Laʻau

Dracaena punou

Dracaena pent (Dracaena reflexa) - o se laau e ola i le aiga o Asparagus, o lona atumotu o le motu o Madagascar. O lenei laau, e laʻititi lona maualuga, e pei o ituaiga uma o lenei laau, e aofia i alofilima, ona ei ai o latou uiga pito i fafo - o se ogalaau e le o iai ma togi ma laulaau i foliga o launiu i pito. O lenei ituaiga o dracaena e ese si ese mai isi i le toe faʻaleleia o lālā mai le pito i lalo o le ogalaau ma pe a foliga mai o laʻau e foliga mai o se laʻau vao.

Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese o vailaʻau o dracaena e fugalaau fugalaau e iloa ai le lua o le sili ona lauiloa - o le "Pese a Jamaica" ma "Pese a Initia". O nei meaola e lua e eseese mai isi laʻau e lanu ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le meaola muamua, o lanu lanumeamata ei ai le lanu paʻepaʻe faataamilo i le pito ma se lanu uliuli i le ogatotonu. I le ituaiga lona lua, o laulaau e faʻataʻatia e ni lanu samasama e lua.

O le dracaena o loʻo i ai se pusa e leai se mea, lea e ufitia (e pei o loʻo afifiina i le lautele) i le pito i lalo o le laʻau, o le lau, lanu lanu meamata. O le tele o laulaau e 2.5 cm le lautele ma e tusa ma le 16 cm le uumi. Ua toto le fale i totonu o fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe ua aoina i mea e pala. O le taimi vavalalata i tulaga o potu e seasea lava.

Talu ai o le elecaena o lenei ituaiga o meaola ua manatu o se laau e faigata ona ola i le fale, e masani lava ona maua i greenhouses. O lenei laau tetele e manaomia le fatuina o ni fetuunaiga talafeagai, lea i totonu o se potu masani e sili atu ona faigata ona fai. Mo i latou o loʻo mananao pea e vaʻai i lenei suʻega faapitoa i lo latou falemautotogi, e tatau ona e mulimulitai i tulafono faavae o tausiga ma le tausiga.

Tausiga mo Dracaena 'alu i le fale

Nofoaga ma moli

I le gasologa o le tausaga, seʻi vagana ai le taimi umi o laau toto, o itula o le ao e tatau ona tumau i le 12-14 itula ile aso. I masina o le taumafanafana, e tatau ona puipuia le fugalaau mai le susulu o le la, ae o le nofoaga e galue ai e tatau ona susulu, o le malu puipuia o le a aafia ai le atinaʻeina o le laau. I na masina pe a faʻapuupuu le ao, e tatau ona e faʻaaogaina moli moli e malamalama.

Lulu

O se mafanafana lelei mo le dracaena paʻu i le taumafanafana e mai le 18 i le 25 tikeri Celsius. I aso masani vevela, pe a sili atu le vevela o le ea i lenei tulaga masani, e tatau ona e tuʻuina atu le laau i se nofoaga malulu ma se vaalele fou (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se faletusi, poletito poʻo fafo). I le taumalulu-tau malulu, e fautuaina e iai se fuga potu i le vevela ile 13 i le 18 tikeri Celsius.

Faʻasa

E tatau ona faʻatagaina vai inu vai e tu ai mo le aso, o lona vevela e le tatau ona maualalo ifo nai lo le vevela o le potu. E fautuaina le faʻafefe o le vai dracaena i le vaitau o le mafanafana i taimi uma ma le tele, ae o le vai e le paʻu i le fugalaau. O le le lava ma le tele o le susu i totonu o le eleele o le a aʻafia ai le laau. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vai ma faʻafeinu pe a tatau ai, pe a amata ona magoto le pito i lalo.

Faʻamamaga o le ea

I le taimi o le mafanafana, o le ea i totonu o potu e mamago ma matautia mo fugalaau i totonu. E mafai ona e faʻaleleia le maualuga o le susu ma le fesoasoani i le aso (taeao ma afiafi) faʻamafanafana ma se mafanafana mafanafana (faalua pe tolu i le vaiaso). I le tau mafanafana, e sili atu ona lelei le fesiitaiga o le fugalaau i totonu e tatala ai le ea ona le totogia ai lea. E taua tele le leai o se vai e tumau pea i totonu o laʻau i taimi o vai, aua o le a mafua ai ona leaga.

Le palapala

O le tuufaatasiga o le palapala e le afaina tele mo dracaena. E manaʻomia le faʻaleleia o le malulu ma le susu. E mafai ona e faʻatauina se faʻafefiloi o le eleele ua saunia, lea e fautuaina mo le totoina o ni pama, ma faaopoopo i ai se mea itiiti. E le sili atu i le 6.0 le eletise palapala.

E mafai ona e saunia le faʻafefiloi palapala mo le dracaena oe lava. O lona faʻatulagaga: lau laʻau ma turf - i vaega e tolu, oneone ma peʻa - i le tasi itu, faʻatasi ai ma le paʻu paʻu. Pe a totoina se laau talavou, o vaega uma o le paluga eleele e tatau ona tutusa lelei.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O fualaau e tatau ona faʻafefe ai dracaena i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe ma atinaʻe. Fafagaina o meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, "lelei" poʻo le "Rainbow") e fautuaina ina ia faʻaoga 2 taimi i le masina.

Toto ma fusi le pale

Ina ia mafai ai ona faia se paleni matagofie ma matagofie i luga o se laau, e tatau ona faia ni nai paʻu. E tatau ona e tipi pito i luga o tipu, o loʻo i luga aʻe o le tino vaaia. Ina ia fafagu ia gaʻo moe, e tatau ona e faia se taga masani o le polyethylene ma tuʻu i luga o ni mea e vavae ai. O lenei mea o le a tuʻuina atu ai le fale totino ma ni fale e maua ai le lanu meamata o le a fesoasoani i le tulaʻi mai o ni vaovao fou. A maeʻa foliga, e fautuaina e aveese le afifi.

Suiga

O tausaga taʻitasi, e na o laau laiti lava e manaʻomia ona suia, ma e tasi le 3 tausaga ua lava mo tagata matutua. Pe a faʻapipiʻi se dracaena paʻu, e le tatau ona solia le amio saʻo o le coma. Nai lo le toe totoina, e mafai ona e suia le pito i luga. O le fagu fugalaau poo le ogaumu e tatau ona uumi, ae le lautele.

Faʻapenaina o dracaena paʻu

Faʻato'ā amataina

O le pito i luga e maua i se fagu vai mo le tolu masina, ona toe totoina lea i totonu o se ulo.

Faʻapenaina i luga o le ea

O talo o le dracaena pupuʻu e mafai ona mauaʻa i le faʻafefiloi o eleele mo fualaau i le faʻaleleia e le aunoa o le eleele.

Faʻapenaina e ala i vavae

O le tele o le vavaega sauniuni e mai le 7 i le 10 centimita le umi. Faʻaauau i le palapala susu. Ina ia fatuina se siosiomaga lanu meamata, e tatau ona ufiufi i totonu o se fagu poo se ato o mea manino.

Maʻi ma meaʻai

Pests - vaʻavaʻavevele, thrips, mealybug, fuainumera iniseti, aphids. Faʻamatalaga faʻafuaseʻi e faʻapolopolo ai le fale o se vevela vevela maeʻaeʻa ma faʻaleleia i iniseti.

E maʻi le Dracaena ona o le tausiga le talafeagai. Ole televave po o le leai o le susu, ea vevela, vai malosi e tau atu ai i le samasama ma le paʻu o laulaʻau, faʻapena foi ma foliga vaaia o mea ma le mago.