Laʻau

Fugalaau scindapsus poʻo epipremnum Faʻaleleiga ile tausiga Faʻapenaina e ala i le vaʻaia Suiga

Epipremnum fale i totonu fale Ata tausi fale

Scindapsus Description

Epipremnum, poʻo le scindapsus, o le vine e sili ona masani ona totoina. I le natura natura, e oʻo atu i se umi o le itiiti ifo ma le 40 m, o meaola laiti e maua (e oo i le 15 m). I lalo o le fale, o le tele e sili atu ona tauagafau (e tusa ma le 4.5 m), ae o le a malosi le lala, taumafai e salalau i soo se mea.

O lenei fualaau suamalie o loʻo i le aiga Aroidae (Araceae). O le natura masani o vaʻaia o Initonesia, South Asia, Solomon Islands, o motu o le motu o Malay. O le Epipremnum o loʻo i ai se aʻa aʻa. E masani lava i luga o laʻau o le laau e mafai ona e vaʻavaʻai i aʻa, faʻafefe i le taimi.

Semi-epiphytic liana: e mafai ona salalau i luga o le eleele pe ola, faʻapipiʻi i ogalaau. O le felelei i le fale e seasea lava ona tupu, ae ua matua afaina lava i lau matagofie. Pepa lapoa e foliga foliga, o le lamolemole e lamolemole, o le lanu o le lanumeamata lanumeamata, o ituaiga eseese e maua. O le fugalaau o se paʻu o loʻo siomia e se veli 5-6 cm le umi.

Ina ia teuteuina lou fale i lenei vine manaia, e tatau ona e aoaoina tulafono o tausiga ile fale mo ia.

Faʻafefea ona tausi le epipremnum i le fale

Epipremnum auro tausi fale

O le tausiga o le epipremnum e oso i le fale e faigofie lava. E tatau ona faʻamautinoa le malamalama saʻo, vevela o le ea, faʻafeinu, faʻamaʻi. Faʻasoa faapitoa i le malo i le taumalulu. O le taimi lea o le epipremnum e masani lava ona maliu ona o le leai o se malamalama, ata.

Malamalama

O Liana e sili ona faʻapitoa, o le a taumafai moni mo se punavai malamalama. Ae o le moli e tatau ona faasalalauina, e aunoa ma le susulu o le la. Mai le tuusaʻo atu i le la, o le a paʻu ma paʻu lau. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o laulaau o le a leiloa lo latou gafatia, o le tuputupu ae o le vine o le a masani ona faifai malie. I le taumalulu, ia faʻaaogaina le moli faʻamalama.

E sili le tuʻuina o le laau i se mamao o le 0.5-2 m mai le faʻamalama malulu.

Feavega o le ea

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, ia tumau pea le vevela o le ea i le maualuga o le 20 ° C. Aua le faatulagaina ni pili: aua le tuu i luga o le faapaologa po o le auala, na o le faʻamalosi le potu i le tatalaina o le faamalama.

I le autumn ma le taumalulu, e le tatau ona maualalo ifo le vevela o le ea i le + 13-16 ° C.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

Mo le faʻamamaina ma le faʻaleleia, faʻaaoga lemu (faʻagasolo i le aso atoa) vai i le vevela o le potu.

E le manaʻomia tele le faʻatau. E mafai ona ola Liana i le vaitau malogo. I le tautotogo ma le taumafanafana, e lava le vai i aso uma e 4-5, i le autumn ma le tau malulu - e tusa ma le 1 le taimi i le vaiaso. I le va o le suālaʻau, e tatau ai ona faʻagogo le masini.

I aso vevela vevela, e manaʻomia ai le faʻaleleia o aso taʻitasi. Faatasi ai ma le amataga o faiga faʻavevela, o faʻalavelave faʻavaitaimi vai e le faʻalavelaveina foi. O nisi taimi fufulu laulaʻau ma se omomi pamu, fufulu le laau i se mafanafana mafanafana.

Laʻei pito sili

I le piriota o Aperila-Setema, e tatau ona fai ni ofu pito i luga i vaiaso uma. Filifili faʻamaʻi suavai faʻapitoa na fuafua faapitoa mo vine.

Totoina ma totoina epipremnum scindapsus

Faʻafefea ona vaʻaia le photo epipremnum

Vaʻa ma le eleele filifilia

Mo le epipremn, filifili se vateatea, lautele ma ni pu ile pito i lalo. O le tuufaatasiga o le eleele e le o se mea taua, o le mea autu lava o le palapala o le ea ma le susulu o le susu. E mafai ona e suʻe se mea faʻapipiʻi lautele. O ia mea e faʻafefiloi e talafeagai: 1 vaega o le eleele masima, perlite poʻo le oneone faʻatasi ma le faʻaopoopoga o vaega e 3 o le laulaʻau, pe faʻafefiloi i le tutusa o le suauu, humus, eleele paʻu ma le oneone. Ia mautinoa e taatia le alavai i le pito i lalo o le ulo.

Pe a faʻapipiʻi

Tamaiti laiti (lalo ifo o le 3 tausaga le matua) e manaʻomia le faʻatulagaina o tausaga i le tautotogo. Ona mafai lea ona e vaeluaina e tusa ma le 1 le taimi i le 3 tausaga. O laau laiti e tatau ona faateleina le maualuga o le ipu. Mo nisi gasegase mulimuli ane, e masani ona le manaʻomia le faateleina o le tele o le koneteina. I lenei fesili, taulai i le tele o aʻa.

I le taimi o le totoina, tata ma faʻapuʻupuʻu aʻafia le talafeagai.

Totoina o pepa

Faʻaalu le teuteuina o vine i le tautotogo: ia maua se lala vao, tipi le tipu i le afa o le uumi.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le epipremnum

Botritis o se faʻamaʻi e faʻaalia e ala i le reddening o lau. O siama faʻamaʻi pipisi e atiaʻe ile maualuga maualuga. O le a fesoasoani le togafitiga o le fomaʻi.

O le maʻi vaivai o le laau e mafua ona o mea sese ile tausiga:

  • Laua i le tele o fuainumera samasama ma e paʻu mai le leai o se malamalama poʻo meaʻai.
  • I lalo o le aafiaga o le susulu o le la, ua mou atu le lanu.
  • Mai le faʻavave faʻamalosi, e aliali mai le pogisa i luga o lau.
  • O taunuuga o le le lava o le suāvai o le magoina o pito o lau.

Pests taufaamataʻu epipremnum: fuainumera iniseti, thrips, miti vaʻaia. Muamua ave faʻamalosi. E talafeagai le faʻamamaina o le omomi i se fasimoli ma faʻafefete lau. Ona togafitia lea ma le fungicide, ma toe faia le faʻataʻitaʻiga ina ua maeʻa le vaiaso, e faʻaumatia le tamaititi.

Faʻapenaina o le epipremnum e ala i le oti

E faʻapefea ona tipiina ata o le epipremnum ata auro

O le tele lava o taimi, o le epipremnum e faʻapupulaina e le apical, e seasea ona maua, e ala i le vavae ese.

Otioti le fatu apical i le 2-3 laulaau. Vaevae pupuu i ni vaega ina ia aofia uma ai ia le itiiti ifo i le tasi laupepa, mai le mea o le a tupu mai ai se faagasologa fou.

Lueina o le afipremnum i le vai

O le faʻavaeina o mea e faigofie ona fai: faʻapipiina i potopoto eseese (8-9 cm le maualuga) faʻatasi ai ma le eleele o loʻo taua i lalo: 1 vaega o peat, leaf and humus soil with the addition of 0.5 part turf soil and sand. Ufiufi ma se ipu manino poʻo se fagu, ato. O le a tupu i totonu o le 2 vaiaso. A o le totoina le vavae, ua fautuaina e togafitia i latou i aʻa poo heteroauxin, lea o le a sili ona faaleleia ai le ola o le vavae ma le aʻafiaga o aʻa.

Ituaiga ma ituaiga o epipremnum scindapsus ma ata ma igoa

Epipremnum auro aureum Epipremnum aureum poʻo scindapsus auro scindapsus aureus

Golden epipremnum Epipremnum aureum poʻo scindapsus auro scindapsus aureus ata

O se mea taatele i meaola e teuteuina. E lauiloa mo lanu paʻu matagofie o se lanu uliuli lanu meamata, e teuteuina i manua ma fasi manu o se fuga samasama auro. Liana e oʻo i le umi o le 6 m.

Eseesega o lenei ituaiga:

Epipremnum auro potos Epipremnum ata auro pothos

Laʻau auro (auro siliva) - o laulaau e toetoe lava a samasama-auro i lanu.

O le masiofo meli a Epipremnum o le maameli masini tamaʻitaʻi ma le tausiga o le fale

O le eseesega eseese o fesuiaiga o scindapsus Marble Queen po o le Marble Queen e faamamaina i lanu mananaia o lanu paʻepaʻe-paʻepaʻe i luga o se malamalama lanu meamata. O le vaomatua e faʻatapulaʻaina, ma lau pepa i foliga o se fatu ma faʻamaufaʻailoga mataʻitusi.

Pepa o Epipremnum ma Jade

Peina ma Jade (Epipremnum aureum "Peina ma le Jade") - o se ituaiga na gaosia mai le Marble Queen e tagata Amerika. Faʻailoa i luga atu o fua faʻatatau. O le apa laupepa e 5 cm le lautele ma le 8 cm le umi. O le lanu e aofia ai lanu papae, lanumeamata ma le lanu-lanumeamata. E taua tele oe o le ae le maua lau lanu tutusa i luga o le laau lava e tasi. O le lanu lanumeamata e teuteuina i fasi uumi umi o paʻepaʻe.

Epipremnum Angoy Epipremnum aureum N Ata o le fiafia

O se vasega tutusa o le N Joy o loʻo i ai ni lanu paʻepaʻe ma lanu meamata, e peiseai o loʻo faʻafefiloi ma sasaa i luga o le vao scindapsus.

Laʻau Epipremnum Epipremnum silvaticum

Laʻau Epipremnum Epipremnum silvaticum

Muamua mai le vaomatua o Initonesia ma Sumatra. O le laʻau alofa e oʻo atu i le 6 m. O laulaʻau e vaʻavaʻavaʻa, o le laulau e manaia, o le lanu e lanu meamata. O le lau laʻau e tupu le 5-6 cm le lautele, e oo atu i le 15-20 cm le umi.

Epipremnum pinnate po o le pinnatum Epipremnum pinnatum

Epipremnum cirrus Epipremnum pinnatum photo

O le vine pito sili ona tele o lenei aiga: 35-40 mita le umi A tupu aʻe i totonu, e gata i le 10 mita le umi. O loʻo ola i le natura masani i Initia ma Saina. O le laulau laʻau e faʻasalaga. O le Liana ei ai lona lanu lanumeamata lanumoana.

Epipremnum Skeleton Epipremnum 'Skeleton'

O se mea manaia o le Skeleton, faatasi ai ma le vao o le anufe - umi uumi i luga o veins e pei o le puʻu po o laʻau pama.

Epiteremnum lanu pe vali Scindapsus pictus

Epiteremnum lanu pe vali Scindapsus pictus photo

Liana e oo i le 15 mita le umi. O fua o laau laiti e lamolemole, ae i le aluga o taimi, o le tele o paʻu e iloa i luga oi latou. O lau o le ovoid e umi lona 12-15 cm, o le lautele e 6-7 cm.

O ituaiga eseese o ituaiga:

Argyraeus - o laulaau e pupuu tele nai lo le ituaiga o laau, o le lautele e tutusa. Lanu - lanu meamata ma lanu siliva.

Exotica - laʻau lanumeamata e teuteuina i paʻu lanu enaena ma lautele lautele o lanu siliva.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o epipremnum, faʻamaoniga ma talitonuga taufaasese

E mafai ona tausia le epipremnum ile fale? Ua faamaonia e saienitisi i Sisifo le lelei o le laau: O le NASA e aofia ai le epiprenum i totonu o ituaiga e 3 e mafai ona fufulu lelei ai le ea.

Ae o le sua o le laau e afaina: afai e ulu atu i le membrane mucous, e mafua ai le ita, i mataupu ogaoga - fula.

I sasaʻe, scindapsus lianas faʻapipiʻi taua tele. Fai mai fomai o Feng Shui e faʻapupulaina e le fale Qi - le malosi taua e tufatufaina atu i nofoaga e le o iai. O le siʻosiʻomaga o le eletise e faʻaleleia ai le tumau, faʻaleleia le atinaʻeina o le mafaufau, faʻateleina le alualu i luma o galuega, ma e iai sona aoga aoga i luga o taunuuga o gaoioiga faʻalapotopotoga. O aʻafiaga lelei i le soifua maloloina faaletino ma le mafaufau e matauina. I totonu o le potu e tupu ai lenei mea, pep, o le naunautaiga ma le faamoemoe o le a nofotupu.