama i le tolu taimi i le vaiaso, i le taumalulu - tasi taimi i le fitu i le sefulu aso. Ia faʻamamafa e fufulu, e fufulu lelei laʻau i se omomi pamu.

Chrysalidocarpus (Chrysalidocarpus)

Aso (Latin Phoenix)

O laau talavou e manaʻomia le malamalama, e leai se lamatiaga o le la e sili atu i le fa tausaga. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o laulaau o le aso ua faalauteleina, ua avea ma mea e pala. I le faʻamuamua, o laau e pei o le maualuga o le vevela (24-28 ° C), peitaʻi, ona o le vevela o le ea i totonu o tulaga potu i lenei vevela, o le laʻau o laʻau e faʻamago a latou aso. I le taumalulu, o laau toto o loʻo i totonu o le taimi e moe ai. E lelei mo aso e faʻamautinoa ai le malulu o le malulu i le va o le 15-18 ° C. Aua aso o Robelin i le taumalulu, o le vevela e le tatau ona maua lalo ifo o le 14 ° C, maualuga 16-18 ° C. Canary Aso Palm mafai ona taumalulu ma i le vevela o le 8-10 ° C. O le faʻaleleia o le ea e sili ona afaina mo aso uma.O le mea lea, i vaitau uma e tatau ai ona mautinoa le faʻaleleia o le fale. Ae ui i lea, aua nei galo o tusi faifai pea i le taumalulu e ono afaina ai le laau.

Mata i le tautotogo ma le taumafanafana e tele, e pei o le pito i luga o le meaʻai ua mamae. A uma le faʻamalosi mo le 2-3 itula (ae leai se isi), e tatau ona tuʻu le vai i totonu o le apa. I le taumalulu-tau malulu na malulu vai, o se aso pe lua pe a uma le faamamaina o le pito i luga o le meaʻai. O le mea e le gata e le mafai ona faʻafefeteina, ae sili atu ona susu. Faʻamaʻi i vai vaivai, maualalo le vai calcium.

Aso e sili ai le maualuga o le susu. Mo ia, o le pulupulu e aoga i le gasologa o le tausaga. Fufulu ma inu lelei pe faʻaputuina vai. Mo se laau toto, e fautuaina e filifili se nofoaga ma le maualuga o le vevela. Aemaise lava le aafia i le ea aso o laei. Ina ia faʻaleleia le susu, e mafai ona tuʻuina le laau i luga o se paʻu i luga o le masi susu, faʻalautele le gaʻo po o maa. I lenei tulaga, o le pito i lalo o le ulo e le tatau ona paʻi i le vai. Vaitaimi, o laulaau o le aso e tatau ona fufuluina. O lenei faiga e tatau ona faʻatinoina ia le itiiti ifo ma le tasi ile lua vaiaso.

Mai ia Aperila e oo i le faaiuga o Aokuso, i aso uma e 10, e manaʻomia ona fafagaina fualaau aina, o nisi taimi e suia ai i le paluga pāma (10 g mo le 10 lita o le vai). I le taumalulu, o le laei pito i luga e faaitiitia i le 1 taimi i le masina.

Aso Lima (Phoenix)

Auala (lat.Howea)

E alofa o ia i le ao, e ui lava e tupu lelei ma faʻamalamalamaina, e mafai ona umi se taimi i totonu o se potu pogisa. Suavai e le aunoa ma le leai o se vai. I le tau vevela, faʻapala le laau i aso uma ma le malu, vai mafanafana poʻo le faʻafefe, aemaise i le vevela i luga aʻe o le 24 ° C. Faʻatasi i le vaiaso, faʻafefe le auala, faʻafefea ona laʻau ma se omomi pamu. E mafai ona e faʻaaogā fufulu laʻau e faʻavae i luga o fuālaʻau fuālaʻau, pe faaopoopo i le 6-7 pata o susu i se ipu vai.

Auala (Howea)

Hamedorea (lat. Chamaedorea)

O le pama atoatoa mo amataga. O pito sili ona pogisa o le falemaʻi e talafeagai mo ia, o le potu vevela masani. Ae aua lava neʻi galo le suavai tele (itiiti ifo i le taumalulu), ma fufulu: vafego, aemaise lava pe afai o le pama e lata ane i le vevela vevela tutotonu, ma mafua ai ona lavea e se apogaleveleve mite. O se tamai laau e totoina i le lua tausaga.

Hamedorea (Chamaedorea)

Chamerops (lat. Chamaerops)

O lenei ituaiga o meaola e mama-faʻasologa, o lona uiga i le taumafanafana e alu i le ea fou, ma i le taumalulu e teuina i totonu o se potu malulu faatasi ai ma fuchsia ma geraniums. Mo le taumalulu, o pama e manaʻomia se ea fou, o lea e le mafai ona e teuina lenei fale i totonu o potu e aunoa ma ni pupuni. I le taumafanafana ma le taumalulu, faʻapipiʻi le pama (i potu malulu e tusa ma le + 5 ° C, e mafai e le faʻatulagaga ona suia le faʻamalosi). Chameroops, i le ala, e mafai ona tuu i le faamalama i saute.

Chameerops

Coconut palm (lat.Cocos nucifera)

O se tasi o pine sili ona telefoni. O le maualuga o le vevela e + 20-23 ° C. Afai e tumau le niu i totonu o le taumafanafana, tuu le faamalama e tatala mo le ea fou e tafe. E pei o le vevela, e manaomia e lenei laau le maualuga o le susu. Lafo lau pama i taimi uma. A faʻamaligiina, ia mautinoa o le suauu lea e atiaʻe ai le laau e le maua ai le vai pe a fufulu pe faʻafeinu - e mafai ona pala.

Pulu Paʻu (Cocos nucifera)

Tusi (lat. Livistona)

E fiafia o ia i potu susulu, vevela, i le taumafanafana e lelei tele le aumaia oi latou i le togalaau poʻo le faapaologa. I le taumalulu, e teu ai pama i le vevela e le maua lalo ifo i le 5 ° C. Faʻamamaina i le vai mafanafana. O le pama e faʻapipiʻi faʻatasi i tausaga taʻitasi. Otioina laulaʻau pe afai e 2/3 faʻamago. I le tautotogo o le tautotogo-taumafanafana, e fafagaina i le masina le laau ma fugalaau.

Livistona

Trachicarpus (Latin Trachycarpus)

O se laau e sili ona lelei, lea e talafeagai mo le la susulu ma le malu malu. I fafo, e le fefefe e faʻaitiitia le vevela i -10 ° C. Vaʻa lelei le vai, ae ia mautinoa o le palapala eleʻele o sina mea itiiti lava le paʻu. I le taumalulu, faʻaitiitia le faʻasaina. Faʻaauau le fufulu ma fufulu laulaʻau ma liliu le laau mai lea taimi i lea taimi. Trachicarpus e tatau ona toe totoina ia Iulai, pei i tulaga tau fale, faʻalauteleina le tuputupu ae o le pama mai Aokuso ia Tesema, ma ia Aperila, o se vaitaimi malolo e amata i le pama.

Trachycarpus (Trachycarpus)

Mea e faaaogaina:

  • O laau paʻu o le a teuteu le fale - Faʻasalalauga faapitoa o le nusipepa "Fugalaau ou te fiafia i ai" 11. 2009